• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bizde kizimla ikinci yaz tatilimizin son gunundeyiz. Ilkinde otel tercih etmistik. Ikincide gezmek ruhumizda oldugu icin 6 gunluk bir rota yapip gezerek tatil yaptik cok guzel denizlerde yuzdurdum findigimi suyu cok sevdigi icin denizide cok sevdi minnosum. Onun disinda icinde mutfak olan apart daireler tuttuk ki onun yemeklerini yapip gun icinde termosla yanimda tasiyabildim. Donusle beraber 2000 km yapmis olacagiz
Arabayla. Cok sukur kizimda bize cekmis gezmeyi seviyor. Bu arada uzun zamandir emekliyor tutunup kalkior siraliyor gel gel cak bay bay alkis yapiyor. Nenni yap kizimndiince enyakindaki yastiga gidip yatiyor :) soyledigimiz bir cok seyi taklit edeeek soylemeye calisior. Baba nerde abi nerde diince hic iplemior :)) ona yemek hazirlarken heycanlanip mama die bagirior o haline bayiliyorum. Bu aralar kollarini kaldirip oynamayi ogrenmis bi yerde sarki duysun kollarini.kaldirip sallanmaya baslio :) cok cabuk buyuyorlar yaa bu halleri gelmeyecek biidaha cok uzuluuorum. Zamanin bu kadar hizli akio olmasina

Ilikli olmadiktan sonra et tavuk suyu kaynatmak cok elzem degil bence. Kendisini yese yeter die dusunuyorum. Tabiki kaynatmak isteyen kaynatir.
Hep ilikli kemik suyu kaynattim arada et ve tavukta kaynatip degisik degisik kullanmak istiyorum aslinda o yuzden merak edip sormustum

Çabuk dillenecek desene. Masal okuyor musun ne tür aktiviteler yapıyorsun ?

Benimki sadece baba diyor. Bir de gege veveve diyor. Ses tekrarları yani.
Biz parka çıkıyoruz devamlı ordaki çocuklar konuştukça bizimki de coşuyor konuşmaya ve yürümeye çok heves ediyor. Bu zamana kadar emekliyor diyordum hep karnını yere vurarak kalkıp emekliyordu değişik bir şekli var diyorduk. Iki gündür tam emekliyor. Bir yerlerden tutunup kalkmaya çalışıyor.
10 ay üzeri oyuncağı var oynamaz anlamaz saniyordum top kaydirmaca oyunu. Abisinin oynadığını görünce o da öğrenmiş şimdi ken di de topu kaydirak bölümüne koyup kayisini izliyor.
Işaret parmağıyla abisinin gözlerini inceliyor. Burnunu sıkıyor. Öyle ışte.
Evet cabim masal okuyorum, sesli kitaplar ozellikle gece uyku rutinimiz arasinda. Safece masal değil dergi, kitap, broşür ne bulursak inceliyoruz birlikte 😄
Parka cikarmak cok guzel bir aktivite, boylelikle sosyallesiyorlar hem.
Benimki cok cabuk sikiliyor oyuncaklarindan. Ilgisi hergun farkli oluyor, hergun farkli birseye kayiyor ilgi. Ozellikle ses cikaran hareket eden, donen, isikli seylerle uzun sure oyalaniyor.
Keske bizde de abi abla vs. Olsa. Hergun brnim tepemde🙈😂

Biz de 9.5 aylık olduk. Bexsero ilk doz yapıldı. Ateş olmadı ama huzursuzluk oldu, kucağımdan inmek istemedi aşı vurulduğu gün ve ertesi gün. Bugün iyi neyseki ama aşı yeri kızarık ve şiş.
Bizimki de oturmak ve yatmak istemiyor hiç ,altını bile zor alıyorum. Elinden tutup evi dolaşıyoruz bütün gün, belimiz tutuluyor 🙈
Önce kendi adını söylemeye başladı bizimkisi 😊 ismi ada. Sonra anne, baba, gel,at demeye başladı. Şimdi de topa vururken gol diyor ☺
Bay bay, alkış, bir bir yapıyor, sorulan bazı nesneleri anlayıp o yöne bakıyor. Kedi nerde deyince kediye doğru bakıyor, kuş nerde deyince yukarıya doğru bakıyor, ışığı zaten 7 aylıkken öğrenmişti.
Yemek konusunda kahvaltıda sorunumuz var, keyifle yemiyor, ona üzülüyorum. Ayrı yemiyor, bulamaç da yemiyor, ben de haşlanmış yumurta sarısını illa yesin istiyorum. Oyunla falan yedirmeye çalışıyorum
Onun haricinde sebze yemeklerini ,meyveleri ,köfte ve yoğurt yemeyi seviyor. Yavaş yavaş bizim yemeklerden de tattırmaya başladım, 1 yaştan sonra ona özel bi şey yapmayacağım, biz ne yersek aynısını vereceğim.
Masallah takdir ettim seni ve bebegini baya ilerleme kaydetmissiniz :) devami da gelir inşallah :)))

Kızlar hamileyim 8 haftalıkmış. Allah yardımcım olsun.😄ikisi birden büyücek inşallah. 🙏🏻
Oo hayirli olsunn sevindim senin adina :) sil bastan basa donup ayni seyleri yasamicaksin cunku delirmisken ikisi bir buyuyecek :D yiprancaksin belki ama zamanla iki cocuklu hayata entegre olup herseyi ona göre yasiyosun duse kalka büyüyorlar :))))

