2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çok şükür cnm bnde iyiyim amin çok teşekkür ederim inşallah sağ salim doğum yapabilirim kızım çok zorluyor beni. Üç yaş sendromu bu zamana kadar yaşadığımız en zoru ve ağırı sanırım Allah hepimize yardım etsin bende cinnetlik durumdayım tuvalet eğitimini tamamlamıştık ama bu süreçte inadına tutuyor tuvaletini ve en son tutamayıp bulunduğu yere yapıyor anlatıyorum kızıyorum yok inadına yaptığı o kadar belli ki delircem herşeye hayır demesini bir şekilde çözüyorum ama bunu çözemedim bakalım nasıl atlatacağız önce Allah evlatlarimiza sağlık sonra da bize sabır versin. Ben kızım için ikinci çocuğu istedim yoksa asla yapmazdım çok arkadaş istiyor bu pandemi de çok zorlandık hepimiz inşallah kreş seninkine iyi gelir sende rahat edersin biraz

Yaa çok iyi ücretsiz olması.inan ben de aynı durumdayim.sol omzum uyuşuyor bazen böyle sıcaklık hissi gibi oluyor.bulundugum şehirde eğitim araştırma yok malesef özeller de dediğin gibi çok pahali

İnşallah canım. Benim lohusalığım falan çok kötü geçtiği için bide yanımda destekçi kimse olmadığı için şuan hiç bi şekilde düşünemiyorum kardeşi hem egeyle ilgilenip hem yeni doğanla asla ilgilenemem sanırım. Hoş Allah bi şekilde yardım eder eminim ama cesaretim asla yok
Bizim wc eğitimine başladığımız 1,5 ay oldu kakasını sadece 2 kez lazımlığa yaptı onda da midesi bulanıp öğürdü. Daha 3-4 gündür altına çişini yapmadan kazasız geçmeye başladık. Çok zorladı beni bu kadar zorlayacağını hiç tahmin etmiyordum.
bizimki işin kötüsü herkesle anlaşamıyo. Ablama geldim kızlarıyla oynar rahat ederim diye ama ablamda bende illallah ettik. Onun küçük kızıyla benim ki kedi köpek gibi. Küçük dediğimde 8 yaşında ama bezdik
Senin ki de inadını bırakır inşallah bian önce hamile hamile bu sıcaklarda daha da zordur senin için eminim

İlk zaman bir veya iki hafta kayınvalidem gelecek yanıma sonra bnde tamamen yanlızım inşallah bebiş çok gazlı sancılı olmaz kızımı ihmal etmem diye dua ediyorum. Bende tuvalet eğitiminin bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim bizimki de herkesle anlaşıyor sürekli yanında biri olsun istiyor artk bnmle oyun oynamak istemiyor. İnşallah bu inadı huy haline getirmez sıcaklar hamilelik kız dedihin gibi çok zor Allah her birinize yardım etsin hepimizin farklı yaşadığı zorluklar var

Günaydın kızlar, hayırlı olsun dogum yapan arkadaşlara, yapacak olanlara da Allah kolaylık versin, sağlıkla kucagınıza alın inşallah.. Benim ufak 1 yaşına girdi gecen hafta, aralarında 22 ay var, dogdugunda skkıntı yoktu ablası etrafında fır dönüyordu.. Ne zaman küçük hareketlendi, o zaman sıkıntılar başladı, zaten bildiginiz gibi sendrom dönemi de var, her seye "hayıyy", bagırmalar ağlamalar.. küçükte saç çekmeler, oyuncak kaçırmalar vs.. Evi bigörseniz, Kavga gürültü devam ediyoruz..
Kıskançlık alttan alttan var diye düşünüyorum, ilk zamanlar kızım eli ağzında gezdi, bi ara eldivenle dolaştı, kardeşinin taklidini yaptı.. En kötüsü, bezi bırakmak istemişti kendisi, ama kardeşinin altını bezledikçe beze sardı tekrar. Ben de kararlı davranamadım istemediği için, cünkü cok yoruluyordum aynı zamanda çalısıyordum. Şu an bezi bırakmak istemiyor, nasıl bıraktıracagımı da bilmiyorum..

Ay inşallah herşey güzel ve kolay olur canım. Bizimki ben hariç kimseyi istemiyo yanına aşırı da yabani. Parkta çocuklarla bile arkadaş olmak istemiyo
Biraz daha zaman geçsin bence canım böyle yaş aralığı az olan kardeşlerde oluyomuş bu tarz şeyler. Çok inada bindirmeden hallolur inşallah zamanla

Tuvalet eğitimiyle sıkıntı yaşadığınızı okudum kızlar denediniz mi bilmiyorum ama bizim için kitaplar çok faydalı oldu. Ecenin Tuvalet Eğitimi (müzikli kitap), Minik Elifin Tuvalet Eğitimi, Teonun Kaka Kitabı isimli bu üç kitapla baya yol kat ettik. Bir de video izletiyorsanız Miniyo Tuvalet Şarkısı, Super JoJo Potty şarkılarını da çok ilgiyle izledi ve onları da hep konuştuk işte Jojo nasıl yaptı tuvaleti gelince vs filan :)

