• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
@

minikoglan minikoglan değilim fakat o şekilde gerçekleşiyor. Doktoruna gittiğinde demesi lazımdı zaten. En azından biz o şekilde yaptırdık. Başka yerde nasıl oluyor bilmiyorum. Bi de kanguruyu 3 aydan önce pek önermiyo doktorlar haberiniz olsun. Bacaklarının yapısı henüz tam kendine gelmediği için bacak eğrilebiliyormuş yinede siz bilirsiniz.
Benim karsi komsunun kalcasında
evet canim annem elleriyle toplayip kendi zeytinyagimizda yapmisti. normalde herseye iyi gelir kantaron ama belki de tesaduf oldu ertesi gun kirmizi popo olmasi. yine de kullanmayi dusunmuyorum bi sure, hem kantarona hem de sut urunlerine (peynir haric) bi sure ara veriyorum pisikle mucadele icin
Ay ilginç insallah geçer pisik cok zor alerji yapcak seyleri kesersen belki düzelir

Paradise82 Paradise82 canim, belki biliyorsundur ama benim emzirme hemsiremin ogrettiklerini yazayım.

1. Bebek meme hizasında olacak
2. Meme sandivici yapacaksin. Elini u harfi yapıp Memeyi ortadan bastır. Bu bastırma memenin kendisini acıtıyor ama bi defaligina. Zaten sonradan alışıyorsun. Bu u harfi c harfi gibi tutup memenin şeklini sandivic yapmak da memenin en çok miktarini bebeğin ağzına sokmak için. Sandivicin yönü bebeğin ağzına paralel olsun. Bu arada sandviç yapan parmaklarin aerola bölgesinden 2.5 cm kadar uzak olacak. Istersrn önceden işaret olsun diye yaralandı yapıştır.parmaklarini ysrabandinin üzerinden bastır.

3. Meme ucunu buruna değdir. Sadece kocaman agzini açtığında sap memeyi ittir. Ikinci elin bebeğin boynunda parmaklar kulak arkasında olacak şekilde olsun. Bebegin kafasını memeye bastırıyorsun. Biraz vahsice. Öyle sevimli sevimli bebek emziren anneleri düşünme. Vahşice bir şey bu. Sonradan bebek alışıyor sadece elini ensede tutuyorsun. Sonradan o sevimli pozlara geçiyorsun. Bebek nasıl emecegini öğrenmiş oluyor.

4. En önemlisi. Ilk 20sn den sonra acı varsa yanlis. bebeği ayırıp tekrar 1,2,3 takıyorsun. Bir defada 5 -6 kez ayır tak yaptırıyor hemşire. Bebek de alışıyor.

Haklısın isilik de zor.sen bilirsin tabi yine de.ben bilgimi paylaşmak istedim.
Tesekkurederim paylasimin icin. Bende biliyorum onu demek istedim. :) Uzun vadede kullanip bebegi pudraya bulamadiktan sonra elinle hafifce bogum yerlerine surulebilir bunun zarar verecegini dusunmuyorum.

Kızlar bebek arabası almadık evden çıkamaz oldum artık pusetle olmuyor . Bebek arabası almak istiyorum uygun fiyatlılardan . 2 aylık bebeğim . Sizler neler kullanıyorsunuz ?

Kızlar bebek arabası almadık evden çıkamaz oldum artık pusetle olmuyor . Bebek arabası almak istiyorum uygun fiyatlılardan . 2 aylık bebeğim . Sizler neler kullanıyorsunuz ?
Ben baston kullanıyorum ama.cift taraflı olsaymis keşke durmuyor benim.sipa ağlıyor arabada

Ben diomand çift yönlü aldım 200 lira fıstık gibi:) hem hafif hem iki yönlü tam da yatıyor istersen kaldir memnunuz biz yani.
Canım bana hediye geldi kendim almadım ama alçak olsaydım kesin çift yönlü yada pusetli alırdım gerçi bı deneyeyim ben puseti bastonla oturtmayı

Bizde bugün verem zatürre karma aşı olduk ateşi 38 lere çıktı calpol verdim şimdi düştü uyuyor gece nöbetteyim

Pamukcuk olmadığına emin misin...ben de ağzı temiz pamukcuk yok diyordum bugün 2 aylık kontrolunde doktor pamukcuk var dedu mikostatin verdi... ara ara mememi itip kakıyordu dilini dışarı çıkarıyordu

Bugün rota virusu aşımız vardı. Kontrolde oldu kızım. Maalesefki az emdiği icin az kilo almış. Canım cok sıkıldı. 3 haftada 500gr almış. Doktor mama başlatmadı . Belki idrar yolu enfeksiyonudur dedi tahlil istedi. Istahsizlik yaparmış. Ama öyle olsa huzursuz olur ağlar filan yani . Ağzına da bakti. Cok cok az bi pamukcgu var ama bu etkilemez dedi emmesini. Zaten 2aylikken 1120gr almıştı ve o zaman pamukcugu daha fazlaydı. O zaman da doktor ağrı yapmaz merak etme demişti gayette güzel emiyordu. 5 dakika emmesi yeterliymis. Gerisi keyif oluyormuş. Ama 1 dakika bile emmiyordu . Cok şükür ikingundur daha iyi gibi. Bakalim kilo alımı artacakmi

Canim cok gecmis olsun. Kalca ultrason sonuclarinda aci dereceleri kacti hatirliyor musun?

