- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 31
Biz tırmanma aşamasına gelmedik ama çekmeceleri öyle bir açıyor ki üzerine düşürecek dşye korkumdan bütün hepsinin kulplarını söktükSelam kizlar nasilsiniz bebisler nasil bizimki cok hareketlendi her yere tirmaniyor koltuklar sandalye onemli degil ama besigine tirmanio icine girio geri düşecek die cok korkuorum hep korkulugu kaldırıyordum artk buyuyen besik bizimki mutfakta cekmecelikten tezgaha cikmaya calisio onlar söküldü smdi ekmekligim var ona tirmaniyor bugun ustune devriliyordu ikisini son anda tuttum evi guvenli hale getirdim ama bu tırmanma mevzusu bni cok korkutuyor ne yapacagimi sasirdim sizde durumlar nasil
Cekmeceleri ben onun boyunun yetistigi yerdekileri duzenlemistim doktorumux tamamen kisitlamayin kesfetsin demisti bnde 3 cekmeceyi ona zarar gelmeyecek mutfak gereclerini koymustum karistiriyordu suan karistirma isini gecti tirmanio o yuzden bnde sokmek zorunda kaldım gercekten cok korkuorm bsey olacak dieBiz tırmanma aşamasına gelmedik ama çekmeceleri öyle bir açıyor ki üzerine düşürecek dşye korkumdan bütün hepsinin kulplarını söktük
Allah korusun hepsini. Bazen öyle şeyler yapıyor ki insanın aklına gelmez. Laftan anlayana kadar gözümün önünden ayırmam diyordum ama bazen yürüyerek bazrn emekleyerek diğer odalara kaçıyor. Bulaşık makinesini o varken elleyemiyorum ama yalnızım zor oluyorCekmeceleri ben onun boyunun yetistigi yerdekileri duzenlemistim doktorumux tamamen kisitlamayin kesfetsin demisti bnde 3 cekmeceyi ona zarar gelmeyecek mutfak gereclerini koymustum karistiriyordu suan karistirma isini gecti tirmanio o yuzden bnde sokmek zorunda kaldım gercekten cok korkuorm bsey olacak die
Bnde yalnuzim esim aksam isten gelince veya kiz yattikca bseyler yapmaya calisiorm hala bu tempoya zayıflayamiyorum ya ona sasiriorum :))Allah korusun hepsini. Bazen öyle şeyler yapıyor ki insanın aklına gelmez. Laftan anlayana kadar gözümün önünden ayırmam diyordum ama bazen yürüyerek bazrn emekleyerek diğer odalara kaçıyor. Bulaşık makinesini o varken elleyemiyorum ama yalnızım zor oluyor
Bu aralar Yusuf ege beni çok yoruyo canım ya. Girip okuyorum yazılanları ama her konuya da fikrim yoksa yazmayayım diyorumEmira SY LezzetliCipetpet aydingelini nerelerdesiniz? En çok siz yazardınız eskiden şimdi yoksunuz hiç. Bebişler nasıl?
Al bendende okdar ya. Gün içinde artık ağzıma bişeyler de atmıyorum ama hala zayıflayamıyorum. Bayramda da tatile gidicez, kg vermem kaçınılmaz oldu ama kahvaltı etmeyince kg da veremiyorum ya erkenden tek başıma da yapmak canım istemiyoBnde yalnuzim esim aksam isten gelince veya kiz yattikca bseyler yapmaya calisiorm hala bu tempoya zayıflayamiyorum ya ona sasiriorum :))
Ben kahwaltimi asla atmamam kizimla beraber ediyoruz hatta ama sonrasi yok hic bseh hatta vakit yok gercekten aksam geme hepbirlikte sofraya oturuoz o kadar gunde 2 hava iyi ise 3 sefer disari cikioruz dolasipz parka gidioz genede 1 gr veremedim nolcak bole halimizzzAl bendende okdar ya. Gün içinde artık ağzıma bişeyler de atmıyorum ama hala zayıflayamıyorum. Bayramda da tatile gidicez, kg vermem kaçınılmaz oldu ama kahvaltı etmeyince kg da veremiyorum ya erkenden tek başıma da yapmak canım istemiyo
Ben Yusuf egeye kahvaltı ettiriyorum ama kendime hazırlamak çok zor geliyo. Öğlende atıştırıyorm bişeyler. Akşam da eşim gelince yiyoruz beraber. Yine ben azar azar veriyorum da öyle memnun edecek gibi değil.Ben kahwaltimi asla atmamam kizimla beraber ediyoruz hatta ama sonrasi yok hic bseh hatta vakit yok gercekten aksam geme hepbirlikte sofraya oturuoz o kadar gunde 2 hava iyi ise 3 sefer disari cikioruz dolasipz parka gidioz genede 1 gr veremedim nolcak bole halimizzz
Ayy masallah 74 bile bana hayal ah ahhBen Yusuf egeye kahvaltı ettiriyorum ama kendime hazırlamak çok zor geliyo. Öğlende atıştırıyorm bişeyler. Akşam da eşim gelince yiyoruz beraber. Yine ben azar azar veriyorum da öyle memnun edecek gibi değil.
