- 30 Ocak 2013
- 2.442
- 2.837
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
- #62.681
sincanda da var koru ama çukurambardaki iyi aklında olsunTamam kuzum teşekkür ederim, zaten bir tek koru kaldı denemedigimiz ona da gidelim :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sincanda da var koru ama çukurambardaki iyi aklında olsunTamam kuzum teşekkür ederim, zaten bir tek koru kaldı denemedigimiz ona da gidelim :)
Tutmayabilir dememiştir de yara yapıyor yaa o birsğre sonra da iz kalıyor orada, o olmayabiliri kastetmiştir, o iz olmadım mı halk arasında aşı tutmadı diyorlarda öyle bir durum olursa diye açıklama yapmıştır. İz olmasa da aşı herhalukarda bağışıklık sağlar endişen olmasın 1 damlası yeter hakkaten![]()
Bizim hep gaz sancısı vardı çok kıvranıyodu ağlıyodu
Doktor dedi bir de idrar bakalım diye
Belirgin bi belirti yoktu yani
Tamam canım çok sagolsincanda da var koru ama çukurambardaki iyi aklında olsun
Fixef toz yaZdı doktor çeyrek ölçek verilecek her günE lökosit değeri yazmıyor, bol bakteri diyor ama bakteri olur ayni benim kızda da 450 bakteri çıkmıştı aynı idrardan kültür de bakıldı. Sonuç kontminasyon olmuş dediler yeniden idrar numunesi istediler. Çoğu zaman güzel temizleyemiyorlar kız bebeklerde özellikle o torbayı takması örneği alması işkence. İşte hal böyle olunca da bişeyler karışıyor idrara,temiz idrar olmuyor yani öyle olunca da bu bakteriler çıkıyor bol bol özellikle kaka bulaşmışsa. Genital bölgenin çok ama çok gğzel temizlenmesi lazım. Biz 3 kere falan verdik idrarı,sonuncuda hemşire baticonla sağlam bir sildi içini içini kukusunun da öyle taktı torbayı. Sonuç olarakta tertemiz çıktı kültür sonucu. Bence bir kere daha baktırmakta fayda var sağlaması olur hem![]()
Sinir oluyorum şu duyarsız erkeklere..sanki tek başına yapıldı..Rabbim merhamet versin başkada bişey demiyorum....Allah tan bana destekçi bir eşim var yoksa tirlatirdim cidden..sana sabır diliyorum canım benimTüm bunlara ek olarak kocamın saçmalıklarıyla da ugrasıyorum, her yere çorabını tişörtünü atıyor, her yer çay kahve bardağı, banyo umumi banyo olmuş.. salonda yatıyor afedersin kanepe kümes olmuş. Temizliğe evi toplamaya destek olmuyor bari köstek olmasa. bir de akşamdan akşama bebeğe bir saat bakıyor ki ben biraz iş yapıyorum, neymiş yorgunmuşbirinin çalışması gerekmiş falan filan.. ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum, bebek biraz büyüsün..
Geçmiş olsun kuzum yaValla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeter
herşeyi kendisi yapmış gibi anlatmasa bari ..inşallah bu günler geçecek hep böyle kalacak degilyaKızlar benim de bir kaç gündür hıçkıra hıçkıra ağlayasım var.eşim doğumdan sonra söz verdi oyun oynamayacağım die hatta oyun arkadaşları ile vedalaştı ama gel gör ki hala her akşam bilgisayarda savaş oyunu oynuyor çocukluk arkadaşları ile konuşa yazışa.. Çok açım yemek diyor koyuyorum dur savaşın ortasındayım diyor yemek oluyor buz gibi, sonra yemeğe oturuyor telde okey oynamaktan yemiyor, bi çay koy kek börek falan yap diyor tabi oyun başında yemesi kolay onu da yapıyorum bu çocuklu halimle, hiç bana kızıma doğru düzgün bakmadan uyuyor yorgunum die.. Annesigil gelince sanki çocuğa hep o bakıyormuş gibi konuşuyorlar beni yok sayıp
Canım benim kızımda da çıkmıştı..idrar kültürüde bakıldı..ondada kontitatif mi ne yazıyordu..yani dışardan enfeksiyon bulaşmış demekmiş..ama takma kafana 3 gün sonra tekrarladı tahlili muhtemelen o takılan poşetle alakalı..çıkartırken ellerini iyice sabunla..Hiç bir yere değdirmeden kaba koy..ilkinde uyarmamislardi beni muhtemelen dikkat etmeden koydum ben.ikinci tahlilimizYavrumun idrarında bakteri çıktı, idrar kültür birkaç güne çıkacak
Huysuzluk devam ederse anlamlı sayıcam dedi doktor
Yarın reçete yazıcak
