2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben çalışmazken çocuk bakmasına gerek yok 5-10 dk wc yada banyodayken baksa yeter. Çalışırken sadece çocuk bakar zaten.
Daha önce eve temizlik için yardımcı aldığım kişiler ilkokul mezunu bile değildi o yüzden dedim. İnsan en azından okuma yazma bilsin güzel konuşşun istiyor. Ama lisans mezunu birine de temizlik yap demeye ben utanırım. Yoksa diplomanın iş yapmadığını işi sevmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Kendimi anlatamadım sanırım.
Benim kizim da ayni anlattiginiz gibi
Wc girince kapiyi aralik birakiyorum
Banyo yaparken babasi kucagina alip kapimda bekliyorlar
Bağrışlar çığlıklar cabası tabi

Bizim eve temizlik için bi abla geliyor ilkokul mezunu kendisi ama kizim bi tek onu seviyor onun agzina yemekler veriyor falan
Yardima gelen ablanin iletişimi muhteşem çok tatli dilli
Herkes bir olmayabilir yani ilkokul mezunu olupta iletişimi guzel birini bulursunuz umarim

Ama hem temizlik hem bebek bakmak istemeyebilirler

Kreşte kış mevsimi size hastalık olarak geri döner gibi geliyor bana :KK43:
Temizligi yüzeysel yapip çocukla ilgienebilir belki gelen kişi ama yine benden ayrilmaz diyosunuz ..bilemedim çözüm nasıl olur :/

