Ogurme refleksinin olmasi kotu bisey degil ki canim yutamadigini ogurerek cikariyor. Ben eline kuru bebek ekmegi bile veriyorum kizarmis ekmek kivaminda onu bile agzinda geveleye geveleye yiyor. Yutamazsa ogurup cikariyor. Bi kere yesil sogan vermistim eline beyaz kismi bogazina kacti yine ogurerek cikardi, 5 sn bekle cikaramazsa mudahale edersin. Mesela elma haslayip vermistim eline blw usulu gidiyorum ben, baya ogurdu cikaramadi artik cikaramicak duruma gelince mudahale ettim. Sukur bisey olmadi. Bi de yutamazsa su veriyorum yutuyor.
Ben hic blender kullanmadim bastan beri :) bu aralar ogurme refleksini kullanmazsa ilerde daha zor olur.
Cok uzun yazmisim :) azicik cesaret et basardigini goruceksin.
Canim bebisin daha kucukmus ya aramizda 3 hafta var, benimki de emeklemiyor bye bye yapmiyor ama her bebegin gelisimi farkli. Ben elinden tutunca yuruyor mesela yani adim atiyor ama emeklemiyor, belki de hic emeklemicek :) arkadasimin oglu 10 aylikken yuz ustu donmus benimki 4.5 aylik dondu mesela arada aylar var ama arkadasin oglunun gelisimi de gayet normal. Kimisi erken konusur kimisi gec, bence sorun etme :) daha kucukler zaten. Algisindan sorun yoksa etrafa karsi ilgiliyse, her atakta yeni birseyler ogreniyorsa onemli olan o.