2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    330
Ay maşallah biziminde 1 diş bile yok yalnız mandalina kabuğunu bile ısırıp koparıyor damağıyla
 
Merak etme yakında çıkarmaya başlar benim yeğenim ilk dişini 11 aylıkken çıkardı bizimse bu gün 6. Dişimiz kendini gösterdi :)
 
kizlar merhaba. Bebeğim 9 aylık, ilk aydan sonra anne sutu yetersiz olduğu için mamaya başladık, ek gıdaya da doktor kontrolünde 5 aylıkken başladı. hicbir zaman öyle çok iştahlı bir bebek olmadi ama az çok biseyler yiyordu. hasta olmadan önce günde 400 cc bebelac gold artı günde 3 öğün ek gida(kahvaltı, sebze ve meyve öğünleri) yiyordu.

son 4 gündür hasta, ateşi 3 gün oldu sonra düştü. öksürüyor ve burnu tıkalı. burnunu sürekli nemlendiriyorum serum fizyolojik ile ve bazen otri bebe ile de çekiyorum. Anne sütü zaten azdı şimdi meme de emmiyor, biberon ağzına koymuyor. haliyle kilo verdi biraz. suan sadece çorba içiyor günde toplasan 1 kase ancak içiyordur. arada kusuyor bazen, muhtemelen balgam atmaya çalışıyor.

siz bu dönemi nasıl atlattınız, iştahı için ne yapabilirim. 1 ay sonra ise başlayacağım biberon mama alması gerek, ne yapacagimi bilemiyorum
 
Adetleriniz duzenli mi.gecen ay ilk adetimi oldum. Ikinci adetim camur.gibi lekelenmeler oldu kesildi.... eşim çok sıkı korunuyor ama delirmek üzereyim. Zaten iki yavruyu zor idare ediyorum. Psikolojk olarak sacma sapan seyler aklimda ((

Icimi rahatlatin ya bizdede oldu normaldir diye. Emzme döneminde olurmu bole....

Doktora da persembe randevum
 
Korunmuyor muydunuz
 
Hanımlar bebeğim 9 aylık oldu haftasonu. Ek gıdaya yeni yeni başladık. Sürekli emdiği için reddediyordu. Kan ilacı da kullanmadık. Kan değerleri iyi çıktı şükür. Ama dr zayıf ve kısa dedi. 8 kilo 71 cm . Moralim çok bozuldu. Benim yüzümden oldu sanırım. Keşke zorlasaydım ek gıda için. Kan ilacı için.
 
bence kendini boşa üzüyorsun. bizimki doktor kontrolünde 5 aylikken ek gıdaya başladı ve 9 aylikken 72 cm ve 7.9 kiloydu. evet doktor cok beğenmiyor kilosunu ama normal sınırlarda diyor. persentil degerlerine göre bak anlarsin bir sıkıntı yok merak etme. zorlasan yemekten soğuyabilirdi ileride daha kötü sonuclara yol acabilirdi. herseyde var bir hayir, akisina bırak
 

Bir nebze içimi rahatlattın çok sağol. Etrafımda 80 cm 11 kilo vs bebekleri duydukça içime dert oldu
 
Bir nebze içimi rahatlattın çok sağol. Etrafımda 80 cm 11 kilo vs bebekleri duydukça içime dert oldu
boy-kilo-bas cevresi beslenme kadar genetikle de baglantili. senle ben ne kadar farkliysak bebeklerimiz de birbirinden o kadar farkli olacaklar.
emekleme, yürüme icin de herkes yorum yapar ama her bebegin gelisimi farklıdır.
fazla kilo saglik demek değil ki, benim bebegim fit ve saglikli de gül geç insanlara :)
her ay 400-500 gr almasi yeterli. cok yemek yemesini degil de yemegi sevmesini sağlamaya çalış, gerisi kendiliginden gelir canim. gule gule büyüt minigi :)
 
Bence boyu da kilosu da normal. Ek gıda veya mama vermedigin için sağlıklı beslenmiş. Değerleri iyi çıktı diyorsun çünkü. Ek gıdayi abartma gözünde anne sütü en doğal besin. doğal ürün bulmak çok zor herşey hormonlu ilaçlı gdo lu falan hepsi belli kimyasal işlemlerden geçiyo. Sütün doyurmasaydi ek gıdaya saldırırdı zaten . Hiçbir canlı kendini aç bırakmaz boşuna üzülme.
 
Ablam 3 cocuguna da 8 aylikken ek gidaya basladi. Cunku o aydan once hep tadim aylaridir doyum degil. Ne kendini yordu ne ufaklığı.
 
Bebeğine mama vermek zorunda olanlar sağlıksız mı besliyor ?
 
Bebeğine mama vermek zorunda olanlar sağlıksız mı besliyor ?
Anne sütüne nazaran sağlıksız tabi. Bunu bütün uzmanlar söylüyor ayrıca bütün mamalarin üzerinde de yazıyor en doğal ve sağlıklı besin anne sütüdür diye. Mecbur kalınca elbetteki veriyoruz bebekleri açlıktan öldürecek değiliz. Oğlumda sütüm hemen gelmediğini için ben de mama verdim bir süre. Siz niye alindiniz bu kadar anlamadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…