Selam kizlar, hala eve yerleşme mevzularimdan dolayi cok yazamiyorum. Ama takip ediyorum. Nasilsiniz bakalim?
@LezzetliCipetpet betus iyilesmis kilo da almış masallah ona, güzel bakmissin d3mek ki bravo sana da.
aydingelini isi birakmissin, patronuna üzüldüm acikcasi, yani arkada kalanlarına daha dogrusu.
Tententen masallah ne guzel yiyormus seninki, benimki pütürlü asla yemiyor hemen çıkarıyor. Bu durumun suclusu brnim tabi ama hic hoşuma gitmiyor, macun gbi yiyor herseyi.
Nevreste benim bebeğim de ayni s3kilde huzursuz bu aralar, mama biberon reddediyor, cani isterse 2 emip birakiyor. Onda da bagiriyor hep.Tum gun tepemde, yanimda bile kucagimi istiyor. Diş buyuk ihtimal.
Ek gidada iyi ilerliyorken, hem diş, h4m de tasinma olaylarimizdan dolayi ilerleyemiyorum pek. Yine de yesin yemesin ogun atlamayip birseyler kakaliyorum ağzına, zorkamadqn tabiki. Yani yemese de deniyorum şansımı. Kilo alimimiz 2 ayda sadece 400gr.
Merhaba Nevresteler karıştı galiba:)Selam kizlar, hala eve yerleşme mevzularimdan dolayi cok yazamiyorum. Ama takip ediyorum. Nasilsiniz bakalim?
@LezzetliCipetpet betus iyilesmis kilo da almış masallah ona, güzel bakmissin d3mek ki bravo sana da.
aydingelini isi birakmissin, patronuna üzüldüm acikcasi, yani arkada kalanlarına daha dogrusu.
Tententen masallah ne guzel yiyormus seninki, benimki pütürlü asla yemiyor hemen çıkarıyor. Bu durumun suclusu brnim tabi ama hic hoşuma gitmiyor, macun gbi yiyor herseyi.
Nevreste benim bebeğim de ayni s3kilde huzursuz bu aralar, mama biberon reddediyor, cani isterse 2 emip birakiyor. Onda da bagiriyor hep.Tum gun tepemde, yanimda bile kucagimi istiyor. Diş buyuk ihtimal.
Ek gidada iyi ilerliyorken, hem diş, h4m de tasinma olaylarimizdan dolayi ilerleyemiyorum pek. Yine de yesin yemesin ogun atlamayip birseyler kakaliyorum ağzına, zorkamadqn tabiki. Yani yemese de deniyorum şansımı. Kilo alimimiz 2 ayda sadece 400gr.
Selam kizlar, hala eve yerleşme mevzularimdan dolayi cok yazamiyorum. Ama takip ediyorum. Nasilsiniz bakalim?
Yavas yavas puturlu seylere gecebilirsin aslinda ogursun o bir refleks bizde de oguruyor ki. Salatalik elma armut dilimi verebilirsin disiyle ezip yiyebilir. Emin ol senden benden guzel yiyolar korkma oguruyo kusacak diye. Bide kilo olarqk suan herkes duraklama doneminde bence ben bu aylarda 1 kilo alan gormedim ve bizimde 500 ancak almistir 2 ayda ki bide boyu uzadi iyice artik but filan kalmadi en tontos donemi 5 6 aylikken ki haliymis coo ozluyorm o tontis hallerini
Slm kızlar görüşmeyeli nasılsınızuzuuuunn zamandır girmedim ne var ne yok nasıl gidiyor bebislerle hayat
Iyiyiz canım diş ve ek gıdalarla uğraşıyoruz ışte. Sizler de durumlar nasıl ?
Günde kaç kez yapıyor bebekleriniz kaka ?
Bir de renk değişti mi hangi renk oldu ? Benimki bu günlerde yeşil kaka yapıyor ? Kiraz yediriyorum onunla mi alakası var acaba?
Kilo alımı çok yavaşladı hatta durdu bizimki. Ama boyu iyi. Hareket arttı.
