Bezden sonra meme bırakma da başarıyla gerçekleşti
Anlatayım size de fikir olsun. Meme saati geldiğinde meme başının etrafını siyah kalemle boyadım ve emzirmek için açtığımda ben de ilk kez görmüş gibi “aaa memeyi böcek ısırmış” dedim tatlı bir sesle. Kızım da görür görmez yaralı yerleri göstermek için çıkardığı “ufff” sesini çıkarıp uzaktan öpücük attı canım yanmasın diye
emmek ister misin dedim “ı ıhh” dedi. Normalde emerken uyurdu ya da ayakta sallayıp uyuturdum. Meme işi olmayınca hiç aksilik çıkarmadan ayakta sallamama razı geldi ve uyudu. Uyanır uyanmaz yine memeyi sordu gösterince yine aynı tepkileri verdi, memeyi istemedi. Gündüz böyle kolay geçti. Gece uyanıp mama dedi “anneciğim biliyorsun böcek ısırmıştı, istersen su vereyim” dedim O da “hı hı” dedi bir yudum su içip yattı. Diğer günler de memeyi hiç istemedi de sormadı da. Çıplak gördüğünde öpücük atıp ne yapıyorsa onu yapmaya devam etti.
Ben tatildeyken bıraktırdım. Uçakla gitmiştik, giderken yolculuk boyunca emip durmuştu, dönüşte meme isteyecek mi diye endişlendim doğrusu ama sadece mama deyip yakamı açmaya çalıştı “memeye noldu biliyorsun” dedim “ufff” deyip öpücük attı. Meme yok ayakta sallama yok bu çocuk nasıl uyuyacak uçakta derken saçlarımı tutup, gözünü yumup uyudu.
Bilseydim böyle kolay kabulleceğini önceden bırakırdım. Şimdi çocukla uyku sırasında boğuşmuyoruz, üstelik gece sık sık da uyanmamaya başladı.
Ben bu işi böyle kolay atlattım, darısı sizin başınıza.
Bu arada kızım sorun çıkarmadı ama sütten dolayı baya acı çektim, biraz sağdım, nane yedim, ada çayı içtim şimdi daha iyiyim belki 1 hafta sonra memede süt tamamen biter
-ilk 8-9 ay süt kesildi, süt bitiyor mu?, aman süt dolmuyor kesin bu sefer bitti diye diye bu zamanları gördüm, şimdi de sütü kesmeye çalışıyorum-