- 2 Ekim 2017
- 811
- 1.069
-
- Konu Sahibi marbling817
- #12.181
Düzenli sağım yapman lazımdı...mastit olmuşsun çok geçmiş olsun aynısını yaşadım ilk gebelikte...profesyonel makina ile hastanede falan pompala..bir de kendine iyi bir makina edin 2/3 saatte bir sağki içinde birikmesin..süt olsun diye çok yüklendin sanırım geçmiş olsunKızlar inanın çok kötü durumdayım . Süt öyle bir mahvetti ki beni . Goguslerim taş gibi Kocaman oldu . Makinam çok iyi olmasına rağmen sertlikten sağamiyor . Elle de iyi getiremedi k . Duşa girdim.cok uğraştım olmuyor . Acile gittik ağlayıp duruyorum acisindan. Bildiğiniz birşey var mı . Gelen msjlarinizi bile okuyamadım şuan . Duzelince hepsine bakacağım . Bebeklerimin ikiside kendi soluyordu bugün . Ben şuan süt derdindeyim
Sicak su torbası köy göğsünün üstüne ve sağmak zorundasın yoksa mastit olursun sıcak su torbası yumuşatır biraz ben 4 gün öleydim en son bi gece kızımı uyandırdım zorla emzirdim saatlerce uğraştım yoksa taş gibi oluyo ağrısı öldürüyo tavsiyem dahada sertleşmeden sıcak su torbası koyarak sagmakKızlar inanın çok kötü durumdayım . Süt öyle bir mahvetti ki beni . Goguslerim taş gibi Kocaman oldu . Makinam çok iyi olmasına rağmen sertlikten sağamiyor . Elle de iyi getiremedi k . Duşa girdim.cok uğraştım olmuyor . Acile gittik ağlayıp duruyorum acisindan. Bildiğiniz birşey var mı . Gelen msjlarinizi bile okuyamadım şuan . Duzelince hepsine bakacağım . Bebeklerimin ikiside kendi soluyordu bugün . Ben şuan süt derdindeyim
Ah canim ya cok zordur en hassas zamaninda üstelik hemşirelerden yardim iste belki onlar sağmana yardimci olurlarÖlüyorum ya . Bu gunler de geçse . Pompa ile çok sağdim doktor çok uyarilms dedi . Sadece elle yap dedi . Öyle bir zonk zonk yapıyor ki canım çıkıyor
Kıyamamm ya. Elle de zor olur ki.Ölüyorum ya . Bu gunler de geçse . Pompa ile çok sağdim doktor çok uyarilms dedi . Sadece elle yap dedi . Öyle bir zonk zonk yapıyor ki canım çıkıyor
Oyy oyy annesi onlar güçlü sana kavuşmak için hızla iyileşiyorlar bak. Sen kendne dikkat et onlar orda iyi bakılıyor. Zor biliyorum ama sabır kucağna geldiklernde bol bol koklaşıp emzirirsn. Sırf sağma ile demek göğüsler fazla uyarılıyor. Neler öğrencez daha. Sırf anne sütü yetiyormu mama takviye yapyorlarmı bebeklere acabaSağolun kızlar ilginiz için Allah razı olsun . İnşallah benim goguslerim gibi acı yasamayin sizler . İnanın ameliyat yerimi geçtim goguslerime ağladım . Çok daha zorlandim . Dün 2 kere acile gittik . En son Parol ağrı kesici serum bağladılar . Zonklama hafifledi geldim bir saat uyudum sonrasında sabaha kadar süt sağdim . Goguslerim taşa dönüştü adeta . Bugunler de geçecek inşallah . Neler atlattık ikiz gebeliktede
Bebeklerim oda solunumu yapıyor oksijen kesilmiş kuvezde. Anne sütü CC artiriliyor günden gune . Sarılık olmasınlar diye arada mavi ışık verdiklerini söylediler . Biberon deneyimine ne zaman başlarlar bilmiyorum ama biberon ve ardından emzirme sonra taburcu nasipse . Şuan en mutlu olduğum kendi solunumlarini yapmaları . Allah hiç birimizi evladiyla sinamasin yuzlerimizi güldürsün inşallah . Zor süreçler olsada minicik iyi gelişme tüm gün ağzınızi kulaklariniza götürüyor . Görüşürüz tekrar canlar bilgilendirme yaparım
Oyy oyy annesi onlar güçlü sana kavuşmak için hızla iyileşiyorlar bak. Sen kendne dikkat et onlar orda iyi bakılıyor. Zor biliyorum ama sabır kucağna geldiklernde bol bol koklaşıp emzirirsn. Sırf sağma ile demek göğüsler fazla uyarılıyor. Neler öğrencez daha. Sırf anne sütü yetiyormu mama takviye yapyorlarmı bebeklere acaba
Bendede olmuştu bende zorlamıştım sağcam diye ameliyattan 2 gün sonra 200 3. Gün 400 4. 600 cc katlayıp gitti baya taş gibi gezdim ağrısından yatamadım kendiliğinden söndü gitti şimdi sütüm baya azaldı bebeklere çerez gibi geliyorBu konuda çok dertliyim . Goguslerim kocaman oldu 3 katına ulaştı . Çok sertler . Güya süt dolular. Sağiyorum sağiyorum bardağın dibi kadar anca çıkıyor . Boşalmiyor ki . Duşa girdim masaj yaptım . Sıcak su torbası neler yaptım ama nafile ya . Öyle çaresizim ki . Gören maşallah bu ne dolu meme diyor ama içi boş gibi adeta . Bebeklere mama da takviye ediliyor bugün 120 ml anca çıktı anca verdim
