Oyy Masallahh yerim onu çok güzel herşey yolundadır ozaman geçen dr. Çocuğun genel olarak hal hareketleri neşesi iyiyse kilosu boyu cokkk açık ara bir fark yoksa hiç sorun deil diyorCanım ben hem emziriyorum, hem de yemesi güzelama daha öncelerde de yazdığım gibi kilo almıyor, metabolizma ile mi ilgili, genetik mi bilmiyorum
Sabah tam yumurta, 5 6 tane zeytin, tahin pekmezli ekmek, salatalık ,domates, 1 su bardağı ballı süt içiyor
Arada tam şeftali ya da tam armut yanına 7 8 üzüm gibi meyve yiyor ,kavun karpuz çok seviyor
Öğlen sebze yemeği, yoğurt
Arada küçük bir kase dövülmüş kuruyemiş
Akşam normal yemek ne varsa , yanına çorba, pilav, makarna yiyor, porsiyonları da çok küçük değil
Bazen de gece yatmadan önce muhallebi
Ama kilo almıyor
Ben de içimden öyle düşünüp, kendimi rahatlatmaya çalışıyorum, hem benim ,hem eşimin tarafında çok fazla minyon da var ama bir yandan da ya hormonsal bir durum varsa diye de tedirgin oluyorumOyy Masallahh yerim onu çok güzel herşey yolundadır ozaman geçen dr. Çocuğun genel olarak hal hareketleri neşesi iyiyse kilosu boyu cokkk açık ara bir fark yoksa hiç sorun deil diyor
Yoktur Allah korusun siz içinizi ferah tutun herşey yolundadır ne güzel yiyormuş mesleğimiz masallah nazar değmesinBen de içimden öyle düşünüp, kendimi rahatlatmaya çalışıyorum, hem benim ,hem eşimin tarafında çok fazla minyon da var ama bir yandan da ya hormonsal bir durum varsa diye de tedirgin oluyorum
Şifa olsun inşallah kızına canım. MaşallahKızlar emzirme durumunuz nasıldır bilmiyorum ama memeyi bıraktıktan sonra yemek yemeye başladı çok seçiyor ama yinede guzel yiyor çok şükür köfte pilav ayran tarhana çorbası meyve popüler bu aralar bende şaşırıyorum yemesine çünkü emerken sadece sabah yarım yumurta ve yatarken yarım kase çorba yerdi. Şimdi çok şükür iyi gidiyor boy 90cm kilo 12.5
Tek sıkıntı uykusuzluk gece 5 saat gündüzde yarım saat uyuyor
Ahh canım benim sana sımsıkı sarılıyorum. Inşallah hakkınizda en hayırlısı ne ise o olur. Bebegin şuan boşanmayı çok idrak edemez ama olaylar o küçükken olduğu için büyüdüğünde daha fazla soru sorabilir. Boşanma sonrasi anne baBa olarak iletişiminizi düzgün ilerleyebilirseniz sorun çıkmayacaktır. Ancak genelde erkekler tekrar evlenmeye sıcak bakıyorlar ve bu gerçekleştiğinde malesef ilk evlilikten olan çocuk ihmal edilebiliyor. Cevremde gördüğüm bu şekilde. Söylemek istediğim bir diğer konuda evlat ne kadar dünyalara bedel olsada özellikle çocuk sahibi olduktan sonra annenin üzerine çok fazla sorumluluk ve yük biniyor. Daha önce yaşanan problemler biR şekilde göz ardı edilirken yada sineye çekilirken çocuktan sonra çekilemiyor. Burda erkek cinsinin kadınların annelik sürecine inanılmaz yabancı olması empati kurmaktan çok uzak olmaları büyük etken. Etrafında çocuktan sonra boşanan çok fazla ornek var. Kendi evliliğimi de değerlendirecek olursam bizde ilk çocuktan sonra problemler yaşadık. Çocuk 3 yaşını geçtikten sonra özellikle 4 yaş civarı kara görünüyor diyebilirim. Haddim olmayarak nacizane biraz zaman vermek imkan varsa cift terapisi almak olabilir. Evet yasadigin bir psikolojik şiddet var ancak bu devamlı değil ve tetikleyen bir durum var bence uygun terapi yöntemleri ile tedavi edilebilir. Tabiki hepimizin hayali bir bütün olarak anali babalı çocuk büyütmek ama her yolu deneyip olmuyorsa çocuk için devam etmek de bir seçenek olmamalı. Genel mutsuzluğunu tetikleyen tek şey eşinin tavrı değil bunu bil istedim. Bir bebeğin bakımı başlı başına yeterli bunun için ek olarak pandemi döneminin üzerimizde kurduğu bir baskı var. Boşanmadan önce bir süre ayrı yaşamayı deneyebilirsiniz o süreçte bir önizleme olur sizin için. Dediğim gibi umarım herşey sizin için harika olur.Kızlar buarada sanırım eşimle ayrılmak uzereyim gerginim mutsuzum bunuda çocuğumayansitmak istemiyorum amaayrılma konusunda da tek sebep şuki eşim benim ailemin kardeşlerimin yanında hiç olmadığı bir kişiliğe bürünüyor bana karşı agresif ve emrivaki suratı asık normalde asla böyle deil 7 yıldır hep karşıma alıp konuşuyorum ama hep başa dönüyoruz ailem ona karşı fazlasıyla iyi ve özverili ona rağmen bu tavrını anlamıyorum bu yüzden herşeyi bitirdim sanırım bebegimin üzülmeyecegi bir şekilde nasıl çözeceğimi bilmiyorum☹
