• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım o dediğin bnm kızımın kulağının arkasında oldu . Bnde boynu kokuyor sanıyodum bi baktım kulaklar hep iltihap akmış . Tam kulak memesinin arkası . Bi kaç gün sildim kuruladım gecmedi iyice kötüleşti . Doktora gtrdüm antibiyotikli krem verdi . İlk sürüşten itibaren etkisini gösterdi . Bi doktora göster istersen deri enfeksiyonudur blki . Koku bana sanki çamaşır suyu kokusu gibi gelmişti sizinki nasıl ?
Kulak arkasında da var canım beyazlık aynisi boyun altunda da ve kızarık baya sıcaktan. Yok daha kötü bi koku canim yarın goturim olmadi

Canım o dediğin bnm kızımın kulağının arkasında oldu . Bnde boynu kokuyor sanıyodum bi baktım kulaklar hep iltihap akmış . Tam kulak memesinin arkası . Bi kaç gün sildim kuruladım gecmedi iyice kötüleşti . Doktora gtrdüm antibiyotikli krem verdi . İlk sürüşten itibaren etkisini gösterdi . Bi doktora göster istersen deri enfeksiyonudur blki . Koku bana sanki çamaşır suyu kokusu gibi gelmişti sizinki nasıl ?
N kremi kullandiniz canim

Boynunun alti kokuyo sanki intap olmusda akmış gibi beyazlık var kir diil eminim oraya n sürsem iyi gelir ki ezbere bisey surmek istemiyorum.
Yeni olmus farkederdim once olsa ve ağır bi kokusu var
Canım boyun altında iltihap olması için açık yara olması laxım pek mümkün değil yani o yine terle biriken vücut kalıntısı falandır benim kızın da koltuk altlarında oluyor aynı iltihap kıvamında kokuyor falan :( sen iyice bir açtır orayı bak yara görmezsen iltihapta yoktur bundan emin olunca yap sür yumuşatıp ayrılsın sonra da ılık sabunlu suyla yıka çıkıyor uyurken yaparsan daha kolay açıp bakabilirsin uyanıkken kasıyorlar çünkü kendilerini bakılmıyor temizlenmiyor

sofiarya sofiarya ben kızım 15 günlükten beri düzenli biogaia kullanıyorum . Uzun zamandır gaz sancımız merdeyse hiç olmadı . Şuan ikinci şişenin yarısındayım . Tam iki aylık olduk dün . Biniişe daha bitirip öyle mi bırakayım sence yoksa bu şişe bırakınca mı bitireyim . Bırakınca gaz sancısı başlar mı ki
3 Aydan önce bırakmayı deneme,tam düzeni oturttun yeniden gazlanırsa ugrasırsın,bir zararı Yok nasıl olsa kullan 3ayınfan sonra %90 geçmiş olacağı için gazı ozaman bırakırsın ;)

minikoglan minikoglan Abd de arkadaşımın bebeğinin senin bebeğin gibi kötü pisigi vardı. Alerjikmis. doktoru arkadaşıma süt ürünlerini tamamen kesmesini söylemişti. süt ürünlerini kesince bebeğin hiçbir şey kalmamıştı. Kızcağız iki yıl boyunca hiç bir süt ürünü yemedi peynir yoğurt hepsi dahil. Sadece az miktarda keçi sütü ürünleri tüketiyord. 2 hafta süt ürünlerini kes bakalım bir değişiklik oluyor mu
İlk olarak baharati kesmeyi deniyorum bakalim. Sanki sut urunlerinden ziyade baharat ve acidan dolayi oldugu u düşünüyorum. İse yaramazsa sut urunlerini de kesmeye gelecek sira.

