• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Günaydın kızlaaarr ek gıdada ne alemdesiniz biz havuç kabak patates elma kayısı yedik dün karpuz verdim ama çok tatlı olduğu için tereddüt ettim vermekse sakınca olur mu vermesem mi ne yapsam. Bir de şimdi denediğim sebzelerden çorbayı nasıl yapicam ya bi el atın banaaa🙄🙄😕

merhabalar kasım anneleri geçen sene resmen zamanımız burda geçerdi..4 Kasımda aldım oğlumu bende kucağıma sonrası bildiğiniz gibi :)) diş çıkaran var mı nasıl durumlar emeklemeler ek gıdalar bababa lar ?
Benim tosbik de 8 kasımda doğdu 👼
Bizim dişler 1 buçuk ay önce el salladı bize 3 gün aralıkla 2 alt dişi çıkardık şimdilerde ısırarak göğsümü parçalama derdinde 🙄 ek gıdada yavaş ilerliyoruz biz alerjimiz var her şeyi veremiyorum maalesef, bizimki emekleme işinde üşengeç çıktı yerinden kıpırdamiyo sevdiği oyuncağı uzağına koyuyorum bir iki dener öyle öyle alışır diye yok öyle ayağına gelmesi için izliyo sadece 🤣 bababab seslerine de son gaz devam 🤗
Büyüdü bebisler insan inanamıyor daha dün doğdular ya dün zaman çok zalım çok 😅

Günaydın kızlaaarr ek gıdada ne alemdesiniz biz havuç kabak patates elma kayısı yedik dün karpuz verdim ama çok tatlı olduğu için tereddüt ettim vermekse sakınca olur mu vermesem mi ne yapsam. Bir de şimdi denediğim sebzelerden çorbayı nasıl yapicam ya bi el atın banaaa🙄🙄😕
Canım ben normalde patates havuç ve bezelye(kabuklarını soyup) haşlıyorum, biraz da zeytinyağı koyuyorum. Öyle ezip püremsi bir kıvam aldırıyorum. Tam sulu çorba olmuyor yani. Doktorum böyle yap demişti, böyle yapıyorum ben de. Başka arkadaşlar ne önerir bilmiyorum.

Bir de karpuz ilk başta verilmiyor diye biliyordum ben. 8-10aylıkken filan veriliyor sanırım.

Canım ben normalde patates havuç ve bezelye(kabuklarını soyup) haşlıyorum, biraz da zeytinyağı koyuyorum. Öyle ezip püremsi bir kıvam aldırıyorum. Tam sulu çorba olmuyor yani. Doktorum böyle yap demişti, böyle yapıyorum ben de. Başka arkadaşlar ne önerir bilmiyorum.

Bir de karpuz ilk başta verilmiyor diye biliyordum ben. 8-10aylıkken filan veriliyor sanırım.
Kac kasik yiyor canim ogun olarak vermeye basladinmi
Bende deneme surecindeyim patates havuc kabak ispanak( biraz ince bulgur koydum icine) bunlari denedim yogurt ile baslamistim zaten .

Bu arada kilolar konusulmus benim de 83 ile doguma girdim ilk ay 68 e dustum ama suan 71 im. Emzirmeye devam ama kilo almaya basladim tekrar. Surekli atistirma yapiorum ogun harici. Birde ekmege sardim 😖😖

Kac kasik yiyor canim ogun olarak vermeye basladinmi
Bende deneme surecindeyim patates havuc kabak ispanak( biraz ince bulgur koydum icine) bunlari denedim yogurt ile baslamistim zaten .
Hastalandığından beri hiç yemiyor, yapıp yapıp döküyorum canım... Önceden mesela küçük bir kasesinin yarısı kadar filan yiyordu. Doktor öğle öğünü olacak demişti ama ben ana öğün ara öğün gibi düşünmüyorum, yemezse de zorlamıyorum. Yediği kadar verip üstüne emziriyorum. Öğlen veriyorum canım.

Sen de çok şey denemişsin, şifa olsun kuzuna inşallah 💕

Benm dana karpuz kavun yiyodu. Doktorumuza sordum kavundan ziyade karpuz ver çok abartmadan yiyosa yesin dedi canım.
Bende kabak patates havuç ve soğanı haşlıyorum sonra soğanı çıkarıp biraz irmik koyarak çorba yapıyorum. Bazen ıspanak bazen bezelye koyuyorum çorbasına.
Yoğurt denediysen yayla çorbası yapabilirsin.
Bize doktorumuz tel şehriye ve irmikle çorbalar yapabilirsin dedi.
Birde başka bi doktora gitmiştik hakan kılıç ek gıda diye YouTube de 35 dk lık bi videosu var ilk 18 dk sı ek gıdayla ilgili. İstersen onu dinleyip kendine Notlar alabilirsin.
Hatta bende 4,5 aydan başlayıp 12 aya kadar ek gıda öğün listesi var kendisi gönderdi isteyene mail olarak atabilirim

Kuaföre gitsen belki yapabileceği bişey vardır canım. Benmde doğumdan sonraki 2 ay 11 kg gitmişti. Ama sonrasında tüm kiloyu geri aldım. Şu 1 aydır hiç bişey yapmıyorum ama 3 kg gitti kendi kendine. Biraz kendimi kasarsam bu 2 ay içinde iyi bi kilo vermem lazım inşallah verebilirim. Kendin için böyle düşünme bende kendimi çok çirkin hissediyorum ama doğum yapıp kilolu kalan bi biz değiliz, mucizelerimiz büyüdükçe illaki kilo vericez. Şuan ne tam düzen kurabiliyo ne diyet yapabiliyoruz. Emira SY Emira SY dediği gibi diyet topikleri var bende eskiden orayı takip ederek 20 kg vermiştim güzel gaza geliyo insan. Hatta emziren anne topiğini ben hiç görmemiştim bakayım da beraber takılalım orada:) rekabet bu konuda çok iyi. Benim bi arkadaşım vardı oradan tanıdığım hala bile konuşuyoruz onunla. Aynı kilodayken hedefe ulaşıp bırakmıştık diyeti, o da 2 sene önce anne oldu ve çok fazla kilosu kalmış :/ ama o bile tekrar rekabet edelim diyo :)

