- Konu Sahibi kardelen384
-
- #64.501
Ciktilar canm iyiler cok sukur hafif oksurukleri var simdilik.o kadar.valla iylestilerde beni yormaya basladilar bileesmerhatun66 çocuklar nasıl oldu çıktılar mi hastaneden
Bi arastirayim canim cok sagol.Pişikten şikayetçisiniz sanırım zdrave diye bir krem var gerçekten çözüm oluyor ben oğluma devamlı kullanıyorum bir gece acillik bile olmuştuk pişik yüzünden ama bu krem çok işe yaradı heryerde bulunmuyor sanırım isterseniz ben kargo ile gönderebilirim bile size tek derdinize çare olsun
Olabilir. Cunku ben de ilk zeytinyagi sürdümValla doğar doğmaz başlıyorum zeytinyağı sürmeye popolar pırıl pırıl...oğlumda pişik bilmedik şimdi kızımda da yok çok şükür...seninki başka bi sebepten kesin
Dikkat edecem artik yapacak bir seyim kalmadi cunku.minikoglan Canım cildiye bakar tabii. Hatta ben kaşıntılarım için gitmistim cildiye ye. Doktoru görünce aklıma geldi rica edip bebeğinde gösterdim. Bana neden onada numara almadığını sordu bende daha nüfus cüzdanı çıkmadı dedim
Travacort çok iyi geliyor pisige. Denemeni tavsiye ederim. Elifimin de uzamis pisigi var biliyorsun. Peynir yiyince olmuyor ama güllaç yediğinde mahvolmuştu. Ben çikolata çok sevmem ama çikolata da yapabilir. Sonuçta alerjik ürünler katagorisinde. Yediklerine dikkat edip bebeği gözlemleyerek belki hafifletilebilir
Ha yok akıntı dışında belirtisi ama mesela düşmeyen yüksek ateş olunca boğazına kulağına bakıyor ya doktor ya boğaz enfeksiyonu oluyor ya da orta kulak genelde...anlaşılır yani olursa
Kızlar bugün öğrendiğim bilgileri size söyleyeceğim. Ela 3 gündür düzgünce uyanmıyor ve iştahsız diye gitmiştim rota virüsü asısı oldu o bize ters tepmiş. Bende enfeksiyon falan diye düşündüm ama ateşi yoktu. Doktora ateşi yok zaten enfeksiyon değildir de ben pimpiriğim dediğimde bu durumun 5 yas üssü çocuklar icin gecerli olduğunu söyledi. Yani enfeksiyon, bronsit hatta havale bile kesin ateş yapmazmış. Eğer bi bebeğin ateşi 38 ise hastaneye yatırırlarmış. Bi cocugun uykuya meyli, iştahsızlıgı, kendini salması ve uyurken inlemesi asıl belirtliermiş. Paylasmak İstedim. Sıcaktan uyuyordur vs diyip atlamayın yaz günü diye.
Denedim ya fayda etmiyor malesef.
Gunduzleri her seferinde yikiyorum. Gece uykusuna gectiginde ise pamuk ve su ile temizleyip kurutup oyle bezliyorum.
Yikarken kacmiyor da havluya sararken dikkatli olmak gerekiyor. Ben banyo bitince ilk olarak kulaklarini ve kafasini kurulayip oyle vucudunu havluya sariyorum.
Ben de molfix kullaniyorum. O dedigini de denedim. Hatta bence zeytinyagi cogaltti gibime geliyorbasta nokta kadardi hep zeytiyagi sürdüm. Sonra basacikilmaz bir hal aldi
O kadar mutsuzum ki. Pisigi hafifledi mi asiri neseli ve uyumlu bir bebek oldu. Ama bugun acisindan 4 döndük evin icindebi de su travacort kremi deneyim. Gecirmezse goturecem baska doktora. Gerci gorurdugum doktor da profosirdu ama:/
Ya o benim de aklima gelip gelip gidiyor. Ama bu kez de alisir da geri beze hic donemem diye korkuyorum. Gun icin de zaten her bez degistirmem de en az 20 dk acik birakiyorum altini.
Doktora götürdüm mantar olsa derdi heralde. Gerci ben doktorlara da hic guvenmiyorum cunku bana da mantar gibi geliyor. Pisik dedigin kizarik deri kabarmasidir yani. Benimkinin o kizarik kabarik yerler bir de yara gibi açılıyor bazen kaniyor hattatravacort u alip deneyecem pazartesi.
Cildiyle bakar mi bu kadar kucuk cocuga? Cocuk doktorun yonlendirir heralde. Yediklerimden mi boyle oluyor bilmiyorum ki. Acikcasi acı yiyorum bazen . Ama dikkat etmedim acı sonrasi mi boyle oluyor diye.
Sudokrem denedim. Cikolata yiyorum hemen hergun gercekten sebep olabilir mi?
