Merhaba kızlar epeydir yazamadım ben de özet geceyim biraz.
Benim oğlan erkenci çıkmıştı malum 5 haziran.
Biz mayis ayında odasını ayirdim çünkü gece emmeleri çok siklasmisti ve ikimiz de uykusuz kalıyorduk. Babamız ve teyzemiz yardımcı oldu. Uyumadan önce emzirdim ve gece için termosa mama hazırladım. 2 hafta her uyandığında babası ve teyzesi önce teskinle uyutmaya çalıştı gerçekten açlıktan ise biberon verdi. Ama çok zor olmadı kolay alıştı.
Diş temizliği için kardeşim diş hekimi o 2 farklı fırça almış set halinde satılan biri yuvarlak diğeri fırça gibi ama kıllı değil kalın dişli. Onların en uygun olduğunu söyledi. Ikimiz birlikte fırçaliyoruz macunsuz. Yeterli olduğunu söyledi kardeşim.
Ağustos ayında hamile olduğum kesinleşince doktor her ihtimale karşı azaltmami söyledi çünkü bu gebeliğin başlangıcı da sıkıntılı olmuştu. Zaten ek gıda ile arası iyidir oğlumun. Günde 2 ye bazen 1 e düşürdüm ama aramadı zaten kendi de. Sonra bir gece cokkk emdi ve o gece 2 defa aşırı kustu normalde kusmaz. Düşününce tek sebep süttü. Bu dönemde ayirayim yeter derken kış temizliği yaptık kardeşim ve oğlumla. Oğlum o 2 gün hiç istemedi ben de vermedim ve böylece bırakma kararı aldık. 3 defa hatırladı ve kolayca başka yine dikkati dağıldı yani o beni bırakmış oldu boylece. Bunu da sorunsuz atlattık.
Normal günlük süte geçmeye karar verdim sonra. Önce gerçekten sağlıklı bir sütcü buldum. Ari sertifikası var şişelenmiş kapalı ambalajla makinelerde paketleniyor. Yağ oranı cidden harika. Kendim kaynatıyorum ama sevmedi oğlum en başta sonra devam sütü aldım bimden 1 ay kadar onu sevdi sonra karıştırıp verdim şimdi mamayı da devam sütünü de bıraktık sadece inek sütü içiyor. Gece beslenmesi maalesef gerekiyor günlük 700ml kadar süt içiyor ama bu ara çok dişi birden çıkıyor. Üst azının biri alt azının biri ve 2 üst köpek dişi aynı anda geldi. O yüzden süte düştü iyice ama onlar geçince gece beslenmesini de bitiririz inşallah. Zaten tuvalet eğitimi için de gece beslemesi bitmeli ve sabah kuru uyanmalı.
Evet hala bezleri yıkanabilir yani eski usul kullanıyorum.
Bugün benim kontrolüm ile birlikte oğlumun izlemi ve 18 ay aşıları yapıldı.
Al_pi cim merak etme biz de zayıfız boy 75 kilo 9.5 hala. Ama ben takılmıyorum çünkü baba 170 ben 163 çok da beklentiye girmemek lazım
ama teyzeler sağ olsun her fırsatta öğüt vermekten geri durmuyor
yok zayıfmış yok saçı uzun olduğu için büyümüyormuş... ben de diyorum siz doğurun istediğiniz gibi büyütün bu arada hepsi menopozlu
valla tersliyorum çünkü bıktım konya da ciddi mahalle baskısı olur değilse.
Konuşma var kelimeler var ama çok az yani Allah anne baba teyze dede falan diyor ama istediğini anlatıyor bir şekilde. Zaten 2 dil öğrendiği için geç konuşmaya başlaması normalmiş.
Kendi kendine oynamayı seven bir çocuk ama eğer ben başında oturuyorsam ben mutfağa ya da başka bir yere gidersem oyuncaklarını alıp geliyor orada oynuyor. Çamaşır makinesini doldurmayı boşaltmayı ve çamaşır asmayi çok seviyor, ayrıca canı sıkıldıkça ev süpürmeye başlıyor. Cidden elektrik süpürgesi ile aşk yaşıyor, vvuuuuu diye uyandığı çok oldu
Gündüz hala 2 uyku devam o da rahat ben de... uyuması için biberona 120ml süt yapıyorum, yatağına koyup iyi uykular diyorum kapısını kapatıyorum içtikten sonra biraz oynayıp uyuyor ama mutlaka biberonu yere fırlatıyor çünkü düzen hastası benim oğlan çevresinde gereksiz birşey olmayacak
Aklıma gelenler bunlar
Yapılacaklar arasında diş sorunu biter bitmez sütü azaltmak, yavaş yavaş tuvalet takibi, gece beslenmesini bırakma var. Gazam mübarek olsun
Kızıma gelince yarın kontrol ve detaylı ultrason var Bugün de sağlık ocağında kalp atışını duydum çok şükür. Umarım herşey yolundadır
Amma uzun yazmışım hakkınızı helal edin