• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar bir sorun daha...ben bu doktorun verdiği bi bac d3 ü de düzgun veremiyorum...bazı günler unutuyorum o ayrı da...kaşığa süt sağıp üstüne damlatıyorum ağzına dökünca fırt diye geri çıkarıyor bu zilli kız...napıcam nasıl verebilirim...oğlum grumeydi ama kız ondan da beter tek bildiği meme...kuzenimin 20 günlük oldu bebeği su veriyorlarmış içiyormuş bizim banyoda 2 damla su gitse ağzına deliriyor...nasıl veriyonuz çayları mayları...d vitaminini düzgün veremeyince bişey olur mu ki

Ay canım ben direk damlatıyorum valla cok cok yutuyor hemen hiç sıkıntı yaşamadım ama bazı günler bende unutuyorum

Kızlar bir sorun daha...ben bu doktorun verdiği bi bac d3 ü de düzgun veremiyorum...bazı günler unutuyorum o ayrı da...kaşığa süt sağıp üstüne damlatıyorum ağzına dökünca fırt diye geri çıkarıyor bu zilli kız...napıcam nasıl verebilirim...oğlum grumeydi ama kız ondan da beter tek bildiği meme...kuzenimin 20 günlük oldu bebeği su veriyorlarmış içiyormuş bizim banyoda 2 damla su gitse ağzına deliriyor...nasıl veriyonuz çayları mayları...d vitaminini düzgün veremeyince bişey olur mu ki
Ben ağzını açıp danlativeriyorum canım hiçte çıkartmıyo ama bende düzgün verebiliyorum diyemem

Yok yok 37 normal onlar için 38i görünce soyup ılık duş aldıracaksın baktın düşmüyor yğkseliyor hala ozaman ilaç vereceksin sıkıntı Yok biz burdayız :KK19:
şu ateş konusunu görünce yazmak istedim. Ben bu siteye bunun için üye olmuştum. Hatta sizi etiketleyerek durumumu anlatmıştım ama ya ben beceremedim etiket yapmayı ya da siz görmediniz. Benim oğlanın ateşi genelde 37.1 37.2 çıkıyor bazen de 37.3. Doktora gittim orada kulaktan ölçülüyor 36.5 yada 36.6 çıkıyor. Ben kendiminki ile ölçüyorum ardından 37.0-37.1. Ateşölçerim braun marka. Yorumlar falan iyiydi. Doktorum ateşölçerimin bozuk olduğunu söyledi ama evde ucuz bi tane daha vardı onda da 0.1 derece fark oluyordu. Ateş takıntı Haline geldi bende. Antalya da yaşıyorum normalde 2 haftadır yayladayım anan döneceğim. Şimdiden sıkıntı basıyor acaba sıcağı mı kaldıramıyor

Cani
Canım inan emmiyor ortalığı yıkıyor mamayı son çare veriyorum doysun diye öncesinde bir 15 dk memeyle cebelleşiyor sütümün olan kısmını emiyor azalınc uğraşmıyor bırakıyor hiç çekeyimde süt getirteyim demiyor nefesi kesiliyor artık bende bırakıyorum meme vermeyi mamaya dönüyorum. Mama cc olarak çokmu diyorsun bana az geliyor zaten bir kez 3 ölçek içti onun dışında hep yarım yamalak
Canım bebeğin kaç kilo.youtube da yaklaşık İçmesi gereken miktar yaziyor.3 buçuk kilo bebek yaklaşık 350 cc içiyor 1 günde. Her ağlaması da aç anlamına gelmiyor. Gazdan da cok memeye saldırıyorlar. Ben sütüm çoğalsın diye emzirdikten sonra sagiyorum sütümu.mutlaka artırmak için kemikli et suyu iç dere otu ye rezene still tea bol su.ve uyku.mutlaka artacaktır. Benim hep 30 cc çıkardı sağınca şimdi 50 lere çıkardım. Bgn tam 1 ay oldu tartildi 900 gr almış. Mamayi yavas yavaş kesiyorum artik

Bebegim emmiyor. Nedenini anlamıyorum. Acaba agzinda pamukçuk mu çıktı? Dili beyaz ama dogdugundan beri var o beyazlik. Doktor normal demisti. Pamukcuk oldugunu nasil anliyoruz?

