• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
bende bazen erken mi diye düşünüyorum .. yemek yapamıyorum hatta mutfaktan tiksindim eşimde akşam gelip yemek bekliyor benden 50 kez dedim bulantım geçmeyene kadar yemek yapamam git annende ye ben kendim bir şeyler yerim beni düşünme dedim ama ısrarla gitmiyor ve gelip söyleniyor.. benim oğlumda tepemde ama eşim Allahtan eve erken gelip işgileniyor tek sorun yemek olayı :)

Mide bulantım devam ederse bir gün bile tutamam ama geçerse bir gün tutup bir gün dinlenecem öyle düşünüyorum Allah nasip ederse tabi bende öğrt im
İste benimkide erken gelse güzel olcakta 9 da geliyo cocugunda uyku duzeni degisti 7 de uyuyo yavrum bide uyutuyorum diye bana kiziyo esim goremiyomus ee dun uyutmadim gitmis tel keyfi yapiyo cocuk krizlerde isyan ettim sonunda bende

Bacım rahat mı battı ondan mı ağlıyorsun gel ben sana dertlerimi anlatayımda ona ağla :KK70:
Şaka bi yana ilk fırsatta bende ağlıcam tabi fırsat bulursam yalnız kalabilirsem kendimle baş başa :KK70:

Canın Allah ağlayacak dert vermesin benimki boşluktan sıkıntıdan pıtır pıtır dökülüverdi işte :KK70: tam da hamilelikte hiç öyle gereksiz ağlamalarım olmadı şükür derken bugün öyle ota mota ağlayasım tuttu işte :-)

Canım artık olan olmuş pişman olmak faydasız. Benim oğlumda diş çıkarıyor bütün gece meme d canları sağolsun napalım.. geçecek bu günler böyle düşün lütfen doğduktan sonra da zor olacak ama böyle düşün kendini şimdiden hazırla ilk Doğumda bebiş uyurken bizde dinleniyorduk ama şimdi öyle olmayacak büyük olanla ilgilenmemiz gerekiyor ben bütün bunları kafama yerleştirdim hiç sinirlenmiyorum o yüzden ayrıca sen eşimin ailesi çok destek demiştin yanlış hatırlamıyorsam benim destekçimde yok oğlumu yarım saat bırakabileceğim biri yok babası dışında. İstersen destek al kuzum ama geçici bir süreçte olduğunu da unutma hormonlar çok fena :) üzme kendini de oğlunu da
Hormonlarin kesinlikle etkisi var canim ya kayinvalidemler allah icin cok yardimcilar ama koye gittiler cenazeleri var giderkende esimin babannesini bana biraktilar aman tanrim bi cocukta o oglum yanliz birakamiyorum hemen kucakliyo ordan oraya goturuyo yurumeye taakati yok kadinin anlamiyo dusucekler ikisi birden yanliz olsam yatiririm yere tv karsina bi lavoboya rahat giderim bole onuda yapamiyorum ee oda cocuk gibi ilgi bekliyo 8 9 da kalkiyo kahvalti bekliyo makinaya giriyo hava makinasina eee ben gece uykusuzum coccuk uyuyunca bi gozlerimi kapiyorum bide onu dusun offf off diyorum ya sinirlerim iyice gevsedi

Canım kendi psikolojini kendin hazırla bence. Bişeye sinirlendiğin zaman derin derin nefes al bi elini yüzünü yıka. Hepimiz biliyoruz ki bu dönem geçecek, şuan hormonlardan ve aşırı hassaslaşmamızdan snirimiz tepemize çıkabiliyo. Ne kendini ne de aileni üz yapma öyle. Heleki çocuğuna bence daha iyi davran ki kardeş geliyo annem artık bana böyle davranıyo diye düşünmesn

Valla en iyisi canım. Ne olursa kim olursa olsun sakın ola kendinden taviz verme. Tut birini yaptır temizliğini başkalarının ağzına laf vereceğine, hatta konu komşun yokmu yemek vs yardımcı olsun sana en azından. Benim de kayınvalidem sözde işe başlayınca bana yemek konusunda yardım edcekti yok, 10 gün raporluydum kanamayı vs biliyodu birkez aramadı, sonra eşimi dolduruyormuş yağmur aramıyo vs. Diye bende eşime dedim annen beni kaç defa aradı, bikere sordumu nasılsın diye kusura bakmayın dedim. Ben kimseye o konularda taviz veremem asla kötüydüm diye bi kez kayınvalideme gitmedim yemeğe, biliyorum çünkü huyunu herkese yağmur bide yemek yiyo diye yayın yapacak eminim.
Ama kızlar sanırım benim hormonlarda oynuyo bende diyorum ki daha erkenmiydi acaba ilk çocukta olsa biraz daha beklese miydim diyorum of bilmiyorum sanki hazır değilmişim gibi geliyo
Ona kiyamiyorum zaten esimden aliyorum hincimi adamda normalde ole sinirli bi adamki allahtan suanda pamuk gibi neden bilmiyorum ama cok rahat karsimda ben bagirdikca o alltan aliyo adami nerdeyse yumruklicam tamam uzatma hayatım diyo sadece

