2017 Şubat Anneleri


yiyecekleri önce tek tek vermiştim; lor peyniri,yumurtanın sarısı vs hepsinde genelde öğürdü ya da 2.yi almadı..muzu da önce tek başına sundum sabah ağzını açmadı asla ben de böyle bir karışım yaptım , sonuç yine aynı.. karışımlardan ziyade tek tek deneyip keşfetmesinden yanayım ama o da fayda etmiyor... gurme midir nedir çocuk , birşey beğendiremiyoruz
 
Muzu enteresan bir şekilde benim kızım da pek sevmiyor. Bebekler şeftaliyi sever derler ama onu da pek sevmedi:/ biraz zaman alacak ama neleri sevdiklerini öğreneceğiz minik gurmelerin:)

zım
 
Muzu enteresan bir şekilde benim kızım da pek sevmiyor. Bebekler şeftaliyi sever derler ama onu da pek sevmedi:/ biraz zaman alacak ama neleri sevdiklerini öğreneceğiz minik gurmelerin:)


zım

hah bak tek reddetmediği meyve şeftali 2 gündür öğlen onu verdim, çok severek yiyor ama 2.gün verişimde büyük tuvaleti diyeyim biraz fazla katılaşmıştı,şeftali fazla vermemek lazım kabızlık yapabiliyormuş gerçekten..muzu da çok seveceğini düşünmüştüm tatlı bir meyve olduğu için ama düşündüğüm gibi olmadı,onu bugün ilk defa denedik..
 
Kızlar gün içinde bebeklerinizle neler yapıyorsunuz? Gelişimi için yaptığınız özel şeyler var mı? Ben şarkılar söylüyorum, alkışşş deyip alkışlayınca çok mutlu oluyor, eline salatalık havuç ekmek vb veriyorum oyalanıyor yerde durmayı çok sevmiyor ve özellikle priz ve kabloya bayılıyor yürüteç kullanmaya başladım bi haftadır evin içinde geziyor tabi bende peşinden geziyorum paşanın bi de bez köşesi bar oradakileri dağıtmaya bayılıyor onun haricinde babası gelince parka gidiyoruz salıncağa biniyor ve banyo yaptırırken de yine oyunlar oynamaya çalışıyoruz. Kötü yani tv izlemeyi çok seviyor bu sebeple evde TV izlemek istemiyorum ama yalnızım bu sebeple de açıyorum ama çeviriyorum vb. Bu konu Çan'ımı sıkıyor
 


Şeftaliyi BLW yötemiyle vereyim bakalım napacak demiştim , elinden kaydı durdu şeftali , çok komikti ki ağzına da götürmedi ,onu yenebilecek birşey değil de oyuncak gibi birşey sandı galiba..
 
Gülçin öğretmenin şarkılarını dinliyoruz gün içerisinde..
Özellikle "At alkışı" favorimiz..
Zaten müziği çok seviyor uyurken bile müziksiz zor dalıyor..
ladan sıkılmadık henüz hala zıp zıpız..

Artık bana veya kırlentlere tutunarak ayağa kalkıyor..O yüzden biz de sevmiyoruz yer de durmayı..

Bu ara Pearson yayınları dokun hisset, Doğan Egmont'un ilk kitap seti bunları edinmeye başladım..
Bir de dişleme kitabı düşünüyorum..
Bir de günlük rutin hava almamız var ben 40 dk yürüyorum o da arabasında hava alıyor..Gerçi havalar soğuyor kışın evde bir şeyler bulacağız herhalde artık..
 
Şeftaliyi BLW yötemiyle vereyim bakalım napacak demiştim , elinden kaydı durdu şeftali , çok komikti ki ağzına da götürmedi ,onu yenebilecek birşey değil de oyuncak gibi birşey sandı galiba..
Kızın kesinlikle blw'ci..
Mıncık mıncık edip oyuna dönüştürmesi de onu gösteriyor.. Önce oynayacak, tanımaya çalışacak sonra yavaş yavaş tatmaya başlayacaktır..
Şeftali yerine nektarin deneyebilirsin mevsim olarak son zamanları artık o biraz daha sert ve tutulabilir olur..
 

Televizyon seyretmesinden rahatsızsan televizyonu açma bence. Kızım uyanıkken birley izleyeceksem o yerde veya mama sandalyesinde oynarken laptop'tan açıp izliyorum ben, ekranı göremiyor. Onun dışında müzik açık sadece. Artık hemen hemen her programı internette bulmak mümkün nasıl olsa.