Cani

Canım bebeğin kaç kilo.youtube da yaklaşık İçmesi gereken miktar yaziyor.3 buçuk kilo bebek yaklaşık 350 cc içiyor 1 günde. Her ağlaması da aç anlamına gelmiyor. Gazdan da cok memeye saldırıyorlar. Ben sütüm çoğalsın diye emzirdikten sonra sagiyorum sütümu.mutlaka artırmak için kemikli et suyu iç dere otu ye rezene still tea bol su.ve uyku.mutlaka artacaktır. Benim hep 30 cc çıkardı sağınca şimdi 50 lere çıkardım. Bgn tam 1 ay oldu tartildi 900 gr almış. Mamayi yavas yavaş kesiyorum artik

Canım bugün gittim sağlıkocağına 20 günde 1 kilo almış sanırım bana aç gibi geliyor hemşire mamayı biranda kesme dedi. O artık meme emmeyi çğrendi sana az geliyordur alacağını alıyorki kilo almış dedi. Dereotu o kadar çok yiyorumki çaylardanda içiyorum. Birde bugün hemşire şey dedi meme reddi dönemleri olurmuş 2,4,6 yada 3.5.7 aylarda sakın pes etme ver memeni ataktan geçiyordur dedi. Sütüm içinde eds sistemi var onu deneyeceğim benim oğlan süt azalınca hemen sinirlenip bırakıyor çekeyim uğraşayım iStemiyor istiyorki hep bol bol gelsin süt. Artık çabalayacağım bıraktırmayacağım atakları atlattıkmı bu iş tamam.

Canım devlet her doğum yapan aileye 150 lira süt parası yatırıyor onda başvuru yapmıyorsın eğer raporunu verdiysen otomatik yatıyor. E devletten takip edebiliyorsun onu ptt den alabiliyorsun. E devletten iş görmezlik ödemesinden bak yatmıştır çoktan ben bayağı oldu alalı süt parasını
Süt parasi bende bilmiyorum ve e devlette baktim yok.kamuda calısiyorum bize yatar mi ki

şu ateş konusunu görünce yazmak istedim. Ben bu siteye bunun için üye olmuştum. Hatta sizi etiketleyerek durumumu anlatmıştım ama ya ben beceremedim etiket yapmayı ya da siz görmediniz. Benim oğlanın ateşi genelde 37.1 37.2 çıkıyor bazen de 37.3. Doktora gittim orada kulaktan ölçülüyor 36.5 yada 36.6 çıkıyor. Ben kendiminki ile ölçüyorum ardından 37.0-37.1. Ateşölçerim braun marka. Yorumlar falan iyiydi. Doktorum ateşölçerimin bozuk olduğunu söyledi ama evde ucuz bi tane daha vardı onda da 0.1 derece fark oluyordu. Ateş takıntı Haline geldi bende. Antalya da yaşıyorum normalde 2 haftadır yayladayım anan döneceğim. Şimdiden sıkıntı basıyor acaba sıcağı mı kaldıramıyor
Temassız ölçenlerden mi kullanıyorsun acaba?? Cihazlar hep kalibrasyon sen kaynaklı farklı farklı ölçüyorlar hele ki temassız kullanıyorsan onlar zaten markası ne olursa olsun pek güvenilir olmuyorlar maalesef :( evde bence bir tane de koltukaltından ölçen klasik digital derecelerden olsun şüpheye düştüğünde onunla teyit edersin. Ben mesela basit digital bir Derece kullanıyorum İnan hepsinden daha güvenilir. Ayrıca sürekli ateş ölçmene gerek Yok bunu takıntı haline getirme,ateşi çıkarsa zaten sen elinle dudaklarınla bunu anlayabilirsin,sıcaklık artışı hissedersen ozaman bakarsın dereceyle ama yine de temassızlara alından ölçenlere çokta güvenme 0-2 yaş arasında en mantıklısı aslında ağızdan ya da makattan ölçmek ama biz de pek tercih edilmiyor,doktorundaki gibi kulaktan ölçerde kısmen daha güvenilir olabilir. Ama çocuğun vücut sıcaklığı sürekli 37 lerde bile seyretse bunu ateş olarak değerlendirme onların vücut ısıları bize kıyasla herzaman bir yarım derece fazla olur

Rota aşısı oral yolla alınıyor bende 3. Ay dedim doktor ağızdan korkma ertelemeye gerek yok dedi ilk dozu aldık biz
Evet canım ağızdan ama üst üste olmasın dedi bizim doktor. Bir de bağışıklık sistemi gelisimi açısından 3. Ve 5. Aylarda öneriyorum demisti. Ben yaptırmadım o yüzden 3de yaptircam

Bana gel kız. O tombik yanaklarını ısırayım o cimcimenin. Bizimkine de bi el sürer belki :))
Ay sen nerdeydin geleyim tabi :KK49:ben oyalarım seninkini . Dişlerimi sıkıyorum ısırmamk için yakında dökülcek :skandal:inanırmısın bgün giydirdik süskedik annemle dışarı çıktık resim çekmk için . Kız 3.5 saat boyunca acmadı gözünü . Kucağımıza aldık mıncıkladık yok arkadas . Sıkıldık eve döndük kapıdays gelir gelmz uyandı .

