2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Suyu nasıl içiriyorsunuz? Evde bardaktan içiriyorum genelde ama özellikle dışarıya çıkınca bardak olmuyor üstü ıslanıyor değiştirmek çok zor. Ne önerirsiniz eskiden biberonla içiyordu ama artık büyüdü
Biz nuk un alistirma bardağını kullaniyoruz canim bardak gibi ayni cok rahat tawsiye ederim

Benimki de aynı! Bir ona bir ona geçiyor. Gece uyurken çok zor oluyor, yanımda yatırıyorum. Bi sağa çeviriyor beni bir sola :)
Sanırım akış azalınca diğerini denemek istiyorlar, ben de bu şekilde yorumlamıştım.
Evt bizde de durum aynı. Getirince tazyikli gelmeyince ya da akışı azalınca hemen diğerine geçiyor sinirleniyor

Ben de gece emzirmesini bırakmıyorum. Zaten gündüz çalışıyorum, gece emmesi ona da bana da iyi geliyor şimdilik. Hem daha çok anne sütü içmiş oluyor, hem hasret gideriyoruz, hem kolay uykuya dalıyor. Evet bazen çok zorlanıyorum, ama özellikle diş çıkarma ve hastalık dönemlerinde iyi ki bırakmadık geceleri diyorum.

Çocuk doktorumuz 1 yaşından sonra gece beslenmesine tamamen karşı. Ben çok araştırdım, çok okudum, çok izledim bu konuyu. Bıraktırma stresine girdim, uyku eğitimi stresine girdim bir dolu şey. Sonunda düşündüğüm ve inandığım şey her bebeğin ve anne bebek ilişkisinin farklı ve biricik olduğu ve kurallarla şekillenmeyeceği. Herkes çocuğunun iyiliğini düşünüyor, her anne kendi bebeği için en iyi anne. Uyku eğitimi verene de, gece beslenmesini kesene de, 5 yaşına kadar emzirene ve koynunda uyutana da saygım sonsuz. Bizim maceramız nasıl olacak zamanla göreceğiz.

Ben de gece emzirmesini bırakmıyorum. Zaten gündüz çalışıyorum, gece emmesi ona da bana da iyi geliyor şimdilik. Hem daha çok anne sütü içmiş oluyor, hem hasret gideriyoruz, hem kolay uykuya dalıyor. Evet bazen çok zorlanıyorum, ama özellikle diş çıkarma ve hastalık dönemlerinde iyi ki bırakmadık geceleri diyorum.

Çocuk doktorumuz 1 yaşından sonra gece beslenmesine tamamen karşı. Ben çok araştırdım, çok okudum, çok izledim bu konuyu. Bıraktırma stresine girdim, uyku eğitimi stresine girdim bir dolu şey. Sonunda düşündüğüm ve inandığım şey her bebeğin ve anne bebek ilişkisinin farklı ve biricik olduğu ve kurallarla şekillenmeyeceği. Herkes çocuğunun iyiliğini düşünüyor, her anne kendi bebeği için en iyi anne. Uyku eğitimi verene de, gece beslenmesini kesene de, 5 yaşına kadar emzirene ve koynunda uyutana da saygım sonsuz. Bizim maceramız nasıl olacak zamanla göreceğiz.

Sana katılıyorum canım. Her çocuk farklı bir süreç ve bende anneliğinde , beslenmeninde, eğitiminde dar kalıplara sıkıştırılmaması taraftarıyım . en azından her bebek için her süreç farklı işleyebiliyor. benim bebeğim hiç emeklemedi ama cok erken yürüdü. hiç emmedi ama her besini verdiğimde çok sevdi. pek anlamlı kelimeler çıkaramıyor ama kendi dilince bıcır bıcır bana çok seyler anlatıyor... ele avuca geldiğinden beri eşimle aramızda yatırıyoruz kim ne derse desin bundan oda çok mutlu bizde çok mutluyuz. sürekli sarıp öpüp uyuyoruz. üstünü çok rahat kontrol edıyorum.. bu bızım komforumuzdan hıc bısey eksiltmedi aksine onun bıze olan sevgı ve guvenını bızım ona olan bağımızı kuvvetlendirdi... kimine göre yanlış bize göre en doğrusu... Annelik birazda içgüdüsel. siz bebeğinizin nelerden hoşlanıp nelerı ıstemedığını anlıyorsunuz. ona haraketli kitaplar aldım ama o oradaki halkaları haraket ettirmek yerine perdede bulduğu iki deliğe parmaklarını sokup motor becerilerini geliştirmeyi seviyor..:) kalıplara çok takılmadan içinizden geldiği gibi olun bazen.....