Doğumdan sonra 85 e kadar çıkmıştım şuan 74 falanım. Mayısa kadar 65 falan olmam lazım
Biz de çok şükür iyiyiz canım, teşekkürler sorduğun içinBetül de yürümeye başladı 13aylıkken yavaş yavaş, şimdi şimdi anca dengesini kuruyor.
Bu arada vitamin konuşulmuş, b12 eksikliği vardı Betülün, ocean methyl b12 kullandık, hala birkaç gün arayla bir fıs veriyorum. D vitamini de aynı şekilde haftada 1-2 filan veriyorum, o da ocean. Demir kullanıyoruz, ferrum, her gün. En iyi ferrum yükseltti Betülde değerlerini. Balık yağına henüz başlamadım.
15aylık doktor ziyaretimizde 76 cm 8,5kilo çıktı. Tam kilo aldı derken bi hastalanıyor, pat diye geri veriyor.
Bir dahaki doktor ziyaretimizde hemoglobin elektroforezi testi yapılacak. Kan değerleri yükselişte çok şükür, inşallah testte talasemi taşıyıcısı çıkmayacak diye umuyorum
Bizde durumlar böyle
Eczaneden damlalık aldık tam ferrumun şişesine uygun satılıyor. Orijinal kapağını atıp damlalığın kapağını taktım. Biz biraz çok veriyoruz çok ciddi düşüklük olduğundan, 24damla günlük. Böyle rahat veriliyor. Damlalıkla dişlerine değmiyor içerken, zaten dişleri yeni çıktı bizim kızım, çok şükür bir sıkıntı yok dişlerinde canım.@LezzetliCipetpet ferrumu nasıl veriyorsun ? Dişlerinde herhangi bir lekelenme mevcut mu ? Doktor Demir ile ilgili birşey vermek istemedi sırf dişlerde leke oluyor diye.. haftada 3 gün kırmuzı et yedir dedi, dvite devam 5 damla , başka bi sorun görünmüyor başka... ferrum daha önceleri iğne olarak bende kullanmıştım kendime .. hap yutamadığımdan iğne en iyisi..
Canım ciddi bir eksiklik yoksa doktor gerek görmediyse kullanma tabi, ben sordun diye yazdım. Betülün daha 4 dişi var.LezzetliCipetpet biz neredeyse ilk dişimizi 4-5 aylık iken çıkarttık o gün bugün patlata patlata gidiyoruz azılar köpekler... kan damlası yazmıcam dedi Dr, kırmızı et yedir dedi.. çok hareketli , havalar ısınsa güneşe çıkarsam devite de ihtiyaç kalmaz belki...
Çok geçmiş olsun, sağlıcakla büyüsünler inşallahCanım ciddi bir eksiklik yoksa doktor gerek görmediyse kullanma tabi, ben sordun diye yazdım. Betülün daha 4 dişi var.
Demir eksikliğiyle ilgili başka sıkıntımız da vardı bizim. Talasemi taşıyıcılığı şüphesi vardı, henüz testi yapılmadı büyümesini bekledik ama çok şükür ferrumdan sonra baya yükseldi
Bende kokopatik aldim ilk cok kaymiyordu ama yikandikca kaymaya basladi birde 3 al 2 ode aldim yaza seneye kışa die cok pismanim gercektenKokopatik aldım kendi başına yürümeye başlayana kadar sorun yoktu ama parkede de koridorda da kayıyor. Halıya takılıyor diye salon da ve oyun oynamak içşn bir odada bıraktım diğerlerini kaldırdım. Siz ne giydiriyorsunuz?
Havalar ısınıyor ayakkabı almam lazım ne marka tavsiye edersiniz?
Bende kampanyadan almıştım. Havalar düzelene kadar çarık çorap mı alsam bilemedim yeni yeni yürüyor kaymasın en azındanBende kokopatik aldim ilk cok kaymiyordu ama yikandikca kaymaya basladi birde 3 al 2 ode aldim yaza seneye kışa die cok pismanim gercekten
Yikanmasindan die dusunuorum ben bizimki yurumekten cok kosuo yurumeye basladiginda almistim smdi surekli yikaninca deforme oldugunu dusunuorumBen de kokopatik kullanıyorum ama kayma sorunu yaşamıyoruz hiç. sizinkiler neden öyle oldu ki