• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
En güzeli zamana birakmak zaten sen suan ne yasiyosan bebegin hissediyo. Gecen bi yerde okudum anneleri uzgun olan bebeklerin hareketleri daha yavas oluyomus anne mutluyken daha kipir kipir oluyolarmis. Kalp atis hizini bile etkiliyomus bizim psikolojik gel gitlerimiz bunu düsn sadece.
Evet canım kesinlikle öyle. Bende mutsuz bebek olmasından korkuyorum bir de mutsuz annelerin bebeklerinde kolik daha çok görüşüyormuş.

Evet canım benimkide öyle olur gibi geliyo, ama dün azda olsa baktım ağlatmadan bakabiliyo çocuğa oradan oraya gezdiriyo, güldürüyo falan. hiç olmazsa en uç noktada bu kadar baksa yeter :-) hatta bi ara ağlamasın diye dolaştırırken burcu burcu terlediğini farkettik :-) belim ağırıyo diye bazen çayları bile o servis yaptı sağolsun :KK57: :nazar:
Maşallah canım seninki kıvama gelmiş :))

Çok ciddi bişi söyleyeyim mi, bence Ali Haydar ismi gayet güzel. Çok heybetli bir isim. Ben olsam koyardım çocuğuma. Ama istemezsen sırf Ali isminide kullanabilirsin dediğin gibi. Ama isim kesinlikle kötü değil.
Bence de Ali Haydar ismi gerçekten güzel bir isim. Bir de ben arkadaş söyledikçe onların çocuklarına gerçekten çok yakıştırdım. Ben de onların yerinde olsam bu ismi koyardım.

Evet canım ya neler var allah korusun ailem çok destek aksine kendini ezdirme sen annesin diyorlar. Sen onun annesi gibi çekmek zorunda değilsin diyorlar. Babası da çok hıysuz bir adam. allah arkadaşına sabır versin gerçekten çok zor inşallah evladına kavuşur günün birinde. Çok üzüldüm onun içinde. Canım işte gitmesini istemedim o an ama bundan sonra da kendisi bilir ne diyebilirim ki sonuçta gitmek istiyorsa eninde sonunda gidecek belki daha iyi olur bizim için hayırlısı olsun zaman her şeyi gösterecek.
Öncelikle Allah yardımcın olsun canım hersey iyi olur insallah senin için.
Bazen biz alttan aldıkça daha kötü oluyor. Valla eşim sinirli agresif olunca ben daha fazla agresif olup onu bastırıyorum o geri vites yapıyor sonra herşey düzelip süt liman oluyor. Ben alttan aldığım zaman bisürü surat çekiyorum.

Hani gerçi adamın huyu da önemli ama her kavgada sen alttan alıp suçlu gibi gitme etme diyorsan işte bak ben haklıyım diyodur kafasında oyüzden de böyle davranıyor olabilir. Bidaha kavga olur da gidiyim muhabbeti yaparsa sessiz kalıp git bi valize koy onun eşyalarını madem okadar heveslisin al senin işini kolaylastiriyim de valizi koy kapiyi da aç. Bugunumde yanımda olmayan bidaha hayatımda olmasın de geç. Bence blöf yapıyordur.

kızlar bişey sorucam, malum benim kayınvalidemi az çok biliyosunuz. eşim dün bana diyo ki pazar günü anneler günü. ee napıyım dedim. anneler günün kutlu olsun geleceğin annesi dedi. heh dedim bunun arkası geliyo :-)
şey annemi pazar günü bolu abanta kahvaltıya götürelim mi dedi. ben anneler gününü kutlamıyorum biliyosun, istiyosan anneni al git dedim. çünkü benim anneminde senesi doluyo cumartesi günü ve ertesi günü ben o kadına bunu yapmak istemiyorum bencil olabilirim ama öyle. hoş eşim tarihini bilmiyodur suçu yok ona bişey demiyorum.
ablamı aradım gidin kızım niye öyle yapıyosun dedi. bende sende anne sayılırsın sende gelceksin madem yoksa gitmem dedim.