Az önce kinoa ezmeli tarçınlı ayvalı kuru üzümlü bir karışım yaptım biraz yedi çok şükür. İlginç şeyler denemem lazım herhalde. Yedi ya bir iki lokma çok şükür
Yemegenlerde bizde wariz asla yemio sabah kahwaltisi haricinde ne yiyor ne uyuyor 2 gundur allah bize guc kuvvet versin

2 gün olsa razıyım neredeyse 1ay oldu. Köpek dişlerinin hepsinin ucu çıktı ele geliyor ben anlamadım gitti

Canım o durum bizdede oldu. Bir ayı gecık iştahı yoktu bende bu süreçte mutfakta değişik ne olursa eline verdim. Oturup kaseden yemek yemedi. Eline muz verdim, elma verdim, çubuk verdim, bebe bisküvisi, ara ara ne bulursm kaşık kaşık denedim kafa cevirdi.ama farklı bişey eline vverince yiyordu. Yumurtayı haşlayıp eline verdim. Bir süre sonra bu süreç geçti. Yanini sıkıntı etme akışına bırak.. İyice acıksın bırak ozaman sevdiklerinden ver. Zamanla geçiyor bu durum.

Canım o durum bizdede oldu. Bir ayı gecık iştahı yoktu bende bu süreçte mutfakta değişik ne olursa eline verdim. Oturup kaseden yemek yemedi. Eline muz verdim, elma verdim, çubuk verdim, bebe bisküvisi, ara ara ne bulursm kaşık kaşık denedim kafa cevirdi.ama farklı bişey eline vverince yiyordu. Yumurtayı haşlayıp eline verdim. Bir süre sonra bu süreç geçti. Yanini sıkıntı etme akışına bırak.. İyice acıksın bırak ozaman sevdiklerinden ver. Zamanla geçiyor bu durum.
Iyice aciksin asla yemiyor canim sabah kahwaltisinda problwm yok dun aksam 8 de yedi dusun 9 da kahwalto edip bnde snn dedigin gibi yemedimi zorlamadim eline kek yaptm verdim ekmek yaptim verdim elma kivi verdm oyle aksam ettok napcagimi bilmiorm

Ilginc bir tarife benziyor, detay verir misin canim denemek isterim
1 yemek kaşığı Kinoa ezmesine biraz su ekleyip 5dk bekledim. Şişiriyor suda aynı yulaf ezmesi gibi. Şekersiz pişirdiğim ayvayı çatalla ezdim çeyrek ayva. Tat versin diye suda beklettiğim üzümleri blenderda hafif ezdim. Kinoayı ayvayı üzümü karıştırıp çok az tarçın attım. Hepsini yemedi tabi kalanı ben yedim. Tatlı ihtiyacımı bastırdı😁

Eline veriyorum ya atıyor ya da ısırıyor çiğniyor diliyle dışarı ittiriyor. Acıksa da yemedi. Meme aşkı var. Sanırım bu da azalacak zamanla. Umarım sağlıklı bir beslenme düzeni olur ilerde

1 yemek kaşığı Kinoa ezmesine biraz su ekleyip 5dk bekledim. Şişiriyor suda aynı yulaf ezmesi gibi. Şekersiz pişirdiğim ayvayı çatalla ezdim çeyrek ayva. Tat versin diye suda beklettiğim üzümleri blenderda hafif ezdim. Kinoayı ayvayı üzümü karıştırıp çok az tarçın attım. Hepsini yemedi tabi kalanı ben yedim. Tatlı ihtiyacımı bastırdı😁
Ellerine saglik deniyorum şimdi

merhaba güzel anneler.
benim oğlum bir yaşına girmek üzere.
siz daha tecrübelisini birşey sormak istiyordum. Benim bücür son zamanlarda sabahları 5 gibi kalkmaya başladı. Zaman geçtikçe düzeliyor mu? Bazı arkadaşları okudum kasım annelerinden geç kalkıyor bebekler. Biraz daha büyüdükçe aynı dudum bizde de olacak mı sormak istedim sizlere :)

merhaba güzel anneler.
siz daha tecrübelisini birşey sormak istiyordum. Benim bücür son zamanlarda sabahları 5 gibi kalkmaya başladı. Zaman geçtikçe düzeliyor mu? Bazı arkadaşları okudum kasım annelerinden geç kalkıyor bebekler. Biraz daha büyüdükçe aynı dudum bizde de olacak mı sormak istedim sizlere :)

Kızım yaz doneminde malum hava erken aydinlandigi için bi ara erken kalkıyordu.
Kesin düzelir veya düzelmez diyemem.
Dönem dönem değişiyor kızımın düzeni.
Minnaklar kendileri karar veriyor 😊
Ama eğer erken uyuyorsa o yüzden de erken kalkıyor olabilir

merhaba güzel anneler.

15.ayimizdayiz 5defa bile 8de kalkmadim 5,6,7 gibi gune basliyoruz ama tabi aksam erken yatiyo 7 8 gibi. Kacta uyudugu onemli bu yuzden aslinda. Duzelme kismi muamma bize ugramadi daha🙈

X