- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #1.741
Merhaba arkadaşlar, bende bu ay tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım, daha çok yeni umarım hepimiz saglıkla bebeklerimizi kucagımıza alırız.
35 yaşındayım. Sat:3eylül şu an6. Haftam keseyi gördük, bu hafta kalp ayaşı için gideceğiz. Aranıza gelmek isterim :)
Kızlar ben boğazımı tutamıyorum yaa.
Ben 5 eylülde tüp bebek tedavisine başladım. 87 kilo ile. Evet zaten şişkoyum
Amma vekalin bugün tartıldım 90 olmuşum. Cuma günkü kontrolde doktor glikoz değerimi fazla buldu ve bu hafta karbonhidrat tüketme ve perşembe tekrar bakalım dedi.
Ama ben bu hafta ekstra yemeye başladım. Ben nasıl kontrol edeceğim bunu ya
Ayrıca birşey soracağım. Kimlerin bulantısı başladı? Benim niye başlamıyor :))
Dipnot: İkizlere hamileyim
Evet 90 kiloyum
Evet sonsuz iştahım var
Evet bulantım yok
Allahım 200 kilo ile mi gireceğim ben doğuma
Süpersin canım ya.öncelikle içimi rahatlattığın için teşekkütler. Ama ben bu topiğe de geleyim hemen. Peki yediğimiz abur cuburlara kadar yazıyor muyuz oraya :))canım benim dur bi sakin
bende ilk gebelikte 90 ile başladım ..bulantılar kusma falan87 lere düştüm .... 96-97 gibi doğuma gitmiştim ...
yani kiloluyum ve çok alacağım diye bir durum yok ... tam aksine .
karbonhidrat kes evet... inan bana bebeğinin gelişimine hiç bir katkısı yok .
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/gebelikte-saglikli-beslenme-gunlugu.1035402/
zor gelmezse her akşam yukarıdaki linke menünü yaz bana .... diyet bölümü editörü olarak ... çok kişinin kilosuna hamdolsun müdahalemiz oldu burada seneler içinde ...
ama neler yediğini görmem lazım
ben kendim için açtım .... kontrol amaçlı .... sık sık yiyorum ... karbondan abur cuburdan uzak ..sağlıklı ama sık ... yine de kilom artmış daha 1.5 ayda
Süpersin canım ya.öncelikle içimi rahatlattığın için teşekkütler. Ama ben bu topiğe de geleyim hemen. Peki yediğimiz abur cuburlara kadar yazıyor muyuz oraya :))
Hııı şimdi tam anladım :)))canım ben yazıyorum orda zaten bi tekisteyen buyursun gelsin .... aynen öyle yazıyorum ben ne var ne yok ...
sende inan sağlıklı beslenip , çok kilo almadan atlatabilirsin bu krizleri
Ben bekliyorum. 6 kaldıselam hanımlar allah evlatlarınızı sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin burdaki herkesin hamileliği kesinleşmiş galiba bat bekleyen var mi benim gibi
Gecmis olsun cani bende cok kotu nezle oldu parol iciyorum oglumda da ictim Allah in izniyle birsey olmaz. Benim de bu aralar endiselerim var sana da sormak istedim benim doktorum bebegimin kalp atisini bana doppler den dinletti. Daha 6 haftalik hemde. Cok zararliymis ya kucukken dinlenmesi. Sen ne diyorsun canimİyi akşamlar herkese..
dünden beri çok kötüyüm migren ağrım tuttu ilaçta alamıyorum kafamı duvarlara vurdum resmen midem bomboş hala kusuyorum. Parol içtim istemeye istemeye normal zamanda geçirmezdi ağrımı parol ama Allah yardım etti çok çok iyiyim şimdi. Bebeğe bişey olmamıştır inşallah
benim de 5 kaldı canımBen bekliyorum. 6 kaldı
evet canım normal sınırlar içinde ama doğumdan sonra hic vermemiştim doğumdan iki gün sonra tartildigimda 4 kilo gitmişti sadece zaten kızım 3700 doğmuştu suyu da yokmuş demekki dedimmerhabalar hoş geldin .... Aminnnnnnnn kocaman diyeyim ...
