Oğlum 13 yaşında cok zayıf ve sürekli hasta bir bebeklik geçirdi. Balık yağı vitaminler cok kullandım. Algi bence çocukla alakalı. Bebekken de cok çabuk öğrenen bir çocuktu kardeşlerine göre. Cok cabuk anlasa da tembel. Gelişmesi yaşıtları gibi ama beni gecti. Gözleri cok ıyi görseydi o da bozuk :) Yani illaki faydası zararı olmuştur da açık bi fark yok.Kızlar günaydın. Buraya da yazmak istedim aklınızda bulunsun diye. Birkaç tanıdığım 1 yaş sonrası çocuklarına balık yağı kullandığını ve kullanmadıkları çocukları ile kullandıkları çocuklarının fark yarattığını söylediler. (Anlama kapasitesi...vs)
Bende kontrolde Dr a sordum. Ben tavsiye etmiyorum erken ergenlik sorunlarına yol açıyor kendisinin balık olarak tüketmesi daha faydalı dedi.
Siz neler düşünüyorsunuz?
Doktoruna soran var mı? Büyük çocuklarına kullanan,memnun olan? Çünkü kapış kapış eczanelerden alınıp kullanılıyor
Yaa canım düşündüğün için teşekkür ederm :)aydingelini sayfanın en aktifi olduğun açıklanmıştı ama son zamanlarda seni göremiyorum. Nasılsınız Yusuf nasıl?
Ay evet yaa geçen sene ne hayallerdeydk şimdi nelerdeKızlar bebeğinizin ilk doğum günü için nasıl bir şeyler yapacaksınız? Geçen sene bu zamanlar şeker çikolata süslemelerden bahsediliyordu
Çok geçmiş olsun canım. Düşmeyen bebiş çok nadir sanırım bizde yataktan düştük birkaç ay önce çok şülür allah korudu bişey olmadıKızlar bugün düşen bebisler grubuna bizde eklendik malesefbir süredir annemlere kalıyorum kızımla burdaki besigimiz biraz yüksek ti ama uyanınca hep bakıyorum beşikte oturuyor onu almamızı bekliyordu geldim baktım öyle derinuyuyorki içeri gittim bikac saniye geçti kütttt diye bi ses koştum hemen eğilmiş beşikten yere yüzünün üstüne düşmüş çok ağladı içim gitti Allah korusun daha kötüsü de olabilirdi buna şükür ama çok üzüldüm canım kizim çok ağladı kaşını vurmuş
Değeriniz kaç çıktı kuzum bizim 8,5 tu yanlış hatırlamıyosam. Hünnapın keçiboynuzu özünü aldım ben. Geceleri yatmadan yedirdiğim mamasına 1 tk koyuyorum. Bide damla takviyemiz var ama o damlayı verdiğimdede geceleri 10 kere uyanıyo. Bi haftadır vermedim deniyorum düzelme var gibi, scaba ben mi evhamlanıyorum onuda bilemedim ama bugün vermeye başlayacağım yine. Dr 2 ay kullan dedi sonra değerlere tekrar bakarız demiştiSelam kizlar
Kan verdik bugun ilk defa. Cok ağladı kuzum. Ama degerleri dusuk cikti
Kan damlamız var ama yeterli gelmiyor demek ki
Gida olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. Ve pekmez olarak hangisini veriyorsunuz? Ne oekmezi ve marka da soylermisiniz bana?Uzum pekmezi veriyordum ama sevmedi pek. Bu arada e bebekteki hamm keciboynuzu özü kullanan var mi?
İyiyiz canım bizim diş çıkarmamız uzun sürüyor öncesi sonrası 2hafta huysuz huzursuz oluyor. Gece de uykusu olmuyor bakalım daha köpek dişleri azı dişleri var onlarda neler bekliyor biziYaa canım düşündüğün için teşekkür ederm :)
İyiyiz biz canım sıpacımla büyüyoruz çok şükür. O da iyi hala üst dişini çıkaramadı arada onun huysuzluğu tutuyo. Sen nasılsın kuzun nasıl?
