• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Mrb arkadaşlar benim beneğimin gözleri hep yaşarıyo doğduğundan beri hep çapak tutuyor sağlık ocağına götürdk dr bakmadı ben anlamıyorm göz dr baksın ameliyat olabilir gözyaşı damarı tıkanık olabilir dedi falan bilgisi olan var mı
Yok artık ne ameliyatı...şimdi kızda yok da benim oğlanda öylr gözyaşı kanalları tıkalı falandı biraz masaj yaptık şu burnunun üst iki kısmından bi de basit damla verdi çocuk doktoru onu sıktık falan geçti...bikaç ay sürebiliyor o...çok korkunç bi durum yok yani

Mrb arkadaşlar benim beneğimin gözleri hep yaşarıyo doğduğundan beri hep çapak tutuyor sağlık ocağına götürdk dr bakmadı ben anlamıyorm göz dr baksın ameliyat olabilir gözyaşı damarı tıkanık olabilir dedi falan bilgisi olan var mı
Canım merhaba,beniö oğluşun gözleri çapaktan sabah uyandığında açılmıyordu.Ben baya kaynamış su ve anne sütüyle temizledim ama gün içinde bile gözü akıyor çapaklanmada devam ediyordu.Doktora gittiğimde 2 adet damla yazdı.5 gün kullan sonra bırak dedi bugün beşinci gün ve gözleri tertemiz uyanıyor ve asla çapak olmuyor

Kızlar bebişlerin gazı kokuyormu benim kızınki çok kokuyor bazen kucağımdayken utanıyorum büyük insan gibi adeta sofiarya sofiarya canım bu normalmi doğduğundan beri böyle kokulu gazı endişeye gerek varmı yoksa yapısımı bu

Canım kiziminda hep dediğin gibiydi. Çocuk doktoru göz doktoruna git dedi. Bende buradan ve netten biraz araştırdım. Kaynamış soğumuş ve makyaj temizleme pamugu ile temizledim birde goz pinarinin burun ile birlestogi yerden asagiya dogru bir masaj gosterilmisyi nette ondan yaptim 2 gune gecti bi nete bak istersen

Günaydın herkese oğlum 47 günlük oldu ama hiç kendi kendine oyalanmıyor. Burda misafir ağırlayanlara gıpta ediyorum. Birisi kucağında gezdirecekte ben iş yapacağım. Gündüz uykusu desek sıfır nerdeyse ancak göğsümde uyur o da yarım saat. Emzik almıyor. Öyle çok gaz sancımız huysuzluğumuz yok ama ben uyuyana kadar bişey yapamıyorum. Bu böyle mi devam edecek hep. İlk 3 ay bebekler alışma olmaz ihtiyaç hissettiği için yapar diyorlar ama 40ı çıksın biraz büyüsün değişir diyordum hiç değişiklik Yok hatta gündüz uykusu bitti
Canım bebeğin sabah uyandığıktan sonra yaklasik 60-80 dk sonra tekrar uyuyor olsun. Sonra gün içinde uyanık saatini 90 dk geçirme. Artık memede mi uyutursun, arabada mi sana kalmış. Uyurken kundak yap YouTube'dan araba sesi, yada white noise ac dinlesin. karanlık odada uyusun. uykusunu kacirirsan uyuyamıyorlar. Uyanikken de ortalık sünnet düğünü varmış heran gibi olmasın. TV yi filan kapatın, biraz sakin olun. Çok gürültü ve saklabanlik filan uykuyu kaçırıyor. Ev kalabalık olmasın, herkes sürekli çocuğun yüzüne egilmesin.

Daha önce sorulmuştu. Kaynağım İngilizce maalesef ama S ile başlayanlar uyku saatleri. Bizim bebekler biraz büyüdüğü için A aktivite suresi cogaldi. Ama yine buna benzer olmalı. Surekli Uyurun bebeklerinizi. Kahvaltımı yarım birakip kizimi geri uyutuyorum

Eklentiler

• IMG_20180701_201842-600x800.jpg
    IMG_20180701_201842-600x800.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 81
Kızlar şükür bugün 40 ımiz çıktı. Ama ben psikolojik olarak kötü hissediyorum. Nerdeyse 40 gündür evdeyim.çok az dışarı çıktık. Gerçi hava da o kadar bunaltici ki istanbulda disarı çıkmak da içimden gelmiyor.canım hiçbişey yapmak istemiyor.Esim de ayda 6 kere nöbete gidiyor evde yalnız olmak hep aynı şeyleri yapmak çok bunalttı. Yasama sevincimi kaybettim ben böyle değildim ya.kızlar siz evde neler yapiyosunuz neler yapabilirim

Benim bebeğim mayısta doğdu ama diyebilirim ki biraz zorlanıyo insan. Havalar daha tam ısınmıyo ya da sıcak oluyo nasıl giydireceğini şaşırıyorsunuz bir de erkek olursa sıcak hiç istemiyorlar. Üstünü örtüyorsun açıyorlar. Temmuza geldik ben hala uzun kollu giydiriyorum ama arada üstünü çıkarıp havalandırıyorum vücudunu. Bir rahatlıyorki sormayın. Ama hemen soğuyo vücudu. O yüzden biraz da korkuyorum.

