Aman dilini ısır, masallah. Benim kiz baska bebek seviyim. O bebege vuruyor banada kaş çatip soyleniyo :))Cok ilgisi yok gibi:) yani kucuk bebek buyudukce ablasinin tavirlarini daha cok anlayablcz gibi. Suanlik bize sikinti olcak hicbir durum yok cok sukur:)
Selam kizlar ben 2018 mayis annesiyim. Sizlere sorum.olucak hatirlayanlar lutfen cevap versin bebekleriniz oyuncaklari tutmaya vurmaya ne zaman basladi. Biliyorim hercocuk bir degil ama ayni ayda doganlar yapınca bide ilk bebek evham yapiyorum sanirim. Onun disinda algilari acik etrafla ilgikinbi bebek. Yalniz bu oyuncaklara uzanma esyalara uzanma olayi hala yok. Izliyo sadece. Hatirlayanlar ne zmn baslamisti yazar misiniz
Tmm canm benm sagolasinNe demek canım benim işe yaradıysa. Fırında patates yapıp eline ver köfteyide eline ver yer
Aralari ne kadar ki?Aman dilini ısır, masallah. Benim kiz baska bebek seviyim. O bebege vuruyor banada kaş çatip soyleniyo :))
Benim tek cocuk ama kizim cok kiskanc baskalarinin bebeklerini bile sevemiyorum yaninda :)Aralari ne kadar ki?
Yani biz daha basbasa kalmadik. Cok gormuyor o yuzden ilgisi yok. Anlamiyoda daha cok fazla. Biraz buyuk olsaydi cok daha zor olurdu
Allah kolaylık versin canım Benim kızım da şimdi uyudu ayağımda.Her çocuk farklı oluyor.Bazı bebekler geç uyuyor.Geçer inşallah bu günler.Sakin olmaya çalış.Kendini de yıpratma.Bebeğine de kızmaBir çocuk neden uyumaz ya..
Dün gece 1bucukta yatti 11de başladım uyutmaya 2bucuk saat sonunda uyudu.
Tüm sinirlerim alt üst oldu yavrumada sinirli davranıyorum kızıyorum bağırıyorum
Yavrum anlasa zaten yapmaz
Sonra kızdım diye oturup ağlıyorum
Bugün sabah 10da uyandı öğlen 2de yatti 3bucukta kalktı..
Bu saat oldu uyumuyor evde kuduruyor tepiniyor hiç mi yorulmuyor anlamıyorum..
Ikıncı bebiste geliyor..ne yapacam bilmiyorum..
Şu uyku düzeni oluşsa ıyiyiz hamd olsun..
Ama yok özellikle gece uykusuna zor dalıyor..
Saatlerce uğraşıyorum..
Çözüm bulan var mı..
Uyku eğitimi demeyin yapamıyorum..
Yüreğim kaldırmıyor aglamasina o kadar sabırlı değilim..
InşaAllah canim inan yatağa yatırırken ne dualarla geçiyorum..Allah kolaylık versin canım Benim kızım da şimdi uyudu ayağımda.Her çocuk farklı oluyor.Bazı bebekler geç uyuyor.Geçer inşallah bu günler.Sakin olmaya çalış.Kendini de yıpratma.Bebeğine de kızma
Uyur inşallah.Eşinin yardımcı olması çok iyi olmuş.Hamilesin ya iyice yorulmuşsundur.Böyle zamanlarda desteğe çok ihtiyacı oluyor annenin.2.bebeğin doğduğunda da Allah kolaylık versinInşaAllah canim inan yatağa yatırırken ne dualarla geçiyorum..
Ama yok işte uyumuyor..sallanmiyorda yanımda yatırıp saçımla oynaya oynaya uyuyor.
Erken kaldırsam gündüz ikinci uykuyu istiyor yine aksam uykusuna geç yatıyor..
Oy yavrum kızıyorum ama sonra nasil bir vicdan azabı çekiyorum..
Şimdi babası deniyor uyutmak için bakalım uyuyacak mi
Uyku araligini kacirinca bizde de cok oluyor. Zaten oyle olurmus tekrar enerji geliyormjs :) onlarda bizim 3 katimiz kkadar enerji var. Bide benim kiz babasi evdeyken asla erken uyumaz. 8-9 saat uyanik kaldigi oluyo. Uykusuzluktan huysuzlaniyo ama baba varken oynamak istiyo. Ayrica gunduz iyi uyursalar gecede iyi uyuyolar. Biz aksam 10.30 da uyuduk 6dan sonra kalktik suan ayaktayiz kac gecelerdir ilk kez boyle uyudukBir çocuk neden uyumaz ya..
Tüm sinirlerim alt üst oldu yavrumada sinirli davranıyorum kızıyorum bağırıyorum
Saatlerce uğraşıyorum..
Çözüm bulan var mı..
Canim cocukla ugrasmak zaten zor bir de hamile olarak kat be kat zorlaniyorsun, Allah kolaylik versin.Bir çocuk neden uyumaz ya..
Saatlerce uğraşıyorum..
Çözüm bulan var mı..
10a kadar uyuyomus bız gece yatmayıp sabah 5.30 -7.00 arası güne başlıyoruz. Yatıs saatımızde 9 bucukta baslıyoruz :))Bir çocuk neden uyumaz ya..
Saatlerce uğraşıyorum..
Çözüm bulan var mı..
Canim cocukla ugrasmak zaten zor bir de hamile olarak kat be kat zorlaniyorsun, Allah kolaylik versin.
