Evet maalesef baya yıpratıcı bir süreç oluyor sosyal olarak psikolojik olarak zor .... inşallah en Kısa sürede atlatabiliriz Tüm bebekler iyi olsunAlerji çok zor gerçekten çocukken bende çok çektim. Hatta 1.5 yaşında hastanede yatırmışlar en son maalesef kortizon tedavisi yapmışlar
Benim kizimda 9 da yatar 7 de kalkar uyku egitimi vermedim ama masallah uykusu guzel gunduz 3 bazen 4 saat yatar bnde gunduz uykusunu azaltip gece uykusunu cogaltsin die cok ugrastim ama olmuyor yapisi bu demekki dedim bosverdim 6 da kalktigimizda oluyor cok nadir endise edecek birsey yok bence.Herkeze merhaba biz 20 aylik olduk uyku egitimi vermedim hiç normalde en geç akşam 9 da uyur sabah 7 de uyanırdı ama son bi haftadır akşam 5 de uyuyor sabah 6 da kalkıyoröğle uykusu iki saat uyuyor bana biraz fazla gibi geldi acaba endişe etmelimiyim sizce
Bnm kizimda sanki beni anlamiyor gibi geliyor bazen bos bos suratima bakiyor konusmaya calisiyor dediginiz gibi kelimeler var sadeceMerhabalar bizde aynı durumdayız sanki yeni başlıyor konuşmaya gibi anne hala yok baba dede bebe balığa balı herşey yarım yamalak ama dediğin gibi anlaması çok iyi renkleri hayvanları sebze meyveleri çok iyi biliyor çok güzel kalem tutuyor karalama yapıyor ama konuşma yok denecek kadar önceden üzülüyordum ama çok araştırdım her çocuğun becerisi farklı oluyor elbet konuşacaklar
Sütü neden onermiyor doktorunuz bizde anne sutu almadigi icin mamayi da kestik doktorumuz sut verebilirsin artk dedi sabahlari uyandiginda ilk sut veriyorumBenim kızım hala 10kg olmadı. Alerjisi yok çok şükür ama peynir yemez yoğurt desen 1 kaşık süt sever ama önermiyor doktor arada çok az veriyorum. Kalsiyum için özellikle susam badem kuruyemişleri öneriyorlar susamda kalsiyum çok yüksek araştı istersen ama yerli bul onlar marketlerde satılanlardan çok daha büyük
Sindirmesi kolay değil en önemlisi yetiştirilirken yediği yem ve antibiyotik iğneleri. Keçi koyun sütü olabilir dedi ama kokusuna benim bile tahammülüm yok bir kere yoğurt mayaladım keçi sütünden yok alışmamışız. Her canlının sütü kendi yavrusuna diyorlarBenim kizimda 9 da yatar 7 de kalkar uyku egitimi vermedim ama masallah uykusu guzel gunduz 3 bazen 4 saat yatar bnde gunduz uykusunu azaltip gece uykusunu cogaltsin die cok ugrastim ama olmuyor yapisi bu demekki dedim bosverdim 6 da kalktigimizda oluyor cok nadir endise edecek birsey yok bence.
Bnm kizimda sanki beni anlamiyor gibi geliyor bazen bos bos suratima bakiyor konusmaya calisiyor dediginiz gibi kelimeler var sadece
Sütü neden onermiyor doktorunuz bizde anne sutu almadigi icin mamayi da kestik doktorumuz sut verebilirsin artk dedi sabahlari uyandiginda ilk sut veriyorum
60 kelime mi ooo masallah bizimkide sarkilara eslik etmeye calisiyor kendi dilice 2 ay deil bizim ki bayagidir zıpliyor tirmaniyor her yere hatta puzzle bizde hala yapamiyoruz yapmak istemiyor cunku oturmayi sevmiyor ayakta veya yuruyecek kizimi hic otururken görmedim sadece yemek yerken oturuyor o yuzden oturup oynayacak oyunlar oyuncaklar sevmiyor ilgisini cekmiyorBenimki 60-70 kelime konuşuyor ama bazıları yarım yarım.
İki kelimeli cümle kurmuyor diyebilirim.
Şarkı söylemeye çalışıyor ben söylediğimde beceremese de eşlik etmeye çalışıyor.
İki parçalı puzzleları bile yapamıyor bir de resim yapmayı hiç sevmiyor. İki karalayıp bırakıyor.
2 aydır zıplayabiliyor iki ayağı da yerden kesilecek şekilde.
İşte bazı şeyleri iyi yaparken bazılarını hiç yapamıyor.
