• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Denedim ya fayda etmiyor malesef.

Gunduzleri her seferinde yikiyorum. Gece uykusuna gectiginde ise pamuk ve su ile temizleyip kurutup oyle bezliyorum.

Yikarken kacmiyor da havluya sararken dikkatli olmak gerekiyor. Ben banyo bitince ilk olarak kulaklarini ve kafasini kurulayip oyle vucudunu havluya sariyorum.

Ben de molfix kullaniyorum. O dedigini de denedim. Hatta bence zeytinyagi cogaltti gibime geliyor :KK43: basta nokta kadardi hep zeytiyagi sürdüm. Sonra basacikilmaz bir hal aldi :KK43:

O kadar mutsuzum ki. Pisigi hafifledi mi asiri neseli ve uyumlu bir bebek oldu. Ama bugun acisindan 4 döndük evin icinde :KK43: bi de su travacort kremi deneyim. Gecirmezse goturecem baska doktora. Gerci gorurdugum doktor da profosirdu ama:/

Ya o benim de aklima gelip gelip gidiyor. Ama bu kez de alisir da geri beze hic donemem diye korkuyorum. Gun icin de zaten her bez degistirmem de en az 20 dk acik birakiyorum altini.

Doktora götürdüm mantar olsa derdi heralde. Gerci ben doktorlara da hic guvenmiyorum cunku bana da mantar gibi geliyor. Pisik dedigin kizarik deri kabarmasidir yani. Benimkinin o kizarik kabarik yerler bir de yara gibi açılıyor bazen kaniyor hatta :KK43: travacort u alip deneyecem pazartesi.

Cildiyle bakar mi bu kadar kucuk cocuga? Cocuk doktorun yonlendirir heralde. Yediklerimden mi boyle oluyor bilmiyorum ki. Acikcasi acı yiyorum bazen . Ama dikkat etmedim acı sonrasi mi boyle oluyor diye.

Sudokrem denedim. Cikolata yiyorum hemen hergun gercekten sebep olabilir mi?

Travazol denedim o da fayda etmedi . Gunduzleri hep yikiyorum altini en az 20 dk havalandiriyorum sonra altini. Tamamen kuru oluyor bez baglarken. Bebegim dogdu biz daha hastaneden cikmadan ben fark ettim poposunda delige yakin kucucuk kizarik bi nokta vardi. Etraftaki herkes zeytinyagi önerdi ben de kullanmaya basladim. Dogumdan yaklasik 10 gun sonra o kirmizi nokta tum popoya yayildi hala geciremedim. Hafifliyor tam gececek diyorum sonra hooooop yeniden kabarmis ve kabariklar nokta nokta açık yara gibi sulanmis.
Bazı çocuklar çikolataya karşı hassas oluyor canım alerjik bünyeyse.bir kaç gün yemeden dene istersen.

Beslenmesi nasıl uykusu dışında sezdiğin anormal başka bir durum var mk? Sizdeki viral durum ona bulaşmış olsa aynı şekilde onunda benzer şikayetleri olması lazımdı. Gündüz uyku sıkıntısı tesadüf denk gelmiş olabilir başka bir sıkıntısı yoksa eğer :KK43:
Boynunun alti kokuyo sanki intap olmusda akmış gibi beyazlık var kir diil eminim oraya n sürsem iyi gelir ki ezbere bisey surmek istemiyorum.
Yeni olmus farkederdim once olsa ve ağır bi kokusu var

Birde kızlar bir cok anne su veriyor bebeğe. Anne sütü alana da mama alana da gerek yokmus ek gıdaya kadar , dünya sağlık örgütü bile bunu savunuyor. Su bebeğin elektrolit dengesini bozuyormus, vucuttan idrarla vitaminleri atmasına sebep oluyormuş. Aklınızda olsun.