Arada kk giriyorum ama gruba bakmadan çıkıyorum, e artık hareketleri arttı ev işiydi yusuf egenin peşinde koşmaydı derken unutuyorum bile bi selam vermeyi
Selam kizlar
Kan verdik bugun ilk defa. Cok ağladı kuzum. Ama degerleri dusuk cikti
Kan damlamız var ama yeterli gelmiyor demek ki
Gida olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. Ve pekmez olarak hangisini veriyorsunuz? Ne oekmezi ve marka da soylermisiniz bana?Uzum pekmezi veriyordum ama sevmedi pek. Bu arada e bebekteki hamm keciboynuzu özü kullanan var mi?
Ay evet yaa geçen sene ne hayallerdeydk şimdi nelerde
Ben biraz kalabalık kutlamayı düşünüyorum canım. Zatan halamlar amcamlar eşimin amcası halası deyince çok kalabalıklaşıyoruz. İlk doğum günü azcık bizi seven sayan kişilerde bizimle olsun istedim. Gündüz kıtlayacağız o yüzden öncesindede bi Yasin tebareke vs okunsun ilk yaşının yüzü suyu hürmetine okadar insan toplanmış hazırlık yapmışken böyle dualı olsun istedim. Dualar bitince kutlamaya geçilir allah izin verirse.
Bizim temamız Tosbik inşallah. Bakalım hayal ettiğim gibi olacakmı
Çok geçmiş olsun canım. Düşmeyen bebiş çok nadir sanırım bizde yataktan düştük birkaç ay önce çok şülür allah korudu bişey olmadı
Değeriniz kaç çıktı kuzum bizim 8,5 tu yanlış hatırlamıyosam. Hünnapın keçiboynuzu özünü aldım ben. Geceleri yatmadan yedirdiğim mamasına 1 tk koyuyorum. Bide damla takviyemiz var ama o damlayı verdiğimdede geceleri 10 kere uyanıyo. Bi haftadır vermedim deniyorum düzelme var gibi, scaba ben mi evhamlanıyorum onuda bilemedim ama bugün vermeye başlayacağım yine. Dr 2 ay kullan dedi sonra değerlere tekrar bakarız demişti
@Emira SY @LezzetliCipetpet kızlar siz nasılsınız yakında konuşamadıl
Biz de iyiyiz elhamdülillahAy evet yaa geçen sene ne hayallerdeydk şimdi nelerde
Ben biraz kalabalık kutlamayı düşünüyorum canım. Zatan halamlar amcamlar eşimin amcası halası deyince çok kalabalıklaşıyoruz. İlk doğum günü azcık bizi seven sayan kişilerde bizimle olsun istedim. Gündüz kıtlayacağız o yüzden öncesindede bi Yasin tebareke vs okunsun ilk yaşının yüzü suyu hürmetine okadar insan toplanmış hazırlık yapmışken böyle dualı olsun istedim. Dualar bitince kutlamaya geçilir allah izin verirse.
Bizim temamız Tosbik inşallah. Bakalım hayal ettiğim gibi olacakmı
Çok geçmiş olsun canım. Düşmeyen bebiş çok nadir sanırım bizde yataktan düştük birkaç ay önce çok şülür allah korudu bişey olmadı
Değeriniz kaç çıktı kuzum bizim 8,5 tu yanlış hatırlamıyosam. Hünnapın keçiboynuzu özünü aldım ben. Geceleri yatmadan yedirdiğim mamasına 1 tk koyuyorum. Bide damla takviyemiz var ama o damlayı verdiğimdede geceleri 10 kere uyanıyo. Bi haftadır vermedim deniyorum düzelme var gibi, scaba ben mi evhamlanıyorum onuda bilemedim ama bugün vermeye başlayacağım yine. Dr 2 ay kullan dedi sonra değerlere tekrar bakarız demişti
@Emira SY @LezzetliCipetpet kızlar siz nasılsınız yakında konuşamadıl
Canim bestiron kullanıyorduk. Ama Nutrigen sipariş ettim, bitince onu kullanicam.Ben nutrigen ferromixin kullaniyorum kan ilaci. Toz olarak yan etkisini gormedim hic. Oz yada pekmezler konusunda hicbi fikrim yok maalesef cnm. Bol et balik bakliyat yedirsen belki degerleri daha iyi olur. Doktorun ne dedi bu konuda
Oh çok şükür canım çok sevindimm.Maşallah Yusuf ege tosbikimebiz de iyiyiz şükür canım ben çalışmaya başladım paşalara da babanneyle dede bakıyor. Çok şükür sıkıntısız atlattık ilk 2 haftayı sen araba sürme işini ne yaptın çalışabildin mi?
