• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım fasulyeyi sarmayı keki ve tatlıyı pişirdim bugünden yarına dediğin gibi et pilav çorba kaldı böreğide buzluktan çıkarıp hemen fırına atayım bu arada ben öğlen geliyorlar diye biliyordum sabah kahvaltıyada geliyolarmış ama kahvaltıya ekstra bişey hazırlamayacam son dakika söyledikleri için kızdım
O nasıl misafirlik ya bebekli olduğunu biliyorlar tüm gün misafirlik mi olur töbe

"tokluk hissi salgiladigi ve sizi emmek yerine emzikle oyalandigi icin nornalde almasi gerekenden daha az kilo almis oluyor bebeginiz ve her ememsinde meme basini uyarip sutunuzu artiracakken bu uyari anlari emzikle oyalandigi icin sutunuz azaliyor bebek emmedigi icin beyin sut uretimini durduruyor..daha ilerisne gelelim en cok bogaz& kulak enfeksiyonlarinin dahasi pek cok baska hastaligin emzik kullanan bebeklerde goruldugunu biliyor muydunuz??surekli temiz tutmak munkun olmadigindan hijyen sorunu yasaniyor bebeginiz buyuyecej yere dusurecek alip agzina sokacak saga sola surtup gene agzina goturecek disari cikacaksiniz misafir gelecek baska kucuk cocuk alip emzigi elleyecek emecek dokunacak yere dusunde bir baskasi alip guya temizlemek adina yikamak yerine agzina alip tukuruguyle uzerinde tozu aldigini dusunup bebeginize milyon tane mikrop gecirecek..peki daha ilerisi ne??konusmada gerilik olacak ses cikarmasi hecelemesi gereken vakitlerde simdi sadece uykuda veriyorum dediginiz emzik bagimlilik yaptigi icin buyudukce her daim agzinda olacak...hic gormediniz mi 3-4yasinda agzi emzikli cocuklar oradan pay bicin o anneler de basta sadece uyurken veriyordu..ses cikarmasi gerekirken emzigi emiyor olacak.. cene dis ve damak gelisiminde sorunlara yol acacak caprasik dislerin cikmasindaki en buyuk nedenlerden biridir emzik ..hal boyle olunca sizi dakka basi emmek istemesi de gayet normalken emzik kullanmak hic akil kari degil ..sizin bebeginizin annesi yaninda memeleri de var yani emzige ihtiyaci yok ancak annesi dogumda ya da kazada olen ,uzun sure kuvezde tedavide olan bebelerin gudusunu tatmin icin verilebilir denen bir seyin sizin evinizde bulunmasi bile hata direk cope atacak birkac gun aglama krizlerine sabredip her an meme teklif edip yavrunuzu memenize tekrar isindiracak arayi iyi tutacaksiniz yoksa bugunu ve bu yazdiklarimi unutmayin siz max 3 ay emzirebilirsiniz devami yok" bu görüşe sen ne diyorsun sofiarya sofiarya
Herkeste olmuyor ki bu yigenim 2 yıl emdi ve yalancı emzikte emiyodu hicte meme reddi olmadı

