• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
ben de okuduğum hamilelik kitabında şöyle bir bilgiye rastladım.
hiç bulantı ve kusma olmaması çok normalmiş.
ama bulantı sorunu yaşayan kişilerin yaşamayanlara oranla düşük olasılığı daha az bulunmuş.
yani bulantı da normal :)

hamilelerin %25'inde bulantı ve kusma beraberken, %50 sinde sadece bulantı ve yaklaşık %25 inde de hiç belirti olmuyormuş.
Ben de onu diyorum. Sağlıklı gebelik için bulantı olması daha normal karşılanıyor olmamasına oranla. Ama bu midesi bulanmayanlar için sağlıksız gebelik dememizi asla gerektirmez. Ki çok sağlıklı gebeliklerdir. Ama o yorumu yapan hanımefendi direkt sağlıklı kadın ve sağlıksız kadın ayrımı yapmış! Gebelik bile değil direkt anneyle ilgili yorum. Bulantılı hamilelik geçirenin oranı geçirmeyenden fazlayken bu kadar kesin yorum yapılmasını doğru bulmuyorum!

Kizlar benim annem 2 hamileliginde de kusma ya da bulanti olmamis. Cok saglikli hamilelik gecirmisler. Ee bizde kardesimle saglikliyiz cok sukur. Teyzelerimde hic yasamadi. Kardesimde hamile kaldi onda da olmadi. Bende hamileyim ve şuana kadar bir belirti yok.

Yakin arkadasim hamileligi boyunca surekli bulanti ve kusma yasadi. Cok saglikli bebegi oldu. Simdi 2. bebegi olacak. Bu sefer ayni seyleri yasamadi. Bebekte kendide cok saglilikli şuan.

Herkesin bünyesi çok farkli. Lutfen bir baskasiyla kendinizi karşılaştirmayin.

Hepimiz hamileyiz ve cok kiymetliyiz❤

Kizlar benim annem 2 hamileliginde de kusma ya da bulanti olmamis. Cok saglikli hamilelik gecirmisler. Ee bizde kardesimle saglikliyiz cok sukur. Teyzelerimde hic yasamadi. Kardesimde hamile kaldi onda da olmadi. Bende hamileyim ve şuana kadar bir belirti yok.

Yakin arkadasim hamileligi boyunca surekli bulanti ve kusma yasadi. Cok saglikli bebegi oldu. Simdi 2. bebegi olacak. Bu sefer ayni seyleri yasamadi. Bebekte kendide cok saglilikli şuan.

Herkesin bünyesi çok farkli. Lutfen bir baskasiyla kendinizi karşılaştirmayin.

Hepimiz hamileyiz ve cok kiymetliyiz❤
Çok güzel anlatmissin ♥️

Hepimizin yaşadıkları, psikolojisi, yediği içtiği, bulunduğu ortam her şey o kadar farklı ki. O yüzden kesin yargılardan kaçmak en doğrusu. Herkes moral bulmak için bir şeyler öğrenmek sevincini ya da acısını paylaşmak için burada. Bizi bizden baska kimse anlamaz.
Önemli olan birbirimize destek olabilmek. İnşallah hepimizin bu güzel yolculugu tatlı anılarla süslenip mutlu bir başlangıca ulaşılır. Meleklerimiz ve biz :emir_bebek::dua::KK73:

Doktorlarımızın dedigi gibi hastalik yoktur hasta vardir.Her hamilelikte kendine hastir.Her vucut kendine ozel tepkiler verir.Fabrikasyon urunu degiliz neticede.Bulanti ceken de vardir cekmeyen de.Herkes su ilk trimester da kendini rahatlamaya çalışıyor.Birbirimizle cok sey paylasip birbirimize danisacagimiz cok uzun bir sure var onumuzde Allah izim verirse.Kimseye kirmaya gerek yok.incitici konusmayalim lütfen.

Ne alakası var? Asıl bulantı olursa sağlıklı gebelik derler. Bunun sağlıklı kadınlarla ne alakası var? Herkesin doktoru hastasına göre konuşuyor sanırım.
Benimde başımdan 5 gebelik geçti bir tek son gebeliğimde bulantı kusma olmuştu doktorum çok sevinmişti bu sağlıklı gebelik işte demişti. Bu defa doğacak bu çocuk demişti çok şükür ki oğlumu kucağıma aldım. Şimdi yine bol kusmalı bir gebelik geçiriyorum. Ama ablama bakıyorum iki defa hamile kaldı ikisini de kucağına aldı hiç öyle bulantı kusması olmadı. Kişiye göre değişiyor demek ki kesin sınırları yok sanırım.