Bazı çocuklar çikolataya karşı hassas oluyor canım alerjik bünyeyse.bir kaç gün yemeden dene istersen.
Umarim cikolataya karsi alerjisi yoktur cubku akilli esimle bebegimi bes dk yalniz biraktim. Beyefendi cocuga cikolatali dondurma tattırmış.
Merhaba pişik bizde de olmuştu Molfix yaptı sonra sleppy denedik en son Prima da karar kıldık buarada krem olarakta penaten kullandık Almanya'dan getirttik ama Internette de satılıyor bı tek bu iyi geldi çok derin yarasi vardi tavsiye ederim
Valla huggies molfix sleppy ve prima denedim. Primayi bez olarak sevmedim. Huggies cok kalin ve her yerde satilmiyor diye vazgectim. Molfixten memnundum ama resmen parfümlü bir bez. Tekrar sleppy ye döndüm en azindan ucuz. 72 li bez aliyorum 72 saat dayanmiyor iki gunde bitiyor. Bari ucuz olsun dedim. Cocugumun pisiginin bez kaynakli oldugunu dusunmuyorum. Daha cok benim yediklerimle alakali.

Kulak arkasında da var canım beyazlık aynisi boyun altunda da ve kızarık baya sıcaktan. Yok daha kötü bi koku canim yarın goturim olmadi
Götür canım bak ihmal etme bncede boşuna yavrum acı çekmesin dediğin gibi kulak arkasında tam memenin ordayı beyaz biley vardı sonra akmaya başladı hep kulağı . Deri enfeksiyonuymuş

sofiarya sofiarya ben kızım 15 günlükten beri düzenli biogaia kullanıyorum . Uzun zamandır gaz sancımız merdeyse hiç olmadı . Şuan ikinci şişenin yarısındayım . Tam iki aylık olduk dün . Biniişe daha bitirip öyle mi bırakayım sence yoksa bu şişe bırakınca mı bitireyim . Bırakınca gaz sancısı başlar mı ki
ben de bugün başladım, inşallah bize de fayda eder

Benimki ağzına alıyor iki emiyor tam umutlanıyorum emecek hop atıveriyor. Avent ultra softu çok övdüler onunda 6-18 ayını almışız açıp kaynattıktan sonra farkettik. 0-6 sını alsam mı bilemedim sonuçta ucuzda değiller. Ama bugün alacağım heralde. Bi derbi hali hep sürecek gibi geliyor biri merak etme şu zaman kesin geçecek dese ve geçse keşke
ben dun avent free flow extra soft aldim. dunden beri deniyorum dedigin gibi iki uc emiyor sonra ativeriyor. israr edince de agliyor hemen. ama o kadar emzik icinde bi tek bunu en azindan 2-3 cuklatti. digerlerini hic emmeye tenezzul etmemistim. Allahim ins. 2mizin ki de tez zamnda emzigi kabul eder biz de biraz nefes alabilirz

Facebook'ta emziren anneler grubuna katıldım sabah. Öyle geziniyordum. Emzik vermek meme reddi sebebi diyor özellikle 3 aydan sonra. Ayrıntılı açıklamış ve söyledikleri mantıklı. Benimki emzik almadı ama alıştırmaya çalışıyordum Zaten Eylül'de işe başlayacağım hiç alıştırmayayım mı ki. 3-4 ay size yapışık olacak diyor ve benimki öyle

ben dun avent free flow extra soft aldim. dunden beri deniyorum dedigin gibi iki uc emiyor sonra ativeriyor. israr edince de agliyor hemen. ama o kadar emzik icinde bi tek bunu en azindan 2-3 cuklatti. digerlerini hic emmeye tenezzul etmemistim. Allahim ins. 2mizin ki de tez zamnda emzigi kabul eder biz de biraz nefes alabilirz
Altta emzikle ilgili bişey paylaştım bi bakın isterseniz Benim kafam karıştı açıkçası