Kizlar merhaba size birsey danismak istedim sizce ne yapmalıyım
Biz 3 eltiyiz 3 de gorumcem var biri ayni zamanda yengem olur dayimla evli benim bir kizim digerinin bir kizi ve diğerininse iki oglu var basindan beri ilk erkek torun olana yagdirmislar mevlutunde buyuk altinlar bize ceyrek 1 yasina kadar eltim dedi ellerini ceplerine atmamislar akliniza ne gelirse gorumcelerim almis bana annem ve is arkadaşlarım diger eltime de buyuk ablasi kizlarinin kuculenlerini vermis ayrica bana da bbuyuk gorumcem sagdan soldan kuculenleri getirdi iki kez buyuk gorumcem ufak tefek elbise zibin aldi bir iki uc dort kez kucuk gorumcem elbise zibin bi mama bi kutu bez bunlar ilk dogdugu zaman yengem yani ortanca gorumcem baya yardim etti mamasi uc dort kez bezi arada almam gereken seyleri arkadas gibiyiz dayimin esi oldugu icin beraber gezmeye gittigimizde kizim icin alacaklarimi o ödedi uc dort kez dayim ne eksigi varsa al demis ve kimse erken dogum zamanı beni arayip sormadi hepsi tatildeydi bizi cagirmadilar dogum yapmama yakın cogu seyim eksikti ve kimse birseye elini atmadi is arkadaslarim aralarinda para toplayip yardimci oldular ve baya seyimi onlarin topladigi parayla yaptim yanlis hatirlamiyorsam 700 liraydi galiba dayim kizima besik aldi besigi benden demisti her neyse diger eltilerime ise farkli kizi olana yatak odasi dogum gunlerinde hediye arada bi ona da hediyeler var ama erkek cocugu olan eltime ne akliniza gelirse yapildi park yatak gogus pompasi oyuncaklar hediye ust bas dedigim gibi ogullari olan eltim ilk cocugunda bir yasina kadar beş kurus harcamadigini soyledi sonra küçük oglu sizintili bagirsak sendromu çıktı atipik otizim Allah acil sifa versin insaallah zaten oraya cok sdestektiler herkes komple oraya dondu ve ayrica bende manevi olarak cok destek oldum egitim aldigi okulu ben buldum cocugun durumunu ben farkettim yapmasi gerekenleri arastirdim diyeti arastirdim diyet yemek tarifleri bulup yazdim yolladim bu tarz seylerde surekli destek oldum hala da oluyorum. Bu durum sonrasi arada yengemin yani ortanca gorumcemin yaptiklarida yok artik herkes şampuanından kitabına buyuk oglunun kresine kadar onlara yardim ediyor ayrica disardan gelen yardim olursada o tarafa yonlendiriyorlar bizi arayıp soran yok ve kizlari olan biz durumlar kotu esimizin maaslari ve evlendikten sonra ikimizde borclar icin altinlarimizi sattik hos diger kizi olan eltimin kredileri var ona da destek oldular görümcelerim basindan beri oluyorlarda hala yani bi esimle bize birsey yok neyse ogullari olanin altinlari da duruyor zor durumlarinda da herkes yardimci herseye. tamam oyle boyle diye kendime anlatmaya ikna etmeye calisiyorum ortada hastalik var ama bunun onceside var diyorum sonra kimse senin.cocuunu sevmek zorunda degil sevgilrrinden suphem yok ama yardim etmek zorunda degil kimin ne yapacagina sen karar veremezsin icinden ne gelirlerse onu yaparlar gibi kizimin dogum gununu herkes tatilde olduu icin ve ilk dogum gunu oldugu icin kardesimde askerden geldi kasimin ilk haftasi kutladik bu zamana kadar diger eltilerimin cocuklari 4-3-2 yaslarinda hepsinin pastasini ortanca eltim yani yengem yaptirdi dogum gunu süslerini bile aldigi oldu benimkinde yok eltilerim alacağı istediği pastayi gonderip bu olsun diyormus ben bu olaylar ard arda oldugu icin sadece begendigim pastayi gosterdim nasil guzel mi diye bi gun sonra falan kartlarimda dolu ödemelerimde var falan dedi anladim ki kizima yok neyse dogumgununde pastasi susu atistirmaliklari annem aldi ve hala da annem.yardimci olmaya calisiyor oda emekli bi kadin sonucta. gorumcelerimden rica ettim.kek borek kisir yapti onlar diger yigenlerinin dogum gununde hediye vermek icin siraya girenler kizimin dogum gununde hediye yok. Sadece ortanca gorumcem aldi oda temmuzda almisti herkesin ilk dogum gununde kunye yaptiriyormus bundan dort yil once ilk erkek toruna yaptirdigi yani eltimin cocuguna 250 lira kendi dedi kizima aldigi 200 lira sagolsun Allah razi olsun tabi ben oğulları olan eltime para sikintimiz oldugu halde lcw h&m burda bebek magazasi var buyuk ordan hep takim takim kiyafetler aldim iki ogluna da kizi olan kotondan yelek kiyafet takim kiyafet yine kizi olan birsey alamamis bu hafta hediyesinu getirecegini soyledi durumu zaten kotu bosver dedim ayrica kizima hep kuculenleri vermisti ilk dogdugunda onlari kullandik geri verdim.ogullari olan eltim tedi den bir hirka almis 20 lira birde komsusu atki bere getirmis beyaz kiz seyi diye bana getirmis ben hediyenin parasinda da degilim ne olduğunda da ben onlara ve cocuklarina ve gorumcelerime verdiğim degeri onemi hasasiyeti hicbirinden goremedigimi ve en uzuldugum sey benim kiziminda göremediğini düşünüyorum dogum gununde kizima tütü etek yapmak icin tul ariyorum ortanda gorumcem yanimda bana buyuk erkek torunun doğum gununde kresine pasta yollayacagini söylüyor ben sasirip suratina baktim ama normal bir pasta dedi evime geldiler misafir size de demistim ari sütü propolis pahali oldugu icin alamamistim size de sordum erken dediniz bana ortanca gorumcem küçük erkek toruna ondan siparis verdiğini söyledi bende bildiğimi pahalı oldugu icin alamadigimi söyledim ama birsey demedi bu tarz seyler simdi aralik 2. Hafta gibi buyuk erkek torunun doğum gunu olur herkes hediyesini alip gelirse ve pastasi yaptirilirsa ben ne yapayım yani bu boyle giderse ne yapmaliyim cok uzuluyorum tum torunlar bi araya gelince iki erkek torunda tum ilgi bizim kizlar oyle kendi kendine. Bu tarz seyler hep vardi ama kizimin dogum gununde bile boyle olmasi benim icin son nokta oldu artik hersey gözüme batar hale geldi esimde uzulme takilma kimse yapmak zorunda degil falan diyor kalpte koyma diyor.cok uzun oldu kusuruma bakmayin ama size danismak istedim.herseyi acikca yazdim
Benim sana önerim yeri geldiğinde guzel bir dille kırmadan incitmeden bunu kendilerine anlatman rahatsızlığını dile getirmen olur. Ama bu arada kendinide yıpratma , esinede sürekli söyleme bir zamandan sonra eşin yine aynı muhabbet deyip duymamazlıktan gelebilir sende onlar gibi davran bazen doğum günlerini unut bazen kırtasiye önünden geçerken süslü bir kalem veya 2 liralık boyama kitabı al ama tatlı dilli davran. Lafı bile tatlı dille sokki ilk söylediğinde anlayamasın :KK66:)