"tokluk hissi salgiladigi ve sizi emmek yerine emzikle oyalandigi icin nornalde almasi gerekenden daha az kilo almis oluyor bebeginiz ve her ememsinde meme basini uyarip sutunuzu artiracakken bu uyari anlari emzikle oyalandigi icin sutunuz azaliyor bebek emmedigi icin beyin sut uretimini durduruyor..daha ilerisne gelelim en cok bogaz& kulak enfeksiyonlarinin dahasi pek cok baska hastaligin emzik kullanan bebeklerde goruldugunu biliyor muydunuz??surekli temiz tutmak munkun olmadigindan hijyen sorunu yasaniyor bebeginiz buyuyecej yere dusurecek alip agzina sokacak saga sola surtup gene agzina goturecek disari cikacaksiniz misafir gelecek baska kucuk cocuk alip emzigi elleyecek emecek dokunacak yere dusunde bir baskasi alip guya temizlemek adina yikamak yerine agzina alip tukuruguyle uzerinde tozu aldigini dusunup bebeginize milyon tane mikrop gecirecek..peki daha ilerisi ne??konusmada gerilik olacak ses cikarmasi hecelemesi gereken vakitlerde simdi sadece uykuda veriyorum dediginiz emzik bagimlilik yaptigi icin buyudukce her daim agzinda olacak...hic gormediniz mi 3-4yasinda agzi emzikli cocuklar oradan pay bicin o anneler de basta sadece uyurken veriyordu..ses cikarmasi gerekirken emzigi emiyor olacak.. cene dis ve damak gelisiminde sorunlara yol acacak caprasik dislerin cikmasindaki en buyuk nedenlerden biridir emzik ..hal boyle olunca sizi dakka basi emmek istemesi de gayet normalken emzik kullanmak hic akil kari degil ..sizin bebeginizin annesi yaninda memeleri de var yani emzige ihtiyaci yok ancak annesi dogumda ya da kazada olen ,uzun sure kuvezde tedavide olan bebelerin gudusunu tatmin icin verilebilir denen bir seyin sizin evinizde bulunmasi bile hata direk cope atacak birkac gun aglama krizlerine sabredip her an meme teklif edip yavrunuzu memenize tekrar isindiracak arayi iyi tutacaksiniz yoksa bugunu ve bu yazdiklarimi unutmayin siz max 3 ay emzirebilirsiniz devami yok" bu görüşe sen ne diyorsun sofiarya sofiarya
Ya yeminle harfi harfine hislerime tercüman olmuş,özellikle beslenme emme konusunda. Benim de sürekli aklımda dolanan buydu. Benim kız pek bir nazlı emiyor zaten geceleri özellikle bir de onu emzikle pyalarsam sütüm iyice gider mi diye düşünüyordum ki benim mantığında aynen bu yazıdakileri söylüyor o sebeple ben zaten bikete denedim başka marka emzik de almadım iç güdülerim işte :( zaten katlanılmayacak kadar da zor bir çocuğum yok birkaç aya daha da Hale yola gelecek kontakt kurmaya başlayınca. Ben vazgeçmiştim zaten emzik olayından bu da düşüncelerimi pekiştiren bir yazı oldu çok sağol valla aklımdan tamamen çıkarıyorum emzik işini :(

Ya yeminle harfi harfine hislerime tercüman olmuş,özellikle beslenme emme konusunda. Benim de sürekli aklımda dolanan buydu. Benim kız pek bir nazlı emiyor zaten geceleri özellikle bir de onu emzikle pyalarsam sütüm iyice gider mi diye düşünüyordum ki benim mantığında aynen bu yazıdakileri söylüyor o sebeple ben zaten bikete denedim başka marka emzik de almadım iç güdülerim işte :KK43: zaten katlanılmayacak kadar da zor bir çocuğum yok birkaç aya daha da Hale yola gelecek kontakt kurmaya başlayınca. Ben vazgeçmiştim zaten emzik olayından bu da düşüncelerimi pekiştiren bir yazı oldu çok sağol valla aklımdan tamamen çıkarıyorum emzik işini :KK43:
Rica ederim. Bende vazgeçtim vermekten Zaten işe başlayacağım sağmam gerekecek o yüzden iyice riske atmayayım. Birde kusura bakmazsan bir sorum daha olacak. Bugün gezinirken denk geldim emzikle ilgili bilgileri okuduğum grupta. Kişi 25 günlük bebeğinin kaşlarında pullanma,gürültülü kaka, günde 6-7 kez ve kokulu kaka olduğunu söyleyip bunun alerji mi olduğunu sormuş. Muhtemelen alerji olduğu söylenmiş. Bunlsr benim oğlanda da var sadece kaka 3-4 tür. Bunla bağlantılı olarak rota aşısının alerjik ve bağırsak hassasiyeti olan bebekler de büyük sıkıntılar yaratabileceği belirtiliyor. Kendi doktorumuz 2. Ayda rota aşısını konuşacağız demişti yani doktorla konuşmadık daha. Alerji ile ilgili bişey demedi. Benimde bugün bu gönderiyi görene kadar alerji den haberim yoktu

