• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar aile boyu ishal istifar salginini geçirdik ama 1 gün sürdü hepimizinki ama kızıma geçmemişti lakin o günden beri gündüz uykusu yok denecek kadar az sabah 10 gibi kalkip 5e kadar deliksiz uyuyamıyor yatiriyorum 10 dk demeden ağlayarak uyanıyor sofiarya sofiarya normal mi doktora götürelim diye israr etti eşim ama götürmedim diye vicdan yaptım ishal de degil 1 gün yapiyor 1 gün yapmıyor ama genelde hergün yapıyor kakayi gaz damlasıda kullanıyoruz nolur akıl verin

Kizlar aile boyu ishal istifar salginini geçirdik ama 1 gün sürdü hepimizinki ama kızıma geçmemişti lakin o günden beri gündüz uykusu yok denecek kadar az sabah 10 gibi kalkip 5e kadar deliksiz uyuyamıyor yatiriyorum 10 dk demeden ağlayarak uyanıyor sofiarya sofiarya normal mi doktora götürelim diye israr etti eşim ama götürmedim diye vicdan yaptım ishal de degil 1 gün yapiyor 1 gün yapmıyor ama genelde hergün yapıyor kakayi gaz damlasıda kullanıyoruz nolur akıl verin
Beslenmesi nasıl uykusu dışında sezdiğin anormal başka bir durum var mk? Sizdeki viral durum ona bulaşmış olsa aynı şekilde onunda benzer şikayetleri olması lazımdı. Gündüz uyku sıkıntısı tesadüf denk gelmiş olabilir başka bir sıkıntısı yoksa eğer :(

Beslenmesi nasıl uykusu dışında sezdiğin anormal başka bir durum var mk? Sizdeki viral durum ona bulaşmış olsa aynı şekilde onunda benzer şikayetleri olması lazımdı. Gündüz uyku sıkıntısı tesadüf denk gelmiş olabilir başka bir sıkıntısı yoksa eğer :KK43:
Beslemesi guzel hatta cok bile fazlasını çıkarıyor kusma olarak diil ama tek memede sakinleşti icin hep meme veriyordum ama bugün 2.5 satta bir emdi kusma falan olmadı.gaz sikayeti hep vardı ama uykuyu bu denli etkilemiyordu. benim hasta olduğum günden beri öyle uykusuz bu kadar çabuk huy değişmeside kötü oldu uykusuz mu olcak gündüzleri hep

Bilmiyorum neyin sebep oldugunu. Bugun tam 2 aylik olduk. 2 aydir geçmedi. Acimaz mi cocugu sirt ustu yatirdim mi basiyor çığlığı. Emzirme pozisyonu bile alamıyoruz acısından.
Yaaa süt alerjisi falan mı acaba kıyamam çok geçmiş olsun canım. Birşey yapıyor bunu ama ne acaba. Bazı çocukların süt alerjisi oluyormuş sen kaka tahlili ve idrsr tahlili yaptırsana bir

Sağol Can'ım. Onu kullanıcam inş.

Sağol Can'ım. Bizimki şimdiden çok gıdıklanıyor yA :)

Çok sağol kuzum inş. Ahhh o günler gelir mi :)

Sağol cnm. Krem vs hiçbişey vermedi bize :KK43: sargı bezi ile kapalı orası. 1-2 güne düşermiş. Kaka yapınca ne olacak bilmiyorum. İllaki bulaşır kapattıkları beze.
Can'ım çok sağol. Lokal yaptılar. Bi sıkıntı Yok şuan. Ağlıyor. Ama gazdan mı ağrıdan mı bilmiyorum. Bi taraftanda ıkınıyor çünkü. Ağlamadan çıktı çok şaşırdım. Beni görünce bi içerledi. Bi ağlamaya başladı ki :cry:
Oyyy kıyamam adam oldu paşa geçmiş olsun kuzum allah şifa versin kuzuya inşallah

Ay bizimki de bitmek bilmedi, ben de bitince sleepy alıcam.. kaka da taşıyor, çiş de dediğin gibi. Valla bir bezin bu kadar mühim olduğunu da bilmezdim :)
Sleepy 3 numara kızlar süper valla taşma yok pişik yok koku yok hem de çok çiş alıyor :)))

Kızlar biz ultrasondan geldik, kafa büyük olduğu için şüphelenmişlerdi bir şey çıkmadı, karın içi organlar bakıldı başka kan pıhtısı var mı diye, orası da temiz çok şükür ama çok fazla gazı var malum:KK43: kalça ultrasonu da temiz şükür.. yalnız dalağında 3 mm lik bir kist var onu dört ayda bir ultrason ile kontrol altında tutacağız

