2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Evet canım çok taktım kafama belli ki. Kafa dağıtmak için oylanacak bir şeyler bulmam lazım galiba yattığım yerde :KK48:

Doktora gitmek istemiyorum aslında. Çünkü biliyorum takıntı yaptım kendi kendime. Şimdi gidersem takıntımı beslemiş olacağım gibi düşünüyorum. En doğrusu ilaçlarımı vaktinde alıp dinlenmek herhalde. Dediğin gibi her gün kanaması olup da sapasağlam çocukları olan kaç kişi var..
Aynen canım ayaklarını yüksek bi yere koy ve dinlen bol bol. Kontrolün ne zaman peki? Daha çok varmı doktora gitmene

Bir kaç sayfa önce yazılmış ama gerçekten bu bir kaç gündür ben de zorlanıyorum. Bulantılarım geçen hafta geçti derken bu hafta nedense arttı. Kusmuyorum ama bütün güne yayılmış bir ağız bozukluğu ve mide bulantısı hali var o da baya halsizlik yapıyor. Özellikle de su içtikten sonra baya artıyor bulantı. Önceden 2 3 litre su içen ben 1,5 litre suyu zoraki içiyorum gün içinde ve acayip vicdan yapıyorum. Şu tatsız ruh halinin bitip enerjimin geri geleceği günleri iple çekiyorum gerçekten :KK43:

Canım bende çok su içen biriydim şuan 2 bardak anca içiyorum.. :( sen yıne daha ıyısın o kadar içebiliyorsan.... Halsizlik bulantı hepimizin sıkıntısı... az daha sabır inşallah..

Kızlar bugün ilk defa demir, balıkyağı ve vitamin ilaçlarımı içtim. Şifa olsun inşaAllah. Umarım bulantı vs yapmaz. Bi arkadaşımı kabız yapmış.

Onu biliyorum canım ama devlet hastanesinde doğum için bi arkadaş yazmıştı çoğumuzda ondan öğrendik bunu. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem tabi
Yok canım b3nim eşim aile hekimi ailemiz nerdeyse full sağlıkçı ile bir uygulama yok... devlette doğum başladığında vs.kimse o anki dr.o yaptiriyor dr.secme durumun olmuyor sadece

Bu hafta sonunda 3 doktora gittim tekrardan. 1i eski doktorumdu. diğer 2 doktor ölçümleri yaptılar ve sorun olmadığını ilettiler. 1.2 ve 1.3 mm ölçüm yaptı ikisede. Ama kkalın ölçen doktoruma gittiğimde 2.8 ölçtü bu seferde. Daha sonrasında da hocasına gösterdi. Oda muayene ederken hiç bir sorun olmadığını belirtti ama ölçüm değerlerini söylemedi hiç. Muayene sonunda da amniyosentez yaptırın dedi mutlaka. Biz fatal dna testi istiyoruz eşimle ama eski doktorum bu konuda çok karmaşık şeyler söyledi. Daha önce bu testi yaptıran varmı . Amniyo sentez testinden düşük riski olduğu için korkuyoruz. BU testi yaptıran da varsa bilgi verebilirmi.
Benim ikiz oldugu icin olcum ve diger testleri yapmiyor dr um. Direkt kan testi istedi. Ama cok pahali 2.600 Tl istiyorlar. Kan alinip yurt disina gonderiliyor. Henuz karar veremedim ama yaptirmadan da icim rahat etmeyecek.

Bu hafta sonunda 3 doktora gittim tekrardan. 1i eski doktorumdu. diğer 2 doktor ölçümleri yaptılar ve sorun olmadığını ilettiler. 1.2 ve 1.3 mm ölçüm yaptı ikisede. Ama kkalın ölçen doktoruma gittiğimde 2.8 ölçtü bu seferde. Daha sonrasında da hocasına gösterdi. Oda muayene ederken hiç bir sorun olmadığını belirtti ama ölçüm değerlerini söylemedi hiç. Muayene sonunda da amniyosentez yaptırın dedi mutlaka. Biz fatal dna testi istiyoruz eşimle ama eski doktorum bu konuda çok karmaşık şeyler söyledi. Daha önce bu testi yaptıran varmı . Amniyo sentez testinden düşük riski olduğu için korkuyoruz. BU testi yaptıran da varsa bilgi verebilirmi.