Merhaba anneler, benim de uzunca bir derdim var sizinle paylaşmak ve fikir almak istediğim.
Kızımla 7\24 dipdibeyiz. Gece-gündüz uyurken, oyun oynarken her an. Bu onun için iyi olabilir ama ben memnun değilim maalesef. Çünkü ne yemek yapabiliyorum ne temizlik hatta bazen banyo bile sorun olabiliyor. Oyun odası var evde, toplam 6m2 orada bile elimden tut, dibimde gez diyor.
Yarım gün kreşe vermek istedim, o kreşteyken tezimi yazarım diyordum (nisana kadar bitirmem lazım yüksek lisansı -10sene dolduğu için atıyorlar artık) . neyse kreş yarım güne 1500- tam güne 1750 istedi. Şuan maalesef çalışmadığım için bu tutarı karşılayabilecek durumum ve lüksüm yok.
Eve bakıcı alsam yine benim peşimde olacağı için bir işe yaramayacak sanki.(çünkü babasına bile gitmiyor beni görünce)
Sonra eve yardımcı almaya karar verdim. Yarım gün yemek, temizlik yapsa 5-10dk cocukla oynasa yeter. Anlaşırsak karşılıklı seversek seneye ben işe başlayınca tam gün sadece bakıcılık yapar diyorum.
Tahsilli bakıcılar temizlik yapar mı? Temizlik yapanlar hakkıyla çocuk bakar mı? Nasıl birini bulmalıyım. Ve ne kadar vermeliyim?
Topikte ankaradan olanlar vardı, tanıdık bildik referans olabilecekleri biri var mıdır acaba? Yada bana başka bir çözüm önerisi olan???
Aslında oyun ablası bulsan harıka olur cocuk gelısımı mezunu ögrenci bulsan ki coook var gerekırse aılesıyle tanısıp evde yalnız oldugunu ve durumunu anlatsan ablalık yapar oyun oynar tamamen onunla vakıt gecırır ve cocuklar cabuk alısıyor onlara oyun oynadıgı ıcın sende onlar oynarken her ısını yaparsın hem iş hem cocuk bakacak bırını bulsan bıle verim alamazsın.
Bırde egıtım aldıgı ıcın ona staj olur kızına da faydalı olur nacızane bir fikir.

Var var. 16 aylik boy 76, kilo 8.500. Kilosunu olcturmuyor cadi doktor gecen aya gore ortalama yaziyor:))
Ahh kuzuuu sendemi bizdensin napalım saglıklı olsunlar yeter ki kılo alınır bende hep zayıftım hala da zayıfım 50 kıloyum 41 kılolarımı bilirim ama cok şükür hasta oldugumu bilmem grip nedir bılmem yani

Aslında oyun ablası bulsan harıka olur cocuk gelısımı mezunu ögrenci bulsan ki coook var gerekırse aılesıyle tanısıp evde yalnız oldugunu ve durumunu anlatsan ablalık yapar oyun oynar tamamen onunla vakıt gecırır ve cocuklar cabuk alısıyor onlara oyun oynadıgı ıcın sende onlar oynarken her ısını yaparsın hem iş hem cocuk bakacak bırını bulsan bıle verim alamazsın.
Bırde egıtım aldıgı ıcın ona staj olur kızına da faydalı olur nacızane bir fikir.
Teşekkür ederim. Bu fikri de değerlendireyim.
Ya çocukla oynayacak biri ya temizlik + yemek yapacak biri olacak. İkisini aynı anda istemiyorum zaten. Temizlik neyse de yemek yaptırmak çok içime sinmiyor zaten. Deneye yanıma gönlüme göre biri bulurum inşallah.

Benim sana önerim yeri geldiğinde guzel bir dille kırmadan incitmeden bunu kendilerine anlatman rahatsızlığını dile getirmen olur. Ama bu arada kendinide yıpratma , esinede sürekli söyleme bir zamandan sonra eşin yine aynı muhabbet deyip duymamazlıktan gelebilir sende onlar gibi davran bazen doğum günlerini unut bazen kırtasiye önünden geçerken süslü bir kalem veya 2 liralık boyama kitabı al ama tatlı dilli davran. Lafı bile tatlı dille sokki ilk söylediğinde anlayamasın :KK66:)
Cok cok tesekkur ederim bende artik o tarz birsey dusunmeye basladim bakalim hayırlısı diyorum artik kimseyi degistiremeyiz belki icinde olduğumuz durumu anlarlarsa bilmiyorum kafam karisik hala seviyorum herkesi ama uzuluyorum kızım icin buyudukce oda farkedecek :KK43:

Merhaba anneler, benim de uzunca bir derdim var sizinle paylaşmak ve fikir almak istediğim.
Kızımla 7\24 dipdibeyiz. Gece-gündüz uyurken, oyun oynarken her an. Bu onun için iyi olabilir ama ben memnun değilim maalesef. Çünkü ne yemek yapabiliyorum ne temizlik hatta bazen banyo bile sorun olabiliyor. Oyun odası var evde, toplam 6m2 orada bile elimden tut, dibimde gez diyor.
Yarım gün kreşe vermek istedim, o kreşteyken tezimi yazarım diyordum (nisana kadar bitirmem lazım yüksek lisansı -10sene dolduğu için atıyorlar artık) . neyse kreş yarım güne 1500- tam güne 1750 istedi. Şuan maalesef çalışmadığım için bu tutarı karşılayabilecek durumum ve lüksüm yok.
Eve bakıcı alsam yine benim peşimde olacağı için bir işe yaramayacak sanki.(çünkü babasına bile gitmiyor beni görünce)
Sonra eve yardımcı almaya karar verdim. Yarım gün yemek, temizlik yapsa 5-10dk cocukla oynasa yeter. Anlaşırsak karşılıklı seversek seneye ben işe başlayınca tam gün sadece bakıcılık yapar diyorum.
Tahsilli bakıcılar temizlik yapar mı? Temizlik yapanlar hakkıyla çocuk bakar mı? Nasıl birini bulmalıyım. Ve ne kadar vermeliyim?
Topikte ankaradan olanlar vardı, tanıdık bildik referans olabilecekleri biri var mıdır acaba? Yada bana başka bir çözüm önerisi olan???
canım durumun çok zor aynısını yaşadım. Ben geçtiğimiz şubat ayından hazirana kadar teyzemden destek almıştım haftanın 3 günü 9.30-17.00 arası geliyordu. temizlik yemek ve işim varsa melisaya bakıyordu. ama o zaman çoğunlukla ev ağırlıklıydı yaptığı ve 950 veriyordum. şimdide haftada 3 gün bakıyor ama 08.00-18.00 arası full melisayla ilgileniyor. uyurkende yapabilirse temizlik ve bir kap yemek yapıyor. elim ayağım diyebilirim. tv açmasını istemediğimi açarsa da en fazla nadiren yemek programı izleyebileceğini kızım uyanıkken onunla ilgilenmesini gerekirse hiç eve bakmamasını tembihledim. teyzem olduğu için güvenimde sonsuz, senin böyle bir şansın var mı bilemiyorum. neyse sonuçta 3 tam gün anlattıklarım için 1300 e anlaştık. yeğenim özel okulda okuduğu için onun masrafını karşılıyorum aslında.

canım durumun çok zor aynısını yaşadım. Ben geçtiğimiz şubat ayından hazirana kadar teyzemden destek almıştım haftanın 3 günü 9.30-17.00 arası geliyordu. temizlik yemek ve işim varsa melisaya bakıyordu. ama o zaman çoğunlukla ev ağırlıklıydı yaptığı ve 950 veriyordum. şimdide haftada 3 gün bakıyor ama 08.00-18.00 arası full melisayla ilgileniyor. uyurkende yapabilirse temizlik ve bir kap yemek yapıyor. elim ayağım diyebilirim. tv açmasını istemediğimi açarsa da en fazla nadiren yemek programı izleyebileceğini kızım uyanıkken onunla ilgilenmesini gerekirse hiç eve bakmamasını tembihledim. teyzem olduğu için güvenimde sonsuz, senin böyle bir şansın var mı bilemiyorum. neyse sonuçta 3 tam gün anlattıklarım için 1300 e anlaştık. yeğenim özel okulda okuduğu için onun masrafını karşılıyorum aslında.
Ne güzel kanından canından birini bulmuşsun yardım edecek. Zorda kalınca Allah bir şekilde kolaylık gösteriyor işte.
Bulunduğum şehirde akram da tanıdığım da yok maalesef. Kreşe verme niyetindeydim ama bu kreş olayları patlak verince maalesef ondan da vazgeçtim. Bakalım bir yolunu buluruz elbelt.