Dolunay22 Dolunay22 canım senin de bileklerin sinir sıkışmasıydı dimi? Nörologa gittim, hiç sevmediğim hasta grubudur hamile ve emzikliler dedi. Muayene etti sıkışma devam ediyor ama ne derecede olduğunu bilmek için emg çekmek gerekir dedi. Emg durumuna göre bakalım ama ameliyatlık görünüyor dedi, emg için randevu aldık ama bebiş durmadı iptal ettik, zaten ameliyat olacak halim yok valla.. zamanla geçebilirmiş de hep kalabilirmiş de :KK43:
Kuzum geçmiş olsun dalağı inşallah su dolu kisttir onlar geçiyor zaten. Herşeyin iyi çıkmasına çok sevindim. Sen de boşver ameliyatı biraz gün yüzü görelim mahvolduk valla seneye belki diye düşün :)

minikoglan minikoglan
Can'ım geçmiş olsun yA.
Bence sen yediklerine dikkat etmelisin.
Süt alerjisi falan var gibi sanki. Yaşadıkların arkadaşımın yaşadıklarına benziyor. Süt alerjisi varsa süt peynir yoğurt değil içinde süt olan hiçbişey yememen Laz'ım. Çikolata da bile süt var sonuçta. Onu da yememeliymişsin
Yaa bir sure yemeyim bakayim. İnsallah faydasi olur :/
minikoglan minikoglan inşallah bir an önce geçer canım ya..küçücükler daha kuzum benim kıyamam ona..canları neki en ufak bişeye dayanamiyorlar..Benim kızımda olmuştu 15 günlükken falan. Çok şey denedim.sadece sudocrem geçirdi bizimkini...doktora sorup anestol mu sürsen ki.en azından acısını dindirir..birde denediğin şeye bir müddet devam et .3 gün filan..
Anestol zararli olabilir ya kana karistiginda. Hem o gecirmez sadece acisini dindirir :( belki uzun vadede daha cok zarari olur.
Yaaa süt alerjisi falan mı acaba kıyamam çok geçmiş olsun canım. Birşey yapıyor bunu ama ne acaba. Bazı çocukların süt alerjisi oluyormuş sen kaka tahlili ve idrsr tahlili yaptırsana bir

Oyyy kıyamam adam oldu paşa geçmiş olsun kuzum allah şifa versin kuzuya inşallah
Bir sure sut urunleri tuketmemeyi deneyecem bakalim insallah faydasi olur :/

Eti yarın düdüklüye koyarsın ya da kısık ateş de kendi kendine pişsin . Et kalınca tadı değişik oluyor . Keki Bugünden yapsan daha lezzetli olur . Su böreğini de direk çıkarıp fırına at . Çok yorma kendini bebeğin var bu kadar şey çok fazla bile
Canım fasulyeyi sarmayı keki ve tatlıyı pişirdim bugünden yarına dediğin gibi et pilav çorba kaldı böreğide buzluktan çıkarıp hemen fırına atayım bu arada ben öğlen geliyorlar diye biliyordum sabah kahvaltıyada geliyolarmış ama kahvaltıya ekstra bişey hazırlamayacam son dakika söyledikleri için kızdım

Bu ne kadar yiyecek canım ya ..kendini o kadar yorma..keki o gün yapsan taze taze ..böreği çıkar fırına at direk..kek ve pilavın kalsın..et soteyi komple tamamlayabilirsin nasıl artınca istiyoruz gayette güzel oluyor..şöyle bir ısıtsan yeter bence
Bu neki bide kahvaltıyada geliyolarmış ama kahvaltıya özel bişey yapmıyorum çok yoruldum yeni yattım walla ataklarım ağrıyor

Kafayi yedirtecek bu pisik bana. İki bez arasi cocugun tüm poposuna yayılıp dışarı çıkmış. Yerinde duramıyor. Meme emmiyor uyuyamiyor acısından
Pişikten şikayetçisiniz sanırım zdrave diye bir krem var gerçekten çözüm oluyor ben oğluma devamlı kullanıyorum bir gece acillik bile olmuştuk pişik yüzünden ama bu krem çok işe yaradı heryerde bulunmuyor sanırım isterseniz ben kargo ile gönderebilirim bile size tek derdinize çare olsun

Canım fasulyeyi sarmayı keki ve tatlıyı pişirdim bugünden yarına dediğin gibi et pilav çorba kaldı böreğide buzluktan çıkarıp hemen fırına atayım bu arada ben öğlen geliyorlar diye biliyordum sabah kahvaltıyada geliyolarmış ama kahvaltıya ekstra bişey hazırlamayacam son dakika söyledikleri için kızdım
Ay yok artık ya minicik bebekli kadına nedir bu eziyet Allah aşkına tamam gelinir de yani herşeyi de bi adabi var

Denedim ya fayda etmiyor malesef.

Gunduzleri her seferinde yikiyorum. Gece uykusuna gectiginde ise pamuk ve su ile temizleyip kurutup oyle bezliyorum.

Yikarken kacmiyor da havluya sararken dikkatli olmak gerekiyor. Ben banyo bitince ilk olarak kulaklarini ve kafasini kurulayip oyle vucudunu havluya sariyorum.

