- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 30
Bende her salı süt alıp yoğurt mayalıyorum canım. O sütten de işte arada bir veriyorum mesela bu gece vercem inşallah süt. Çok kalkıyo geceleri bari tok tutarsa uyur diyorum bir ümit. Benimkisi bardaktan içmedi sütü ya uyanıkken. Gece de biberonu anlamadığı sürece içiyor anladığı an uyanıp itiyo ağzındanBende acik sut aliyorum surekli yogurt falanda hep kendim yapio veriyordum. Sutede baslamak istiyorum yavastan insallah severek icerler bende cok severim sutu
Hic biberon kullanmadik biz bardakla verecegim mecburen umarim icer
Bal da vermedim uyansin minicik vereyim bakalim
İnşallah bırakırkarHeee birakirlarsa başbaşa kutlarsiniz canimm
Tarihi mih gibi aklina kazımış mubarekler.
Diyorlar ki simdiden, seneye de biz geliriz
Cok alakasız insanlar bile bugun arayip kendini davet ettirdi.
Yiyecekler yetmez diye ilave sarma sariyoruz aneyle, yardımaa gelin huuuuuu
Belki büyüyünce sever benimki de ne su ne süt sevmiyo. Ama çay kahve bardağına atıyo kendni. Bende çay diye kahvaltıda kaşık kaşık su içiyorumBenimki sevmedii sutu, eşimle biz bayılırız süte halbuki. Balli da denedim, bardqkla, sulukla vs. Vs. Icmiyor hicbir sekilde.
Boldigin tikdiniyot gibi haraketler yapio hey allahimm yaa
Meme diye yanima geldiginde yediriyorum aslinda ama Yedigi maksimum 2 yada 3 tatli kasigi sonrasi hep agzinda tutuyo. Afiyet olsun taktigin cok hosumaa gitti ama 2_3 kasikla doyar mi onu bilemedim. Gerci ne kadar zorlasam o kadar yemiyor. Anne sutu aldigi surece de pek yicegini sanmiyorum. Bol sabirlarBenimki de çıkarıp bana veriyoryani madem yemiyor uzatabilirsin biraz , acıkınca belli eder. Benim kız bi yiyor bi yemiyor belli değil.ama ben Ağzından çıkardığı yada oyun oynamaya başladığı an afiyet olsun deyip sandalyesinden kaldırıyorum. Bir dahakine daha güzel yiyor
Doymasa bile bir sonraki ogunde fazla açıktigi icin guzel yiyor bnde ayni yontemi yapiorm bnm kizimda pek yemek sewmio ama napalim boyle boyle buyuyecekler canlari sag olsunMeme diye yanima geldiginde yediriyorum aslinda ama Yedigi maksimum 2 yada 3 tatli kasigi sonrasi hep agzinda tutuyo. Afiyet olsun taktigin cok hosumaa gitti ama 2_3 kasikla doyar mi onu bilemedim. Gerci ne kadar zorlasam o kadar yemiyor. Anne sutu aldigi surece de pek yicegini sanmiyorum. Bol sabirlar
Mantıklı gercekten birde oyle deneyeyim. Sevdigi birsey olursa yiyor gene ama sevmediğini agzina sürmüyor. Sevdigi seylerde sadece yogurtlu corbalar. Ne et ne sebze hicbirini sevmiyorDoymasa bile bir sonraki ogunde fazla açıktigi icin guzel yiyor bnde ayni yontemi yapiorm bnm kizimda pek yemek sewmio ama napalim boyle boyle buyuyecekler canlari sag olsun
Hemen hemen ayniyiz diyebilirim bizimki kilitlemek yerine agzina alio bn kasigi doldurana ladar yeniden lokma icin agzindan atio bunu huy edindi asla vazgecmio tw tablet falan izletmiorm yemek yerken bizim mutfaktaki butun cekmeceler asagi inio diorm bi denesem artk bnde yoruluorm ona yemek yedirene kadar snra diorm alıştırma hop gene başa donuozMantıklı gercekten birde oyle deneyeyim. Sevdigi birsey olursa yiyor gene ama sevmediğini agzina sürmüyor. Sevdigi seylerde sadece yogurtlu corbalar. Ne et ne sebze hicbirini sevmiyor
Dis dedim atak dedim ama yok canim 3 aydan fazladir boyleyiz huy edindi bnde zorlamiyorum bir donem cok üzülüyordum zorluyordum snra amann dedim biraktm birakis o birakis kizda rahat etti yemio :))(Benim oğlumun iştahı aslında baya iyi genel olarak ama bu aralar aynı anlattığınız gibi bizimki de. Ya ağzını kilitliyo ya da aldığını çıkarıyor ağzından. Belki 1 yaş atağı, belki dişlerle ilgilidir kızlar. Ama inşallah geçicidir, çünkü gerçekten yemek yedirme işi çok zor oluyor çok uzuyor böyle.
