Benim kız 13 aylık olmak üzere o da yürümüyor. Acele etmeye gerek yok ki 18 aya kadar normal diyor Dr lar.Yaa Msallah kuzuya. Benimki yürümüyor henüz hafta yasina girecek. Ama anne ve babasi olarak bizden baska herkes yurumesine takmis durumda kafayı yicem kudurucam sinirden. Ettiklwri laflari duysanız agziniz,acik kalir. Sapasaglam cocuga sorunlu,hasta muamelesi yapiyorlar nerdeyse. Dert oldu cocugumun yürümesi. Bugune kadar ısrarla kullanmadigim, kullanmicam dedigim halde,inatla hediye yurutec alip getiren akrabalarim var. Onu geldigi gibi hediye ettim birine. Bu bilinmrsin3 ragmen dogumgunune yurutec almis oteki. Ay delircem.
Biktim yoruldum millete aviklama yapmaktan. Bazilari da ttrip atiyorBenim kız 13 aylık olmak üzere o da yürümüyor. Acele etmeye gerek yok ki 18 aya kadar normal diyor Dr lar.
İnsanlar malesef uzmana gibi konuşuyorlar, hayat hiç tanımadığım dışarda her hangi bir yerde denk geldiğim insanlar bile çok geç kalmış niye yürümüyor Dr a götür diyor. Dedim çocuk bir yıldır her ay düzenli kontrole gidiyor zaten merak etmeyin.
Problem çözme becerisi gelişmişBenim kızım da 12 ay 25 günlük. Konuşmuyor, yürümüyor. İki elle rahat yürüyor ama Tek elle tuttuğumuzda yalpalıyor. Ama ayaklarının altına yastık koyup koltuğa tırmanarak çıkmayı biliyor, koltuktan kendi başına inmeyi beceriyor. Meme istediğinde ve ben bunu farketmediğimde meme mama diyor. Ba ba baba diyordu ama onu demeyi de bıraktı. Tv, tablet, telefon izlemiyor. Kitap okuyoruz, onunla muhabbet ediyoruz ama o ıh ıh diyerek bize istediğini yaptırıyor. Doktor her istediğini her an yapmayın da konuşsun demişti. Evet meme istiyordu ama vermediğim zamanda meme diyebildiğini gördüm mesela.
Cok haklisin canim da artik cevap vermekten aciklama yapmaktan sikildim. Cevap vermeyince de bilirkisi kesilip saatlerce akil vermeye kalkiyorlar. Diktor tavsiye eden, surup tarifi verenler, kursun dokturelime kadr geldi olay. Gulup geciyorum takmayinca da cokbilmis diyorlar. Yuruyunce madalya takacaklar heralde.Çevrenizdeki kişiler ne kadar hadsizmiş ben bile sinirlendim, her çocuk 1 yaşında yürüyecek diye bir kural mi var, 18 aya kadar normal kabul ediyor doktorlar, her çocuğun gelişimi farklı, ilk kizim 13.5 aylık yürümüştü, şimdi profesyonel jimnastikçi, hiç takılmayın siz kimseye, canınızı da hiç sıkmayın, vakti gelince yürüyecekler de ,bıcır bıcır konuşacaklar da,bir rahat bıraksınlar da bebişlerimizin her anının tadını çıkaralım
Ben valla aa tamam yaparım öyle, doğru Dion deyip konuyu değiştiriyorum. Tabi ki de kendi bildiğim yapıyorum ama ne açıklama yapıcam boşverBiktim yoruldum millete aviklama yapmaktan. Bazilari da ttrip atiyor
Ne yaparsak yapalım, Kimseyi memnun edemiyoruz iste. Herkes kendi bildiginin uzmani ne yazik ki.yok aetik senin g8bi yapiyorum ben de.Ben valla aa tamam yaparım öyle, doğru Dion deyip konuyu değiştiriyorum. Tabi ki de kendi bildiğim yapıyorum ama ne açıklama yapıcam boşverbana da tutturmuşlar sen yürüteç kullanmadın ondan yürümüyor , ben de evet ta kullansam olurdu ama artık geç oldu deyip geçiyorum. Sen gül geç canım ya, benim kız yatağa yatırıma kendi uyuyordu niye sallamıyorum diye baya bi kızdılar. Diyorum ki çocuk uyumasa sallarım ama yatırıma uyuyor niye uğraşayım, onun sallanmaya ihtiyacı var diyorlar