Hiçbirimizin hiçbirimizden farkı yok. Sadece hikayedeki kişiler ve yerler farklı. Şuan hepimiz eş cocuk bebek ya da iş üçgeninde kıvranıp duruyoruz sanırım. Ama eşim ve herkes sitem etmemi ve ee biz sana demiştik erken diye demeyi bekliyor, pes etmiyorum ısrarla mücadeleye devam ediyorum. Annem bile midem şöyle böyle diye dert yandığımda ee yapmasaydın çok istemiştin şimdi ne oldu diyebiliyor. Bu yüzden oğlumun doğum gunlerinde annemi çağırırdım her sene temizlik ve yardım için. Bu sene çağırmıcam çok kırgınım tek bir kelimeyi bile kaldıracak durumda değilim. Kadın tutcam temizliğe ve yemekleride kendim hazırlıcam Rabbim kısmet ederse utandırcam herkesi.
Evet ya insanlar intikam alir gibi seni ikinci cocuktta gorcez biz bi taneylen geziyon bakalim 2 taneyi napcan agrin olsa ee cocugun ufak belliydi bole olcagi sanki onlara goren cikan bisey varmis gibi zaten annemde herseyin en iyisi bilir

Evet ya insanlar intikam alir gibi seni ikinci cocuktta gorcez biz bi taneylen geziyon bakalim 2 taneyi napcan agrin olsa ee cocugun ufak belliydi bole olcagi sanki onlara goren cikan bisey varmis gibi zaten annemde herseyin en iyisi bilir
Benim hiç söylenmeye hakkım yok annem ilk duyduğunda kaç hafta kendine gelemedi beynim uyuştu dedi şimdi kabullendi de hayaller kuruyoruz ama hep zor olacağından yana oluyor. :eek:Anneme kızmadım çünkü destek her zaman bana

Balık haricinde vejateryan beslenen misafirlerim vardı, ondan yedim üst üste:)
Benim bulantılarım epey hafifledi. Sadece sabahları hemen kahvaltı etmezsem hazırlanırken tansiyonum düşüyor, bayılacak gibi oluyorum. Senin nasıl gidiyor canım?
Afiyet vitamin olsun :) benim de 4gundur kusma yok sabahlari uyaninca cok beklersem bulaniyor bi de dedigin gibi bayilacak gibi oluyorum hep gozum karariyor bi de dusuk tansiyonlu biriydim simdi iyice dusuk ama idare ediyorum bulanti olmasin da valla ona raziyim. :)

Balık yağı hap şeklinde zaten bana diğer ilaç sıkıntı yaptı yan etkilerinde de yazıyor zaten. Decaviti yemekten sonra alıyorum demişsin. İlacın prospektüsüne bi bak derim çünkü Demir vitamini süt ve türevleriyle birlikte alındığı zaman emilmez vücutta.
Ben ferrum kullaniyorum demir ilaci onu ac karna iciyorum. Evet demir zaten hic bir gida ile birlikte alinmaz emilimi azalir. Decavit bi multi vitamin icinde demir de var ama. Eczaci da mutlaka tok al dedi prospektusde de " kahvaltı ile bir bardak su ile birlikte kullanınız. Eğer sabahlan aşırı bulantınız oluyorsa tabletleri öğle vakti veya gerekirse akşamları da alabilirsiniz" yaziyor ben yemek bitince aliyorum.

Hanimlar devlet hastanesinde ultrason kagidi elimize veriliyor mu ya ben bebegimin goruntusunu istiyorum da bugun ilk defa gidicem umarim verirler

Canın Allah ağlayacak dert vermesin benimki boşluktan sıkıntıdan pıtır pıtır dökülüverdi işte :KK70: tam da hamilelikte hiç öyle gereksiz ağlamalarım olmadı şükür derken bugün öyle ota mota ağlayasım tuttu işte :-)
Herkese övünürdüm biz 3 kız kardeşiz çok güzel oluyor arkadaş gibi oluyorsun diyordum birde çok şükür annem sağ hayatta ve yakınımda diye seviniyordum. En ihtiyacım olan şu zamanda en uzağımda kaldılar duygusal anlamda. Cok zoruma gidiyor:( nasılsın iyimisin, işini gucunu nasıl yapıyorsun yardım edelim mi ya da bi ihtiyacın varmı canının çektiği bişey diye sormalarını bekliyorken ben halimi anlattıkça umursamazlaştılar hissisleştiler :(

Günaydın 14.haftadan bildiriyorum. Yok kizlar geçmiyor bu bulantı... oy oy araba surecegim birazdan cami acsam da yetmiyor tavani kesesim var :) gece de uyuyamadim bulantidan. Kafami kaldiramadim Haliya baka baka tum deseni ezberledim valla suan hangi noktasında ne leke var iyi biliyorum.

Ama cok net olmuyo diye biliyorum bende geçenlerde gittim bi tane kagıt verdiler ama ne bebek belli ne kesesi dr onu nasil gordüde yorumladi bilmiyorum
Kaç haftalık canım 12 den sonrası galiba biraz net olmuyor o ara Çünkü özelde giden arkadaşlarım da net görüntü alamamış Ben de özelde alamadım ya da makina iyi değildi bilmiyorum.

Günaydın 14.haftadan bildiriyorum. Yok kizlar geçmiyor bu bulantı... oy oy araba surecegim birazdan cami acsam da yetmiyor tavani kesesim var :) gece de uyuyamadim bulantidan. Kafami kaldiramadim Haliya baka baka tum deseni ezberledim valla suan hangi noktasında ne leke var iyi biliyorum.[/QUOTE

Gerçekten çok bıktırıcı Allah yardımcımız olsun benim arkadaşın 6.ay bitmiş korkuttu beni :KK43: mideni boş bırakmamaya çalış benim ondan bulanıyor genelde sürekli ekmek domates peynir ile bastırıyorm

Back