Canım benim arkadaşıma da bebeğinin böbreğinin biri yok dediler hep, kız amniyosentez yaptırdı çok riskli ve stresli bir durum.. sonra sağlıklı nur topu gibi evladı oldu. meğer böbreğinin biri diğerine göre daha aşağıdaymış .. sonraları amniyosentez yaptırdığı için çok pişman oldu.. bak senınde ıkı doktorda gayet güzel ölçüp sorun yok demiş.. bence için rahat etsin diye bir doktora daha git ve ölçüm yaptır oda düşük ölçer ise diğer doktorunu hiç dikkate alıp ta moralini bozma... amniyosentezde yaptırma derim... bazen cihazlar hatalı olabiliyor... bazende malesef doktorlar tecrübesiz.... :(

Peki gün içinde etkisi sürüyor mu yağların yani bütün gün nemli kalıyor mu?
evet akşam sürdüm mesela şu an hala yağlı gibi ama tabi gündüz kıyafetlere geçmiyor. Ben memnun kaldım kokusuda hoş . Çatlak yapar mı işte onu bilemiyorum.

Canım yine de bi acile git bence. 600 mg progestan a rağmen dönmediyse bi sıkıntı olabilir. Hem için rahat eder. Lütfen bi doktora görün ne olur ne olmaz
Progestanı çatlatma iğnemden beri bu dozda kullanıyorum zaten canım. Doktorum da onu bilerek zaten dedi, kolun kesilmiş gibi gelirse hemen çık gel diye, gerisi normal dedi. O yüzden biraz da takıntı yaptığımı düşünüyorum..

Aynen canım ayaklarını yüksek bi yere koy ve dinlen bol bol. Kontrolün ne zaman peki? Daha çok varmı doktora gitmene
Canım 4gün var aslında kontrole. Hala iki haftada bir gidiyorum doktoruma. Yani daha geçen hafta 24 Nisanda bir şey olmaz dedi. Ben kafamı dağıtacak bir şeyler bulsam iyi olacak sanırım :KK69:

O kıyafetlerinin üstünede bulaşık deterjanı sürüp hafif sıcak suda 5 10 dk bekletip makineye at canım, öyle olunca çıkıyo ama tabi güzel kıyafetlerinizi feda etmeyin belki çıkmaZ
Teşekkür ederim canım benim. Öyle yapim bende ozaman. Çıkar mı diye düşünüyordum bende :)

Progestanı çatlatma iğnemden beri bu dozda kullanıyorum zaten canım. Doktorum da onu bilerek zaten dedi, kolun kesilmiş gibi gelirse hemen çık gel diye, gerisi normal dedi. O yüzden biraz da takıntı yaptığımı düşünüyorum..

Canım 4gün var aslında kontrole. Hala iki haftada bir gidiyorum doktoruma. Yani daha geçen hafta 24 Nisanda bir şey olmaz dedi. Ben kafamı dağıtacak bir şeyler bulsam iyi olacak sanırım :KK69:
Tamam o zaman canım onunla geçmiş olsun yat dinlen hiç düşünme o zaman

Bende aynısını kullanıyorum. Şuan sadece banyo sonrası kullanıyorum. Ilerleyen zamanlarda her gün kullanmaya başlarım. Ben çok boca etmiyorum vücut emiyor oyuzden kıyafetlerime bulaşmadı hiç.
Ben acaba çok mu sürdüm de oldu öyle. Bide senin sürdüğün gibi deniyim belki öyle kıyafetlere geçmez.

Canım suyu oda sıcaklığında ben de içemiyorum dolapta soğutup biraz uzerine oda sıcaklığında su ekleyip öyle içiyorum ozaman rahat içiliyor birde öyle dene istersen.

Canım su içmek problem değil ılık soğuk bir şekilde gidiyor ama su içtikten 10 dakika sonra yoğun bir bulantı başlıyor. Soda bile içince oluyor sıvı oldu mu mide kabul etmiyor niye bilmiyorum. O yüzden sıvı şeylerden tiksindim anca ayran içebiliyorum bir de kakaolu süt :)) yemekle içtim bulantı yaptı yemekten 10 dakika sonra içtim yaptı açken zaten imkansız içemiyorum. Vücut sıvı istemiyor sulu şeylere tepkili anlayamadım :/

Canım bende çok su içen biriydim şuan 2 bardak anca içiyorum.. :KK43: sen yıne daha ıyısın o kadar içebiliyorsan.... Halsizlik bulantı hepimizin sıkıntısı... az daha sabır inşallah..

Yani o içtiğim 1,5 da su değil canım ayrandır süttür soda içiyorum bir tane vicdan rahatlatmak için onları da sayıyorum en azından sıvı bir şeyler girdi diye. Bakalım inşallah geçer geçen hafta daha iyiydim bu hafta gene bi vurdu beni. Hep dalgalı geçiyor benim belirtiler zaten.