Ben de molfix kullaniyorum. O dedigini de denedim. Hatta bence zeytinyagi cogaltti gibime geliyor :KK43: basta nokta kadardi hep zeytiyagi sürdüm. Sonra basacikilmaz bir hal aldi :KK43:

O kadar mutsuzum ki. Pisigi hafifledi mi asiri neseli ve uyumlu bir bebek oldu. Ama bugun acisindan 4 döndük evin icinde :KK43: bi de su travacort kremi deneyim. Gecirmezse goturecem baska doktora. Gerci gorurdugum doktor da profosirdu ama:/

Ya o benim de aklima gelip gelip gidiyor. Ama bu kez de alisir da geri beze hic donemem diye korkuyorum. Gun icin de zaten her bez degistirmem de en az 20 dk acik birakiyorum altini.

Doktora götürdüm mantar olsa derdi heralde. Gerci ben doktorlara da hic guvenmiyorum cunku bana da mantar gibi geliyor. Pisik dedigin kizarik deri kabarmasidir yani. Benimkinin o kizarik kabarik yerler bir de yara gibi açılıyor bazen kaniyor hatta :KK43: travacort u alip deneyecem pazartesi.

Cildiyle bakar mi bu kadar kucuk cocuga? Cocuk doktorun yonlendirir heralde. Yediklerimden mi boyle oluyor bilmiyorum ki. Acikcasi acı yiyorum bazen . Ama dikkat etmedim acı sonrasi mi boyle oluyor diye.

Sudokrem denedim. Cikolata yiyorum hemen hergun gercekten sebep olabilir mi?

Travazol denedim o da fayda etmedi . Gunduzleri hep yikiyorum altini en az 20 dk havalandiriyorum sonra altini. Tamamen kuru oluyor bez baglarken. Bebegim dogdu biz daha hastaneden cikmadan ben fark ettim poposunda delige yakin kucucuk kizarik bi nokta vardi. Etraftaki herkes zeytinyagi önerdi ben de kullanmaya basladim. Dogumdan yaklasik 10 gun sonra o kirmizi nokta tum popoya yayildi hala geciremedim. Hafifliyor tam gececek diyorum sonra hooooop yeniden kabarmis ve kabariklar nokta nokta açık yara gibi sulanmis.
Valla doğar doğmaz başlıyorum zeytinyağı sürmeye popolar pırıl pırıl...oğlumda pişik bilmedik şimdi kızımda da yok çok şükür...seninki başka bi sebepten kesin

Son düzenleme:
Akıntı dışında belirtisi varmı canım ben hiç bilmiyorum :KK43:
Banyo sonrası kulağında sarı bişeyler oluyo ama o normaldir heralde
Ha yok akıntı dışında belirtisi ama mesela düşmeyen yüksek ateş olunca boğazına kulağına bakıyor ya doktor ya boğaz enfeksiyonu oluyor ya da orta kulak genelde...anlaşılır yani olursa

Kızlar bugün öğrendiğim bilgileri size söyleyeceğim. Ela 3 gündür düzgünce uyanmıyor ve iştahsız diye gitmiştim rota virüsü asısı oldu o bize ters tepmiş. Bende enfeksiyon falan diye düşündüm ama ateşi yoktu. Doktora ateşi yok zaten enfeksiyon değildir de ben pimpiriğim dediğimde bu durumun 5 yas üssü çocuklar icin gecerli olduğunu söyledi. Yani enfeksiyon, bronsit hatta havale bile kesin ateş yapmazmış. Eğer bi bebeğin ateşi 38 ise hastaneye yatırırlarmış. Bi cocugun uykuya meyli, iştahsızlıgı, kendini salması ve uyurken inlemesi asıl belirtliermiş. Paylasmak İstedim. Sıcaktan uyuyordur vs diyip atlamayın yaz günü diye.

Dolunay22 Dolunay22 gecmis olsun canim hayirli olsun.benim bebek 1 gunlukken olmustu, ondan mi bilmiyorum ama sargi yoktu gunde iki kez pipisinin uzerine fucidin kremi sıkıp bezi kapattik hic dokunmadik dr oyle soyledi iltihaplanmamasi icin.sizinki neden sargili anlamadim. dikisler ise bebegi yikadikca yavas yavas dustu uzun sürdü.kontrole cagirmadimi

minikoglan minikoglan sanirim senin bebeginin kendi kakasiyle ilgili bir durum fazla asidik gibi. ama ona iyi gelecek bir krem mutlaka vardir.iyi bir cilt doktoruna gotur bence gecmia olsun.

minikoglan minikoglan Canım cildiye bakar tabii. Hatta ben kaşıntılarım için gitmistim cildiye ye. Doktoru görünce aklıma geldi rica edip bebeğinde gösterdim. Bana neden onada numara almadığını sordu bende daha nüfus cüzdanı çıkmadı dedim :KK53:
Travacort çok iyi geliyor pisige. Denemeni tavsiye ederim. Elifimin de uzamis pisigi var biliyorsun. Peynir yiyince olmuyor ama güllaç yediğinde mahvolmuştu. Ben çikolata çok sevmem ama çikolata da yapabilir. Sonuçta alerjik ürünler katagorisinde. Yediklerine dikkat edip bebeği gözlemleyerek belki hafifletilebilir

Back