Ahhh canım benim ne güzel yazmışsın ne kadar içten samimi sanki yıllardır sohbet ettiğim bir arkadaşla dertlesiyor gibi evet erkekler evliliğe daha sıcak bakıyor bu süreç sonrasında bütün bunları düşünüyorum kızımın hayatında sonra olacakları hayat gerçekten çok zorlaşıyor en iyisi bu süreci güzel yönetmek terapiye başlamakiyi fikir öfkeyle kalkıp zararla oturmakta istemiyorum ayrı kalmak düşünmek her koşulu değerlendirmek lazım yıllar geçince kızımın bu durumu üzülerek anımsamasinistemiyorum son çare tamamen bitirmek olacak inşallah her gün güzellikler getirir hepimiz için ne güzel bir gün diye uyanırız herşey yoluna girmiş çocuklarımızsağlıklı hergunumuz diğerinden güzel olsun kizlarAhh canım benim sana sımsıkı sarılıyorum. Inşallah hakkınizda en hayırlısı ne ise o olur. Bebegin şuan boşanmayı çok idrak edemez ama olaylar o küçükken olduğu için büyüdüğünde daha fazla soru sorabilir. Boşanma sonrasi anne baBa olarak iletişiminizi düzgün ilerleyebilirseniz sorun çıkmayacaktır. Ancak genelde erkekler tekrar evlenmeye sıcak bakıyorlar ve bu gerçekleştiğinde malesef ilk evlilikten olan çocuk ihmal edilebiliyor. Cevremde gördüğüm bu şekilde. Söylemek istediğim bir diğer konuda evlat ne kadar dünyalara bedel olsada özellikle çocuk sahibi olduktan sonra annenin üzerine çok fazla sorumluluk ve yük biniyor. Daha önce yaşanan problemler biR şekilde göz ardı edilirken yada sineye çekilirken çocuktan sonra çekilemiyor. Burda erkek cinsinin kadınların annelik sürecine inanılmaz yabancı olması empati kurmaktan çok uzak olmaları büyük etken. Etrafında çocuktan sonra boşanan çok fazla ornek var. Kendi evliliğimi de değerlendirecek olursam bizde ilk çocuktan sonra problemler yaşadık. Çocuk 3 yaşını geçtikten sonra özellikle 4 yaş civarı kara görünüyor diyebilirim. Haddim olmayarak nacizane biraz zaman vermek imkan varsa cift terapisi almak olabilir. Evet yasadigin bir psikolojik şiddet var ancak bu devamlı değil ve tetikleyen bir durum var bence uygun terapi yöntemleri ile tedavi edilebilir. Tabiki hepimizin hayali bir bütün olarak anali babalı çocuk büyütmek ama her yolu deneyip olmuyorsa çocuk için devam etmek de bir seçenek olmamalı. Genel mutsuzluğunu tetikleyen tek şey eşinin tavrı değil bunu bil istedim. Bir bebeğin bakımı başlı başına yeterli bunun için ek olarak pandemi döneminin üzerimizde kurduğu bir baskı var. Boşanmadan önce bir süre ayrı yaşamayı deneyebilirsiniz o süreçte bir önizleme olur sizin için. Dediğim gibi umarım herşey sizin için harika olur.
Merhaba, hayırlı olsun önceliklearkadaşlar merhaba. Melekleriniz sağlıkla büyüsün inşallah. Benim size bir sorunun olacaktı. 2019şubat annesiyim Aralık ayında doğum yapacağım. Oğlum doğum zamanı şimdiki sizin bücürler kadar olacak aşağı yukarı. 18 ay uyku gerilemesi yaşıyoruz sanırım şu an. Gece uykularında ağlama ve çok erken kalkma başladı. Sizlerde olmuş muydu? Düzeldi mi sonrasında? 18 ile 21/22 aylık arasında bir değişiklik bir kolaylama var mı hem iştah hem uyku hem yaramazlıkyönünden malum o zaman doğum olacak ona göre en azından psikolojik kendimi hazırlamak istiyorum :)
Uyku eğitimi 14 aylıkken denedim ama eğitimci bile oğlumun buna uygun olmadığı kanaatine vardı. Ağlamaktan kustu o nedenle bir daha veremeyeceğim sanırım. Peki sizde 18.ayda bu uyku ile ilgili problemler oldu mu acaba?Merhaba, hayırlı olsun öncelikle ❤ Herkes kendine en uygun yöntemi buluyor bir şekilde annelikte tabi ama ikinci bebek geliyorsa ilk çocuk küçükken, ben size ilk çocuğunuz için uyku eğitimi yöntemlerini tavsiye ederim (eğer uyku eğitimi vermediyseniz) Özellikle hamileliğinin son aylarında ve bebeğinin yenidoğan döneminde rahat etmen için bence çok önemli...