Ben bir markanin sisede gunluk sut adi verilen sütlerinden aliyorum doktorumuz artk baslayabilirsin dediginden bu yana yogurt mayalacagim zmn aldigim sutten de biraz ayiriorum kenara bazen de ondan veriorm kizim gunde 5 sefer kaka yapardi bazen 6 bile olabiliyordu normal denmisti yapısı boyle diye sut icmeye basladiktan snra 2 ye dustu tek gorunen bu oldu.Sindirmesi kolay değil en önemlisi yetiştirilirken yediği yem ve antibiyotik iğneleri. Keçi koyun sütü olabilir dedi ama kokusuna benim bile tahammülüm yok bir kere yoğurt mayaladım keçi sütünden yok alışmamışız. Her canlının sütü kendi yavrusuna diyorlar
Susami direkt yemesi zor olur sanki. Tahin verebilirsiniz biraz pekmezle karistirip. Pekmezi az olursa cok tatli olmazKuruyemişe de alerjimiz var canım maalesef geçen hafta ilk kez simit verdim bişe yapmadı gibi susam deneyeceğim bakalım en Kısa zamanda teşekkürler
Haklisiniz herkesin yeteneği farkli. Erken yürüdü oğlum mesela. Hafizasi iyi. Demek ki farkli yönlere yoğunlaşiyorlarMerhabalar bizde aynı durumdayız sanki yeni başlıyor konuşmaya gibi anne hala yok baba dede bebe balığa balı herşey yarım yamalak ama dediğin gibi anlaması çok iyi renkleri hayvanları sebze meyveleri çok iyi biliyor çok güzel kalem tutuyor karalama yapıyor ama konuşma yok denecek kadar önceden üzülüyordum ama çok araştırdım her çocuğun becerisi farklı oluyor elbet konuşacaklar
Alerjisi olmadığından kesin emin olduktan sonra tahin başlayacağım şimdilik poğaça üzerinde ya da simit şeklinde denemeler yapıyorum . susam vereceğim derken tahin demek istemiştim aslında teşekkürler yine deSusami direkt yemesi zor olur sanki. Tahin verebilirsiniz biraz pekmezle karistirip. Pekmezi az olursa cok tatli olmaz
Benimki onu da geç yaptıHaklisiniz herkesin yeteneği farkli. Erken yürüdü oğlum mesela. Hafizasi iyi. Demek ki farkli yönlere yoğunlaşiyorlar
Takip et canım ama rahat ol emin ol hepsi o kadar farklı ki biz sanıyoruz ki her ay belirtilen özellikleri gösterecekler ama öyle değil maalesef herşeyin onlar için bir zamanı var ve zamanı geldiğinde herşeyi teker teker yapmaya başlayacaklarBen kizimin bni anlamadigini dusunuyorum mesela su istio musun diyorum kafasini hayir gibi salliyor istemiomusun diorm hayir dior ama su su diorm istion mu diorm istiom dip veriorm icio ama istemiorm hayir diyorsun icmicem demek diyorum bi sorun mu var acaba bunu cok takiorum kafama sirf suda deil anlamiyor
Bazen cok iyi anliyor bazen hic anlamiyor takipteyim ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorumTakip et canım ama rahat ol emin ol hepsi o kadar farklı ki biz sanıyoruz ki her ay belirtilen özellikleri gösterecekler ama öyle değil maalesef herşeyin onlar için bir zamanı var ve zamanı geldiğinde herşeyi teker teker yapmaya başlayacaklar
Bazen anlıyor bazen anlamıyorsa işine gelmiyor olabilir mi ? Hiç anlamıyor değil sonuçta yani benim kanaatim bu yöndeBazen cok iyi anliyor bazen hic anlamiyor takipteyim ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Bana da ara sira oyle geliyor isine gelmiyot mu acaba diye insallah sorun yoktur da bunlar hep bizlerin kuruntusu olarak kalirlarBazen anlıyor bazen anlamıyorsa işine gelmiyor olabilir mi ? Hiç anlamıyor değil sonuçta yani benim kanaatim bu yönde
Evet erkek babasi da cok gec konuşmuş buaradaErkek mi senin çocuğun da ?
Ben yemek yerken bile boynuma atlayip açıp emmek istiyor. Zaten pek de lafımı dinlemiyor cok inatçı hep kendi kafasına koyduğunu yapiyor. Senin kızın ne guzel bırakmış maşallah darisi bizim başımıza inşallah.Önce 2 ye düşürdüm
Sonra da kızım artık büyüdün annenin de göğsü acıyor artık burdan süt içmek bitti ama biberonla mama içebilirsin dedim. O da tamam dedi. Sonra son bi kere emzirirken bunu tekrarladım.
İlk gece 2 kere uyanıp ağladı sonraki günler ağlamadı onun yerine su içip yattı.