Gelişimi iyiyse çok kafana takmamaya çalış canım. Geçen gün bir doktoru dinledim, diyor ki düşünün siz 60 kiloysanız ve 6 yemek kaşığı yiyorsanız, o 10 kilo, 1 yemek kaşığı yeticek ona. 1 kase, 1 tabak yemek yemesini beklemeyin diyor.Dis dedim atak dedim ama yok canim 3 aydan fazladir boyleyiz huy edindi bnde zorlamiyorum bir donem cok üzülüyordum zorluyordum snra amann dedim biraktm birakis o birakis kizda rahat etti yemio :))(
Yok bir suredir takmiyorum cani nasil istiyorsa oyle yapsin dedm hic zorlamiyorum gelisimi iyi demisti doktorumuz 11 aylıkken bakalim bu ay kontrolde neler diyecekGelişimi iyiyse çok kafana takmamaya çalış canım. Geçen gün bir doktoru dinledim, diyor ki düşünün siz 60 kiloysanız ve 6 yemek kaşığı yiyorsanız, o 10 kilo, 1 yemek kaşığı yeticek ona. 1 kase, 1 tabak yemek yemesini beklemeyin diyor.
Valla tv tablette denedim hic faydasi yok. Hatta o kadar alistiki telefonsuz yedirmeye calisirken bebe bebe diyo bebek videolari izletiyodum. Hersey bos yani yeterki yemek istesin. Oyle robot gibi dalip agzini acip yemiyor yani.Hemen hemen ayniyiz diyebilirim bizimki kilitlemek yerine agzina alio bn kasigi doldurana ladar yeniden lokma icin agzindan atio bunu huy edindi asla vazgecmio tw tablet falan izletmiorm yemek yerken bizim mutfaktaki butun cekmeceler asagi inio diorm bi denesem artk bnde yoruluorm ona yemek yedirene kadar snra diorm alıştırma hop gene başa donuoz
Biz de aynı durumdayız canım. Kızım 3öğün yiyordu, artık bir öğün bile yemiyor. Diliyle itiyor veya diliyle tadına bakıp çıkarıyor. Bazen tam yedi diyorum, eliyle çıkarıp bana veriyor. Yemekleri mıncıklayıp yerlere atıyor... Ben de artık ne yapacağımı bilmiyorum. Zorlasam ağlıyor, ben de artık bıraktım iyice. Yerse ne ala diyorum ama bir yandan da içim içimi yiyor... Kilo almış, onu düşünerek kendimi tutmaya çalışıyorumBenim oğlumun iştahı aslında baya iyi genel olarak ama bu aralar aynı anlattığınız gibi bizimki de. Ya ağzını kilitliyo ya da aldığını çıkarıyor ağzından. Belki 1 yaş atağı, belki dişlerle ilgilidir kızlar. Ama inşallah geçicidir, çünkü gerçekten yemek yedirme işi çok zor oluyor çok uzuyor böyle.
Tahlil yapıldı mı kan, idrar vs? Biz ilk dozu yaptırdığımızda rota ve dizanteri kapmıştı, kızımızın ateşi aşıdan değil hastalıktanmış yaniMenenjit aşısının ikinci dozunu olduk. Akşam 5 de ateşi başladı hiç düşmeden devam etti, şimdi de var. Ateş düşürücü şırup fitil hiç biri işe yaramadı. Acile gittik, bişey yapmadılar. Böyle bir ateş yaşayan oldu mu?
Pazartesiye kadar bekleyelim, tahlil yapalım dediler. Size hemen mi yaptilat?Tahlil yapıldı mı kan, idrar vs? Biz ilk dozu yaptırdığımızda rota ve dizanteri kapmıştı, kızımızın ateşi aşıdan değil hastalıktanmış yani
Kaça kadar çıkıyor canım? Hemen yapıldı bizde. 39ları gördük ateşte ve dediğin gibi düşüremiyorduk. Aşıdan olan ateş 38i geçmezmiş, 38 üstüyse başka hastalık düşünülüyorPazartesiye kadar bekleyelim, tahlil yapalım dediler. Size hemen mi yaptilat?