Ne güzel kanından canından birini bulmuşsun yardım edecek. Zorda kalınca Allah bir şekilde kolaylık gösteriyor işte.
Bulunduğum şehirde akram da tanıdığım da yok maalesef. Kreşe verme niyetindeydim ama bu kreş olayları patlak verince maalesef ondan da vazgeçtim. Bakalım bir yolunu buluruz elbelt.
çok şükür canım şanslıyım bu konuda. yoksa bakıcı vs çalışmayı erteleyebilirdim en azından 3 yaşına kadar. ben 3 yaş öncesi kreşe vermeyi düşünmüyorum zaman ne gösterir bilemem ama arkadaşlarında dediği gibi oyun ablası bulabilirsin. Rabbim sanada güzel bir kapı açsın inşallah

çok şükür canım şanslıyım bu konuda. yoksa bakıcı vs çalışmayı erteleyebilirdim en azından 3 yaşına kadar. ben 3 yaş öncesi kreşe vermeyi düşünmüyorum zaman ne gösterir bilemem ama arkadaşlarında dediği gibi oyun ablası bulabilirsin. Rabbim sanada güzel bir kapı açsın inşallah
Çalışma hayatı nasıl gidiyor? Bebiş de sen de alıştınız mı?

Çalışma hayatı nasıl gidiyor? Bebiş de sen de alıştınız mı?
çok şükür iş gayet yolunda çok özlemişim çalışmayı ama hala keşke biraz daha bekleyebilseydim diyorum. kızımda alıştı mı alışmadı mı anlayamıyorum çünkü 2 haftadır gece uyumuyoruz. gece 3 te ya da 5 te bir uyanıyor 2-3 saat ayaktayız. inanılmaz yorucu oluyor haliyle uykusuz

hangi şehirdesiniz acaba ? çok uygun fiyatı ,aslında teyzeniz diye sanırım o fiyatı kabuletmiş ,ben şuan 2100 tl veriyorum bakıcıya :KK43: ve hiç tanımadığım biri :'( evde her yerde kamera olmasına rağmen yine aklım hep evde :KK43: çalışan annelerin allah yardımcısı olsun , iyi insanlarla karşılaştırsın ...

çok şükür iş gayet yolunda çok özlemişim çalışmayı ama hala keşke biraz daha bekleyebilseydim diyorum. kızımda alıştı mı alışmadı mı anlayamıyorum çünkü 2 haftadır gece uyumuyoruz. gece 3 te ya da 5 te bir uyanıyor 2-3 saat ayaktayız. inanılmaz yorucu oluyor haliyle uykusuz
Evde düzeninizde degisiklik oldu mu? Yatili misafir vs. Bu ara bizde oyleyiz. Uykum bolunmesin diye 3 gundur yaninda uyuyorum. Dönemsel mi düzen degisikligi mi çozemedim. Anasi da iyi degil bu ara yavrum hissediyor da olabilir.

hangi şehirdesiniz acaba ? çok uygun fiyatı ,aslında teyzeniz diye sanırım o fiyatı kabuletmiş ,ben şuan 2100 tl veriyorum bakıcıya :KK43: ve hiç tanımadığım biri :'( evde her yerde kamera olmasına rağmen yine aklım hep evde :KK43: çalışan annelerin allah yardımcısı olsun , iyi insanlarla karşılaştırsın ...
Amin

istanbuldayım ben. 5 tam gün olsa 1800-1900 arası olurdu bizimde. haliyle teyzem olduğu için. içini ferah tut heryerde kamera varmış en azından. Amin hepimizi.

Evde düzeninizde degisiklik oldu mu? Yatili misafir vs. Bu ara bizde oyleyiz. Uykum bolunmesin diye 3 gundur yaninda uyuyorum. Dönemsel mi düzen degisikligi mi çozemedim. Anasi da iyi degil bu ara yavrum hissediyor da olabilir.
hayır aksine gelen giden herhangi bir değişiklik yok. köpek dişleri mi diyorum ama patlaması 2 hafta sürmez heralde en azından daha önce bu kadar uzun sürmedi.
annesi sen neden iyi değilsin. birde alıştı mı kuzun babaanneyle kalmaya

hayır aksine gelen giden herhangi bir değişiklik yok. köpek dişleri mi diyorum ama patlaması 2 hafta sürmez heralde en azından daha önce bu kadar uzun sürmedi.
annesi sen neden iyi değilsin. birde alıştı mı kuzun babaanneyle kalmaya
Babaannemiz gitti çok şükür. Iki gundür bakıcısinda ve çok mutlu yavrum. Benim de icim rahat.
Tam sebebini çözemedim daha. Orta halli depresyonmuş. Emzirdigim için. Konusarak çozmeyi deneyecegim. Zamanla sebebini de ogrenirim herhalde.

Babaannemiz gitti çok şükür. Iki gundür bakıcısinda ve çok mutlu yavrum. Benim de icim rahat.
Tam sebebini çözemedim daha. Orta halli depresyonmuş. Emzirdigim için. Konusarak çozmeyi deneyecegim. Zamanla sebebini de ogrenirim herhalde.
destek aldın ozamanki depresyon olduğunu öğrendin öyle mi? Gözünüz aydın bu arada

X