• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
gece uyandırmadan emzirip yatırıyorum 3 veya 4 saat aralikli eğer uyanmadan emiyorsa uyandırma kuzuyu emzir yatir
Bende 12 gibi yatırıyorum 3e alarm kuruyorum.Sütümü sağıp veriyorum ben.O yüzden sağıyorum biberonla veriyorum hiç uyanmıyor içiyor uyumaya devam ediyor acaba sadece o uyanınca mı versem diye dedim :) bıraksam sabaha kadar uyuycak diye korkuyorım :))

Kaç günlük oldunuz ben 15-20 gündür dokunmuyorum .
Biz 52 günlük olduk zayıflarsa diye korkuyorum bende.Gerçi kilomuz iyi iki gün önce 5600 idi.Çok kasmayım bende o zaman.12de yatırıyorum sabaha kadar uyur.Gecede sütü uyandırmadan veriyorum çok çiş yapmışsa bezini değiştiriyorum etkilenmiyor bile :)

ben uyandirmiyorum canim. zaten gunduz sık sık emiyo ve gece 1 kez uzun uyuyor. 3-4 bazen de 5 saate yakin uyuyor, ellemiyorum. uzun uyudugunda acaba kaldirsam mi ikilemine dusuyorum ama bana da uyku lazim, mutlu anne mutlu bebek diyip uyandirmiyorum, yaklasik 55 gunluguz bu arada.
Hemen hemen aynıyız bizde 52 günlüğüz.Mutlu anne mutlu bebek kesinlikle katılıyorum.Birde uyuyan anne = bol süt :)

Ben uni baby almıştım deterjanı ve yumuşatıcı ile beraber kullandım . Lekeleri gerçekten çıkarmıyor . Sonra omo sıvı deterjan ve Bingo soft bebeğimin kokusu yumuşatıcı aldım . Hem lekeler çıkıyor tertemiz oluyor . Hem de güzel kokuyor . Çamaşırlarını ütülersen hiç sıkıntı olmaz dene bence . Bebek deterjanından memnun kalmadım
Anladim canim.surekli kiyafetleri utuleyemem ama.var mi baska bildigin?utulemeden giydirebilecegim bi marka? Uni baby nin yumusaticisini kullansam nasil olur?

Kizlar meraba bebegim 72 gunluk oldu herseyi gormeye basladi sanirim cok skur ozellikle renkli seyler dikkatini cekiyo haliyle tv de oyle kaynanam baksn bsey olmaz diyo boyle arada 5-10 dk bakmasindan gercektn bisey olmaz mi ne dusnuyosnuz bu konuda ben bakmasn diyrm ama oglumda seviyo gercektn
Bende dogumdan once asla sallamam asla tv baktirmam asla emzik vermem vs diyodum canim. Ama emzik vermeye calistim almadi. Sallama hafif hafif yapiyorum uykuya cabuk dalmasini sagliyo. Tv konusunda benim kizimda felaket tv ye ceviriyo kafasini ben donduruyorun o kafasini geri donduruyo tv ye. Bende artik en azindan sadece kahvalti yaparken yada yemek yerken izin veriyorum 5 10 dk bakmasina yoksa yedirmiyor bana. Evet gelisimi acisindan iyi degil tv ama benim 2 yegenimde tv karsisinda buyudu ikiside gayet akilli universite mezunu meslek sahibi. Yani demem o ki abartilmadigi surece hicbirseyin zarari olmaz. 5 dk ile birsey olmaz sikma canini.

Canım benimde 2 güne kadar sütüm azdı. denemedim hiçbişey kalmadı 2 aydır. incir humana süt çayı aktardan galaktago 4 lt su bira mayası tableti.bi demenin arka bacağı kalmıştı yemedigim.amaaa 2 gündür hiç ev işi yapmadım zorunludur dışında. uyudum bolca 4 lt süt ve bira nayasi tableti nbi de karpuz yedim.sipayida daha sık emzirme ye çalıştım. Sonuç harikaa.dinken dinlen dinlen.diyirumm gerisi bos

Dinlenebilirsen tabi. Herkes dinlenmeye fırsat ayıramıyo ki siz iyisiniz bu konuda. Benm süt sıkıntım yok ama yine de artsın diye çaylardan falan alıp içiyorum. Bi tane adana kaynar tarifi var. O aşırı işe yarıyo. Yani baya baya arttırıyo benm sütüm olduğu için fazla içemedim ben. Göğüslerim iyice şişip acımaya başlayınva bıraktım. Ilık banyo çok iyi gelir. Her gün duş alın hatta gerekirse iki kere alın. Duş alıp bir iki saat uyku gerçekten çok iyi geliyo[/QUOTE]

Su tarifi bizede versene kuzum :oops:

Biz 52 günlük olduk zayıflarsa diye korkuyorum bende.Gerçi kilomuz iyi iki gün önce 5600 idi.Çok kasmayım bende o zaman.12de yatırıyorum sabaha kadar uyur.Gecede sütü uyandırmadan veriyorum çok çiş yapmışsa bezini değiştiriyorum etkilenmiyor bile :)
Oo maşallahınız var bnce hiç uyandırma . Bizimki iki aylık kontrolde 5000 gr dı .