Benim annem verip duruyor su valla cok da önüne gecemiyorum

Cocugun yatarken bagırsakları gerildiği icin sancısı olurmuş. Fakat kucakta dik konumda oldugu icin bağırsaklarla birlikte cocuk da rahatlarmış bilimsel olarak doktorum dedi. Eskiler buna kucak istiyor derlermiş. Aslında rahatlamak istiyor anneleri ❤️

Eskiden cocuklar sırta baglanirmis biliyorsunuz Sebep bu demek ki Aslinda ben de artik eski usül sirtima baglamayi düşünür oldum ..

benim oglanda bana yapisik yasiyor ve ellerimin serbest kalmasini istiyorum artik.surekli ayakta geziyorum oturunca kiyameti kopariyor.45 gunluk. rahat terletmeyen ferah bu aylarda kullanilabilen bi tasiyici kullanan var mi aranizda.slingim var bugun taktim kendi mutlu oldu ama sicaktan mahvoluruz.onerilerinizi bekliyorum.

Ben de ayniyim canim gunduzleri

Ben makarna +sos pisiremiyorum. Sen bunca şeye nasıl vakit bulabildin. Ben de bir gariplik var herhalde.

Evet canim ya bizde bir gariplik var kesin..

kizlar acil yardim...sabah 5ten beri ayaktayz..yer yer 15-20dklik sizmalari saymazsak..3 gundur kaka yapamiyor kizım..ve garibim nasil kivraniyor:KK43:
poposuna zeytinyagi surdum,sutumu sagip 1 cay kasigi zeyyinyagi katip icirdim, bu sitede okumustum poposuna sabun koydum minicik...karnina sicwk havlu yaptm..hala yok hala yok:işsiz: alternatif öneriniz var mi bende kalmadı:mapus:

Canim biz de 5.gun yaptik Ve cocugum cok kivrandi o gune kadar
Ne ise yaradi bilmiyorum ama zeytinyagini anne sutune karistirma demisti doktor Agzina cay kasiginla verdik Ama kizdirilip sogutulmus hakiki zeytinyagi Cunku boylece asidi gidermis
Bi de bebisi yuzukoyun yatırıp ayaklarini popoya dogru çekme hareketini bes dakika yapip sonra sirtini sivazladik gun icinde sık sık Bunu da doktor gostermisti

Birde kızlar bir cok anne su veriyor bebeğe. Anne sütü alana da mama alana da gerek yokmus ek gıdaya kadar , dünya sağlık örgütü bile bunu savunuyor. Su bebeğin elektrolit dengesini bozuyormus, vucuttan idrarla vitaminleri atmasına sebep oluyormuş. Aklınızda olsun.
Bizimki sadece mama alıyor doktor kesinlikle ver icmese de ağzını temizlesin demişti canım

Günaydın herkese oğlum 47 günlük oldu ama hiç kendi kendine oyalanmıyor. Burda misafir ağırlayanlara gıpta ediyorum. Birisi kucağında gezdirecekte ben iş yapacağım. Gündüz uykusu desek sıfır nerdeyse ancak göğsümde uyur o da yarım saat. Emzik almıyor. Öyle çok gaz sancımız huysuzluğumuz yok ama ben uyuyana kadar bişey yapamıyorum. Bu böyle mi devam edecek hep. İlk 3 ay bebekler alışma olmaz ihtiyaç hissettiği için yapar diyorlar ama 40ı çıksın biraz büyüsün değişir diyordum hiç değişiklik Yok hatta gündüz uykusu bitti

Boynunun alti kokuyo sanki intap olmusda akmış gibi beyazlık var kir diil eminim oraya n sürsem iyi gelir ki ezbere bisey surmek istemiyorum.
Yeni olmus farkederdim once olsa ve ağır bi kokusu var
Canım o dediğin bnm kızımın kulağının arkasında oldu . Bnde boynu kokuyor sanıyodum bi baktım kulaklar hep iltihap akmış . Tam kulak memesinin arkası . Bi kaç gün sildim kuruladım gecmedi iyice kötüleşti . Doktora gtrdüm antibiyotikli krem verdi . İlk sürüşten itibaren etkisini gösterdi . Bi doktora göster istersen deri enfeksiyonudur blki . Koku bana sanki çamaşır suyu kokusu gibi gelmişti sizinki nasıl ?