Oh çok şükür canım çok sevindimm.
Ya eşimle dün kesin olarak konuşup anlaştık ders al tamam dedi. Eskiden görüştüğüm bi hoca vardı ona sordum, bizim aracımızla saat başına 100 tl dedi.Kendi aracı otomatikmiş o yüzden o araç olmaz dedik. Armut.com a teklif için form doldurdum dönüş olmadı.
Sen ne yaptın öğrenebildin mi bari ya. Benim kış gelmeden öğrenmem lazım hazır eşimi kandırmışken
Çok çok geçmiş olsun canım...Kızlar benim oğlum 6. Hastalık oldu. Evden pek çıkmıyorum parklara gitmiyordum özellikle el ayak ve bu hastalık bulaşmasın diye ama olmadı maalesef. Hoş geçen yılda büyük oğlum aynen eldeyken el-ayak- ağız hastalığına yakalanmıştıÖnce çok şiddetli ateş başladı dirençli ilaçla bile düşmeyen ve 39 derecenin üstünde. Geceleri inliyordu artık çocuk. Haftasonuna denk geldiği için doktora götüremedik. 3.gün Pazartesi hemen hastaneye koştuk boğazında tonsilit vardı kan testinde crp çıkmamıştı. O gün akşama ateş geçti ve vücüdunda döküntüler çıkmaya başladı. Ertesi sabah nerdeyse göz kapağında bile döküntüler vardı.o görüntüsü insanın içini parçalıyor ama iyileşmenin başlaması döküntüler. 3 güne onlar da bitti şimdi atlattık.başınıza gelirse anlayabilesiniz diye detaylı yazdım. Doktor havadan bile buluşabileceğini salgın olduğunu söyledi. bu arada tabi kilosu sınırda olan oğlum daha da kilo verdi inşallah toparlar. Gluten alerjisi ve çölyak hastalığı için de test yaptırdık sonucu 15 gün sonra çıkacak.
Aslında özelden iletrsen çok sevinirim canım ya. Ben blok ders alırsam 200 vermiş olucam. Ay hemde 6 ders hiç bişey değil. Bizimde kapıda araba yatıyor ben minibüsle otobüsle biyere gitmeye çalışıyorum çocukla, artık yeter diye kızdım bende. İnşallah uygun ücrete bulursam hemen ders alıcam bende6 blok derste öğrendim şükür canım blok olunca her derste 120 vermiş oldum ben de.. Mutlaka öğren tavsiye ediyorum resmen özgürlüğümü kazandım ya daha önce yapmadığım için çok kızdım kendime...ara ara tekrar yaz armuta inşallah dönen olur benim hocanın numarasını da verebilirim. Bir de sahibindende filan da özel hoca ilanı olabilir bir bak oraya da canım
Çpk geçmiş olsun canımKızlar benim oğlum 6. Hastalık oldu. Evden pek çıkmıyorum parklara gitmiyordum özellikle el ayak ve bu hastalık bulaşmasın diye ama olmadı maalesef. Hoş geçen yılda büyük oğlum aynen eldeyken el-ayak- ağız hastalığına yakalanmıştıÖnce çok şiddetli ateş başladı dirençli ilaçla bile düşmeyen ve 39 derecenin üstünde. Geceleri inliyordu artık çocuk. Haftasonuna denk geldiği için doktora götüremedik. 3.gün Pazartesi hemen hastaneye koştuk boğazında tonsilit vardı kan testinde crp çıkmamıştı. O gün akşama ateş geçti ve vücüdunda döküntüler çıkmaya başladı. Ertesi sabah nerdeyse göz kapağında bile döküntüler vardı.o görüntüsü insanın içini parçalıyor ama iyileşmenin başlaması döküntüler. 3 güne onlar da bitti şimdi atlattık.başınıza gelirse anlayabilesiniz diye detaylı yazdım. Doktor havadan bile buluşabileceğini salgın olduğunu söyledi. bu arada tabi kilosu sınırda olan oğlum daha da kilo verdi inşallah toparlar. Gluten alerjisi ve çölyak hastalığı için de test yaptırdık sonucu 15 gün sonra çıkacak.