Bebeği huysuz olan anneler sorun idrar enfeksiyonu olabilir
hayaller ve hayatlarŞu fotoğrafı azönce çektiğimde ohh be demiştim huzur anasını satayım ve çok değil 3dk sonra kendimi denize atsam da kurtulsam diye bağırıyordumfotoyu çektim 2 numara uyandı başladı ciyak ciyak bağırmaya;o sıra 1 numara garibim foto da uzaaaaklarda çıkmış kumdan kaleye yapacaktı su getiriyordu denizden. 2 numarayı susturamayınca,büyüğüne dedim hadi kalk gidiyoruz. Bu sefer o da başladı zırlamaya daha yeni geldik ama daha hiç oynamadım ama söz vermiştim ama hep kardeşimin dediği oluyor ama ben onu istemiyorum artık ama ama amaaa
işte o an dedim içimden koş cemre koooşş şöyle dalgalara dalgalara seni anca buz gibi sular paklar
ah yeminle 2 çocukla bok işim vardı sahilde demi ayy neyse resme baktıkça bi gülesim geliyor bi saçımı başımı yolasım, bir de ordan kalkıp zırlayan iki Velet’le eve bir gelişim bardı ki o da başka bir hikayenin konusu
![]()
Maşallah diyelim kuzuya...gece bir nebzede biraz düzen kurduk ama gündüz bir türlü düzen kuramadık biz..taktiklere açığımArada okudum gece emmiyo diye yazmış bazı arkadaşlar kızlar valla diğer çocuklarındada bundada hiç kaldırmadım açmı diye bırakın uyusun acısa kalkar bence zaten kilo alımları normal şükür benimki 12.30 1.00 arası uyur gece sabah 6 20 de ayakta standart abilerinin okula gidiş saati karnımda alışmış çocuk .. Arada kaldıramıyorum düzeni bozulmasın diye uyumasada 12.30 beşiğe koyuyorum orda zaman geçiyor öyle uyuyor gündüzleri çok uyuyor akşam 7 de uyanıp geceye kadar uyanık kalıyor kendi isterse uyuyor yoksa kıçını yırtsan 5dk uyumuyor benimki baya kurallı çocuk bakalım sonumuz nolcak
bu gece korkumdan bende değiştirmedim Valla uyanacak korkusu ile sabah uyanır uyanmaz değiştirdim vicdan yaptım resmen..çokta istememiş zaten..kızların dediği gibi galiba gece uyku tatlı geliyor..fazla çiş olmuyorKızlar benim kuzuda uyku uykunun mayasidir olayı ise yaradi. Dün akşam üstü 5bucukta uyuttum sonra ara ara uyanıp mama yedi en fazla 15dk uyanık kaldı hala uyuyor. Akşam 10 gibi altını değiştirdim sonra uyanmasin diye hiç değiştirmedim kaka yapmamis ama çiş yapmış çok bisey olur mu? Şimdi degistirsem uyanacak ve uyumayacak biliyorum
kesinlikle normal kıyafet giymelisinKızlar Salı günü kırkım çıkıyor kırkım çıkmadan cumartesi günü mevlüt yapacağım bizde mevlütte gecelik giyilir ama ben hiç 40 dinlemedim gezmeye de gittim gece de çıktım denize de gittim girdim herkese bayramlaşmaya da gittim Herkes beni sağlam gördü şimdi mevlütte gecelik giymeye çok sıcak bakmıyorum Sizce ne yapmalıyım İlk doğumda da ilk normal giymiştim sonra kayınvalidem zorla gecelik giydirdi
Sagol kuzucum hiç sorma cinlerimi tepeme çıkarıyor.. hamileliğimde iyiydi aslında ama bebek doğdu bizimki özüne döndü. Allah merhamet versin. Sen nasılsın? Zeynep kuzu nasıl?Sinir oluyorum şu duyarsız erkeklere..sanki tek başına yapıldı..Rabbim merhamet versin başkada bişey demiyorum....Allah tan bana destekçi bir eşim var yoksa tirlatirdim cidden..sana sabır diliyorum canım benim
Benim kangruda yenidoganlar icin bel-popo-bas destegi var iste. Agridigini sanmam benimki pek huzurlu oluyor icinde.Beli agrirmi küçükler ya
Amin canım..Zeynep cadı teyzesi..Tam bir cadı..ama çok tatlı bir cadı..belli olmuyor fıstığın sağı solu..bazen hiç uyumuyor..genelde diyelim biz buna..bana acirsa arada bir uyuduğu günler var..doktor un dediğine göre az uyuyan bebekler zeki oluyormuş..züğürt tesellisi misali..çok ugruyamiyorum bu yüzden. Anca okumakla kalıyorum çoğu zaman..şuan pışpışlayip hem yazıyorum..Kuzey paşam daha iyidir inssallahSagol kuzucum hiç sorma cinlerimi tepeme çıkarıyor.. hamileliğimde iyiydi aslında ama bebek doğdu bizimki özüne döndü. Allah merhamet versin. Sen nasılsın? Zeynep kuzu nasıl?