Yaa Msallah kuzuya. Benimki yürümüyor henüz hafta yasina girecek. Ama anne ve babasi olarak bizden baska herkes yurumesine takmis durumda kafayı yicem kudurucam sinirden. Ettiklwri laflari duysanız agziniz,acik kalir. Sapasaglam cocuga sorunlu,hasta muamelesi yapiyorlar nerdeyse. Dert oldu cocugumun yürümesi. Bugune kadar ısrarla kullanmadigim, kullanmicam dedigim halde,inatla hediye yurutec alip getiren akrabalarim var. Onu geldigi gibi hediye ettim birine. Bu bilinmrsin3 ragmen dogumgunune yurutec almis oteki. Ay delircem.
Beslenme durumları nasıl bebişlerin? Ben normal yemeklerden veriyorum artık, az tuz atıyorum bizim yemeklere ,bazen de yine ona özel yapıyorum. Biz ıspanağı sade pişirip yiyoruz mesela ona daha besleyici olsun diye kıymalı ıspanak yapıyorum küçük bir tencerede.
Yumurtayı severek yemiyor hala ama mıhlama tost gibi şeyleri severek yiyor kahvaltıda
Sebzeleri de seviyor çok şükür ama ekmek ve ev yapımı erişte tarzı şeyleri bayıla bayıla yiyor
Kara kızın kıçını yesinler bnmki 9buçuk aylık yürüdü noldu madalya mı taktılar. Her bebeğin gelişimi farklı canı isterse yürür istemezse bekler biraz daha...Bizde de oyle. Kizin 10 aylikken 10 defa donmemistir. Ayaga basma ve ayagin ustunde dik durmaya ise 12.ayda basladi. Suan 1 yasini yeni doldurdu taburede otururken aktivite masasindan tutup kalkiyo yada kanepenin ortusunu tutup kalkiyor ama daha adim atmiyor. Ve herkes takmis durumda hatta annem 6aylikken doktor kontrolunde bizim kiz basmiyor donmuyor bi sorun mu var diye sordu doktora. Inat ettim yurutecte almiyorum vakti gelince kendini hazir hissedince yuruyecek cunku eminim. Suan tutunup kalkmasi milleti biraz tatmin etmis durumda ama en azindan felcli muamelesi gormuyor kuzum. Insanlar bir degisik yaa
Ahh kuzum hem guldum, hem kizdim, hem de uxuldum mesajini okurken. Sabir diliyorum kBizde de oyle. Kizin 10 aylikken 10 defa donmemistir. Ayaga basma ve ayagin ustunde dik durmaya ise 12.ayda basladi. Suan 1 yasini yeni doldurdu taburede otururken aktivite masasindan tutup kalkiyo yada kanepenin ortusunu tutup kalkiyor ama daha adim atmiyor. Ve herkes takmis durumda hatta annem 6aylikken doktor kontrolunde bizim kiz basmiyor donmuyor bi sorun mu var diye sordu doktora. Inat ettim yurutecte almiyorum vakti gelince kendini hazir hissedince yuruyecek cunku eminim. Suan tutunup kalkmasi milleti biraz tatmin etmis durumda ama en azindan felcli muamelesi gormuyor kuzum. Insanlar bir degisik yaa
Bizde de oyle. Kizin 10 aylikken 10 defa donmemistir. Ayaga basma ve ayagin ustunde dik durmaya ise 12.ayda basladi. Suan 1 yasini yeni doldurdu taburede otururken aktivite masasindan tutup kalkiyo yada kanepenin ortusunu tutup kalkiyor ama daha adim atmiyor. Ve herkes takmis durumda hatta annem 6aylikken doktor kontrolunde bizim kiz basmiyor donmuyor bi sorun mu var diye sordu doktora. Inat ettim yurutecte almiyorum vakti gelince kendini hazir hissedince yuruyecek cunku eminim. Suan tutunup kalkmasi milleti biraz tatmin etmis durumda ama en azindan felcli muamelesi gormuyor kuzum. Insanlar bir degisik yaa
Yaaa madalya takmadilar mi? Eee noopdu degdi mi baslari goge? Simdi de allah bilir konusmasina takmışlardırKara kızın kıçını yesinler bnmki 9buçuk aylık yürüdü noldu madalya mı taktılar. Her bebeğin gelişimi farklı canı isterse yürür istemezse bekler biraz daha...
