2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

nasıpse ınsallah canım haftaya da doğum tarihimiz belli olur ılk bebegımı 38 de dogum yapmıstım buda oyle olur heralde

saol tatlım inşallah erken den bı suprız olmazsa ben ıkıncı olurum herlade :)

ne guzel tatlım kucuk olmaları bu açıdan avantaj aslında benım dusundugum tek sey emzırme kısmı buyuk kızım hala emıyor dogum sonrası kardesını emerken gorunce nasıl olacak onu bılmıyorum :) bebegını emzrmek istediğimde ağlıyor bebeği iteklıyor kardes için durum nasıl olur bılmıyorum gerekırse bı uzmandan yardım alırım
Benm gebeliğmn 3.ayında sütüm azalnca kızım kendi bırakmistı. Daha çok yeniyiz ama ilk gün emzirrken meme ucuma yaklaştı koklayp geri çekldi. Emmek istemedi. Ama zamanla ne olur bilemyrm. Zaten gece emzrmelerimizi bide gündz uyku vaktine denk gelen emzirmeleri görmezler:)) ben dün bi yandan küçüğü emziryrm bi yandan diğerine yemek uzatyrm falan çok hoşuma gitti mesela:))

Biz ağustos sonunda çıkardık onları şükürler olsun. Kolaylıkla çıkartsın inşallah. Ama köpek dişleri daha fenaymış
Ben de köpekler nasıl çıktı hiç anlamadım mesela, hatta bu zamana kadar olan dişler de sorunsuzdu. Ama buyuk azilar cok yavas yavas ve zor geliyor.

Kizlar selam bayadir yazamadim 2.bebegi doguran var mi cok sasirdim son ayina giren hamileleri gorunce masallah sizlere evlat oyle tatliki insan bunlardan bir suru olsun istiyor
Bu arada sizinkiler ne alemde
Bizimki ciglik atip dedigini yptirmalara basladi
Renkleri ayirt etmeler vs
Ama konusma cok az
Anne anane alo dede bu kadar :)

Kizlar selam bayadir yazamadim 2.bebegi doguran var mi cok sasirdim son ayina giren hamileleri gorunce masallah sizlere evlat oyle tatliki insan bunlardan bir suru olsun istiyor
Ama konusma cok az
Ben tarıhe buyuk harflerle not aldım ilk anne yi 7 ekımde soyledı ama halen kendılıgınden demedı hiç :KK43:
Varsa yoksa baba baaba :)) hadı kızım pasta yapalım dıyorum bastaa dıyor becerıksız dedım becee dedi cogu seyı soyluyor dede baba anne harıcı sımdılık ısım soylemıyor cunku bızden baska kımseyı gormuyor :)

Ama konusma cok az
İstedigi olmazsa bir güzel ağlıyor. Ben de her istedigini yapmaya calisiyorum. Yanlis yapiyorum biliyorum ama dayanamiyorum aglamasina.
Renkleri daha erken diye ögretmemiştim ben demek ki ayirt edebiliyorlar.
Bizim kiz biraz geveze, hic susmuyor :KK66: emzik alsin istiyorum ama konusmaktan ememiyor bile. 15-20 kadar hayvani biliyor,ismini soyleyip sesini taklit ediyor. Agzinin burnun gozunun falan yerlerini gosterip hem turkce hem ingilizce soyluyor. 5e kadar sayiyor ama bildiginden degil 12345 deyip alkis yapiyor.
Sadece yedigi yemeklerin adlarini soyluyor. Makarna bilav muuuu(z) corba su peynir banban(yumurta) ve bir de çay(pekmezli su).
Babasina ismiyle hitap ediyor bu gencler de hic saygi kalmamis:))))

İstedigi olmazsa bir güzel ağlıyor. Ben de her istedigini yapmaya calisiyorum. Yanlis yapiyorum biliyorum ama dayanamiyorum aglamasina.
Renkleri daha erken diye ögretmemiştim ben demek ki ayirt edebiliyorlar.
Bizim kiz biraz geveze, hic susmuyor :KK66: emzik alsin istiyorum ama konusmaktan ememiyor bile. 15-20 kadar hayvani biliyor,ismini soyleyip sesini taklit ediyor. Agzinin burnun gozunun falan yerlerini gosterip hem turkce hem ingilizce soyluyor. 5e kadar sayiyor ama bildiginden degil 12345 deyip alkis yapiyor.
Sadece yedigi yemeklerin adlarini soyluyor. Makarna bilav muuuu(z) corba su peynir banban(yumurta) ve bir de çay(pekmezli su).
Babasina ismiyle hitap ediyor bu gencler de hic saygi kalmamis:))))
Masallahhhhhhh bu kadarını soyluyorsa senınkı okumaya yazmaya erken başlar :) Renklerı ogretmek ıstemıyorum sayıları bı sekılde ogrenır hele hele alfabeyı asla okulda ögrenmeli .
Yedıgı her seye mam dıyor hala goz kas gobek kulak diş bunları sayıyor. Istedıgını anlatıyor yanı ben anlıyorum :)) Dıslerinizde diliniz gıbı hızlı vallahı bız daha 8 tane cıkardık toplamda gerısı yok .