Bebeğiniz güzel günlerde büyüsün insallah evet kesinlikle 18 ay bizim için de tam bir uykusuzluk ve hircinlasma sureciydi çok şükür şimdi daha iyi en azından gece uykusu ozamana kıyasla daha iyi yaramazlık ve hareketlilik için aynı şeyi söyleyemeyeceğim herşey gönlünüzce olsunarkadaşlar merhaba. Melekleriniz sağlıkla büyüsün inşallah. Benim size bir sorunun olacaktı. 2019şubat annesiyim Aralık ayında doğum yapacağım. Oğlum doğum zamanı şimdiki sizin bücürler kadar olacak aşağı yukarı. 18 ay uyku gerilemesi yaşıyoruz sanırım şu an. Gece uykularında ağlama ve çok erken kalkma başladı. Sizlerde olmuş muydu? Düzeldi mi sonrasında? 18 ile 21/22 aylık arasında bir değişiklik bir kolaylama var mı hem iştah hem uyku hem yaramazlıkyönünden malum o zaman doğum olacak ona göre en azından psikolojik kendimi hazırlamak istiyorum :)
Kıyamam yaUyku eğitimi 14 aylıkken denedim ama eğitimci bile oğlumun buna uygun olmadığı kanaatine vardı. Ağlamaktan kustu o nedenle bir daha veremeyeceğim sanırım. Peki sizde 18.ayda bu uyku ile ilgili problemler oldu mu acaba?
mesaja cevap verdim sandım ama yollamamışım. Sinem hanım bebek ve uyku ile yaptık ama olmadı. Çok ilgili kendisi ama gerçekten uyku eğitimi bize göre değil maalesef. Ağlatmak zaten bana göre değil bebeğim de hiç ona uygun değil.Kıyamam ya
Evet 17-18.ayda biz de sorun yaşadık. Normalde kendimize uykun birkaç ritüelle yatıyordu kızım (uyku eğitimini standart vermemiştim) 17.ayda uyku gerilemesi oldu çok şiddetli, günde 1saat zor uyuyordum ben de. Düzelmeyeceğini anlayınca bu sefer standart uyku eğitimi şeklinde başladım. Sandalye metoduyla çok şükür toparladık.
Hangi eğitmenle yaptınız bu arada uyku eğitimini?
Her çocuğa uygun değil tabi, en iyi annesi bilirmesaja cevap verdim sandım ama yollamamışım. Sinem hanım bebek ve uyku ile yaptık ama olmadı. Çok ilgili kendisi ama gerçekten uyku eğitimi bize göre değil maalesef. Ağlatmak zaten bana göre değil bebeğim de hiç ona uygun değil.
Kizlar bebisler kac kilo ve kac num bez kullanıyorsunuz. 12 kg kizim 5 num. Sleepy kullaniyoruz ama sanırım küçük gelmeye basladi. Kuzenim 14 15 kg kizina 5 num kullaniyor. Acaba bacak kalinligiyla ilgilimi diyorum.
Geçmiş olsun, internette bitkisel bir sürü kür var, Saraçoğlu’nun soğan kürü falan da var, uygulamadığın için birebir tavsiye edeceğim bir şey yok ama inceleyip en uygun olanı deneyebilirsin.Kızım kurdeşen(ürtiker) oldu. Var mı başına gelen ne yapmamız gerekiyor? Doktor zyrtec diye şurup önerdi korkuyorum onu içirmeye mazisi karanlık. Nasıl ve neden oldu acaba hayatında değişiklik yok ama
Okudum gece onları teşekkür ederim. Deneyeceğim.Geçmiş olsun, internette bitkisel bir sürü kür var, Saraçoğlu’nun soğan kürü falan da var, uygulamadığın için birebir tavsiye edeceğim bir şey yok ama inceleyip en uygun olanı deneyebilirsin.
9.kilo ve 4 numara goon kullanıyorumKizlar bebisler kac kilo ve kac num bez kullanıyorsunuz. 12 kg kizim 5 num. Sleepy kullaniyoruz ama sanırım küçük gelmeye basladi. Kuzenim 14 15 kg kizina 5 num kullaniyor. Acaba bacak kalinligiyla ilgilimi diyorum.
3 gün oldu emzirmeyi bırakalıKızlar emzirme durumunuz nasıldır bilmiyorum ama memeyi bıraktıktan sonra yemek yemeye başladı çok seçiyor ama yinede guzel yiyor çok şükür köfte pilav ayran tarhana çorbası meyve popüler bu aralar bende şaşırıyorum yemesine çünkü emerken sadece sabah yarım yumurta ve yatarken yarım kase çorba yerdi. Şimdi çok şükür iyi gidiyor boy 90cm kilo 12.5
Tek sıkıntı uykusuzluk gece 5 saat gündüzde yarım saat uyuyor