sizce ne yapıyım kızlar? benden hepiniz yaşça büyük ve tecrübelisiniz. akıl verirmisiniz? bdv ye açmak isterdim ama oradakiler bazen çok katı yargılayıp anlatmak istediğimizi anlamıyolar :-)

Çok teşekkür ederim canım, güzel yorumların için.. :KK200:
Ben istemiyorum Haydar ismini ama eşim hayalim, çok istiyorum diyip duruyor canım. İşliyor resmen. Benim de aklımı çelmeye başladı sanki, başına Ali gelince yine Ali derim ben diye düşünmeye başladım. Daha cinsiyeti bile belli değil ama şimdiden erkek olursa ismi belli, sen de kız ismi düşün diyor :KK48:

Bu arada doktordan çıktık, sancılar kist küçülüyor diyeymiş, elhamdulillah. 6,5cmden 2cme düşmüş. Doktor olumlu görünüyor dedi. Progestana tam gaz devam. Çok şükür içim çok rahatladı.. :KK36:
Gözün aydın cnm esin durtdukce görmezden küçük el kol şakaları ok ama fazlası sakat biliyosun

kızlar bişey sorucam, malum benim kayınvalidemi az çok biliyosunuz. eşim dün bana diyo ki pazar günü anneler günü. ee napıyım dedim. anneler günün kutlu olsun geleceğin annesi dedi. heh dedim bunun arkası geliyo :-)
şey annemi pazar günü bolu abanta kahvaltıya götürelim mi dedi. ben anneler gününü kutlamıyorum biliyosun, istiyosan anneni al git dedim. çünkü benim anneminde senesi doluyo cumartesi günü ve ertesi günü ben o kadına bunu yapmak istemiyorum bencil olabilirim ama öyle. hoş eşim tarihini bilmiyodur suçu yok ona bişey demiyorum.
ablamı aradım gidin kızım niye öyle yapıyosun dedi. bende sende anne sayılırsın sende gelceksin madem yoksa gitmem dedim.

sizce ne yapıyım kızlar? benden hepiniz yaşça büyük ve tecrübelisiniz. akıl verirmisiniz? bdv ye açmak isterdim ama oradakiler bazen çok katı yargılayıp anlatmak istediğimizi anlamıyolar :-)
Arada çok önemli sorunlar yoksa, gelin kaprisi yapıyorsan git :)
Annenin mekanı cennet olsun, bak kendi anneni kaybetmişsin eşininki hala hayattayken bırak istedikleri gibi güzel vakit geçirsinler. Bir ölüm gerçeği var ki herşey anlamını yitiriyor, sen bunu yaşamışsın, dünya meselelerinin anlamsızlığın farkındasındır.

Arada çok önemli sorunlar yoksa, gelin kaprisi yapıyorsan git :)
Annenin mekanı cennet olsun, bak kendi anneni kaybetmişsin eşininki hala hayattayken bırak istedikleri gibi güzel vakit geçirsinler. Bir ölüm gerçeği var ki herşey anlamını yitiriyor, sen bunu yaşamışsın, dünya meselelerinin anlamsızlığın farkındasındır.
aradaki çok önemli sorunlar oğlunu dolduruyo olması, nişanlıyken yaptığı bazı şeyler vs. yine baya şey var ama sustuğum için ağız ağıza bi kavgamız olmadı. mesela rahatsızdım raporluydum bir kez aramadı bile. ama haklısın, yarın hepimiz anne olucaz Allah hayırsız evlattan korusun. fikrin için teşekkür ederim :KK200::KK68:

Seni anlayabiliyorum. Benim de babam vefat etti ve esimin babasına uzun süre hitap edemedim baba demek içimden gelmedi hala daha istekli bi şekilde demiyorum. Kayıplar sonrası bu tarz şeyler olabiliyor. Babamin eksikliğini hissettikce kiskaniyormuyum artık ne oluyor bilmiyorum bi uzaklaşma hissi geliyor içime. Ama sen yine de öyle yapma ablanla da beraber gidecekmişsin senin için de değişiklik olur.