Benim kız da 10 kelime kadar söylüyor anne ,baba , ver , al, gel, mama gibi. Biz yürürken içe basma var diye ünüveriste hastanesine gittik orada tüm bölümlere gönderdiler psikoloji bölümündeki Dr zihinsel ve sosyal gelişimi iyi komutları alıyor , oyun kuruyor ama dil gelişimi zayıf gibi dedi. Daha fazla kelime olmalı ve daha anlaşılır olmalı bi gelişim testi yapalım dedi.Eylül sonu yapılacak test size de bilgi veririm. Netten de Denver testi diye bakabilirsiniz. Normal de olabilirmiş ama bir test yapalım gelişimine bakalım dedi.Merhaba arkadaşlar. Benim oğlum anca 5-6 kelime konuşuyor ve hayvan sesleri taklit edebiliyor. Benimle ayni durumda olan var mı ? Anlamasi çok iyi. Ve ondan istediklerimi yapiyor. Renkleri biliyor. Ama konuşmasi pek parlak sayilmaz. Ornegin ; ördek yerine ödee , gel yerine del, kek yerine keee diyor
Su ve yemek isteme konusunda biraz kararsız olabiliyorlar, herhangi bir eşyayı getir dediğiniz de getiriyor mu yada gel deyince geliyor mu?Ben kizimin bni anlamadigini dusunuyorum mesela su istio musun diyorum kafasini hayir gibi salliyor istemiomusun diorm hayir dior ama su su diorm istion mu diorm istiom dip veriorm icio ama istemiorm hayir diyorsun icmicem demek diyorum bi sorun mu var acaba bunu cok takiorum kafama sirf suda deil anlamiyor
41 kere maşallah valla, bizim evde legoları sadece sökülmelBenim kızım normal cümle kurarak konuşmaya başladı, ekleri, kökleri doğru yerlerde kullanıyor artık.
Puzzle yapıyor, legoları güzel takıp çıkartıyor, geometrik şekilleri biliyor, neden sonuç ilişkisi kurabiliyor,1den 10a kadar kendi kendine sayabiliyor, ama renkleri bilmiyor ,çok uğraşmıyorum ben de öğretmek için, eninde sonunda öğrenecek
Hala emiyor, 2 yaşına girdiğinde bıraktırmayı düşünüyorum, şu an günde 3 kere veriyorum, olmadık zamanlarda tutturmuyor, bazen gece hiç uyanmıyor bazen 2 kere uyanıyor, 9.30da yatıp, 8.30da kalkıyor ,gündüz de 2 saat uyuyor
Yemesi iyi,ama hala kilosu düşük, boyu da kısa. 10,5 kilo 83 cm civarında
bazen isine geldiginde bi bakiyorsun yapiyor bi bakiyorsun yapmiyor anlamiyor gibi yuzume bakiyor gidiyoruz gel diyorum mesela geliyor kapiya sonra kaciyor gel diyorum geliyorBenim kız da 10 kelime kadar söylüyor anne ,baba , ver , al, gel, mama gibi. Biz yürürken içe basma var diye ünüveriste hastanesine gittik orada tüm bölümlere gönderdiler psikoloji bölümündeki Dr zihinsel ve sosyal gelişimi iyi komutları alıyor , oyun kuruyor ama dil gelişimi zayıf gibi dedi. Daha fazla kelime olmalı ve daha anlaşılır olmalı bi gelişim testi yapalım dedi.Eylül sonu yapılacak test size de bilgi veririm. Netten de Denver testi diye bakabilirsiniz. Normal de olabilirmiş ama bir test yapalım gelişimine bakalım dedi.
Su ve yemek isteme konusunda biraz kararsız olabiliyorlar, herhangi bir eşyayı getir dediğiniz de getiriyor mu yada gel deyince geliyor mu?
41 kere maşallah valla, bizim evde legoları sadece sökülmel
için varAllah tüm çocuklara sağlık versin
Ben o denver testini kendim yapiyorumBenim kız da 10 kelime kadar söylüyor anne ,baba , ver , al, gel, mama gibi. Biz yürürken içe basma var diye ünüveriste hastanesine gittik orada tüm bölümlere gönderdiler psikoloji bölümündeki Dr zihinsel ve sosyal gelişimi iyi komutları alıyor , oyun kuruyor ama dil gelişimi zayıf gibi dedi. Daha fazla kelime olmalı ve daha anlaşılır olmalı bi gelişim testi yapalım dedi.Eylül sonu yapılacak test size de bilgi veririm. Netten de Denver testi diye bakabilirsiniz. Normal de olabilirmiş ama bir test yapalım gelişimine bakalım dedi.
Su ve yemek isteme konusunda biraz kararsız olabiliyorlar, herhangi bir eşyayı getir dediğiniz de getiriyor mu yada gel deyince geliyor mu?
41 kere maşallah valla, bizim evde legoları sadece sökülmel
için varAllah tüm çocuklara sağlık versin