Ben sadece saatleri ve bebeğin çok uyarılması ile kısımları dikkate al derim. Benim bebeğinde memede uyuyor. Memede uyumaktan ayirmaya çalışırken eşim biberonla bolca mama verdi, normalde yediğini iki katı kadar, mamaya uyusuklasan çocuk kendi kendine yatağında uyumayı ogrendi. Ama bunun bedelini sutumun azalması ile ödedik. Şimdi geri döndürmeye ve kızımı memede uyumaya alıştırmayap çalışıyorum
. Mamayı artık premie bebek biberonundan filan veriyorum kızım yavaş yavaş memeye dönüyor. Tracy Hogg memede uyutma , bir memede en fazla on beş dk tutun diyor da halt etsin. Emzirme hemsirem kızdı bana bunları bir haftalık uygulayınca ve formül verince süt 90ml den 5-10 ml ye düştü.
Bebeğinize saygılı olun diye verdiği örnekleri takip ediyorum. Ornegin yemek kokulu kıyafetle bebeği kucaklamayin, konuşun, 30 sn bırakın ağlasın ki farklı ağlama seslerini öğrenin, uyku rutini olsun vs gibi kısımları uygulamaya başladım.
Ama şu an yemek kısımlarıni bebeğimin istediği gibi yapıyorum. Memede uyumak serbest ve eaesy yada aesy yapıyorum.
Bütün odalara baybay diyip odamiza gidiyoruz uyku için. Karanlık beyaz gürültü ve meme/formul kullanarak uyuyoruz. Minimum 20 dk da uyuyor.
KV nize fazla uyarılmayı anlatın. Kitabı biraz özetleyin yada okusun. Eşim okuduktan sonra çok değişti bizim ev. Artık kızım sürekli lunaparktaki çeşitli aletlerdrymis gibi evin içinde uçurulup ziplatilmiyor.