IMG_2891.PNG
IMG_2891.PNG

"tokluk hissi salgiladigi ve sizi emmek yerine emzikle oyalandigi icin nornalde almasi gerekenden daha az kilo almis oluyor bebeginiz ve her ememsinde meme basini uyarip sutunuzu artiracakken bu uyari anlari emzikle oyalandigi icin sutunuz azaliyor bebek emmedigi icin beyin sut uretimini durduruyor..daha ilerisne gelelim en cok bogaz& kulak enfeksiyonlarinin dahasi pek cok baska hastaligin emzik kullanan bebeklerde goruldugunu biliyor muydunuz??surekli temiz tutmak munkun olmadigindan hijyen sorunu yasaniyor bebeginiz buyuyecej yere dusurecek alip agzina sokacak saga sola surtup gene agzina goturecek disari cikacaksiniz misafir gelecek baska kucuk cocuk alip emzigi elleyecek emecek dokunacak yere dusunde bir baskasi alip guya temizlemek adina yikamak yerine agzina alip tukuruguyle uzerinde tozu aldigini dusunup bebeginize milyon tane mikrop gecirecek..peki daha ilerisi ne??konusmada gerilik olacak ses cikarmasi hecelemesi gereken vakitlerde simdi sadece uykuda veriyorum dediginiz emzik bagimlilik yaptigi icin buyudukce her daim agzinda olacak...hic gormediniz mi 3-4yasinda agzi emzikli cocuklar oradan pay bicin o anneler de basta sadece uyurken veriyordu..ses cikarmasi gerekirken emzigi emiyor olacak.. cene dis ve damak gelisiminde sorunlara yol acacak caprasik dislerin cikmasindaki en buyuk nedenlerden biridir emzik ..hal boyle olunca sizi dakka basi emmek istemesi de gayet normalken emzik kullanmak hic akil kari degil ..sizin bebeginizin annesi yaninda memeleri de var yani emzige ihtiyaci yok ancak annesi dogumda ya da kazada olen ,uzun sure kuvezde tedavide olan bebelerin gudusunu tatmin icin verilebilir denen bir seyin sizin evinizde bulunmasi bile hata direk cope atacak birkac gun aglama krizlerine sabredip her an meme teklif edip yavrunuzu memenize tekrar isindiracak arayi iyi tutacaksiniz yoksa bugunu ve bu yazdiklarimi unutmayin siz max 3 ay emzirebilirsiniz devami yok" bu görüşe sen ne diyorsun sofiarya sofiarya

Facebook'ta emziren anneler grubuna katıldım sabah. Öyle geziniyordum. Emzik vermek meme reddi sebebi diyor özellikle 3 aydan sonra. Ayrıntılı açıklamış ve söyledikleri mantıklı. Benimki emzik almadı ama alıştırmaya çalışıyordum Zaten Eylül'de işe başlayacağım hiç alıştırmayayım mı ki. 3-4 ay size yapışık olacak diyor ve benimki öyle
ablam 2 cocuguna da verdi emzigi 2 si de 2 seneye yakin anne sutu emdiler. tek fark ablam erkenden vermisti. ben biraz gec kaldim yorgunluktan. emzigi sadece uyurken uyanmasin ve disarida huzursuz olmasin diye vermek istiyorum. diger zamnlar vermem zaten. o yuzden memeden kopmaz die dusunuyorum

ablam 2 cocuguna da verdi emzigi 2 si de 2 seneye yakin anne sutu emdiler. tek fark ablam erkenden vermisti. ben biraz gec kaldim yorgunluktan. emzigi sadece uyurken uyanmasin ve disarida huzursuz olmasin diye vermek istiyorum. diger zamnlar vermem zaten. o yuzden memeden kopmaz die dusunuyorum
Bende geç kaldım benimki dışarda huzursuz olmuyor gezmeyi seviyor sanırım ben evde iş yapayım diye vermek istiyordum ama eşim sağolsun herşeyi yapıyor sanırım ben vazgeçeceğim. İşe de başlayacağım için sıkıntı olabilir

Kızlar benim bebeğimin kakası 3 gündür normale göre biraz daha sulu ve .mukuslu .rengi yine sarı böyle olan var mı hic

Ben de emzik verdim meme reddi olmadı henüz hiç . 3. Aydan sonra mı reddediyormuş ki ?

Back