Ee benim kizimda yapmiyor gel gel bay bay :) Sadece çak diyorum elini uzatiyor. Sesine dönuyor seni duyuyorsa el göz kordinasyonunda sorun yoksa onlar önemli degil.Al_pi çocuk gelişimi mezunuydun galiba sana sormak istiyorum bebekler gelisimindeki davranislari vaktinde yapamadıklarinda bı sorun olur mu. Benim kız hiç gel gel bay bay alkış yapmıyor yapması gerekiyor ama hiç emekleme de istemiyor sürekli yerde ama yuzustu olunca sadece agliyor . Bize eğitimlerde hep her çocuğun gelisimi farklıdır her çocuk aynı zamanda yapmaz diye öğrettiler ne düşünecegimi bilemiyorum kızımın yapmamasına da uzuluyorum
Kuzu kiyma kullaniyorum canim ben az yagli vift cekim yaptiriyorumDaha önce konuşulmultu galiba ama kuzu kıyma mı dana kıyma mı kullanıyorsunuz
Ben de kendim edip kendim buldum. Ilk 3 ay kucagimda uyuttum. Simdi gunduz uykularinda bile basini bekliyorumKizlar bebisleri nasi uyutuyorsunuz? Ben en basinda kendim ettim kendin buldum severim ayakta sallanarak uyuyan cocugu ne var dedim ama simdi cok zorlaniyorum gecekeri cok sik uyanmaya basladi ve 8 aydir asla geve uyandiginda tekrar salla derdi olmayan bebeim artik sallamadan uyumaz oldu su siralar grio burnu tikali saat basi uyaniyo saat basi bes on dk ayakta salliyorum kafayi yiyecem artik nasi kurtulabilirim bu durumdan
Oha ne kadar cesaretlisin yaa cok ozendim beni gormen lazim cocuk öluvercek zannediyorum basliyorum dovunmeye cirlamayaOgurme refleksinin olmasi kotu bisey degil ki canim yutamadigini ogurerek cikariyor. Ben eline kuru bebek ekmegi bile veriyorum kizarmis ekmek kivaminda onu bile agzinda geveleye geveleye yiyor. Yutamazsa ogurup cikariyor. Bi kere yesil sogan vermistim eline beyaz kismi bogazina kacti yine ogurerek cikardi, 5 sn bekle cikaramazsa mudahale edersin. Mesela elma haslayip vermistim eline blw usulu gidiyorum ben, baya ogurdu cikaramadi artik cikaramicak duruma gelince mudahale ettim. Sukur bisey olmadi. Bi de yutamazsa su veriyorum yutuyor.
Ben hic blender kullanmadim bastan beri :) bu aralar ogurme refleksini kullanmazsa ilerde daha zor olur.
Cok uzun yazmisim :) azicik cesaret et basardigini goruceksin.
Canim bebisin daha kucukmus ya aramizda 3 hafta var, benimki de emeklemiyor bye bye yapmiyor ama her bebegin gelisimi farkli. Ben elinden tutunca yuruyor mesela yani adim atiyor ama emeklemiyor, belki de hic emeklemicek :) arkadasimin oglu 10 aylikken yuz ustu donmus benimki 4.5 aylik dondu mesela arada aylar var ama arkadasin oglunun gelisimi de gayet normal. Kimisi erken konusur kimisi gec, bence sorun etme :) daha kucukler zaten. Algisindan sorun yoksa etrafa karsi ilgiliyse, her atakta yeni birseyler ogreniyorsa onemli olan o.
Kerevizin tadını tek başına beğenmiyor benimki. Diğer sebzelerin yanına biraz doğrayıp pisiriyorum vitaminini alsın diye.Kizlar merhaba, yeni gördüm bu balsigi simdiye kadar neden gormedim dedim :)
Beni de alin araniza. Hatta ilk sorumu sorayim. Kereviz yiyor mu bu bebecikler benimki 1 hafta sonra 8 aylik olacak. Pütür isine de baslamadim daha. Dun verdim biraz ogurdu korktum ben de.
Ayy aynı ben gibisin :)) çok manyak olduğumu biliyorum ama elimde değil ya başlıuorum deli gibi bağrınmayaOha ne kadar cesaretlisin yaa cok ozendim beni gormen lazim cocuk öluvercek zannediyorum basliyorum dovunmeye cirlamayaoff bilmiyorum nasil olacak en iyisi annemler falan varken vereyim tek cesaret edemiyorum tesekkur ederim canim cevap icin :)
Aslinda aklimdaki kereviz havuc ve patates pisirmekti ama kafam karisti verilir mk diyeKerevizin tadını tek başına beğenmiyor benimki. Diğer sebzelerin yanına biraz doğrayıp pisiriyorum vitaminini alsın diye.
Aynen benimki de sadece alkis yapiyo. Ne basiyo ne emekliyoÇocukların hareketleri konuşulmuş.panik yapmayın arkadaşlar daha öncede yazdım benim kızım 16 aylik yürüdü 13 aylik emekleri.simdi 9 yaşında yaşıtlarının yaptığı herşeyi yapi yor ve algılıyor.oglum kıza göre erken döndü .ama emekleme yok sadece az sürünüp karın üstü dönüyor.byy gel gel yapmıyor.sadece alkis yapi yor bir de tel sarar oğlum deyince elini döndürüyor. Ama abla yanında bol bol konuştuğu için baba ey ey diyor.
Ee benim kizimda yapmiyor gel gel bay bay :) Sadece çak diyorum elini uzatiyor. Sesine dönuyor seni duyuyorsa el göz kordinasyonunda sorun yoksa onlar önemli degil.
Cidden her cocuk farklidir gelisimi ögrenmesi dikkati hic karsilastirma yapma sadece destekle sen emeklemiyorsa koy yere surekli oturmuyorsa kenarlarini destekle önune koy oyuncaklarini.
Bak benim cadı ne dediysem yapmadi anne cici baba eğğ diye ögrettim ne zaman baba desem eğğ diyo
Biz atak haftasindaymisiz hem de en fırtınalı donemde:)) kucakta gezme sarilmaca yapıyoruz bol bol[/QUTE
]
Bizde 35,haftadayiz hemde hastayiz felaket geciyor
Bende senin gibiyim.8 aylık olacak hala bir çay kaşığı çorbanın suyundan yiyor okadar.boğazına kalacak diye korkuyorum.panik oluyorum.eşim de bana kızıyor.o işten gelince veriyorum eline birşeylerOha ne kadar cesaretlisin yaa cok ozendim beni gormen lazim cocuk öluvercek zannediyorum basliyorum dovunmeye cirlamayaoff bilmiyorum nasil olacak en iyisi annemler falan varken vereyim tek cesaret edemiyorum tesekkur ederim canim cevap icin :)