Kızlar şükür bugün 40 ımiz çıktı. Ama ben psikolojik olarak kötü hissediyorum. Nerdeyse 40 gündür evdeyim.çok az dışarı çıktık. Gerçi hava da o kadar bunaltici ki istanbulda disarı çıkmak da içimden gelmiyor.canım hiçbişey yapmak istemiyor.Esim de ayda 6 kere nöbete gidiyor evde yalnız olmak hep aynı şeyleri yapmak çok bunalttı. Yasama sevincimi kaybettim ben böyle değildim ya.kızlar siz evde neler yapiyosunuz neler yapabilirim

Merhaba. Bence ya anneniz ya da kayınvalideniz ya da varsa kız kardeşinizi yanınıza çağırın sizin gitmniz bebkle biraz zor olabilir. Bende öyleydim. Ne bebekle dışarı çıkabiliyosun ne de bebeksiz. Zor oluyo ama evin içinde eğ2r sezeryan değilseniz biraz spor yapabilirsiniz. Ya da bebeğiniz uyuyorsa mutfakta vakit geçirmek de işe yarıyo ama malesef bebek kendini toplayana kadar pek dışarı çıkılmıyo. İstanbul daha ısınmadı bilw saha sıcak olacakmış. İnsanın morali çok bozuluyo bide daha önceden sürekli istediğiniz zaman dışarı çıkabiliyosanız daha da etkiliyo insanı. Ben hala üstümden atamadım bu depresif hali ama dikkat edin bu haliniz sütünüze ve bebeğinize yansıtacak kadar olmasın zira bebekte gaz oluşumuna annenin ruh halide fazlaca etkili oluyomuş. Pozitif düşünün diyor bana doktorum iyi bir anne olduğunuzu ve bu zamanların illaki geçeceğini düşünmek gerekiyormuş

Merhaba. Bence ya anneniz ya da kayınvalideniz ya da varsa kız kardeşinizi yanınıza çağırın sizin gitmniz bebkle biraz zor olabilir. Bende öyleydim. Ne bebekle dışarı çıkabiliyosun ne de bebeksiz. Zor oluyo ama evin içinde eğ2r sezeryan değilseniz biraz spor yapabilirsiniz. Ya da bebeğiniz uyuyorsa mutfakta vakit geçirmek de işe yarıyo ama malesef bebek kendini toplayana kadar pek dışarı çıkılmıyo. İstanbul daha ısınmadı bilw saha sıcak olacakmış. İnsanın morali çok bozuluyo bide daha önceden sürekli istediğiniz zaman dışarı çıkabiliyosanız daha da etkiliyo insanı. Ben hala üstümden atamadım bu depresif hali ama dikkat edin bu haliniz sütünüze ve bebeğinize yansıtacak kadar olmasın zira bebekte gaz oluşumuna annenin ruh halide fazlaca etkili oluyomuş. Pozitif düşünün diyor bana doktorum iyi bir anne olduğunuzu ve bu zamanların illaki geçeceğini düşünmek gerekiyormuş
Evet hergün ise gidip geliyordum eşimle geziyorduk birden hayattan soyutlanmak baya yordu beni.sütüm de çok yok zaten.başta daha kötüydum sürekli agliyodum.şimdi sadece bunaliyorum.buna da şükür.güçlü olmaya çalışmak çok zor

S
Sizin bebek ne kadarlık oldu bu arada.

Daha önce sorulmuştu. Kaynağım İngilizce maalesef ama S ile başlayanlar uyku saatleri. Bizim bebekler biraz büyüdüğü için A aktivite suresi cogaldi. Ama yine buna benzer olmalı. Surekli Uyurun bebeklerinizi. Kahvaltımı yarım birakip kizimi geri uyutuyorum
Tracy Hogg degil mi? Yapabiliyor musunuz bu kadar uyku gun icinde ?

Bizde 46 günlük olduk az önce ölçtüm 40 çıktı. Hatta 40 ı 1-2 mm geçiyor. Aslında kafa tipi hoşuma gidiyor oğluşun ama eşim bile koca kafalı oğlum diye sevince kafama takılıyor çok mu büyük acaba diye
Beyin gelişiyor ama kuzum çok iyi büyüsün

Evde değilim hep disardayim hatta eşim bir hafta şehir dışına aileme götürdü çok iyi aldı evde durma cnm gez misafirliğe git bebişinle.

Kızlar 5 gündür biogaia kullanıyoruz ve kızım hiç olmadığı kadar gazlı ağlamaya çocuk ağlıyor bırakayım mi sizce yoksa devamımi ediyim gece hiç uyumadik sbaah 5 e kadar ağladı hep

Back