Kizlar normal dogum yapip gobegi kalan var mi ? Varsa gobegine ne yapti ne onerirsniz belki asiri degil ama boyle bi vicik vicik gobegm kaldi korseler kucultur mu ki

Canım boyun altında iltihap olması için açık yara olması laxım pek mümkün değil yani o yine terle biriken vücut kalıntısı falandır benim kızın da koltuk altlarında oluyor aynı iltihap kıvamında kokuyor falan :KK43: sen iyice bir açtır orayı bak yara görmezsen iltihapta yoktur bundan emin olunca yap sür yumuşatıp ayrılsın sonra da ılık sabunlu suyla yıka çıkıyor uyurken yaparsan daha kolay açıp bakabilirsin uyanıkken kasıyorlar çünkü kendilerini bakılmıyor temizlenmiyor
Iltap değil dediğin gibi ter ve süt akıyor onun kalıntısı açık yara diil kızarık kaygan gibi. Sen n kullanıyorsun ekstra krem falan

Kızlar biz ultrasondan geldik, kafa büyük olduğu için şüphelenmişlerdi bir şey çıkmadı, karın içi organlar bakıldı başka kan pıhtısı var mı diye, orası da temiz çok şükür ama çok fazla gazı var malum:KK43: kalça ultrasonu da temiz şükür.. yalnız dalağında 3 mm lik bir kist var onu dört ayda bir ultrason ile kontrol altında tutacağız
Çok şükür gözünaydın kuzum. O kistte kendiliğinden kaybolacak Allah'ın izniyle.
Bu arada bizim de kafamız büyük ya. Doğduğunda 36 cm di. 1.ay kontrolünde 39 cm olmuş. Sizin nasıldı ölçümler?

Kızlar oğlum sünnet oldu az önce. Doktor krem ağrı kesici vs vermedi. Adam akıllı açıklama da yapmadı. Temizliği vs nasıl olacak? Normal şekilde devam mı edicem düzene? Dikkat etmem gereken bişey var mı? Açıp bakmadım henüz. Sanırım sargı bezi ile kapatmışlar.
Gözünaydın damatlıginida göstersin Rabbim. Darısı hayırlısıyla bize insallah

Bu arada bizim de kafamız büyük ya. Doğduğunda 36 cm di. 1.ay kontrolünde 39 cm olmuş. Sizin nasıldı ölçümler?
40.5 bizim cnm 50 günlük falanken ölçüldü.

Çok sagol canım benim. İnşallah küçülür kaybolur gider, onu şans eseri gördük zaten. 37 cmle doğdu benimki 41 cm olmuş. Ama babasının kafası da kocaman, sizin nasıl kafa boyutlarınız? Belki genetiktir

Çok sagol canım benim. İnşallah küçülür kaybolur gider, onu şans eseri gördük zaten. 37 cmle doğdu benimki 41 cm olmuş. Ama babasının kafası da kocaman, sizin nasıl kafa boyutlarınız? Belki genetiktir
Şuan 46 günlük 40.2 cm çıktı kafa. Babamızın kafası bence büyük ama kendisine sorarsan büyük değilmiş :KK30:

Mrb arkadaşlar benim beneğimin gözleri hep yaşarıyo doğduğundan beri hep çapak tutuyor sağlık ocağına götürdk dr bakmadı ben anlamıyorm göz dr baksın ameliyat olabilir gözyaşı damarı tıkanık olabilir dedi falan bilgisi olan var mı

Mrb arkadaşlar benim beneğimin gözleri hep yaşarıyo doğduğundan beri hep çapak tutuyor sağlık ocağına götürdk dr bakmadı ben anlamıyorm göz dr baksın ameliyat olabilir gözyaşı damarı tıkanık olabilir dedi falan bilgisi olan var mı
Canım onu bilmiyorum da cuma günü sağlık ocağında 3 ay içinde göz taraması yaptırın dediler. İstersen sen şimdiden götür göz doktoruna

Back