2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Amin canım inşallah.bizimde süt ürünleri alerjimiz devam ediyor.benim bebeğim emmiyordu,sağarak 7 aya kadar süt verdim.kalsiyum takviyesi de alıyordum ama sanırım yeterli gelmiyordu.son zamanlarda yürüyemez hale gelmiştim.kemiklerimin güçsüzleştiğini farkettim,azı dişlerim çürümeye başlamıştı.sürekli olarak depolarımız boşaldığı için vücut tepki veriyor tabi.saçlarım çok dökülüyordu.rahatsızlığımda vardı ve ben en sonunda sütten kesmek durumunda kaldım.emseydi kesmezdim belki,ama hem emmeyip hemde aylarca sadece patatesle sebzeyle beslenmek beni bir hayli yordu.zaten bebeğim hiç kilo almıyordu.aptamil pregomine alıştırmaya çalıştım.başlarda içmedi cok zorlandı,denemediği yol kalmadı.en sonunda keçiboynuzu pekmeziyle alıştırabildim.sonra sütten kestim. Biz ne kadar kalsiyum takviyesi alsak ta bebek için yeterli gelmiyor.o da kalsiyumu eksik almış oluyor.protein alması gerekiyor.o yüzden,doktorun alerjen mama verdiyse ek gıdalarının içine katabilirsin.direkt olarak biberonla verirsen hem tadından dolayı içmez,hemde biberona alışırsa emmeyi reddedebilir.mesela muhallebi çorba yaptın diyelim,içine 3 ölçek mama kat.erik püresi kuru incir püresi veya pekmez falan da katarsın içine bir iki tatlı kaşığı,o zaman rahat yer.iyice alışırsa ek gıdada mamanın tadına,tatlandırmadan da yer.

Ben mamayı vermeden önce kızımda kan tahlili yapıldığında değerleri cok düşük çıkmıştı.mama+ek gıda vermeye başladığımdan beri 20 gün önce yapılan kan sayımında b12 kalsiyum Demir Çok yüksek çıktı şükürler olsun.buğday bakliyat alerjimiz geçtiğinden beri bebeğime daha iyi mamalar yapabiliyorum.

Mesela sabahları
Ruşeymli irmik pişiriyorum
İçine 1 tatlı kaşığı ceviz(rondodan iyice geçiriyorum)
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım yumurta sarısı koyup veriyorum.
Bu sıralar yumurta vermiyorum b12 si yüksek çıktığı için

Öğlenleri makarnavitmanın sütsüz yoğurtsuz tarhanası,veya sebze çorbası(ben sebze çorbasını biraz püre kıvamında yapıyorum çok sulu değil,besleyici olsun diye)
Bazen maş fasulyesi bazen bakliyat çorbası.içine et veya kemik suyu koyuyorum. Böyle böyle idare ediyorum işte.bu arada bebeğim pütürlü yiyecekleri kusuyor mümkün değil yani vermek.blender çocuğu oldu🥴 ben çok denedim ama kabul etmeyen etmiyor işte.

Velhasıl böyle geçiyor canım.süt ürünlerinden başka alerjiniz yoksa yinede iyi.çoklu besin alerjisi daha zor.1 yasında geçer diyorlar süt alerjisi için ama ben daha belirtilerinde azalma dahi görmedim.gözlemliycem.geçtiği zaman yazarım buraya.ayda 1 deneme yapıyorum.inşallah herkes kurtulur bu alerji illetinden.rabbim dermansız dert vermesin
Var Canım maalesef yumurta alerjisi bayramda kuzu Eti denedim çok az kızardı gibi kaşları bir on gün sonra tekrar deneyeceğim bakalım nolcak sıkıntım o işte et Yok yumurta Yok süt ürünleri Yok sürekli aynı şeyleri veriyormuşum gibi hiç vitamin alamıyormuş gibi hissediyorum ... inşallah en kısa zamanda kurtuluruz canım zor bir süreç gerçekten ... hiçbir akrabamdan yakınlarımdan duymadığım bilmediğim şey şu besin alerjisi olayı yaşadıkça öğreniyor insan ... Allah yardımcımız olsun çok teşekkürler yorumların için 😘😘😘

Yok değilim :) ılkkez duyuyorum böyle biseyi şaşkınım.
gün içinde bebek emmesede sen sağmayı dene canım, okuduklarımdan anladığım kadarıyla bebek emmediği zaman sütün tadı değişir süt azalırmış. süt memede bekledikçe sodyum klorür seviyesi yükseliyormuş. Benim ablamın kızıda meme reddi yaptığı zamanlar belli süre sonra sütü acımıştı yani tadı değişmişti. Sağa sağa sonra süt tekrar eski hale gelince tadı düzelmişti.
Belkide tadı tuzlu diye gündüzleri emmek istemiyo olabilir

Var Canım maalesef yumurta alerjisi bayramda kuzu Eti denedim çok az kızardı gibi kaşları bir on gün sonra tekrar deneyeceğim bakalım nolcak sıkıntım o işte et Yok yumurta Yok süt ürünleri Yok sürekli aynı şeyleri veriyormuşum gibi hiç vitamin alamıyormuş gibi hissediyorum ... inşallah en kısa zamanda kurtuluruz canım zor bir süreç gerçekten ... hiçbir akrabamdan yakınlarımdan duymadığım bilmediğim şey şu besin alerjisi olayı yaşadıkça öğreniyor insan ... Allah yardımcımız olsun çok teşekkürler yorumların için 😘😘😘
Rica ederim canım 😘

gün içinde bebek emmesede sen sağmayı dene canım, okuduklarımdan anladığım kadarıyla bebek emmediği zaman sütün tadı değişir süt azalırmış. süt memede bekledikçe sodyum klorür seviyesi yükseliyormuş. Benim ablamın kızıda meme reddi yaptığı zamanlar belli süre sonra sütü acımıştı yani tadı değişmişti. Sağa sağa sonra süt tekrar eski hale gelince tadı düzelmişti.
Belkide tadı tuzlu diye gündüzleri emmek istemiyo olabilir
Aynen tadından emmek istemiyor gündüzleri beklediği içinde tadı değişiyor demek :KK43: sağıp dokuyum inşallah düzelir :KK43: çok teşekkür ederim kimseye göstermesin rabbim