Canım bende mama takviyesi yapyorum. Kilodan düştüler doktor destekleyelim dedi. Sıkılma strese de bağlı az. Kucağna geldiklernde emzirdikce rahatlar göğüslern sabır canmBu konuda çok dertliyim . Goguslerim kocaman oldu 3 katına ulaştı . Çok sertler . Güya süt dolular. Sağiyorum sağiyorum bardağın dibi kadar anca çıkıyor . Boşalmiyor ki . Duşa girdim masaj yaptım . Sıcak su torbası neler yaptım ama nafile ya . Öyle çaresizim ki . Gören maşallah bu ne dolu meme diyor ama içi boş gibi adeta . Bebeklere mama da takviye ediliyor bugün 120 ml anca çıktı anca verdim
Bendede olmuştu bende zorlamıştım sağcam diye ameliyattan 2 gün sonra 200 3. Gün 400 4. 600 cc katlayıp gitti baya taş gibi gezdim ağrısından yatamadım kendiliğinden söndü gitti şimdi sütüm baya azaldı bebeklere çerez gibi geliyor
Canım bende mama takviyesi yapyorum. Kilodan düştüler doktor destekleyelim dedi. Sıkılma strese de bağlı az. Kucağna geldiklernde emzirdikce rahatlar göğüslern sabır canm
Uzun sürmedi canım benim bikaç güne söndü. Bırak kalsın bebeklerin canım orada daha güvendeler sıkma canını iyi olup çıksınlar. Bebeğim kucağımda nefessiz kaldı akşam ömrümden ömür gitti bikaç saniyede nasıl toparladık hala inanamıyorum çok korktuk. Hala korkulu hala huzursuz yavrum.Bende seni soracaktım hem bebeklerimiz aynı yerde hemde süt acimiz benzer olmuş . Yalnız benden o kadar gelmiyor be canim . Bugün 120 ml verebildim ve 4. Günüm . Tek sağma da değil 10 ml - 20 ml derken anca 120 ml birikti. Sertliği çok rahatsız edici bende senin gibi yatamıyorum . Koltuk altlarim bile şişti. Kolumu tam kapayamiyorum . Ne olacak ki böyle canım
Allah yardımcın olsun canım çektiklerin boşa değil mükafatını görürsün inşaallah. Bikaç güne açılır göğüs ucundan göğüs duvarına doğru ssık sık sıcak kompresle beraber masaj yap. En son ihtimal zaten antibiyotik. Çünkü süt kanallarını tıkayan enfeksiyon aslında. Koltuk altınında ağırması bundan ilthap oluşuyo. Doktora danışarak kullanılabilir antibiyotik diğer yöntemler işe yaramazsa tabi.Sağol canim benim sabretmeye çalışacağım . Annelik ne meşakkatli bir iş yhaa
Uzun sürmedi canım benim bikaç güne söndü. Bırak kalsın bebeklerin canım orada daha güvendeler sıkma canını iyi olup çıksınlar. Bebeğim kucağımda nefessiz kaldı akşam ömrümden ömür gitti bikaç saniyede nasıl toparladık hala inanamıyorum çok korktuk. Hala korkulu hala huzursuz yavrum.
Allah yardımcın olsun canım çektiklerin boşa değil mükafatını görürsün inşaallah. Bikaç güne açılır göğüs ucundan göğüs duvarına doğru ssık sık sıcak kompresle beraber masaj yap. En son ihtimal zaten antibiyotik. Çünkü süt kanallarını tıkayan enfeksiyon aslında. Koltuk altınında ağırması bundan ilthap oluşuyo. Doktora danışarak kullanılabilir antibiyotik diğer yöntemler işe yaramazsa tabi.
Yok canım emerken değil durup dururken oldu sümükten burnu tıkanmış nefes alamadı. Temizleme sümük üretimi artar dediler bebeğimden oluyordum neredeyse şimdi temizledim iyiler şükür ama çok korktumTüylerim diken diken oldu . Emerken falan mı oldu . Aman Allah korusun birdaha yasatmasin . Yavrum benim minik bedeniyle o da korkmuştur tabii
Gecmis olsun canim burun tikanikligi bebeklerde zor oluyor temizlemezsen cigerlere kadar doluyor sonra hirilti basliyor mutkun oldugunca dikat et burun temizligine birde nefesi kesildigi zaman doktorlar yuzune ufleyin diyorlar nefes alimini kolaylastiriyormus aklinda olsunYok canım emerken değil durup dururken oldu sümükten burnu tıkanmış nefes alamadı. Temizleme sümük üretimi artar dediler bebeğimden oluyordum neredeyse şimdi temizledim iyiler şükür ama çok korktum