Nacizane tavsiyem erken kaldirip 2 uyku yaptirman yonunde olacaktir. 10 uyanmak icin cok gec bir saat. 7-8 arasi kalkmali.
10da kalktiysa da 14 de uyudu mesela 15 de kalkti. 4 saat ayakta kaldiysa yine 4 saat sonra yatirmalisin. Uyumasa da bir sure sonra bu duzene giriyor.
10 da kalkinca mecburen tek uyku oluyor ve geceye cok cok cok yorulup yorgunluktan uyuyamiyor.
Benimkinin uyku saatleri duzenli ama hala emerek uyuyor.
Gunduz zaten saati gelince emicem diyor. Aaa ppispis gelmis hadi pışpışa diyorum. Kucagimi alip eve bye bye biz pış pışa gidiyoruz diye 5-6 kere soyluyoruz. Uyuyacagini anliyor. Sonra odasina cikiyoruz. Yelek ve ayakkabi cikiyor falan derken gidip yatio yationa. Sonra anne gel:)
Uyku rutini denen sey gercekten önemliymis.
Kızlar erken kaldırmayı da denedim yok yani olmuyor10a kadar uyuyomus bız gece yatmayıp sabah 5.30 -7.00 arası güne başlıyoruz. Yatıs saatımızde 9 bucukta baslıyoruz :))
Gece cok zor bırde sabah erkenden kalkması bende sınırler alt ust oluyor o saatte sana tavsıyem sabah erken uyandır 10 cok gec saat sonra uykuyu alıyor gece gec yatıyor
Canım benim uyku saatleri çok şaşmış. Bi kere en geç 8-8.30da uyanmalı ki öğlen tekrar uyusun 2 saat kadar akşamda 9-9.30gibi uyumalı. Ama bunu bir anda yapamazsın. Mesela yarın sabah yarım saat erken uyandır normalinde. AKşamda yarım saat erken yatırmaya çalış. Gün gün geri çekersen oturcaktjr. Asabi olmanın bi nedenide hamileliğin vermiş olduğu hormonal oynamalar. Kendinide suçlama bende dinlenmediyse uyumadıysam çok agresif oluyorumBir çocuk neden uyumaz ya..
Saatlerce uğraşıyorum..
Çözüm bulan var mı..
Benim kizi bakicisi calistigim okulun parkina getiriyor. Ana sinifi ogrwncileri bagirirken bagirmayi ogrendi:)) bagirinca aglayinca isteklerin yerine gelmeyecek diyorum ve yapmiyorum, o da cok israr etmiyor sag olsun:)) parktan ayrilirken agliyor. Onu da bak son kez biniyoruz diyip oyle ogrwtmeye calisiyorum. Ben renkleri soyluyorum ama cok ustune durmuyordum. Bakicimiz calistiriyormus renkleri sag olsun. Her kelimeyi soylemeye calisiyor cadi kiz. En cok nilola(niloya) deyisi hosuma gidiyor. Niloya bebegini ve çiçi( cizgi filmini ) cok seviyor. Her gun eve geldigimizde. " kizim gunun nasil gecti?"diye sorarim. Aklinda kalanlari soyler. Mesela basket, anne, baba der. Bende Cansuyla basket oynadin, anneyi gordun babayi gordun diye cumle halinde ifade ederim. Hem cumle kurmayi ogrendigini hem de kendini ifade etme yetenegini gelistirecegini dusunuyorum. Bizim gunluk hayatta kullandigimiz her kelimeyi hafizalarina kaydediyorlar aslinda ve beklemedigimiz anda kulaniyorlar. Esim beden egitimi ogretmeni ve cocuklara bocce calistiriyor. Evde anlatir. Kiz okula geldiginde abi abla bocce oynuyor diye soylerdi. Bir gun ogrwncilerin yaninda bocce demis:)) cocuklar sasirmis kalmis. Bir kac seneye soru yagmuruna tutacaklar. Vakti gelince her seyi yapiyorlar. Benimki dilli ama gec yurudu mesela. 14 aylik yurudu.Kizlar selam bayadir yazamadim 2.bebegi doguran var mi cok sasirdim son ayina giren hamileleri gorunce masallah sizlere evlat oyle tatliki insan bunlardan bir suru olsun istiyor
Bu arada sizinkiler ne alemde
Bizimki ciglik atip dedigini yptirmalara basladi
Renkleri ayirt etmeler vs
Ama konusma cok az
Anne anane alo dede bu kadar :)
Beeeen :))))2. bebise hamile olanlar ve 2.yi dusunenler sizleri tebrik ediyorumben oglum kardes istiyorum diye basimin etini yemedigi surece dusunmuyorum 2.yi. Var mi benim gibi olan?
Kızlar bakın 2019 nisan annelerinde bizim topikten kimi buldum.elvaven bu mesajı @asfarovski ye yazmış.
elvaven hayırlı olsun canım ikinci bebeğin.Allah sağ salim kolaylıkla kavuştursun.
elvaven hayırlı olsun canım temmuz anneleri baya süprizli cıktı :)
Bu süpriz bebekler hoş gelsinler sag salım ınsallah
Yazdı ama uzun zamandır gelmiyor canım ben de merak ettim hatta etiket yaptım ama dönmedi
Buralardayım kızlarcımEvet canım ben de baktım en son yaklaşık 15 gün önce bakmış foruma.elvaven nerdesin canım? Önceki topiğine de yaz. Biz de merak ederiz topiktaşımızı