Ahh kuzum hem guldum, hem kizdim, hem de uxuldum mesajini okurken. Sabir diliyorum k
bizlere. Yuruyunce de eminim takacak baska birsey bulacaklardır. Ben buyumesine bir ysndan uzuluyorum brbrg8min icten ice, bazen diyorum bebek kalsa hep, millet hemen hopppp büyüsün okula gitsin evlensin vs. Vs. Hatta gecikmeden arayi acmadan ikinci gelsin. Yahu fabrika mi bu seri uretim mi yapiyoruz? Herkes o kadar cok biliyor ki Tasiyici anne miyiz biz?empati yok insanlarda, cenelerinin yayi da yok malesef
En guzeli @tutunama nin taktiği gulup gecmek hatta hee oylemiymis deyip safa yatmak.
Kara kızın kıçını yesinler bnmki 9buçuk aylık yürüdü noldu madalya mı taktılar. Her bebeğin gelişimi farklı canı isterse yürür istemezse bekler biraz daha...
Yok be doğumgününde çeyrek taktılar sadeceYaaa madalya takmadilar mi? Eee noopdu degdi mi baslari goge? Simdi de allah bilir konusmasina takmışlardırmasallah kuzuna bu arada rabbim esirgesin
Ay allah sana da kolaylık versin canım. Bende tam huniyi takacakken bitti gitti çok şükür.Gerci gecmis atlatmissin canim ama bende sunu anladim ki kimsenin kimseye faydasi yok kendinden baska.bskalim ben huniyo takmadan nasil gelicem üstesinden. 2 taraf da birbirine zit bizde. Bizimkiler asiri ilgileriyle bogar, ama asla kusura bakmazlar. esiminkiler asiri ilgisiz sogukturlar umurlarinda olmaz ne yaptigin ne ettigin misafir gibi gleir giderler. ama elestiri ve kusur cikarma var. Sabir diliyorum kendime bolcaaa
Bizimkilerde bana pek laf edemiyorlar ama benden kaynakli ilk baslarda herseye karismaya laf söylemeye calisiyorlardi benden tepkiyi aldilar bnm cocugum ben boyle yapacagim die onlar bikmadi konusmaktan bende bikmadim snra kizima baktilar hic problemsiz ilerlioruz kapattilar çenelerini sonunda hele ilk zaman en buyuk olayimiz ışık neymis bebek karanlikta yatmazmis batil inanclar iste bnde kapattm isiklari kaynanam acti ben kapattm en son anladi o disli ben disli karismam anam ben sana oldu :)))Yok be doğumgününde çeyrek taktılar sadecebana pek yorum yapamıyorlar korkuyorlar benden bide ben tekim ne bnm ne eşimin ailesi yakınımda. Birde zaten onlara göre ben çok değişik anneyim tuz şeker vermiyorum herşeyi yedirmiyorum diye:)