Canim salatalık veriyorum, bugun ekmek verdim onlari kemiriyor ama corbasini mesela pütürlü yemiyor, kahvaltida omlet tarzi asla yemiyor, kahvaltisini hep bulamac gibi istiyor, meyvesini rondoda cekilmis istiyor. Ogurmeyi gec agzini oyle bir kitliyor ki yedirmek mumkun değil.Yavas yavas puturlu seylere gecebilirsin aslinda ogursun o bir refleks bizde de oguruyor ki. Salatalik elma armut dilimi verebilirsin disiyle ezip yiyebilir. Emin ol senden benden guzel yiyolar korkma oguruyo kusacak diye. Bide kilo olarqk suan herkes duraklama doneminde bence ben bu aylarda 1 kilo alan gormedim ve bizimde 500 ancak almistir 2 ayda ki bide boyu uzadi iyice artik but filan kalmadi en tontos donemi 5 6 aylikken ki haliymis coo ozluyorm o tontis hallerini
Canim bizde cok ise yarayan bir kabizlik cayi tarifi birakayim buraya.dene bakalim. Isteyen de faydalansin.Bizim kaka sorunumuz var maalesef nedenini cozemedim ve sanirim cozemiycem gunde1 kere yaparsa bayram havasi var evde. Kabizlik yasadik lavmanla cok kotu aglayarak yapti o zamandan beri kaka sivi olsa da ikinmaya korkuyo diyebilirim. Rengi ise degisiyo kiraza biraz ara ver belki baska biseyden kaynaklaniyo olabilir
Belki bebeklede alakalıdr canım ya. Zamanla alışır. Mesela benimkinin ağzına ekmek içi veriyorum bişeye bandırıp onu bile yiyo maşallah.Canim salatalık veriyorum, bugun ekmek verdim onlari kemiriyor ama corbasini mesela pütürlü yemiyor, kahvaltida omlet tarzi asla yemiyor, kahvaltisini hep bulamac gibi istiyor, meyvesini rondoda cekilmis istiyor. Ogurmeyi gec agzini oyle bir kitliyor ki yedirmek mumkun değil.
Evet benim suçum oyle alistirdim sanirim ama bunlar icin de bir taktigin var mi kuzum alistirmak istiyorum.
Canim salatalık veriyorum, bugun ekmek verdim onlari kemiriyor ama corbasini mesela pütürlü yemiyor, kahvaltida omlet tarzi asla yemiyor, kahvaltisini hep bulamac gibi istiyor, meyvesini rondoda cekilmis istiyor. Ogurmeyi gec agzini oyle bir kitliyor ki yedirmek mumkun değil.
Evet benim suçum oyle alistirdim sanirim ama bunlar icin de bir taktigin var mi kuzum alistirmak istiyorum.
Pes etmeden vermeye calisman en dogrusu gibi alisacaktir zamanla. Biz yumurta yiyemiyoruz ara verdik cok kustugu icin 9.ayda tekrar denicem o yuzden suan kahvaltimiz kahvalti gibi degil biber salatalik meyve dilimleyip tabagina koyuyorum yogurt koyuyorm ona gore pankek yapiyorum yogurt haric hepsini yiyo doke saca taneli seyleri ben metal kasik catalla yedirdigim de oluyo kendini buyuk hissediyo sanirim bi yandan bizi izliyo sonra tekrar yiyo fln oyle oyalaniyo 30 40 dk ama pes etme farkli sekillerde sun. Bide 1 2 kasik yese yeterli bence buyuk adam gibi 1kase yiyip doymasini ben hic beklemedim hatta yiyeceklerle oynadiktan sonra da emmek istiyo
Düzelir inşallah canım benim büyük çocuk yumurta 2 yaşına kadar sevmedi şurada 3 aydır yiyor.
Mirza bebegim de en çok anne sutuyle karıştırılan yumurtayı sevdi. O yiyor maşallah. Bugün yogurtla karıştırdım yumurtayı onu da yedi ama süt kadar hoşuna gitmedi. Ben De bugün pankek yapayım diyorum nasıl yaptın sen tarifini verebilir misin
Canim bizde cok ise yarayan bir kabizlik cayi tarifi birakayim buraya.dene bakalim. Isteyen de faydalansin.
KABIZLIK CAYI:
-3 -4 adet kuru kayisi
-yarim su bardagi icme suyu
Kayisilari virkac parcaya kesip suda kaynatiyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra ister o suyunu süzüp içirin, ister ezip yedirin.
Brn suyunu suzup biberona koydum. Bayila bayila icti. Hem sivi alimina destek olmus oluyoruz hem de kansizliga birebir. Demir ve potasyum orani cok yuksek bir gida.
Kendinizde bile gönül rahatligiyla kullanabilirsiniz.
Masallah kuzuya. Bizimki kemirip agzinda biriktiriyor uygun bi zmanda cikariveriyor agzindan. Almaya calisip mudagale edersem basiyor yaygarayi. Hazine gibi sakliyor bendenBelki bebeklede alakalıdr canım ya. Zamanla alışır. Mesela benimkinin ağzına ekmek içi veriyorum bişeye bandırıp onu bile yiyo maşallah.
Evet canım ya, kalanlara da kendisine de çok yazık etti patronum. Zaten işten doğum izninde ayrılmıştım ama yıl sonunda dönmeyi düşünüyordum. Nasip değilmiş
Hayır.Herkese günaydın
D vitaminini ve demir takviyesi dışında herhangi bir şey kullanıyor musunuz?
Kan damlasi kullaniyoruz bizdeHerkese günaydın
D vitaminini ve demir takviyesi dışında herhangi bir şey kullanıyor musunuz?