Masallah kizlar. Benim kizda 9 aylik oldu sadece oturuyor:dondurma: yurursem diye odu kopuyor:KK70: bizde sabah aksam 1er saat parktayiz. Sabah cabuk sikiliyo ama aksam eve getiremiyorum salincaktan kalkmak iatemiyor cocuklar eve gidecek ki oyle kalkalim. Ici geciyo, uyuyo ama yok kalkmak istemiyor. Bu yuzden her eve donusumuz kavgali aglamakli geciyor:işsiz: ilk dedigi kelime anne oldu:KK68: abla, dede,mama vetabiki meme diyor. Baba demiyor :KK71: babayi dede baba arasi bi tonda soyluyor. Bimden bebek taburesi aldim bayildi ona. Ona oturup oyuncaklara uzaniyor. Halkalari veriyorum cubuga gecirip kendi kule yapiyor. Ek gida da ise puturlu sevmiyor nedense ya parca seklinde eline vermemi istiyo yada rendeleyip puding gibi yapiyorum. Ama cok yemiyor yani tum gun yedigi seyleri toplasam 4 yemek kasigini gecmez. Tamamen keyfine kalmis bi durumda suan

İyi akşamlar herkese maşallah bebeklerimiz kocaman olmuş neler neler yapıyorlar ♥️ Biz de 9 ay 3 günlüğüz 1 aydır emekliyoruz bir haftadır fln tutunarak kalkıyoruz ... hiçbir oyuncakla oynamayı sevmiyoruz sadece ağzımıza sokuyoruz... 6 tane dişimiz var 7. Yolda aşırı salya ve kaşıntı sürecine girdik yine ... yemek yemeyi çok seviyor alerjik olduğu için süt ürünleri yumurta et başlamadık son zamanlarda bamya , börülce , taze fasulye , közlenmiş kırmızı biber , incir, avokado , kavun , karpuz fln veriyorım ekmekle çok seviyor ... ekşi maya ekmeğinin probiyotik olduğunu öğrendim hep ekşi maya ekmeği alıyorum minik minik yemeklerle veriyorum ... konuşma olarak sadece anne diyor gibi
O da bir değişik 🤣🤣🤣 başka hiçbir kelime yok ... sallanmayı çok seviyor son zamanlarda hamakta uyuyor bütün yaz bebek arabasıyla uyutabilmiştik ... normalde çok suratsız bir bebeydi iki gündür tanımadığı kişilere bile gülücük atıyor şoktayım 😜😁 peluş kedimiz var onu birazcık seveyim geliyor elimden alıyor atıyor kıskanıyor 🤣🤣 burnu nerde diyorum gösteriyor , alkış , bay bay , çak , merhaba yapıyor ... öğretmenim Pazartesi işe başlayacağım şimdiye kadar en fazla
Bir saat ayrıldık umarım kolay alışır babannesi bakacak ona çok alışık tüm yaz aynı evdeydik ama ben nasıl alışcam bilmiyorum 😁

Masallah takdir ettim seni ve bebegini baya ilerleme kaydetmissiniz :) devami da gelir inşallah :)))
Bütün bebeklere maşallah 🙏
yazılanları okuyorum ben de, bütün kasım bebekleri çok akıllı maşallah 🧿🥰

Biz de hasta oluyoruz galiba. 2-3 gündür kaka sayısı arttı. Bazen yeşil bazen normal renkte yapıyor. İshal değil. Çok yemiyor. Bugün gece uykusuna yatırırken emzirdiğimde de öksürür gibi oluyor, kusacak gibi oluyor, genzinden sesler geliyor, burnu açık. Evde de değiliz memlekete geldik. Burada hava biraz serin üşüttü galiba. Korkum bronşiyolit ya da bronşit gibi öksürüklü hastalıklar.
Sabah ıhlamur vereceğim, inşallah düzelir

Biz de hasta oluyoruz galiba. 2-3 gündür kaka sayısı arttı. Bazen yeşil bazen normal renkte yapıyor. İshal değil. Çok yemiyor. Bugün gece uykusuna yatırırken emzirdiğimde de öksürür gibi oluyor, kusacak gibi oluyor, genzinden sesler geliyor, burnu açık. Evde de değiliz memlekete geldik. Burada hava biraz serin üşüttü galiba. Korkum bronşiyolit ya da bronşit gibi öksürüklü hastalıklar.
Sabah ıhlamur vereceğim, inşallah düzelir
Geçmiş olsun canım evet hava değişiminden hemen bir değişiklik oluyor ama insallah çabuk atlatırsınız

Herkese merhaba, kızımın ağzı burnu doldu bir gecede. Doktoruna ulaştım burun spreyi ile şurup yazdı. Bu gece ağzına bir şeyler akıyor aniden yutkunamayarak uyanıyor.
Soğanı kesip bacucuna koydunuzu yazanlar olmuştu şimdi onu yapacam da başka öneriniz var mı?

Herkese merhaba, kızımın ağzı burnu doldu bir gecede. Doktoruna ulaştım burun spreyi ile şurup yazdı. Bu gece ağzına bir şeyler akıyor aniden yutkunamayarak uyanıyor.
Soğanı kesip bacucuna koydunuzu yazanlar olmuştu şimdi onu yapacam da başka öneriniz var mı?

Canım eline taze soğan ver çorbasına sarımsak kat bir de içerse ıhlamur verebilirsin. Bol bol emzir en güzel ilaç o

Canım peditus iyi geldi ama ben serum fizyolojik cékip enjektörle burnunu yıkayıp sonrada temizleyici vakkumla temizledim yıkarken ağzını açık tutup kafasını öne eğdim ozaman rahatlayıp uyumuştu yoksa gece boyu ağlayıp uyumuyordu geçmiş olsun cabuk atlatirsinz insallah

Nasıl oldu kuzucuk

Back