bi tablomuz var oraya bilgilerini gireyim ... Hangi ildesin ? ilk bebek mi ? diğerlerini yazmışsın zaten :)))
13 kilo iyi ama .... normal sınırlar içinde almışsın .... benimde 2. ..ilkinde 6 kilo almıştım sadece ... ama çok kilolu hamile kalmıştım sanırım o yüzden 6 kilo yetti oğlumun 3.5 kilo doğmasına :))
şimdi yiyorum ya
İyi akşamlar herkese..
dünden beri çok kötüyüm migren ağrım tuttu ilaçta alamıyorum kafamı duvarlara vurdum resmen midem bomboş hala kusuyorum. Parol içtim istemeye istemeye normal zamanda geçirmezdi ağrımı parol ama Allah yardım etti çok çok iyiyim şimdi. Bebeğe bişey olmamıştır inşallah
evet canım normal sınırlar içinde ama doğumdan sonra hic vermemiştim doğumdan iki gün sonra tartildigimda 4 kilo gitmişti sadece zaten kızım 3700 doğmuştu suyu da yokmuş demekki dedim
Kızlar akşam ölçtürdüm yine betahgc 48 saatte 43 de 204 e çıkmış normal mi ya sizdedemi artış boyle
Çok geçmiş olsun canım,migren ağrım olmadı hiç ama çekenleri gördüm gerçekten çok kötü oluyorlar,neyse ki geçmiş kendine gelmissindir biraz. Ben acilde hamilelik testi yaptırmak için doktora dedim ki dişim ağrıyor hamilelik şüphem var ilaç alamıyorum bı test yapsak mı dedim, şüphen varsa Parol icebilirsin acilde hamilelik testi yapmıyoruz dediler :) neyse özelde yaptirmistim ben de. Yani paroldan bişey olmaz Allah'ın izniyle.İyi akşamlar herkese..
Grip çok fena salgın ne kadar dikkat etsek de alıyoruz işte, bal limon karabiber ılık su karıştırınca biraz iyi geliyor.Gecmis olsun cani bende cok kotu nezle oldu parol iciyorum oglumda da ictim Allah in izniyle birsey olmaz. Benim de bu aralar endiselerim var sana da sormak istedim benim doktorum bebegimin kalp atisini bana doppler den dinletti. Daha 6 haftalik hemde. Cok zararliymis ya kucukken dinlenmesi. Sen ne diyorsun canim
Maşallah çok güzel artmış, artisin en az iki kat artmiş olmasi önemli,seninki iki katı baya geçmiş bu da çok iyi. Bazen artış fazla olunca ikiz olabilir mi diye konuşuluyor,belki de ondan çok artmıştır :) hayırlı olsun,sağlıkla gelsin bebişinKızlar akşam ölçtürdüm yine betahgc 48 saatte 43 de 204 e çıkmış normal mi ya sizdedemi artış boyle
Kızlar ben de çok hafif mide bulantısı dışında bişey yok. Goguslerde damar ağrı sızı şişme hicbisey yok. Kasık ağrım da geçti. Belirti olsa bı turlu olmasa da niye yok diyorum bu sefer. Perşembe gelse de kalp atışını duysam biraz rahatlyacam.
sen şükür kalp atışını duydun, darısı bana ve bize duymayanlara..ama o zamanda bitmeyecek di mi bu evhamlar, hamilelik sabır işi gerçekten.bende ya ..resmen bulantı kusma bekliyorum .. gögüste bi gerginlik bekliyorum ..yok ... birde 15 sonra çağırdı ..kntrol 27 ekim bekle Allah bekle
sen şükür kalp atışını duydun, darısı bana ve bize duymayanlara..ama o zamanda bitmeyecek di mi bu evhamlar, hamilelik sabır işi gerçekten.
aynen bende basliyo. denek gibi hissetmeye basladim kendimi :) sut tuketiyorum. elma ve ayvayi deneyecem. yagli pek yemiyorum. tesekkurler canimİlk belirti önden gideni topiğimizin :)) sende başlıyor biz arkandan geliyoruz
az az ve sık ye.
yağlı yemeklerden uzak dur .
lifli gıdalarla beslen.
elma ve ayva mide yamasına iyi gelir .
sadece 1-2 yudum süt için derler ...
Rahat ve bol giyin.
aklımdakiler bunlar şu anda
cok gecmis olsun tatlim. gecen ben de ayniydim. serumla gecti. ilac almayi hic istemedim ama mecbur kalinca napalim. insallah bi sey olmaz ya uzulme canimİyi akşamlar herkese..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?