2017 Şubat Anneleri

Bana çok saçma geliyor zorluğu çeken biz hanımlar.ama ahkam kesenler erkekler ve aileleri kusura bakmasınlar hayatta kabul etmem.sen de istemiyorsan diret boşver. benim görümcemin üç tane kızı var. üçüncüyü oğlan olsun diye çok istedi ama yine kızı oldu. oğlan olursa kendi babamın adını koyacağım deyip duruyordu.ben eğer kayınvalidemlere öyle birşey desem kızları gibi babamın adın koyacağım dersem beni parçalarlar.ki karşıyım zaten diğer taraf neden üzülsün ki. onun için çiftler kendileri karar vermeli. eşimin ailesinde şöyle bi durum var kızda bizim tarafta olacak oğlanda yani gelin ve damat bunların avuçlarının içinde kulu kölesi olsun kafası hakim. çok benciller.
 
Kizlar ben 9 haftalikken gormustum hareketini. Ama bugun surekli dondu durdu :) hatta surekli ellerini acip kapatti. Insan buyulenmis gibi izliyo resmen. Drum 15 dr ultrason yapti. 15 dk izledim bebisimi cok sukur :) rabbim hepimize saglikla kucagimizdaki hareketlerinide gostersin.
 
canm bnde 9.hafta sıralarında sankı kımıldıyo gıbı hıssettım o pıtpıt kalp atışını sankı hıssedıyodum ama etrafmdakıler cok erken ya hıssedemezsın dedıler ve sureklı solumda bısıler oluyo :)
 
Yaşayan ve sağlıklı insanların ismini koymak bence çok manasız, ölen kişilerin ismini koymayı da doğru bulmuyorum ben anılar böyle yaşatılmaz veya bu bir saygı göstergesi olamaz.
Bir insana verdiğiniz değer davranış ve tutumlarla sergilenir adını koymakla değil.

Kendi isteği ile bunu yapanlara saygı duyuyorum , sevdiğin bir insanın ismini vermekle eş değer çünkü. Ama isim koyma hakkı en çok anne ve babanındır. Bu bir haksa en çoğu anneye aittir. Kucağımıza hazır gelmiyor.

Benim ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden böyle bir tavır sergilenmez, sergilense de düşüncem nettir. İncitmeden bunu ifade edebilirim.
Önemli olan eşinizle aynı şeyi düşünüyor olmanız.
Bence işi inada dökmeden eşin ile aynı fikirde olmalı aynı şeyi savunmalısınız aileye o zaman çok laf düşmez.

Kolaylıklar diliyorum bu durumu yaşayanlara. Böyle bir yaptırım olamaz ya.
 
Fullialein canım kesinlikle isim koyma hakkı öncelik olarak bizlerin ki ben aile isimleri koymayı doğru bulmuyorum seninde annen baban var sonuçta sende kendininkileri koymak isteyebilirsin onu geçtim isimler ortak karar verilip konmalı eşinle konuşup halledersin diye düşünüyorum anlayacaktır elbet
 
amin canım ne mutlu sana ben hep aç karnına gidiyordum doktora bu sefer çikolata yiyip gidim bari :)20 gün sonra gitmeyi düşünüyorum belki o zaman görürürm hem büyümüş de olur :)
 
git bakalım bi dakine ne dicek hayırlısı olsunda öncelıkle
Sağlıklı olsun da başka birşey istemem. Ben de herkese erkek diyorum doktor öyle söyleyince. Kız bebeklerde yanılma fazla olmuyor da erkekler de oluyor. Bugün de gidebilirdim doktorun yanına sonuç göstermek için ama usg de bakmasın diye mesajla yolladım sonuçları.
 
Canim o pit pit atislari bende hissediyodum.ve halada hissediyorum surekli.drum karacigerden bebege gelen atardamar var bebegi o besliyor onun atimi onemli dedi. Hatta bana dinletti. Sen bunu hissediyosun dedi. O atimi hissediyo olmamiz bile bebegimizin bizim kanimizla beslendiginin isaretiymis.
 
Ben en son 7 mayısda adet gördüm. Korunuyorduq hamile kalmam dedim. Kızımın henuz 1 yaşı var. 6 ay falan daha süt veririm diyordum. Birde bakdım adet olmuyorum. 18 haziranda idrarda pozitif cıktı. Şimdi son adet günü ile ultrason arasında 2 hafta falan fark veriyor. Kaliba çok gec yumurtlamışım. Ultrason hesabıla tam kızımın doğum günü hamile kalmışım (özür diliyerek söylüyorum o gün korunmamışdık)
 
amin canım ne mutlu sana ben hep aç karnına gidiyordum doktora bu sefer çikolata yiyip gidim bari :)20 gün sonra gitmeyi düşünüyorum belki o zaman görürürm hem büyümüş de olur :)
Ac gitme canim sakin. Benim hep uyariyor drum mutlaka yemek+tatali gelmeden once diye. Hem hareketlerini etkiliyor hemde tansiyon dusuklugu yapabilir dedi.20 gun sonra seninkide kimil kimil olur:)
 
Benim 2. Hamileliğim ama hiç hissetmedim. İlkinde içimde birşeyler kayıyor gibi oluyordu. ilk defa 20. Haftada net hissetmiştim ondan sonra hiç durmadı zaten.
 
kalimero87 Sizin babanın adı da güzelmiş ama yine de bence de öncelik bizim hakkımız bende hep erkek olursa Enes Talha yada Enes Taha istiyorum kız a da Reyyan yada aysima diyorum cik mik diyodu pazar günü gorumceyle o sorunu yaşadım o kadar sancilandim bizim bey arada kaldım kafasına benimle de ilgilenmedi bende bu çocukta hakkın yok ismine fln bisey de bakalım bundan sonra dedim ben koycam işte
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…