Sol kalça 59 sağ kalça 51 bunlar alfa acıları betaları hatırlamıyorum.bizim problem sağda.bu gün tubingen ortezi takıldı.suan çok huzursuz.ayagimda sallıyorum ama çok ağlıyo.nasil alışıcaz bilmiyorum.hayirdir sizdede mı var acı bozukluğu.ben mi kaçırdım.

Travel sistem kullaniyorum bebek.icin rahat ama bizim icin cok zor her defasinda indir kaldir l. Helede tek.basina cikman neredeyse imkansiz duz ayak bir evde oturuyorsan anca kolay yoksa muhakkak yaninda biri olmasi gerekiyor. Baston bakacagim yakinlarda bende.

Sol kalça 59 sağ kalça 51 bunlar alfa acıları betaları hatırlamıyorum.bizim problem sağda.bu gün tubingen ortezi takıldı.suan çok huzursuz.ayagimda sallıyorum ama çok ağlıyo.nasil alışıcaz bilmiyorum.hayirdir sizdede mı var acı bozukluğu.ben mi kaçırdım.
Açılari esit degil. Ama sonuc kagidinda normal yaziyor tip 1 diye. Cok bilmis esim doktora gostermeden geri döndürdü hastaneden de.

Kızlar gece uyurkem uyandırıyor musunuz ben üç saatte bir aüt veriyordum.Dün alarmı duymamışım 5 buçuk saat uyumuşuz.Ablam aç olsa uyanır dokunma diyor.Siz nasıl ilerliyorsunuz

Kızlar gece uyurkem uyandırıyor musunuz ben üç saatte bir aüt veriyordum.Dün alarmı duymamışım 5 buçuk saat uyumuşuz.Ablam aç olsa uyanır dokunma diyor.Siz nasıl ilerliyorsunuz
ben uyandirmiyorum canim. zaten gunduz sık sık emiyo ve gece 1 kez uzun uyuyor. 3-4 bazen de 5 saate yakin uyuyor, ellemiyorum. uzun uyudugunda acaba kaldirsam mi ikilemine dusuyorum ama bana da uyku lazim, mutlu anne mutlu bebek diyip uyandirmiyorum, yaklasik 55 gunluguz bu arada.

Yok canim biz uyandirmiyoruz o zaten acikinca uyaniyor oyle dusunuyoruz gece iki kez uyaniyor zaten kendi ama saatleri degisiyor

Herkeste aynı olmuyor işte. Kimi kuru tut diyo bana da öyle diyolardı benm göğsüm çatlamadı şükür süt sıkıntım da yok da olanlardan duyuyorum. Sağmak çok işe yarıyo ama onu biliyorum. Süt arttırıcı çaylar tüketmek de öyle. Süt gelmese bile 2 saatte bir 20 dakka sağmak lazımmış.
Canım benimde 2 güne kadar sütüm azdı. denemedim hiçbişey kalmadı 2 aydır. incir humana süt çayı aktardan galaktago 4 lt su bira mayası tableti.bi demenin arka bacağı kalmıştı yemedigim.amaaa 2 gündür hiç ev işi yapmadım zorunludur dışında. uyudum bolca 4 lt süt ve bira nayasi tableti nbi de karpuz yedim.sipayida daha sık emzirme ye çalıştım. Sonuç harikaa.dinken dinlen dinlen.diyirumm gerisi bos[/QUOTE]

Dinlenebilirsen tabi. Herkes dinlenmeye fırsat ayıramıyo ki siz iyisiniz bu konuda. Benm süt sıkıntım yok ama yine de artsın diye çaylardan falan alıp içiyorum. Bi tane adana kaynar tarifi var. O aşırı işe yarıyo. Yani baya baya arttırıyo benm sütüm olduğu için fazla içemedim ben. Göğüslerim iyice şişip acımaya başlayınva bıraktım. Ilık banyo çok iyi gelir. Her gün duş alın hatta gerekirse iki kere alın. Duş alıp bir iki saat uyku gerçekten çok iyi geliyo

Çok yorgunum ya artik biraz uyumak istiyorum uyumak sadece serçe parmagim kırık alçıyı burak bandaj bile kullanamıyorum ağrısı değil umrumda sadece uyumak istiyorum sabahları bi saat:(:(

Back