- 21 Kasım 2016
- 3.677
- 5.249
- 158
Cnm gecen ay bnde aynisini dedm bu cocuk bu ay zayifladi ne mama yedi ne ek gida die butun ay desm durdum doktoe kontrolune bi gittim anlattim doktora tartti dedi hayir kilo almis aksine boy atmis bnmde icim rahatlamisti aynen zorla yedirilince 1 yasindan snra sikintilari yememeleri basliomus bnde zorlamiorm sicak zten biz bile yiyemioruz bol sivi vermeyi unutma amaBende bir umut bekliyorum hava da sıcak 200-300gr alsa yeter ayda ama sanki kilo verecek gibi geliyor böyle. İnşallah alışır dediğin gibi. Zorlamam küçükken eşimin burnunu sıkıp vermiş kayınvalidem yemekleri hala yemekle arası yok. Ben değişik şeyler sunuyorum yerse diye kuzuma ama hepsini ben yiyorum
Yumurta sarısı sadece tadımlık yedi ilk zamanlar şimdi nasıl verdiysem yemiyor bulamaçada razıyım ama yok yemiyorBurda herkes şunu yiyor,bunu yiyor yazınca ben de stres oluyordum,bir tek benimki mi gönülsüz yiyor diye üzülüyordum, demek ki yemeyenler de varmış,rahatladımbizimki de sadece yoğurdu çok güzel ve severek yiyor, 3 kere çekilmiş kuzu kıymayı suda haşlayarak pişirdim ve sebze püresine ekledim,sevmedi sadece sebze püresi olursa 2 yemek kaşığı kadar yiyor sonra ağız kilit,zorlamıyorum bende, bi tane kayısı yiyor bir de. Günlük ek gıdamız bu kadar. 7.5 aylık olduk nerdeyse.
Kahvaltıda ,yumurta sarısını ayrı verdim yemedi, yumurta sarısı,labne,tereyağı karıştırdım yemedi, bu karışıma muz ekledim yine yemeditahıllı kaşık maması aldım, çok az miktarda onunla karıştırarak deneyeceğim, yumurta sarısı önemli çünkü. Yerse bir süre öyle devam edeceğim, sonra yine ayrı ayrı vermeyi deneyeceğim,bulamaç tipinde şeylere alışmasını istemiyorum
Çok teşekkür ederim canım.Maşallah canım seninki de baya konuşmayı sökmüş neredeyse
Çok geçmiş olsun bu arada..
Ben de patates havuç kaşar rendeledim içine yumurta sarısı koydum onu tost makinasında yağlı kağıt arasında tost gibi yaptım soğuyunca parça parça eline verdim mis gibi yedi. Ben de yedim lezzetli oldu.Bu sıcakta sadece yumurta sarısı erişkinler bile zorlanıyor. Ya da gene tost makinasında omlet gibi yapılabilirYumurta sarısı sadece tadımlık yedi ilk zamanlar şimdi nasıl verdiysem yemiyor bulamaçada razıyım ama yok yemiyor
Bizim doktorumuz 6.ay itibariyle kilo almasa bile hiç sorun değil demiştiBende bir umut bekliyorum hava da sıcak 200-300gr alsa yeter ayda ama sanki kilo verecek gibi geliyor böyle. İnşallah alışır dediğin gibi. Zorlamam küçükken eşimin burnunu sıkıp vermiş kayınvalidem yemekleri hala yemekle arası yok. Ben değişik şeyler sunuyorum yerse diye kuzuma ama hepsini ben yiyorum
Burda herkes şunu yiyor,bunu yiyor yazınca ben de stres oluyordum,bir tek benimki mi gönülsüz yiyor diye üzülüyordum, demek ki yemeyenler de varmış,rahatladımbizimki de sadece yoğurdu çok güzel ve severek yiyor, 3 kere çekilmiş kuzu kıymayı suda haşlayarak pişirdim ve sebze püresine ekledim,sevmedi sadece sebze püresi olursa 2 yemek kaşığı kadar yiyor sonra ağız kilit,zorlamıyorum bende, bi tane kayısı yiyor bir de. Günlük ek gıdamız bu kadar. 7.5 aylık olduk nerdeyse.