Yok canım b3nim eşim aile hekimi ailemiz nerdeyse full sağlıkçı ile bir uygulama yok... devlette doğum başladığında vs.kimse o anki dr.o yaptiriyor dr.secme durumun olmuyor sadece
Anladım canım teşekkür ederim ederim
Canım benim arkadaşıma da bebeğinin böbreğinin biri yok dediler hep, kız amniyosentez yaptırdı çok riskli ve stresli bir durum.. sonra sağlıklı nur topu gibi evladı oldu. meğer böbreğinin biri diğerine göre daha aşağıdaymış .. sonraları amniyosentez yaptırdığı için çok pişman oldu.. bak senınde ıkı doktorda gayet güzel ölçüp sorun yok demiş.. bence için rahat etsin diye bir doktora daha git ve ölçüm yaptır oda düşük ölçer ise diğer doktorunu hiç dikkate alıp ta moralini bozma... amniyosentezde yaptırma derim... bazen cihazlar hatalı olabiliyor... bazende malesef doktorlar tecrübesiz.... :KK43:
O amniyosentezde de hata olabiliyo şöyle; benim arkadaşımın bebeği içinde down sendromlu dediler 6 aylıkken alalım yaşamaz vs dediler ama aldırmadı. Amniyosentez yapılırken o sıvıya kan karışmış ve bidaha alalım sıvı dediler. Zaten bebek 6aylığı geçmişti. Yani onuda çok çok düzgün yapabilcek bi dktor bulmak lazım ki girilen riske değsin.

Sende benim gibi evde durdukça kurup hastalanangillerdensin demekki canım. Kafanı dağıtacak şeyler bul. Az varmış zaten kontrolüne Allahın izniyle hiç bişey olmaz
Teşekkür ederim canım benim. Öyle yapim bende ozaman. Çıkar mı diye düşünüyordum bende :)
Ben öyle yapıyorum canım çıkıyo. İlkinde çıkmazsa bidaha tekrarlıyorum illaki çıkıyo

Kızlar bugün ilk defa demir, balıkyağı ve vitamin ilaçlarımı içtim. Şifa olsun inşaAllah. Umarım bulantı vs yapmaz. Bi arkadaşımı kabız yapmış.

Canım şifa olsun kaçıncı haftadasın.. bende artık vitaminlere başlamak istiyorum çünkü doğru dürüst beslenemiyorum... yarın doktora danışacağım.. senin hepsi bir arada mi yoksa ayrı ayrı mı aldın ilaçları..

Bir kaç sayfa önce yazılmış ama gerçekten bu bir kaç gündür ben de zorlanıyorum. Bulantılarım geçen hafta geçti derken bu hafta nedense arttı. Kusmuyorum ama bütün güne yayılmış bir ağız bozukluğu ve mide bulantısı hali var o da baya halsizlik yapıyor. Özellikle de su içtikten sonra baya artıyor bulantı. Önceden 2 3 litre su içen ben 1,5 litre suyu zoraki içiyorum gün içinde ve acayip vicdan yapıyorum. Şu tatsız ruh halinin bitip enerjimin geri geleceği günleri iple çekiyorum gerçekten :KK43:

Ya benim de böyle olur mu acaba
Bi geçiyo gibi oluyor bi geri geliyor gibi
Su da ancak 2 bardak içiyorum

Kızlar 12. Haftaya girip, geçip, sabah bulantıları şiddetlenen mide bulantıları artan iştahı kesilen var mı...
O benim işte.13. haftadayim.İki gün önce öyle şiddetli küstüm ki,boğazım delinmiş gibi hala yutkunamiyorum.Yemek yerken bile zorlanıyorum.Bilmiyorum ne zaman geçecek hayirlisiyla

Valla bende erken diyodum canım ama kandil akşamı duş aldım, yanlarım yandı resmen çok kötü. Bi baktım afedersiniz popo üstüm belime kadar çatlamış ve bitanesi acıyıp kaşınandı onu farkettim. Daha göbek kısmında bişey olmadı ama popo üstü belime kadar çatlamış. Zaten çatlaklarım vardı ama bu kadar değildi.
Eşime idareten badem yağı aldırdım ama sizler ne kullanacaksınız ona göre bende ondan alıcam
ben doktora sorup öyle alcam canım bişeyler .bu konuda hiçbir bilgim yok çünkü

Back