Aynen tadından emmek istemiyor gündüzleri beklediği içinde tadı değişiyor demek :KK43: sağıp dokuyum inşallah düzelir :KK43: çok teşekkür ederim kimseye göstermesin rabbim
Amin canım aminn. Sen sık sık sağ Allahın izniyle düzelir tadı da. Hatta bu vesileyle belki gündüzleri bile emmeye başlar

Dişi çıkmayan bizden başka kimse kalmadi sanırım 9 ay 2 gunluk olduk ama hala dis yok cikmayacak gibi hatta hiçbir belirti bile yok
Bizdede yoktu 10 gundur grip ates öksürük ishal iştahsızlık 3 dış aynı anda çıktı sizinki tek tek çıksın insallah bizde 9 ay 14 günlüğuz

Bizdede yoktu 10 gundur grip ates öksürük ishal iştahsızlık 3 dış aynı anda çıktı sizinki tek tek çıksın insallah bizde 9 ay 14 günlüğuz
Insallah canim ayni anda 3unu birden cikarmasi hem zorlamistir cocugu hemde sni allahtan patlatmis inci gibi disleri olsun insallah

Dişi çıkmayan bizden başka kimse kalmadi sanırım 9 ay 2 gunluk olduk ama hala dis yok cikmayacak gibi hatta hiçbir belirti bile yok
Biz de 9 ay 10 günlüğüz bizim de dişimiz yok😊
5 kasimliyiz kizlar. Bizimde tek disi kabardi deri altindan gözüküyor ve tirtikli bolgesi disarda ama gerisi cikmadi :KK70: herseyi acele acele yapan kızım diş konusunda işi ağırdan aliyor ilginc sasirdim valla ama irsi oldugu icin sanirim bende esimde bu aylarda cikarmisiz bekliok bakalım 12.aya kdr normalmis :KK70:

Bizde de yok canim 10 ay 6 günlük oğlum. Diş isi genetik oluyormuş gorumcemin cocuklari da 1 yastan sonra çıkarmış buyuk ihtimal bizimki de oyle bisey olacak.

Merhabalar herkese ... kızım 3 gündür günde 5-6 kez kaka yapmaya başladı bazısı ishal gibi bazısı normal bazısı yeşil bazısı sarı gibi oluyor .. Başka hiçbir rahatsızlığı Yok huzursuz fln da değil dün gece de 4 de emerken yaptı gece kaka yapmışlığı görülmüş şey değil endişelenmeliyim acaba ? Sizde durumlar nasıl ? Diş çıkarıyor desem 6 tane dişi var ve hiçbir diş çıkarışında böyle olmadı

Merhabalar herkese ... kızım 3 gündür günde 5-6 kez kaka yapmaya başladı bazısı ishal gibi bazısı normal bazısı yeşil bazısı sarı gibi oluyor .. Başka hiçbir rahatsızlığı Yok huzursuz fln da değil dün gece de 4 de emerken yaptı gece kaka yapmışlığı görülmüş şey değil endişelenmeliyim acaba ? Sizde durumlar nasıl ? Diş çıkarıyor desem 6 tane dişi var ve hiçbir diş çıkarışında böyle olmadı
Aynı durum 1 ay önce bizim başımıza geldi, yazmıştım burdan hatta. Doktora gittik,tahlil yapıldı, temiz çıktı, prebiyotik verdi, 12 gün devam etti. Sonra geçti , günde 1 yada 2 kez yapıyor şimdi.

Canım doktora gitmekte fayda var bence. Mukus, kan yoksa ya da bebekte ateş yoksa çok korkma ama tahlil yapılsın bi, belki prebiyotik kullanırsınız.

Biz çok ciddi hastalıklar atlattık, o yüzden ishal dendi mi çok korkuyorum hala. Pişman olmaktansa doktora gitmek her zaman daha iyidir

Kızlar kızıma dr. Antibiyotik başlamıştı ateş uzun sürünce bu arada calpolde kullanıyorduk birde prospan öksürük şurup ikinci gününde yüzünde kızarıklık başladı ve vücuduna yayıldı ilaçları kestik hemen ama kızarıklıklar geçmedi kaç gün sürer yada ilaç kaynaklı başına böyle bisey gelen varmı acaba

Biz de 9 ay 10 günlüğüz bizim de dişimiz yok😊
5 kasimliyiz kizlar. Bizimde tek disi kabardi deri altindan gözüküyor ve tirtikli bolgesi disarda ama gerisi cikmadi :KK70: herseyi acele acele yapan kızım diş konusunda işi ağırdan aliyor ilginc sasirdim valla ama irsi oldugu icin sanirim bende esimde bu aylarda cikarmisiz bekliok bakalım 12.aya kdr normalmis :KK70:
Bizde de yok canim 10 ay 6 günlük oğlum. Diş isi genetik oluyormuş gorumcemin cocuklari da 1 yastan sonra çıkarmış buyuk ihtimal bizimki de oyle bisey olacak.
Canım biz 10 ayligiz.bizde de hala diş yok 😉

Biz de 9 aylığız ,daha çıkmadı hiç diş. Bizim dönemin bebeleri diş konusunda yavaş çıktı anlaşılan :)

X