Masallahhhhhhh bu kadarını soyluyorsa senınkı okumaya yazmaya erken başlar :) Renklerı ogretmek ıstemıyorum sayıları bı sekılde ogrenır hele hele alfabeyı asla okulda ögrenmeli .
Yedıgı her seye mam dıyor hala goz kas gobek kulak diş bunları sayıyor. Istedıgını anlatıyor yanı ben anlıyorum :)) Dıslerinizde diliniz gıbı hızlı vallahı bız daha 8 tane cıkardık toplamda gerısı yok .
aman aman okuma yazma ogrenip bi de onu cikarmasin basima:KK66:) dedigin gibi harfleri okuldan once ogrenince okulda cok sıkılıyorlar, kendimden biliyorum, sinifta bana abla derlerdi sirf okumayi biliyorum diye, ben abla degilim diye aglardim:))
Surekli kitap okuyoruz, oyuncakla cok cok az oynuyor hep elinde kitaplar, ve ben hep konustum onla sanirim o yuzden kelime darcigi buyudu, kalp, saat, dondurma(dondu), top, araba vs daha sayamadiklarim da var.
Ama her sey zamaninda guzel. yurusun diye heves ettim, 15.5 aylikken yurudu. Her sey zamani gelince

aman aman okuma yazma ogrenip bi de onu cikarmasin basima:KK66:) dedigin gibi harfleri okuldan once ogrenince okulda cok sıkılıyorlar, kendimden biliyorum, sinifta bana abla derlerdi sirf okumayi biliyorum diye, ben abla degilim diye aglardim:))
Surekli kitap okuyoruz, oyuncakla cok cok az oynuyor hep elinde kitaplar, ve ben hep konustum onla sanirim o yuzden kelime darcigi buyudu, kalp, saat, dondurma(dondu), top, araba vs daha sayamadiklarim da var.
Ama her sey zamaninda guzel. yurusun diye heves ettim, 15.5 aylikken yurudu. Her sey zamani gelince
Zaten yarıstırmaya gerek yok canım zamanı gelınce hepsını ogrenecekler senın cadı zeki bızımkıler gerı degıl sonucta bu boyle algılanmasın.
Bırımızın yaptıgını ötekimiz yapabılıyor mu yada onun anladıgını sen anlayabılıyormusun buda boyle bırsey.
Gercekten kitaplar cok ilgisini cekıyor cocukların helede ıcerısınde hayvan varsa :)
Ben okul öncesı öğretmenliği yaptım evlenmeden once ben bıle herseyı bılen cocuktan sıkılıyordum :) Cunku mavı dıyorsun ben bılıyorum sarı bılıyorum herseyı bılınce oda sende sıkılıyorsun okulda ogrenmesı gerekenlerı okulda ogrensınler.
Ben cok ıstıyorum ingilizceyı kucuk yasta ögrenmesini bakalım bıraz daha buyusun bı yol cızecegız.

Chedarice Chedarice ilk soyledıgı kelıme toptu yani attım dedi ilk :) tvde maç acık attım attım dıye bagırıyor sonra anladık kı tvde topu gormus :))
Aynen asya da ilk "dop" dedi:)))
Tv de konusmayi geriletiyormuş beynin sağ kismini etkiledigi icin. Ama mecburen aciyorum, ben kahvaltisini hazirlarken o da cizgi film izliyor. Yoksa hep kucagimda. Simdi alisti sabah hemen salona gidip çizgi diyor.
Tv ve telefondan cocugunu uzak tutabilen var mi? Yada bunun icin onerisi olan.

Zaten yarıstırmaya gerek yok canım zamanı gelınce hepsını ogrenecekler senın cadı zeki bızımkıler gerı degıl sonucta bu boyle algılanmasın.
Bırımızın yaptıgını ötekimiz yapabılıyor mu yada onun anladıgını sen anlayabılıyormusun buda boyle bırsey.
Gercekten kitaplar cok ilgisini cekıyor cocukların helede ıcerısınde hayvan varsa :)
Ben okul öncesı öğretmenliği yaptım evlenmeden once ben bıle herseyı bılen cocuktan sıkılıyordum :) Cunku mavı dıyorsun ben bılıyorum sarı bılıyorum herseyı bılınce oda sende sıkılıyorsun okulda ogrenmesı gerekenlerı okulda ogrensınler.
Ben cok ıstıyorum ingilizceyı kucuk yasta ögrenmesini bakalım bıraz daha buyusun bı yol cızecegız.
İnstagramda english.with.kids adli sayfa var. Kendisi ingilizce ogretmeni. Bizinkilerden 4-5 ay buyuk kizi var. Bebeklere nasil ingilizce ogretilecegini gosteriyor. Biraz farkindalij yaratma userine. Bi Bakabilirsin aklina aklina yatarsa.

Selam kizlar ben 2018 mayis annesiyim. Sizlere sorum.olucak hatirlayanlar lutfen cevap versin bebekleriniz oyuncaklari tutmaya vurmaya ne zaman basladi. Biliyorim hercocuk bir degil ama ayni ayda doganlar yapınca bide ilk bebek evham yapiyorum sanirim. Onun disinda algilari acik etrafla ilgikinbi bebek. Yalniz bu oyuncaklara uzanma esyalara uzanma olayi hala yok. Izliyo sadece. Hatirlayanlar ne zmn baslamisti yazar misiniz

X