Hala ishal olduğunda vs (ki Betül çok sık hastalanan bir çocuk malesef) gerileme yaşıyoruz doğal olarak, daha küçük zaten gerektiğinde bez takıyorum. Altına yapınca çok üzülüyorlar başarısız hissediyorlar, kendini kötü hissetmesin diye külot bez takıyorum, ona da külotlu bez diyoruz :)

Hayatı boyu bezli gezen yok, elbet öğrenecekler. Kendinden parça olarak gördükleri için kakayı yapmakta daha da zorlanıyorlar... Ablam bir gün Betüle "kakan sadece yediğin yemeklerin kabukları, biz yemek yediğimizde faydaları kaslarımıza vücudumuza gidiyor, kabukları ve boş kısımları da popomuzdan pırt pırt diye kaka olarak çıkıyor" diye anlatmıştı, Betüle ben de bu şekilde ara ara anlattım çocuğu bunaltmadan. O zamandan beri kaka tutmayı da bıraktı elhamdulillah

Biz de iyiyiz çok şükür canım
Emira nasıl bikaç kez baktım üyeliği aktif gözükmüyodu
Allah iyilik versin canım benim Emira da iyi, okullar açılacak işte az kaldı. Bayram sonrası çocukları nörovirüs kaptılar, ishal ve kusma filan baya zorlandılar, kaç kere serum aldı oğlanların ikisi de ama çok şükür şimdi daha iyiler.

Ayy çok geçmiş olsun dileklerimi ilet canım ya

Sağol canım, çok salgın varmış, siz de dikkat edin... Büyük yeğenlerim ayrı evde olmasına rağmen onlar da hastalandı, seruma götürdük. Betül de hastalandı da serum alıp toparladı
Ya biz pek evden çıkmadığımıza şuana kadar maşallah yakalanmadık ama salı günü egoş kreşe gidecek, bakalım neler olcak İnşallah sağlık sıhhatle gider gelir

Ya biz pek evden çıkmadığımıza şuana kadar maşallah yakalanmadık ama salı günü egoş kreşe gidecek, bakalım neler olcak İnşallah sağlık sıhhatle gider gelir
Amin inşallah canım, Allah esirgesin hastalıktan...

Çok sevindim, kreşe mi yolluyorsun Yusuf Egeyi :) çalışmaya başladın mı, neler yapıyorsun?

Bez sorunsalini halledenleri tebrik ederim. Biz bezle mutluyuz herşeyi denedik ama çocuk oturmak istemiyor. Yani otursa da bezle pijamayla oturuyor özellikle kakayi daha kolay yaptığı için. Herşeyi biliyor ama bezimi bağla diyor. Artık uğraşmıyorum seneye inşallah..kardeş kıskançlığı da olabilir diye düşünüyorum büyüdüğünü hissetmek istemiyor da olabilir hiç bilmiyorum ama benim 2bezliyle uğraşacağım kesin

Hayırlı olsun canım, çok az kalmış doğuma zaten ne sen yorul ne minnoşun yorulsun bu zamandan sonra vakti gelince bir haftada çözülür zaten, daha vakti gelmemiştir

Hayırlı olsun canım, çok az kalmış doğuma zaten ne sen yorul ne minnoşun yorulsun bu zamandan sonra vakti gelince bir haftada çözülür zaten, daha vakti gelmemiştir
Bızim gündüz hiç sorun kalmadı ama gece bazen oluyorki gündüz uykusunda altına yapıyor buda beni çok yıpratıyor ne yapsam çözemedim

Amin inşallah canım, Allah esirgesin hastalıktan...

Çok sevindim, kreşe mi yolluyorsun Yusuf Egeyi :) çalışmaya başladın mı, neler yapıyorsun?
Evet canım bugün kreşe başlayacaktı malesef ama dün 39,6 ateşle uğraştık hep. Bugün de hafif ateşli ve karnı ağrıyomuş sonradan geçti. Şom ağzımı mı açtım naptım bilmiyorum Dr boğazları şişmiş dedi bugün de öksürmeye başladı düne göre daha iyi bin şükür.
aslında çalışmak istiyorum ama Yusuf Ege’nin kreşe uyum sağlayıp beni bırakcağını hiç sanmıyorum. Haftanın 3 günü bi süre deneyelim diyorum baktım alıştı güzel gidiyo tam ay verip işe başlamayı istiyorum artık.
biz hep evdeyiz canım ya bütün gün Ege’yle ağlamacalı oynamacalı geçiyo günler. İkimiz de bunaldık artık değişiklikler istiyoruz o yüzden iyi gelir diye düşündüm. Siz neler yapıyosunuz? Ne güzel bi ara görüşecektik sonra tamamen kaldı ya
Kızzzz tententententennn 2. Mii . Hey maşallahhh Allah kucağına almayı nasip etsin inşallaah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…