• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Yok artık ne ameliyatı...şimdi kızda yok da benim oğlanda öylr gözyaşı kanalları tıkalı falandı biraz masaj yaptık şu burnunun üst iki kısmından bi de basit damla verdi çocuk doktoru onu sıktık falan geçti...bikaç ay sürebiliyor o...çok korkunç bi durum yok yani
İnş ya aile hekim dirk bakmadan tkslıysa ameliyat dedi muhtemelen de tkalıdır dedi doğduğundan beri hep yaş ve çapak

Canım kiziminda hep dediğin gibiydi. Çocuk doktoru göz doktoruna git dedi. Bende buradan ve netten biraz araştırdım. Kaynamış soğumuş ve makyaj temizleme pamugu ile temizledim birde goz pinarinin burun ile birlestogi yerden asagiya dogru bir masaj gosterilmisyi nette ondan yaptim 2 gune gecti bi nete bak istersen
İnt bakmadım ama temizleme pamuğu ve sütümle tmizledim halende yapyorm br 10 gün oldu ama hiç fark yok yinede tşk

İnt bakmadım ama temizleme pamuğu ve sütümle tmizledim halende yapyorm br 10 gün oldu ama hiç fark yok yinede tşk
Benim kızımı da capakliydi ve sulaniyodu sürekli temizledim ve burnuyla gözünün tammortasina 5 kez bastırıp parmağımı aşağı doğru kaydirdim çok şükür geçti tamamen

bugün dr dan geldim. koca bir ayda sadece 375 gr almış. çok Üzgünüm. boyu 7 cm uzanmış. benim kiz da hiç açlık belirtisi yok.mama verdim bugün onuda almiyo.napacami şaşırdım. çok canım sikildi
boyu cok fazla uzamis ama, sutunu surekli emzirerek ve sagarak arttirmaya calis. sagdigim sutleri de ver.isi gucu birak beslemeye odaklan toparlar insallah canim.

Kizlar ben gaz yapacak korkusuyla hicbir meyveyi yiyemiyorum Findik fistik yiyemiyorum Cikolata vs yiyemiyorum Süt de icmiyorum
Ben bunlari cok yiyen biriydim simdi yemek aralarinda yiyecek sey bulamiyorum ya siz de oyle misiniz
ben de her seyi yiyorum baharat ve aci da dahil bizim dr da gaz bebege gecmez diyenlerden.sadece kola kahve ve cay bebegi rahatsiz ediyormus.
ilk cocugum cok gazliydi.ben de bir cok seyi yemiyordum ama hic birsey degismiyordu rezene ve kimyondan oyle tiksinmisim ki eve bile sokmadim iksini.bunda her seyi yiyorum hatta cay kola kahve de iciyorum. bence sen de normal beslen, bebek gazliysa degisen birsey olmuyor.

Kizlar ben gaz yapacak korkusuyla hicbir meyveyi yiyemiyorum Findik fistik yiyemiyorum Cikolata vs yiyemiyorum Süt de icmiyorum
Ben bunlari cok yiyen biriydim simdi yemek aralarinda yiyecek sey bulamiyorum ya siz de oyle misiniz

Ben çikolata sevmiyorum o yüzden yemiyorum süt ise bebeğe pişik yapıyor diye kesmiştim zaten sevmem. Ama meyva yiyorum sabah kayısı öğlen karpuz gece kiraz hiç boş geçmiyorum:) hatta biraz önce kabuklu fıstık yedim çayla beraber

ben de her seyi yiyorum baharat ve aci da dahil bizim dr da gaz bebege gecmez diyenlerden.sadece kola kahve ve cay bebegi rahatsiz ediyormus.
ilk cocugum cok gazliydi.ben de bir cok seyi yemiyordum ama hic birsey degismiyordu rezene ve kimyondan oyle tiksinmisim ki eve bile sokmadim iksini.bunda her seyi yiyorum hatta cay kola kahve de iciyorum. bence sen de normal beslen, bebek gazliysa degisen birsey olmuyor.

Aynen canım bebek gazliysa hep gazlı sadece şu içsen bile

G GILO benim bebeğim de çok yavaş büyüyor. 3.600 gr dogan bebegim 40 gun sonra 4200du. Surekli memede. Normalde günde minimum 15 Gr alması lazım ama bazen kilo kaybedebiliyorlar. Mama vererek şimdi sismanlattik çünkü eşim çok takiyordu bu konuya. Ama mama verince süt azalması yaşayabilirsin özellikle sağma makinen yoksa.

Bence mamadan önce her iki saatte emzirmeyi dene. Memede uyumasına izin ver. Özellikle akşam 6-8 arası bazen iki saat bile memede durabilir. Bırak dursun. Boş gibi görünen memeyi emerken en yağlı sütü emerlermis.

