Evet cnm bilgim var benim.veteriner hekimiyim ben.
Şöyle anlatayım.toxoplazma gondii özellikle kedi dışkısıyla atılan bi parazittir.bu parazit yumurtası, ev kedilerinde yada iç parazit uygulaması yapılan kedilerden bulaşmaz.
İnsanlarda bu hastalık gebelikten önce yaşanıp atlatılmış olabilir.çok fazla farkına varılmıyor zaten.grip gibi belirtiler gösteriyor.ömür boyu bağışık oluyorsunuz.yani aslında gebelikten önce keşke herkes bağışıklık kazanmış olsa.
Eğerki bu test negatifse ve gebelikten sonra kapılırsa ilk trimesterde (dikkat edilmezse) bulaşması ve düşük yapması büyük olasılık.2. Ve 3. Trimesterlerde daha düşük ihtimal olmakla birlikte,eğer bulaşırsa bebekte zeka geriliği veya göz problemleri gibi anomalilere sebep oluyor.
Tavsiyem parazit uygulaması olmayan kedilerle temas etmemeye çalışın.eğer unutup temas edersenizde iyice ellerinizi yıkayın.çiğ sebzelerde de sirkeli suda bekletmeyi unutmayın.çiğ et konusunda daha çok bağırsak paraziti kapma ihtimaliniz var.o yüzden yine dikkat edilmesi gerekiyor.
Ben veteriner hekim olarak hayvanlarla içiçe çalıştığım için evlenince hemen gidip test yaptırmıştım.