Geçmiş olsun kıyamam ben onaKızlar benim oğlum 6. Hastalık oldu. Evden pek çıkmıyorum parklara gitmiyordum özellikle el ayak ve bu hastalık bulaşmasın diye ama olmadı maalesef. Hoş geçen yılda büyük oğlum aynen eldeyken el-ayak- ağız hastalığına yakalanmıştıÖnce çok şiddetli ateş başladı dirençli ilaçla bile düşmeyen ve 39 derecenin üstünde. Geceleri inliyordu artık çocuk. Haftasonuna denk geldiği için doktora götüremedik. 3.gün Pazartesi hemen hastaneye koştuk boğazında tonsilit vardı kan testinde crp çıkmamıştı. O gün akşama ateş geçti ve vücüdunda döküntüler çıkmaya başladı. Ertesi sabah nerdeyse göz kapağında bile döküntüler vardı.o görüntüsü insanın içini parçalıyor ama iyileşmenin başlaması döküntüler. 3 güne onlar da bitti şimdi atlattık.başınıza gelirse anlayabilesiniz diye detaylı yazdım. Doktor havadan bile buluşabileceğini salgın olduğunu söyledi. bu arada tabi kilosu sınırda olan oğlum daha da kilo verdi inşallah toparlar. Gluten alerjisi ve çölyak hastalığı için de test yaptırdık sonucu 15 gün sonra çıkacak.
Canim bestiron kullanıyorduk. Ama Nutrigen sipariş ettim, bitince onu kullanicam.
Et,balik ,bakliyat vs. veriyorum, pekmez de veriyorum. Cok da dikkat ediyorum beslenmesine, ama dusuk işte. irsi de olabilir bende oldum olasi kansızlık yaşarım.
Baska bir doktora da gosterdim sonuclari, bu aylarda olabilir dedi. Beslenme ve demir takviyesiyle dengelicez dedi.
Kızlar benim oğlum 6. Hastalık oldu. Evden pek çıkmıyorum parklara gitmiyordum özellikle el ayak ve bu hastalık bulaşmasın diye ama olmadı maalesef. Hoş geçen yılda büyük oğlum aynen eldeyken el-ayak- ağız hastalığına yakalanmıştıÖnce çok şiddetli ateş başladı dirençli ilaçla bile düşmeyen ve 39 derecenin üstünde. Geceleri inliyordu artık çocuk. Haftasonuna denk geldiği için doktora götüremedik. 3.gün Pazartesi hemen hastaneye koştuk boğazında tonsilit vardı kan testinde crp çıkmamıştı. O gün akşama ateş geçti ve vücüdunda döküntüler çıkmaya başladı. Ertesi sabah nerdeyse göz kapağında bile döküntüler vardı.o görüntüsü insanın içini parçalıyor ama iyileşmenin başlaması döküntüler. 3 güne onlar da bitti şimdi atlattık.başınıza gelirse anlayabilesiniz diye detaylı yazdım. Doktor havadan bile buluşabileceğini salgın olduğunu söyledi. bu arada tabi kilosu sınırda olan oğlum daha da kilo verdi inşallah toparlar. Gluten alerjisi ve çölyak hastalığı için de test yaptırdık sonucu 15 gün sonra çıkacak.