Temassız ölçenlerden mi kullanıyorsun acaba?? Cihazlar hep kalibrasyon sen kaynaklı farklı farklı ölçüyorlar hele ki temassız kullanıyorsan onlar zaten markası ne olursa olsun pek güvenilir olmuyorlar maalesef :KK43: evde bence bir tane de koltukaltından ölçen klasik digital derecelerden olsun şüpheye düştüğünde onunla teyit edersin. Ben mesela basit digital bir Derece kullanıyorum İnan hepsinden daha güvenilir. Ayrıca sürekli ateş ölçmene gerek Yok bunu takıntı haline getirme,ateşi çıkarsa zaten sen elinle dudaklarınla bunu anlayabilirsin,sıcaklık artışı hissedersen ozaman bakarsın dereceyle ama yine de temassızlara alından ölçenlere çokta güvenme 0-2 yaş arasında en mantıklısı aslında ağızdan ya da makattan ölçmek ama biz de pek tercih edilmiyor,doktorundaki gibi kulaktan ölçerde kısmen daha güvenilir olabilir. Ama çocuğun vücut sıcaklığı sürekli 37 lerde bile seyretse bunu ateş olarak değerlendirme onların vücut ısıları bize kıyasla herzaman bir yarım derece fazla olur
Yok yok temassız değil sizin dediğiniz gibi klasik dijital ikisi de. Biri ucuz bişey biri de yine öyle çok pahalı değildi ikisi de yakın çıkıyor ama doktorunki düşük çıkıyor. Şu an takmıyorum artık ama Antalya ya dönecek olmak geriyor beni

Süt parasi bende bilmiyorum ve e devlette baktim yok.kamuda calısiyorum bize yatar mi ki

Sut parası ilk cocuk icin 300 tl olan degil mi Degilse buna nerden basvuruluyor Ben 300 tl olani biliyorum temmuz sonu yatacakmis ptt benim hesaba
Belirtisiznesne Belirtisiznesne
Ben de memurum nasil oluyor acaba

Sut parası ilk cocuk icin 300 tl olan degil mi Degilse buna nerden basvuruluyor Ben 300 tl olani biliyorum temmuz sonu yatacakmis ptt benim hesaba
Belirtisiznesne Belirtisiznesne
Ben de memurum nasil oluyor acaba
Süt parası 149 lira yine ptt den alıyorsun kamu çalışanlarına belki yatmıyordur ben yanlış biliyorda olabilirim sigortayı arayıp bi sorun canım

Ay sen nerdeydin geleyim tabi :KK49:ben oyalarım seninkini . Dişlerimi sıkıyorum ısırmamk için yakında dökülcek :skandal:inanırmısın bgün giydirdik süskedik annemle dışarı çıktık resim çekmk için . Kız 3.5 saat boyunca acmadı gözünü . Kucağımıza aldık mıncıkladık yok arkadas . Sıkıldık eve döndük kapıdays gelir gelmz uyandı .
Ya inanmıyorum maşallah subhanallah. Allah nazarlardan korusun kuzumu. Bizimki de sabah 9 dan beri ayakta :( başakşehir deyim Can'ım ben

Neden iyi huyları rutine binmiyor bu bebelerin neden neden :kızgın: dün yıkandıktan sonra vurup kafayı 14 saat yatan, arada 4 defa zorla besledigim altını değiştirdigim kızım bugün yıkanma saatine yakın bastı yaygarayı. Bir gaz çıkardı akıl işi değil. Yine de rahatlamadı. Yıkadık rahatlamadı. Kaka yaptı rahatlamadı :skandal: şimdi ancak yatırabildim tabi uyursa. Belim sırtım kollarım koptu. Kulaklarımda çınlıyor ağlaması, psikolojim bozuldu :KK53: bir ara Allah’ım al canımı dediğimi hatırlıyorum... yok ben bu 3 ayın bittiğini göremicem:KK57:

Canım bugün gittim sağlıkocağına 20 günde 1 kilo almış sanırım bana aç gibi geliyor hemşire mamayı biranda kesme dedi. O artık meme emmeyi çğrendi sana az geliyordur alacağını alıyorki kilo almış dedi. Dereotu o kadar çok yiyorumki çaylardanda içiyorum. Birde bugün hemşire şey dedi meme reddi dönemleri olurmuş 2,4,6 yada 3.5.7 aylarda sakın pes etme ver memeni ataktan geçiyordur dedi. Sütüm içinde eds sistemi var onu deneyeceğim benim oğlan süt azalınca hemen sinirlenip bırakıyor çekeyim uğraşayım iStemiyor istiyorki hep bol bol gelsin süt. Artık çabalayacağım bıraktırmayacağım atakları atlattıkmı bu iş tamam.
Galiba su gunlerde benimki meme reddi asamasinda. Allahim sabirla cikmak nasip etsin. Bugun hazirda sütüm olsaydi biberonla verecektim. Asla almiyor agzina memeyi. Tuttugug an iki yudum cekip aglayarak geri atıyor. Ya sıcaklardan aşırı bunaldi, emzirirken ki ten temasi onu cok rahatsiz ediyor. Ya da gercekten mememi reddrtmek uzere ve ben cok mutsuzum bu yuzden.

Back