Geçmişe ve uzun bir aylık dönemlere odaklanma. Haftalık ölçüm yaptir, Bebek tartısı ile tartilsin.haftada 15*7 minimum alıyorsa kilo alımı alt sınırda ama NORMAL. Tekrar yazıyorum NORMAL. Bir de sen daha az süt ürünü tüket. Hamilelik öncesi vitaminlerine devam et. Yedi günde 15*7 almazsa mamaya sadece bugünde bir kere olacak şekilde başla. Gece uyandırmadan biberonu eşin versin. Sen de süt sag, uyu dinlen.

Ben çok üzüldüm bu konuda sen üzülme

bugün dr dan geldim. koca bir ayda sadece 375 gr almış. çok Üzgünüm. boyu 7 cm uzanmış. benim kiz da hiç açlık belirtisi yok.mama verdim bugün onuda almiyo.napacami şaşırdım. çok canım sikildi

Biraz az almış evet. Ne kadarlık yenidoğanların haftada en az 150 gr alması gerekir. Ama diyorum ya moral bozmak yok. Benm bebekliğimde annem beni hiç yediremezmiş. Ne emmişim ne mama yemişim. Napmış bana bilmiyorum gerçi de şuanda maşallahım var yani. Sarılık kapmadığı sürece sıkıntı yok bence. Düzelir diye umut ediyorum. Siz elinizden geldiğince emzirmeye ve mama takviyesi vermeye devam edin. Benm çocuğumda allaha şükür gaz sancısı dışında bi sıkıntımız yok ama her bebek böyle olacak diye bi kural da yok. Doktorunuza danışın. Bebekler büyüdükçe kilo almaları yavaşlıyo. Bunu da aklınızdan çıkarmayın

Çok sıkıntı oluyo. Bende dondurma yiyemiyorum. Çok muzdaribim bu konudan. Badem yiyin. Hem süt kalitesini arttırır hemde gsz yapmıyo diye biliyorum. Süt de laktozsuz süt deneyebilirsin. Nasıl bizde hazımsızlık oldumu laktozsuz içiyoruz bebekte de işe yarar diye düşünüyorum. Doktoa sor yinede. Çikolataya elveda diyceksin bi süre bu kesin ben iki aydır ağzıma sürmüyorum ama artık aramıyorum da çikolata insan bi süre sonra alışıyo hem kilo da almamış olursun fena mı :))

kizlar bebekleriniz size guluyormu benimki oyle uykuya dalarken uykuda guluyor ama daha bize hic gülmedi merak ettim sizinkilerde durumlar nasıl

Benimki ağzına alıyor iki emiyor tam umutlanıyorum emecek hop atıveriyor. Avent ultra softu çok övdüler onunda 6-18 ayını almışız açıp kaynattıktan sonra farkettik. 0-6 sını alsam mı bilemedim sonuçta ucuzda değiller. Ama bugün alacağım heralde. Bi derbi hali hep sürecek gibi geliyor biri merak etme şu zaman kesin geçecek dese ve geçse keşke
canim hic alma ben aldim onuda emmedi neler yaptık emmiyor yapicak bisey yok

Bi arastirayim canim cok sagol.

Olabilir. Cunku ben de ilk zeytinyagi sürdüm

Dikkat edecem artik yapacak bir seyim kalmadi cunku.

Merhaba pişik bizde de olmuştu Molfix yaptı sonra sleppy denedik en son Prima da karar kıldık buarada krem olarakta penaten kullandık Almanya'dan getirttik ama Internette de satılıyor bı tek bu iyi geldi çok derin yarasi vardi tavsiye ederim
kizlar bizede molfix pisik yapti hemde cok fena 2 gune zor gecti yavrum fena kivrandi .. hemen bexini degistirdim prima kullaniyorum.. ve zeytinyağını ocakta issittim asiti yok ettim simdi surekli altina suruyorum cok iyi geliyor pisige artik surekli kullaniyorum

Kizlar selam. Bu bez derdi beni benden etti. Sleepy kullaniyodum ilk pakette sorun yok ikinciye gectik bel kismindan kakasi cikiyodu molfixe gectim o da aynisini yapiyo. Bezi sıkı bagliyorm yine oyle bel kismi biraz bol duruyo 2 numara kullaniyoruz hala. Cocugu surekli yikamaktan bi hal oldum var mi onerisi olann :(

kizlar bebekleriniz size guluyormu benimki oyle uykuya dalarken uykuda guluyor ama daha bize hic gülmedi merak ettim sizinkilerde durumlar nasıl
Ya benimki kendi sesini kesfetti surekli dudaklari hareket ediyl agu bugu demeye calisiyo tabi tam anlamiyla demiyo :D ama keyfi yerindeyken cok gulucuk veriyo agzini kocaman acarak bence tam zamanlari seninki de baslar yakinda size gulmeye :KK200::KK200:

Evet gülüyor. Çoğunlukla emerken ya da uyurken gülüyo ama bazen onunla konuşuyorum o zamanda gülüyo ama pek sık olmuyo bu durum. Daha çok büyük değiller. Sadece artık görüyorlar ve ben nerwye gidersem gözünü bana doğru çeviriyo sese de oldukça duyarlı çıt sesine uyanıyo bakınıyo

Back