Anladim canim.surekli kiyafetleri utuleyemem ama.var mi baska bildigin?utulemeden giydirebilecegim bi marka? Uni baby nin yumusaticisini kullansam nasil olur?
canim ben dalinin dogal granul sabununu kullaniyorum, hem kokusu harika hem yumusacik yapiyor.utulemiyorum.40 derecede yikiyorum erimeme gibi bir sorunu olmuyor.kaka lekeleri tamamen cikiyor.hem de dogal.yumusaticilar zararli camasirin uzerinde kaliyor. alerji vs olmamasi icin dogal seyler kullanmak lazim diye dusunuyorum.

Bende 12 gibi yatırıyorum 3e alarm kuruyorum.Sütümü sağıp veriyorum ben.O yüzden sağıyorum biberonla veriyorum hiç uyanmıyor içiyor uyumaya devam ediyor acaba sadece o uyanınca mı versem diye dedim :) bıraksam sabaha kadar uyuycak diye korkuyorım :))
emzirirken uyaniyormu ben hiç sağıp vermedim emzirince daha uzun uyuyor

Dinlenebilirsen tabi. Herkes dinlenmeye fırsat ayıramıyo ki siz iyisiniz bu konuda. Benm süt sıkıntım yok ama yine de artsın diye çaylardan falan alıp içiyorum. Bi tane adana kaynar tarifi var. O aşırı işe yarıyo. Yani baya baya arttırıyo benm sütüm olduğu için fazla içemedim ben. Göğüslerim iyice şişip acımaya başlayınva bıraktım. Ilık banyo çok iyi gelir. Her gün duş alın hatta gerekirse iki kere alın. Duş alıp bir iki saat uyku gerçekten çok iyi geliyo

Su tarifi bizede versene kuzum :oops:[/QUOTE]

Veriyim tabi.

5-6 adet Kabuk tarçin
2-3 Havlican
2-3 Zencefil
1 yemek kaşığı (tepeleme) Karanfil
1 yemek kaşığı (tepeleme) Yenibahar

Bunları 2 litre suyun içinde kaynatıyoruz. Ama doğrudan suyun içine atmayın bi tülbentin içine koyun öyle kaynatın. Kaynafıktan sonra bi beş dakka bekleyin. Sonra süzüp ister soğuk ister sıcak tüketin. Tadı biraz kötü oluyo ama günde 3 4 bardak içmek lazım.

mersindeyim canim ben. az once msj yazarken kremler yanimda degildi simdi baktim biri fito krem digeri de madecassol die bi krem. benmki sanirim sut urunlerinden dolayi oluyor. elimden geldigince kesicem sut urunlerini
ginerva ginerva arkadaşın bugün dr a gittim.sut allerjisi olabilir dedi.diyet verdi.15 gün yapacam.senin bebegin kakasi düzeldi mi düzeldi ne kadar süre sonra düzeldi
bide benim kiz az kilo aldi bu ay.buna bağlı olabilir dedi. senin bebek ne kadar aldı bu ay.

Ben uni baby almıştım deterjanı ve yumuşatıcı ile beraber kullandım . Lekeleri gerçekten çıkarmıyor . Sonra omo sıvı deterjan ve Bingo soft bebeğimin kokusu yumuşatıcı aldım . Hem lekeler çıkıyor tertemiz oluyor . Hem de güzel kokuyor . Çamaşırlarını ütülersen hiç sıkıntı olmaz dene bence . Bebek deterjanından memnun kalmadım

canim ben dalinin dogal granul sabununu kullaniyorum, hem kokusu harika hem yumusacik yapiyor.utulemiyorum.40 derecede yikiyorum erimeme gibi bir sorunu olmuyor.kaka lekeleri tamamen cikiyor.hem de dogal.yumusaticilar zararli camasirin uzerinde kaliyor. alerji vs olmamasi icin dogal seyler kullanmak lazim diye dusunuyorum.
cok tesekkur ederim kizlar tavsiyeniz icin,cansiniz❤❤

Hanimlar meyve ne yiyorsunuz valla bıktım artık herşey gaz yapiyor karpuz kavun şeftali herşey gaz yapiyor.
Çok acıkıyorum yedikce kilo almaya başladım.siz neler yapıyorsunuz diyet değil ama sağlıkli beslenerek zayıflamak istiyorum sutum kesilmeden.

emzirirken uyaniyormu ben hiç sağıp vermedim emzirince daha uzun uyuyor
Benim oğluş memeyi her zaman düzgün emmiyor bir emerse bir savaşıyor süt olmasına rağmen çözemedim.o yüzden Gece o riske giremem.Sağıyorum uyurken veriyorum uyanmıyor bile.Emince daha kısa uyuyor çünkü memeyle savşamaktan ememiyor.Geceleri bir defa uyanıyor o da bazen,uyanmayıncada ben zorla veriyorum. :)

Selam arkadaşlar mayıs annesi olmam gerekirken erken Doğumla 6 martta anne oldum bebeğim uzun süre küvezde kaldı. Reflü takvimi kullanmıyorum. Açıkcası eşim geri çekilme yöntemiyle korunuyordu. Dün akşam tansiyonum düştü midem bulandı bügün test yaptım oldu evde vardı. Hafif silik gibi çıktı sizce hamile olabilirmiyim ?

Eklentiler

• 814CDC93-A0D1-472E-B7E5-BB1B81D0C1D0.jpeg
    814CDC93-A0D1-472E-B7E5-BB1B81D0C1D0.jpeg
    58,1 KB · Görüntüleme: 95
  • DC99CB25-E905-4B6E-946A-C1056D8B8EA2.jpeg
    DC99CB25-E905-4B6E-946A-C1056D8B8EA2.jpeg
    14,8 KB · Görüntüleme: 88
Back