Canım rotayı 2.ayda ve 4.ayda 2doz şeklinde yapıyorlar. Ömür boyu tekrar yapılmıyor. Biz alerjiden dolayı yaptıramadık mesela, şimdi alerji geçti hadi yaptıralım diyemiyoruz çünkü ayı geçti.Bizde 1 yas kontrolune gittik 3 4 gun sonra ateslendi tam 1 hafta surdu atesi. 6.gun kulak enfeksiyonu olmus. Antibiyotik kullaniyoz daha iyi. Tabi 1 yas asisi da onumuzdeki pazartesiye kaldi ilaclar bitince goturcem. 1 hafta hic yemedi full memedeydik. 3 aydir hic kilo almadi kizim ayni. Yemesi iyi oldugu zamanda almamis. Bence hareketlendikleri icin bundan sonra almazlar ki annem siz 1 1 bucuk yil ayni kiloda kaldiniz diyor 2 yastan sonra kilo almaya baslamisiz. Bizde sabah kahvaltisi da yok sevmiyo hanim kahvaltiyi belki gece emdigi icin acikmiyo da olabilir bilemiyorum. Ama yine de ilk uykuya yatmadan bikac lokma zorla yediriyorum ki sonrasinda mide aciliyor ve devami geliyor.
Bu arada doktor 1 yas oldu artik geceleri emzirmesen daha iyi olur uyku gelisim icin sutten daha onemli dedi. Simdi 1 2 den fazla emzirmiyorm biraktirmaya calisiyorum cok diretmeden kabulleniyo sagolsun. Kendi kendine de uyumayi ogrettim emzirince uyanik birakiyorum yataga totoyu donup uyumak zorunda kaliyor arada krizi tutsada genel olarak direnmiyor.
Rotayi bu sene yaptircak misiniz ben sormayi unuttum. Koruyuculugu 1 yil mi? Bilgisi olan var mi bu konuda
Geçmiş olsun, atlatmış kuzucuk neyseki. Benim kizim da iyi yiyor, iştahı iyi, sağlıklı şeylerle beslemeye çalışıyorum, çok kilo aldırıcı pirinç unu, muhallebi, pirinç türü şeyler vermiyorum ama yedikleri bayağı sağlam şeyler aslında yine de kilo almıyor. 12.5 aylık oldu 8900g. 3 ayda 400g almış. Yemesine göre az almış ,hareketli olduğu için de almıyor olabilir. Tahliileri yapıldı 1 yaş kontrolünde, hem kan ,hem idrar, her şeyi normal çıktı çok şükür, bünyesi böyle demekki.Bizde 1 yas kontrolune gittik 3 4 gun sonra ateslendi tam 1 hafta surdu atesi. 6.gun kulak enfeksiyonu olmus. Antibiyotik kullaniyoz daha iyi. Tabi 1 yas asisi da onumuzdeki pazartesiye kaldi ilaclar bitince goturcem. 1 hafta hic yemedi full memedeydik. 3 aydir hic kilo almadi kizim ayni. Yemesi iyi oldugu zamanda almamis. Bence hareketlendikleri icin bundan sonra almazlar ki annem siz 1 1 bucuk yil ayni kiloda kaldiniz diyor 2 yastan sonra kilo almaya baslamisiz. Bizde sabah kahvaltisi da yok sevmiyo hanim kahvaltiyi belki gece emdigi icin acikmiyo da olabilir bilemiyorum. Ama yine de ilk uykuya yatmadan bikac lokma zorla yediriyorum ki sonrasinda mide aciliyor ve devami geliyor.
Bu arada doktor 1 yas oldu artik geceleri emzirmesen daha iyi olur uyku gelisim icin sutten daha onemli dedi. Simdi 1 2 den fazla emzirmiyorm biraktirmaya calisiyorum cok diretmeden kabulleniyo sagolsun. Kendi kendine de uyumayi ogrettim emzirince uyanik birakiyorum yataga totoyu donup uyumak zorunda kaliyor arada krizi tutsada genel olarak direnmiyor.
Rotayi bu sene yaptircak misiniz ben sormayi unuttum. Koruyuculugu 1 yil mi? Bilgisi olan var mi bu konuda