Panik yapma canim rahat ol. Bebegin icin En dogru olan senin bildigin, senin yaptigindir merak etme. Ben de ilk baslarda cok paniklemistim ek gida serüveninde. Korkmustum. Ama simdi hergune her ogune farkli seyler deneyerek damak zevki, yemek kulturu, duzen, denge kurmaya calisarak, ogrenerek, arastirarak, bazen de bebegimin verdigi tepkilere gore kendim yeni seyler ureterek, besliyorum bebeğimi. Cok da zevk almaya basladim. Esim diyor ki kitap cikarsana
kendi ymeklerime bile ozenemiyorum bu kadar.
Henuz kiymayi sindirip ogutemedigi icin rondoda geciyorum ben mutlaka. Ki sen ilk defa vereceksen cekmeni tavsiye
ederim. Bak sana soyle anlatayim;
Baslangicta 300 gr en az 3 kere cekilmis kuzu kiyma aldım, onlarui 1 yk. Olacak sekilde top yapip dondurdum. Ordan alip alip kullaniyorum. Bu sana rahat 1 ay gider zaten. Arada vermedigim gunler de oluyor tabi her yemege yakismaz diye dusundugum icin, yada midesini yormamak adina.
Ilk kiymali corbam da su sekildeydi,
Patates, sogan, havuc, kabak, az pirinc, 1 top kiyma. Rondodan cekip az zeytinyagi ekleyip verdim. Aksama da ayni kalandan verdim.
Boyle cesitlendirebilirsin sen corbani. Mesela sarimsak, bezelye, fasulye, vs gibi mevsim sebzesi.
Ogurmesinden korkma canim, panik yapma o bir refleks.
Tabiki mutlaka senin denetiminde gozetiminde olsun ama yakinlarinda ol bebeginin. Merak etme yutamadigini ogurerek cikariyor.cok tıkanırsa patmaginla müdahale edersin.
Salatalik veriyorum cok da seviyor. Yutamadigini zat3n cikariyor. Cikaramadigi yada tikandigi olursa parmagimla aliyorum.ama cok agliyor aliyorum diye. Havuc kemirmeyi seviyor ama salataliga gore daha,sert oldugu icin biraz buharda yumusatip veriyorum havucu. Ekmegi ilk defa dun verdm eline, biz ymek yerken o ekmek kemirdi. Ara,ara ogurdu , yutamadigini cikardi.
Bu sekilde verileb parmak gidalar beslenme egitimi yanisira motor gelişimi icin de katli sagliyor bebege.
Aslinda bircok seyi biliyorsundur da hatirlamiyorsundur, her bebek ilk bebektir der annem hep.gayet normal boyle hissetmen. gonlunu ferah tut. Digerini nasil mis gibi buyutup bu gunlere getirdiysen bunu da buyutursun merak etme. Icindeki annelik gücün herseyin ustesinden gelir