Kahvaltıda ,yumurta sarısını ayrı verdim yemedi, yumurta sarısı,labne,tereyağı karıştırdım yemedi, bu karışıma muz ekledim yine yemeditahıllı kaşık maması aldım, çok az miktarda onunla karıştırarak deneyeceğim, yumurta sarısı önemli çünkü. Yerse bir süre öyle devam edeceğim, sonra yine ayrı ayrı vermeyi deneyeceğim,bulamaç tipinde şeylere alışmasını istemiyorum
Kimi bebekler de bir yasina kadar sürüyormuş canim dis cikartmasiDis çıkartmayan kalmamis heralde. Benim oğlum 8.5 aylık oldu hala dişi yok bi anormallik mi var acaba
Ben demir ilacı kullanmiyorum onun etkisi falan olabilir mi acaba. Kac aydir kaşınıyor ama hala yok diş.Kimi bebekler de bir yasina kadar sürüyormuş canim dis cikartmasi
Kızlar minnosum hasta oldu grip öksürük ishal hepbirlikte başladı kendi dr. Dışında başka dr. Gittik bugün kiyma tavuk balık için çok geç kalmassindedi şok oldum kuru fasulye nohut baklagil sebze herşeyi vermen lazım dedi patlıcan pırasa hariç ver dedi et tavuk veya balık kesin günlük tüketsin dedi biz daha yogurt yediremiyoruz.... ayrıca el sallıyor mu kendi kendine yatarken oturuyordu falan diye sordu henüz el sallamıyor kendisi oturmuyor biz oturtunca oturuyor ama panik oldum birden el sallayan falan varmı meleklerimizden yatarken kendi oturan
canim bnm kizimda 7 bucuk aylik hala dis yok ama 3 aydan beri dis problemi cekioruz surekli eli agzinda isirio kabarik ustler doktorumuz gecen ay 4u birden gelecek gibu duruo demisti ama hala ne gelen var ne giden çekip duruoDis çıkartmayan kalmamis heralde. Benim oğlum 8.5 aylık oldu hala dişi yok bi anormallik mi var acaba
Benim kızımında dişi çıkmadı, 7.5 aylık. 3 gündür de 37.5-38.5 derecelerde gidip geliyor ateşi. Belki diştendir diyorumDis çıkartmayan kalmamis heralde. Benim oğlum 8.5 aylık oldu hala dişi yok bi anormallik mi var acaba
canim bnm kizimda 7 bucuk aylik hala dis yok ama 3 aydan beri dis problemi cekioruz surekli eli agzinda isirio kabarik ustler doktorumuz gecen ay 4u birden gelecek gibu duruo demisti ama hala ne gelen var ne giden çekip duruo
Bizimkinin 4 ayliktan beri surekli eli agzinda salyasi falan var boynunda kehribar kolyesi var onu cekistirip ağzına sokuyor çiğniyor ara ara huzursuz oluyor ama hala tık yok. Bi cikarsalar da su dişleri rahatlasalar.Benim kızımında dişi çıkmadı, 7.5 aylık. 3 gündür de 37.5-38.5 derecelerde gidip geliyor ateşi. Belki diştendir diyorum
Biz de dün röntgen filmini gösterdik doktoruna, bir problem yok, her şey yerli yerinde dedi. Hâlâ eşit değil ama önemli değilmiş demekBibliyo
Canım boğum meselesini konuşmuştuk. Biz bizim kızı götürdük. Doktor muayene etti, filme gerek olmadığını söyledi. Eskiden boğum eşitsizliğine çok önem verilirdi ama artık muayene bulguları ve ilk çekilen kalça ultrasonu iyiyse sorun olarak görmüyoruz dedi. Haberleşiriz demiştik. Siz naptınız canım?
Biz de dün olduk ve ateşi yükseldi popodan en yüksek 37.5 du ama korkudan hem ılık duşa soktum hem fitil yaptım. Sabah oldu hala ara ara ateşi yüksliyor bu yüzden buray bakayım demiştim, son durum nedir?Kizlar merhaba menenjit asisi yaptirip bebegi ateslenen oldumu kizimin atesi 39a cikti cok korktum suan iyi gibi ama bi yukselio soguk eklemlerinw uyguluyorum dus aldiriorm susuo 2 saat snra gene ayni
Canim biz 3 gun cektik yuksek atesi suan cok sukur iyi 3 gun sonunda normale dondu cocuk bexsero ile nimenrix i bir arada yaptik biz gercekten kizima agir geldi 39 da cok korktum bide kustu iki sefer ates yuzunden kusan bir bebek deil cunku cok sukur atlattik insallah sizde atlatirsinix doktorumuz 4 saatte bir calpol ver demisti bnde ates yok die vermemistim snra cikinca verdim bu sefer 2 saat snra 39u gormustuk ilik su hemen doktorumuzun onerisi ile yeniden calpol verdik 4 saatte bir vermeye devam ettik gecti sukurkiBiz de dün olduk ve ateşi yükseldi popodan en yüksek 37.5 du ama korkudan hem ılık duşa soktum hem fitil yaptım. Sabah oldu hala ara ara ateşi yüksliyor bu yüzden buray bakayım demiştim, son durum nedir?
Ben de yalnızım bugün ateşi yükseliyor ara ara calpol vereyim diyorum da ölçüyü unutmuşum, ne kadar vermek gerekiyor? 4 saat sonra illa tekrarlamak mı lazım?Canim biz 3 gun cektik yuksek atesi suan cok sukur iyi 3 gun sonunda normale dondu cocuk bexsero ile nimenrix i bir arada yaptik biz gercekten kizima agir geldi 39 da cok korktum bide kustu iki sefer ates yuzunden kusan bir bebek deil cunku cok sukur atlattik insallah sizde atlatirsinix doktorumuz 4 saatte bir calpol ver demisti bnde ates yok die vermemistim snra cikinca verdim bu sefer 2 saat snra 39u gormustuk ilik su hemen doktorumuzun onerisi ile yeniden calpol verdik 4 saatte bir vermeye devam ettik gecti sukurki
Yarım ölçek demişti bize doktorBen de yalnızım bugün ateşi yükseliyor ara ara calpol vereyim diyorum da ölçüyü unutmuşum, ne kadar vermek gerekiyor? 4 saat sonra illa tekrarlamak mı lazım?
4 saatte bie tekrarlamak gerekio cnm bize doktor 5cc demistiBen de yalnızım bugün ateşi yükseliyor ara ara calpol vereyim diyorum da ölçüyü unutmuşum, ne kadar vermek gerekiyor? 4 saat sonra illa tekrarlamak mı lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?