Yani şurda 5 kilo vermişim. O bayanın dedikleri nasıl etkilemesin beni? O kadar acı çekiyoruz evlatlarımız için.

Benimde başımdan 5 gebelik geçti bir tek son gebeliğimde bulantı kusma olmuştu doktorum çok sevinmişti bu sağlıklı gebelik işte demişti. Bu defa doğacak bu çocuk demişti çok şükür ki oğlumu kucağıma aldım. Şimdi yine bol kusmalı bir gebelik geçiriyorum. Ama ablama bakıyorum iki defa hamile kaldı ikisini de kucağına aldı hiç öyle bulantı kusması olmadı. Kişiye göre değişiyor demek ki kesin sınırları yok sanırım.
Aynen öyle benim ablam ve annem hatta kayınvalidem ve dostum da bulantısız ve kusmamız gebelik geçirmişler. Ama bir sürü komşumuz da bulantılı ve kusmalı geçirmişler. Şimdi annemler sağlıklı kadınlardı da ben değil miyim? Testlerim de normal çok şükür üstelik.

Yani şurda 5 kilo vermişim. O bayanın dedikleri nasıl etkilemesin beni? O kadar acı çekiyoruz evlatlarımız için.
Canım yok biz sağlıksız değiliz öyle deme:(((( yani herkesin hamileliği başka farklı ikisi de normal bence ya benim arkadaşım vardı kızı 9 ay mamayla beslediler 9 ay hastanede yattı sürekli kusuyordu 10 kilo verdi hamileyken doktor iu demiş bunca yıllık meslek hayatımda başıma gelen 2. Vakasın. Ama ikinci hamileliğinde kusmayı bırak bulantısı bile olmadı ikisi de sağlıklı çocuklarının. Arkadaşımda iyi :)

Günaydın kizlar gece yatmadan basina ağrı hemde tepesine acaba dedim tansiyonun ölçtük normal ama ilk defa oyle oldu iyiyim bugün ama arada bulantılar oluyor cok acikiyorum gecen aksam ne yaptım bir tabak salata turşusu yedim
Salatalık turşusuna aşerince erkek bebek oluyor derler.

Mrb kızlar şimdi doktordan çıktım normalde 6+5 teyim kalbi dinledik:KK200: çok az da olsa duyuldu:halay: ultrason da 6+2 görünüyor doktor normal sıkıntı yok dedi bebiste 5.3 mm sizce normal mi?
Normal canım daha çok küçük yine duymuşsun azda olsa.

teşekkür ederim arkadaşım dün gece 4 kayısı iki ceviz suya koydum sabah bi güzel hüplettim bakalım inşallah faydası olur bide iki gündür sabah akşam birer bardak kefir içiyorum
İnşallah şifa olur canım

Normal canım daha çok küçük yine duymuşsun azda olsa.

İnşallah şifa olur canım
Evet cnm azda olsa duydum çok şükür insan yinede tereddüt ediyor işte :110:acaba sıkıntı mı var die ama inşallah yoktur haftaya yine gitmeyi düşünüyorum bu sefer kesin duyulur heralde dimi 7.hafta da

Canlar selamlarr
Bugün 8 haftalık olduk şükür.Dr randevumuz vardı.Elhamdülillah herşey yolunda ilk kez kalp atışını duyduk.Allahım herkese tattırsın ne kadar güzel bi duygu ya..:KK68: Eşim yazık bendende tedirgindi en çok o rahatladı duyunca kalbini.Bişey olacak diye korkudan sevinemiyo bile garibim :confused:

Evet cnm azda olsa duydum çok şükür insan yinede tereddüt ediyor işte :110:acaba sıkıntı mı var die ama inşallah yoktur haftaya yine gitmeyi düşünüyorum bu sefer kesin duyulur heralde dimi 7.hafta da
Canım 8. Haftanda git sonra ayda bir gidersin düzenli olur ben öyle yapıcam bugün gittim tam 8. haftam hem daha net görür duyarsın.

Amin canım amiin inşallah :KK23:

aa ne güzell, senin belirtilerin nasıl gidiyo bulantın kusman ağrın sızın varmı :ıslık: ay ne çok sordum dimi :-)
Ayyy olmaz mi; kusma yok ama ölüyorum bulantidan ve halsizlikten. Çok sık acıkıyorum. Yiyince de bulantı başlıyor. Sudan, çaydan tiksindim. Sıvı içemiyorum. Bulantım daha da artıyor. Sürekli ekşi ve tuzlu istiyor canım. Tatlıdan tiksindim. çaya şeker bile atamiyorum. bol bol tuzlu limon yiyorum. 4 yaşında kızım var. Onda hiç böyle olmamıştım. Resmen içim yanıyor.

Back