Ay çok utandımm :olamaz: 3-5 mesaj farkı anlarımda bin mesaj fark nedir anacım:ukala:
Çalışırken tüm gün buradaydım aferim bana, yarış olsa ödül kazanırmışım :sampiyon:En Büyük KK:KK53:
Kuafore gittim cnm dedi kesilmesi lazim dipten cok düğüm olmus eltim ugrasmak istemememis acıcı alip biz deneyelim dedi bakalim aldik insallah acilir yoksa kesilsin istemiyorum. Insallah veririz kilolari ben veremiyorum yapisip kalmis gibi resmen linki atabilirmisin bulamadim ben o topigi ben emzirmiyorum bu arada

Benm dana karpuz kavun yiyodu. Doktorumuza sordum kavundan ziyade karpuz ver çok abartmadan yiyosa yesin dedi canım.
Bende kabak patates havuç ve soğanı haşlıyorum sonra soğanı çıkarıp biraz irmik koyarak çorba yapıyorum. Bazen ıspanak bazen bezelye koyuyorum çorbasına.
Birde başka bi doktora gitmiştik hakan kılıç ek gıda diye YouTube de 35 dk lık bi videosu var ilk 18 dk sı ek gıdayla ilgili. İstersen onu dinleyip kendine Notlar alabilirsin.
Hatta bende 4,5 aydan başlayıp 12 aya kadar ek gıda öğün listesi var kendisi gönderdi isteyene mail olarak atabilirim
Bana atarmisin canim ozelden yazayim mail adresimi

Hastalandığından beri hiç yemiyor, yapıp yapıp döküyorum canım... Önceden mesela küçük bir kasesinin yarısı kadar filan yiyordu. Doktor öğle öğünü olacak demişti ama ben ana öğün ara öğün gibi düşünmüyorum, yemezse de zorlamıyorum. Yediği kadar verip üstüne emziriyorum. Öğlen veriyorum canım.

Sen de çok şey denemişsin, şifa olsun kuzuna inşallah 💕
Amin canim hepimizin kuzuna sifa olsun . Yaptigim purelerden minicik damla kadar ya aldi ya almadi israr etmedim hic . Deneme surecinde nede olsa . Gecmis olsun cok sifa versin rabbim

Ayy bana atabilir misiiinnn🤗😂😂

Ayy iyi bari azıcık vermeye devam edeyim o zaman çünkü deli gibi saldırıyo meyve gördü mü😂😂

Kizlar nolur yardim edin bebigim nezle oldu burnu akio hapsuruo uyuyamio uyanio aglayarak ne yapabilirim ben hic hastalanmam ailemde hastalanmazdi napilir bilmiorm pek

@yagmur_20 Kozmogirl17 Kozmogirl17 kızlar hiç sesiniz çıkmıyor iyi misiniz?
Canim iyiyiz cok sukurde vakit bulamiyorum artik hic biseye yaz geldi havalar isindi koray sokaklrda kutay pessinde asil zor zamanlara girmisiz siz nasilsiniz canim takip edemiyorum iki cocuklu hayat guzel dimi

Kizlar nolur yardim edin bebigim nezle oldu burnu akio hapsuruo uyuyamio uyanio aglayarak ne yapabilirim ben hic hastalanmam ailemde hastalanmazdi napilir bilmiorm pek
Burnunu serum fizyolojik ile bol bol temizle canım bide ıhlamur ver. Başka ne yapılabilir hiç bi bilgim yok inşallah çabuk atlatır

Canim gecenlerde benimkide rahatsızlandi atesi cikti ilk once calpolle dusurduk sonrasinda burun akintisi geniz akintisi oksuruk biarada geldi onuda burnunu temizledik bol bol iburamin diye bebeklere soguk alginligi surubu veriloyor onu kullandik tabi yinede doktorunuza sorup kullanin birde oksurugu icin ilacsiz hava verdik sadece serumla yani bir haftada ancak iyilesti buarada cok gecmis olsun canim

Serum fizyolojik damlatıp otribebeyle çekeceksin canım, burnu tıkanmasın. Tıkanınca orta kulak iltihabına daha yatkın oluyor bebekler. Pazartesi yine de bir doktora giderseniz daha iyi olur tabi

Canim gecenlerde benimkide rahatsızlandi atesi cikti ilk once calpolle dusurduk sonrasinda burun akintisi geniz akintisi oksuruk biarada geldi onuda burnunu temizledik bol bol iburamin diye bebeklere soguk alginligi surubu veriloyor onu kullandik tabi yinede doktorunuza sorup kullanin birde oksurugu icin ilacsiz hava verdik sadece serumla yani bir haftada ancak iyilesti buarada cok gecmis olsun canim

Bizde ateş dışında aynı şeyleri yaşadık.acile gittik geçen hafta aynı şurup verildi.bol bol temizliyoruz.hala tam atlatamadı 😔 bayramın 1.gunu sesi bile gitti yavrunun şimdi daha iyi şükür .
Size de geçmiş olsun canım

Back