aradaki çok önemli sorunlar oğlunu dolduruyo olması, nişanlıyken yaptığı bazı şeyler vs. yine baya şey var ama sustuğum için ağız ağıza bi kavgamız olmadı. mesela rahatsızdım raporluydum bir kez aramadı bile. ama haklısın, yarın hepimiz anne olucaz Allah hayırsız evlattan korusun. fikrin için teşekkür ederim :KK200::KK68:
Amin canım. Eşin dolabilen bir insansa, bu annesinin yeteneğinden değil eşinin karakterinden, sende damardan girerek yönlendirebilirsin, ilişkinize tehdit olduğunu düşündüğün noktalarda kavga etmeden tatlı dille eşine gösterdiğin zaman o da fark edecektir, bir insan zaten bilir annesinin kapasitesini.

Günaydın hatunlar. Doktorun verdiği ilaçları yatmadan içeyim dedim. Sabah bi uyandım nasıl bir mide bulanması, ölücem dedim. Balık yağı veya demir ilacı bende bulantı yapıyo. Napıcam ben. İlaç faydalı diyede inatla içiyorum:KK43:(
Balık yağı yapıyormuş sanırım. Vitaminlerin seni rahatsız ettiği noktada faydası var mıdır? Ya da sana uygun olmadığı için mi vücudun o tepkileri veriyordur? Bana 2. Mantıklı geliyor :)

Seni anlayabiliyorum. Benim de babam vefat etti ve esimin babasına uzun süre hitap edemedim baba demek içimden gelmedi hala daha istekli bi şekilde demiyorum. Kayıplar sonrası bu tarz şeyler olabiliyor. Babamin eksikliğini hissettikce kiskaniyormuyum artık ne oluyor bilmiyorum bi uzaklaşma hissi geliyor içime. Ama sen yine de öyle yapma ablanla da beraber gidecekmişsin senin için de değişiklik olur.
İşte tam olarak o bende. ben anneme hediye alamadım ki onun annesine alıyım diyorum, bişey yapacaksam hemen içimdeki o uyuz ses hemen diyoki ama annene yapmışmıydın? yada o sana annelik yaptı mı ? anne derken kulaklarımı tıkamayı istiyorum çünkü o kelimeyi söylemek asla istemiyorum. ki mecbur kalmadıkça anne demiyorum genelde hitap etmeden geçiştirmeye çalışıyorum. ablamla gideceğimi daha eşim bilmiyo. mezarlığa gitmek için gelecek bu hafta. ramazan yaklaştı ve benim düşük riskim vardı diye duasını ramaazndan sonraya bıraktık çünkü, babamın evindeki temizlik benim elimden öpüyor, onun kızlarından iş yapamıyo diye. pazar günüde burda olacak. onlarıda sıkıştırıcam arabaya. eşimin annesiyle diyaloğunu asla ve asla kıskanmıyorum. ama ben anneme yapamadığım şeyleri yapmak istemiyorum...
Amin canım. Eşin dolabilen bir insansa, bu annesinin yeteneğinden değil eşinin karakterinden, sende damardan girerek yönlendirebilirsin, ilişkinize tehdit olduğunu düşündüğün noktalarda kavga etmeden tatlı dille eşine gösterdiğin zaman o da fark edecektir, bir insan zaten bilir annesinin kapasitesini.
evet haklsın aslında eşiminde suçu var, ama konu şu ben hiç bi zaman anneni görme arama sorma benim yanımda sevme vs asla demiyorum. hatta diyorumki benm annem oğlunu sevemedi vefat ederken göremedi sen gör sev. sevdiğini belli et. ama eşim beni annesinin yanında sevsin kadın çıldırıyo.
şimdide yeni modamız "" ben babanne olmaya hazır değilim"" deyip duruyomuş herkese. hazır değilse olmasın dedim bende. kimse kimseyi zorla bişey yapmıyo :KK12:
ben anneme doymadım diye çocuğumda aynısını yaşamasın istiyorum tabiki rabbimin hikmetidir ama, insanın hevesini kaçırıyo :kızgın:

aynen benim de babam vefat ettiğinde kayınbabamı görmek bile istememiştim. hala da istemiyorum. 83 yaşında tontiş falan derdim eskiden. şimdi benim babam öldü bu hala yaşıyor falan diye geçiyor içimden. kendisi de çok sever beni ama bilerek soğuk davranıyorum artık. kimseye söyleyemiyorum bunu. sadece ona karşı da değil bütün babam yaşındaki erkeklerden uzak durmak istiyorum. babamı çok özlüyorum. aydingelini aydingelini

kızlar iyi akşamlar. soğuk algınlığına yakalanacak gibiyim. hapşurup duruyorum ne yapmalıyım? bitki çayları da yasak sanırım :/

Canım bende yeni atlatıyorum , her akşam bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı zencefil ve iki kaşık bal koyup içtim. boğazımdaki faranjit tarzı duruma ve gribime çok ıyı geldi 3 gün içtim.. zaten zencefil zararlı değil .

aynen benim de babam vefat ettiğinde kayınbabamı görmek bile istememiştim. hala da istemiyorum. 83 yaşında tontiş falan derdim eskiden. şimdi benim babam öldü bu hala yaşıyor falan diye geçiyor içimden. kendisi de çok sever beni ama bilerek soğuk davranıyorum artık. kimseye söyleyemiyorum bunu. sadece ona karşı da değil bütün babam yaşındaki erkeklerden uzak durmak istiyorum. babamı çok özlüyorum. aydingelini aydingelini
ben öyle değilimde o kelimeyi telaffuz etmek ya da duymak istemiyorum. mesela üniversite okurken cafede çalışıyodum ve anneler gününde tam gün çalışmak zorunda kaldım. o gün hayatımdaki annem vefat ettikten sonraki en zor gündü. ne zamanki biri kutlama için anne şarkısını çaldırsa ben hüngür hüngür ağlayıp o gece zar zor çalışmıştım hemde o gece o şarkılar en az 15 kez çalınmıştı ve hala öyle bişey olsa hemen ağlıyorum. he ben benim annem öldü o da ölsün demem, ama bana dokunmasın istiyorum. bende özlüyorum, ama Allahım bizden çok seviyomuş demekki demekten başka elimden hiç bişey gelmiyo..
Allahım hepsini peygamber efendimize komşu eylesin

ben öyle değilimde o kelimeyi telaffuz etmek ya da duymak istemiyorum. mesela üniversite okurken cafede çalışıyodum ve anneler gününde tam gün çalışmak zorunda kaldım. o gün hayatımdaki annem vefat ettikten sonraki en zor gündü. ne zamanki biri kutlama için anne şarkısını çaldırsa ben hüngür hüngür ağlayıp o gece zar zor çalışmıştım hemde o gece o şarkılar en az 15 kez çalınmıştı ve hala öyle bişey olsa hemen ağlıyorum. he ben benim annem öldü o da ölsün demem, ama bana dokunmasın istiyorum. bende özlüyorum, ama Allahım bizden çok seviyomuş demekki demekten başka elimden hiç bişey gelmiyo..
Allahım hepsini peygamber efendimize komşu eylesin

benimki tamamen kıskançlık.

Nekadar oldu vefat edeli? sen kaç babacığın kaç yaşındaydı
çok yeni, eylülde kaybettik. ben 27 yaşındayım.
çok küçük değilim tabiki ama çok ani oldu. yürüyerek girdi hastaneye birkaç saat sonra vefat haberini aldık.
kayınbabamda ölsün herkes ölsün demiyorum ama insanların hayat sevincini görünce içim burkuluyor.
kayınbabam 5 defa evlenmiş. en son kadınla kavga etti boşanacağım falan dedi bu yaşta. sonra başka bir kadın beğendi onu alın bana dedi falan. hiç babamdan görmediğim şeyler. bir de bunlar üst üste gelince soğudum, gitmek istemiyorum yanlarına.

Back