Kuzey de tam bir eşkıya :) ama çok tatlı dediğin gibi, beni çileden çıkarıp çıkarıp gülücükler atıyor :)) allahım iyilik sağlık versin.. demek bizimkiler zekadan uyumuyormuşAmin canım..Zeynep cadı teyzesi..Tam bir cadı..ama çok tatlı bir cadı..belli olmuyor fıstığın sağı solu..bazen hiç uyumuyor..genelde diyelim biz buna..bana acirsa arada bir uyuduğu günler var..doktor un dediğine göre az uyuyan bebekler zeki oluyormuş..züğürt tesellisi misali..çok ugruyamiyorum bu yüzden. Anca okumakla kalıyorum çoğu zaman..şuan pışpışlayip hem yazıyorum..Kuzey paşam daha iyidir inssallah
Kuzey de tam bir eşkıya :) ama çok tatlı dediğin gibi, beni çileden çıkarıp çıkarıp gülücükler atıyor :)) allahım iyilik sağlık versin.. demek bizimkiler zekadan uyumuyormuşbizim muhabbet kuşu bile öğrendi kuzey pişpişpiş diye söyleniyor
işi bulduk valla sabah akşam pışpışla
![]()
Canım benimki bazen yarım saat sonra da emmek istiyor, onlrın keyfine bağlı bence, benim oğlana gün boyu meme ver yok demez, mama verdiğimiz zamanlarda ne kadar verirsek verelim içiyordu. Şimdi de anne sütü sağıyorum sabahları, akşama doğru süt azalıyor onu veriyorum hiç yok demiyor. Büyüdükçe daha güçlü çekecek ve daha çok süt gelecek, süt yetmiyor gibi düşünme ve bebek ağlamıyorsa memede delirmiyorsa süt vardır neden mama vereceksin?Mama kullanan annelere sorum olacak, kaç saatte bir mama veriyorsunuz?
Şuan sadece emziriyorum 50 günlük ve bazen 1 saatte bazende 1.30 saatte bir emmek istiyor ve memelerimin içi sızlıyor tam dolmadan veriyorum gibime geliyor.
Büyüdükçe süt yetmemeye mi başladı acaba? En azından günde 1-2 öğün mama versem de memeler süt dolsa?
Kuzum aşı sonradan yapilabilirmis ama önceden yapılmazmis. Bence sorun olmazKizlar biz 2. Ay asimizi bir hafta gec vurulacagiz. Aşı gunuyle kalca cikikligi randevusu ayni gune denk geldi. Kalca cikikligina randevu aldigim icin mecbur onu tercih edecem. Ası da canli asi oldugu icin haftada bir gun öğleden once yapıyorlarmış sadece. O yuzden mecbur asi sonrani haftaya kalacak. Bir problem olur mu dersiniz?
1_2 öğün atlamak değilde önce emzirip doymadığını anladığında mama versen üstüne sanırım daha iyi olur...Benim sütüm kesilmek noktasına gelmişti yaralardan dolayı..3 saatte bir veriyordum mamayi..şimdi de sütüm tekrar gelmeye başladı çok şükür ama yetersiz oluyor gündüz..önce meme baktım doymuyor arkasına emmesine göre mama hazırlıyorum..bazen 15 cc bazen 30 cc bazende 60 cc değişiyor. Ģögsümdeki süte göre..uykuya dalıyor mesala göğsümde 5 dk uyanıyor..çeke çeke yoruluyor..öyle olunca hemen mama hazırlıyorum onu içip öyle uykuya dalabiliyor ancakMama kullanan annelere sorum olacak, kaç saatte bir mama veriyorsunuz?
Şuan sadece emziriyorum 50 günlük ve bazen 1 saatte bazende 1.30 saatte bir emmek istiyor ve memelerimin içi sızlıyor tam dolmadan veriyorum gibime geliyor.
Büyüdükçe süt yetmemeye mi başladı acaba? En azından günde 1-2 öğün mama versem de memeler süt dolsa?
Oo sen mi taktın poşeti?? Olmaz öyle canım yaaa baticonla mutlaka güzelce silip öyle takılması lazımFixef toz yaZdı doktor çeyrek ölçek verilecek her gün
Doktor da temiz mi idrar ve de çok durdu mu diye sordu ama ilkine kaka yapmıştı sonra yeni poşet taktım, altını açtığımda yaptı hemen götürdük
Valla yapsın ya :)) şu bebek uyutucu programı var, orda süpürge sesine kombine pışpış sesi var, telefonu uyku moduna alıp onu açıyorum ben uyurkenAy çok süper ya kuzey pış pış ha..iyi bari pışpışlamakta tükürük kurutuyor..sen yorulunca kuş yapar
![]()