Travazol denedim o da fayda etmedi . Gunduzleri hep yikiyorum altini en az 20 dk havalandiriyorum sonra altini. Tamamen kuru oluyor bez baglarken. Bebegim dogdu biz daha hastaneden cikmadan ben fark ettim poposunda delige yakin kucucuk kizarik bi nokta vardi. Etraftaki herkes zeytinyagi önerdi ben de kullanmaya basladim. Dogumdan yaklasik 10 gun sonra o kirmizi nokta tum popoya yayildi hala geciremedim. Hafifliyor tam gececek diyorum sonra hooooop yeniden kabarmis ve kabariklar nokta nokta açık yara gibi sulanmis.
Denicem canim aklimda. Yarin eczaneden alirim recetesiz veriyorlarsa. Vermiyorlarsa da aile hekimine giderim.Canım senin tarif ettiğine bizim dr mantar dedi ve travacort yazdı , istersen dene
Dimi amaAy yok artık ya minicik bebekli kadına nedir bu eziyet Allah aşkına tamam gelinir de yani herşeyi de bi adabi var
Ay ne kadar güzel bilgiler verdin canım çok teşekkürlerCocugun yatarken bagırsakları gerildiği icin sancısı olurmuş. Fakat kucakta dik konumda oldugu icin bağırsaklarla birlikte cocuk da rahatlarmış bilimsel olarak doktorum dedi. Eskiler buna kucak istiyor derlermiş. Aslında rahatlamak istiyor anneleri
Ben makarna +sos pisiremiyorum. Sen bunca şeye nasıl vakit bulabildin. Ben de bir gariplik var herhalde.Kızlar yarın il dışından misafirim gelcek şimdi size sorularım var beni bir aydınlatıverin öğlene doğru burada olacaklar çsyın yanına kek ve su böreği ikram etcem keki bugünden yapsam olurmu suböreği pişmiş halde buzlukta onu çıkarınca çözülmesinimi bekleyip gırında ısıtcam yoksa çıkarıp direkt gırınamı koycam?gelelim akşam yemeğine mercimek çorbası taze fasulye pilav et sote zeytinyağlı sarma ikram etcem fasulyeyi koydum pişiyor sarmayıda bugün pişircem et sotenin etini bugünden pişirip yarın domates soğan biberini koysam olurmu nugünden çoğu şeyi halletmek istiyorumki yarın mutfağa dalıp bebeğimi ihmal etmeyeyim kıymetli fikirlerinizi bekliyorum
Ayyy korkutmayin lutfen beni beniim ikizlerden birinn uykuya meyili cok istahinda bi sorun yok atesi yok ama uykusunda inliyo surekli ben gaz sancisi diye dusunmustum ama olmaya bilir yaniSağol canım ya , Allahım sen koru , herkes önemsiz bulurdu bu belirtileri iyi ki yazdın
Bebekler ateşsiz hasta oluyo demek off
Bunları öğrendiğim iyi oldu.. zaten manyaktım ateş konusunda şimdi iyice kafayı yerimmKızlar bugün öğrendiğim bilgileri size söyleyeceğim. Ela 3 gündür düzgünce uyanmıyor ve iştahsız diye gitmiştim rota virüsü asısı oldu o bize ters tepmiş. Bende enfeksiyon falan diye düşündüm ama ateşi yoktu. Doktora ateşi yok zaten enfeksiyon değildir de ben pimpiriğim dediğimde bu durumun 5 yas üssü çocuklar icin gecerli olduğunu söyledi. Yani enfeksiyon, bronsit hatta havale bile kesin ateş yapmazmış. Eğer bi bebeğin ateşi 38 ise hastaneye yatırırlarmış. Bi cocugun uykuya meyli, iştahsızlıgı, kendini salması ve uyurken inlemesi asıl belirtliermiş. Paylasmak İstedim. Sıcaktan uyuyordur vs diyip atlamayın yaz günü diye.
ah canım bizim de dördüncü gün, sabun dışındakileri yaptım ben de sonuç yok. beş günde bir yapmadı adet edindi galiba benim oğluş da. gaz sancısıyla da birleşimce hiç huzuru yok. Allah şifa versin bebişlerimize.kizlar acil yardim...sabah 5ten beri ayaktayz..yer yer 15-20dklik sizmalari saymazsak..3 gundur kaka yapamiyor kizım..ve garibim nasil kivraniyor
poposuna zeytinyagi surdum,sutumu sagip 1 cay kasigi zeyyinyagi katip icirdim, bu sitede okumustum poposuna sabun koydum minicik...karnina sicwk havlu yaptm..hala yok hala yokalternatif öneriniz var mi bende kalmadı
sicak havlu ile beraber carsafin arasina koyup esinle sallayin. cenin pozisyonu gaz/kaka yapmasina yardimci olabilir.kizlar acil yardim...sabah 5ten beri ayaktayz..yer yer 15-20dklik sizmalari saymazsak..3 gundur kaka yapamiyor kizım..ve garibim nasil kivraniyor
poposuna zeytinyagi surdum,sutumu sagip 1 cay kasigi zeyyinyagi katip icirdim, bu sitede okumustum poposuna sabun koydum minicik...karnina sicwk havlu yaptm..hala yok hala yokalternatif öneriniz var mi bende kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?