@semabsrn canim pisik ne durumda? Gecirebildin mi? Bizimki malesef yeniden hortladı kafayi yiyecem artik :KK43: tam gecer gibi oluyor, tamam diyorum iki gune kalmaz gecer yavrumun pisigi. Hooop bir sonraki bezde yeniden yayilmis :KK43:
Merhaba pişik bizde de olmuştu Molfix yaptı sonra sleppy denedik en son Prima da karar kıldık buarada krem olarakta penaten kullandık Almanya'dan getirttik ama Internette de satılıyor bı tek bu iyi geldi çok derin yarasi vardi tavsiye ederim

sofiarya sofiarya ben kızım 15 günlükten beri düzenli biogaia kullanıyorum . Uzun zamandır gaz sancımız merdeyse hiç olmadı . Şuan ikinci şişenin yarısındayım . Tam iki aylık olduk dün . Biniişe daha bitirip öyle mi bırakayım sence yoksa bu şişe bırakınca mı bitireyim . Bırakınca gaz sancısı başlar mı ki

kizlar acil yardim...sabah 5ten beri ayaktayz..yer yer 15-20dklik sizmalari saymazsak..3 gundur kaka yapamiyor kizım..ve garibim nasil kivraniyor:KK43:
poposuna zeytinyagi surdum,sutumu sagip 1 cay kasigi zeyyinyagi katip icirdim, bu sitede okumustum poposuna sabun koydum minicik...karnina sicwk havlu yaptm..hala yok hala yok:işsiz: alternatif öneriniz var mi bende kalmadı:mapus:
Canımm bence bekle. Karnına masaj yap ısıt karnıNı. Yeteri kadar yapmışsın. Bi de sabun atma bi daha :( onu ben kendime uygulamıştım kabız olduğumda. Çok fena yakıyor. Zararlı sonuçta.

Günaydın herkese oğlum 47 günlük oldu ama hiç kendi kendine oyalanmıyor. Burda misafir ağırlayanlara gıpta ediyorum. Birisi kucağında gezdirecekte ben iş yapacağım. Gündüz uykusu desek sıfır nerdeyse ancak göğsümde uyur o da yarım saat. Emzik almıyor. Öyle çok gaz sancımız huysuzluğumuz yok ama ben uyuyana kadar bişey yapamıyorum. Bu böyle mi devam edecek hep. İlk 3 ay bebekler alışma olmaz ihtiyaç hissettiği için yapar diyorlar ama 40ı çıksın biraz büyüsün değişir diyordum hiç değişiklik Yok hatta gündüz uykusu bitti
ayni beni anlatmissin, bizimki de 50 gunluk ama ne uyku ne de emzik var bizde de. bugun kendimi emzige adadim her firsatta agzina sokusturuyorum ama daha katilarak aglamanin otesine gecemedik henuz. emzige alistirma icin onerisi olan var mi ? nasil alistiricam bu kizi emzige :işsiz:

ayni beni anlatmissin, bizimki de 50 gunluk ama ne uyku ne de emzik var bizde de. bugun kendimi emzige adadim her firsatta agzina sokusturuyorum ama daha katilarak aglamanin otesine gecemedik henuz. emzige alistirma icin onerisi olan var mi ? nasil alistiricam bu kizi emzige :işsiz:
Benimki ağzına alıyor iki emiyor tam umutlanıyorum emecek hop atıveriyor. Avent ultra softu çok övdüler onunda 6-18 ayını almışız açıp kaynattıktan sonra farkettik. 0-6 sını alsam mı bilemedim sonuçta ucuzda değiller. Ama bugün alacağım heralde. Bi derbi hali hep sürecek gibi geliyor biri merak etme şu zaman kesin geçecek dese ve geçse keşke

Bunları öğrendiğim iyi oldu.. zaten manyaktım ateş konusunda şimdi iyice kafayı yerimm :KK43: bi de benim oğlum çok uyuyo tuz biber oldu bana yarın yine hastanelerdeyim yüksek ihtimal :KK43:
Hemen endise etme canım. Kendini salmıyorsa kusmuyorsa istahı yerindeyse uyanık kalabiliyorsa korkma

Back