Amin canım inşallah.bizimde süt ürünleri alerjimiz devam ediyor.benim bebeğim emmiyordu,sağarak 7 aya kadar süt verdim.kalsiyum takviyesi de alıyordum ama sanırım yeterli gelmiyordu.son zamanlarda yürüyemez hale gelmiştim.kemiklerimin güçsüzleştiğini farkettim,azı dişlerim çürümeye başlamıştı.sürekli olarak depolarımız boşaldığı için vücut tepki veriyor tabi.saçlarım çok dökülüyordu.rahatsızlığımda vardı ve ben en sonunda sütten kesmek durumunda kaldım.emseydi kesmezdim belki,ama hem emmeyip hemde aylarca sadece patatesle sebzeyle beslenmek beni bir hayli yordu.zaten bebeğim hiç kilo almıyordu.aptamil pregomine alıştırmaya çalıştım.başlarda içmedi cok zorlandı,denemediği yol kalmadı.en sonunda keçiboynuzu pekmeziyle alıştırabildim.sonra sütten kestim. Biz ne kadar kalsiyum takviyesi alsak ta bebek için yeterli gelmiyor.o da kalsiyumu eksik almış oluyor.protein alması gerekiyor.o yüzden,doktorun alerjen mama verdiyse ek gıdalarının içine katabilirsin.direkt olarak biberonla verirsen hem tadından dolayı içmez,hemde biberona alışırsa emmeyi reddedebilir.mesela muhallebi çorba yaptın diyelim,içine 3 ölçek mama kat.erik püresi kuru incir püresi veya pekmez falan da katarsın içine bir iki tatlı kaşığı,o zaman rahat yer.iyice alışırsa ek gıdada mamanın tadına,tatlandırmadan da yer.
Ben mamayı vermeden önce kızımda kan tahlili yapıldığında değerleri cok düşük çıkmıştı.mama+ek gıda vermeye başladığımdan beri 20 gün önce yapılan kan sayımında b12 kalsiyum Demir Çok yüksek çıktı şükürler olsun.buğday bakliyat alerjimiz geçtiğinden beri bebeğime daha iyi mamalar yapabiliyorum.
Mesela sabahları
Ruşeymli irmik pişiriyorum
İçine 1 tatlı kaşığı ceviz(rondodan iyice geçiriyorum)
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım yumurta sarısı koyup veriyorum.
Bu sıralar yumurta vermiyorum b12 si yüksek çıktığı için
Öğlenleri makarnavitmanın sütsüz yoğurtsuz tarhanası,veya sebze çorbası(ben sebze çorbasını biraz püre kıvamında yapıyorum çok sulu değil,besleyici olsun diye)
Bazen maş fasulyesi bazen bakliyat çorbası.içine et veya kemik suyu koyuyorum. Böyle böyle idare ediyorum işte.bu arada bebeğim pütürlü yiyecekleri kusuyor mümkün değil yani vermek.blender çocuğu oldu
ben çok denedim ama kabul etmeyen etmiyor işte.
Velhasıl böyle geçiyor canım.süt ürünlerinden başka alerjiniz yoksa yinede iyi.çoklu besin alerjisi daha zor.1 yasında geçer diyorlar süt alerjisi için ama ben daha belirtilerinde azalma dahi görmedim.gözlemliycem.geçtiği zaman yazarım buraya.ayda 1 deneme yapıyorum.inşallah herkes kurtulur bu alerji illetinden.rabbim dermansız dert vermesin