Gün içinde yere oturtup oyuncaklarıyla oynaması için kendi haline bırakıyorum, bensiz oyalanmayı öğrenmesi için, dayanabildiği kadar, sonra sıkılıp kucak istiyor tabi:) bol bol bebek kitabı var, dokun hisset, sözcükler, kumaş kitap, dişleme kitabı tarzı. Onlara bakıyor, sayfalarını çeviriyor, dişliyor. Kucağıma alıp sayfaları açıp tek yek dokundurup sayfadaki nesne hakkında konuşuyorum. Müzik açıp kucağıma alıp dans ediyorum. Yemek yaparken kahve yaparken vs mutfağa götürüp mama sandalyesinden beni izlerken ne yaptığımı anlatıyorum. Ellerinden tutunca ayağa kalkmayı seviyor, ayağa kaldırıp durabildiği kadar durması için oyalamaya çalışıyorum, şarkı söyleyip dans ettirir gibi yapıyorum. Her gün dışarı çıkartıp temiz hava aldırmaya çalışıyorum. Parka gittiğimizde bebek arabasından diğer çocukları izlemek bile oyalıyor, bazen salıncağa da bindiriyorum. Evde hoppalası var yere konanlardan aktivite merkezi denenlerden. Onun içine bıraktığımda hoplayacağını daha keşfedemedi ama olduğu yerde döne döne bütün oyuncaklarıyla oyunuyor. Gıdıklıyorum güldürüyorum filan. Böyle böyle akşamı ediyoruz:)
 
Günaydın guzel anneler.

4 5 gündür bebeğim de ateş vardı ilk zmnlar disten kaynaklandığını düşündük dışte yardı aynı zmnda. Sonra geçmeyince ve 39 lari görünce Dr ye gitmeye karar verdik. Dr muane etti boğazda kızarıklık var dedi ve direkt antibiyotik yazdı bende antibiyotige biraz karşıyım dedim kana başka idik dedim sonra iyi bakalım dedim. Kan verdik WBC değeri 10.6 çıktı referans aralıklarında ise en yüksek değer 10.2. Değer çok yüksek değil yine de antibiyotik gerekli mi dedim. Ben tedavimi yazarım ister kullan ister kullanma çocuk senin çocuğun dedi.

Kadir Tuğcu nun dediğine göre WBC de bu aylarda ki bebeklerde referans en yüksek değer 17. Birde kadir hoca ATES+AĞIZDA KOKU+DİLDE SİLME PAS varsa antibiyotik kullanın diyor. Çok şükür bizde yoktu o ve WBC de düşük olunca ilacı almadım oğlum bugun de ateslenmedi. Hocanın dediği gibi viral bir rahatsızlık.

Diğer bir sıkıntımız ise kan değeri düşük çıktı. Kadir hocanın dediği gibi bende kan ilacı kullanmadım. Hgb değeri 8.2 referans 12.2-18.1. Kan ilacı kullanın kesinlik le dedi bende kullanmıyordum dedim. Bu zmna kadar gördüğüm en düşük değer dedi Dr.

Ztn mecburiyetten gittim o Dr ye biraz gıcık ve ukala bi tip. Yani illa antibiyotik kullandıracak. Dikkatli olun kızlar en ufak tefek şeyde dayiyorlar ilacı. BAna açıklama bile yapmadı. Devlet Hastanesi doktoru. Devlette işler ne yazikki böyle ilerliyor. Doğru düzgün denetleme mekanizması bile yok. Aldığı para hakkıyla mi tartışılır yani.

Hgb değerlerine baktıran var mı aranızda kızlar. Değerleriniz nasıl. Kadir hocaya yazacağım ama tatilde imiş. Artık gelince yazarım. Ama bu şartlarda demir ilacı kullanmamız lazım
 

bizim kızın 9.7 çıktı. ben daha doktorla demir muhabbetine girmeden kendisi çok düşük olmamakla birlikte bu aylarda demir eksikliği görülüyorsa ihmal edilmemesi gerektiğini düşündüğünü, bir defa değeri referans aralığa çektikten sonra beslenme ile o aralıkta tutmanın mümkün olduğunu ama düşük değeri sadece beslenme ile yükseltmemin çok zor olduğunu söyledi. bir kutu nutrigen ferromixin şaşe yazdı. paraben içermiyor, toz şeklinde, yiyeceklerine veya içeceklerine karıştırıyorsun. bir kutuyu bitir, bu arada ek gıdada kırmızı ete de geç (zaten geçmiştim) kutu bitiminde sadece günlük bir ceviz büyüklüğünde kırmızı et veya bir tatlı kaşığı soğuk sıkım keçiboynuzu özü ile devam et, 9. ayda zaten aile hekimliğinde bir daha kan tahlili yapılıp bakılacak dedi. ben aldım şaseyi gün içinde bitireceğine emin olduğum yiyeceklerine içeceklerine karıştırarak veriyorum. kırmızı et de haftada 3-4 gün vermeye çalışıyorum. bu arada bende de kronik demir eksikliği var bebekliğimden beri ki biz çok kırmızı et tüketen bir aileyiz, buna rağmen. o yüzden genel olarak gereksiz yere ilaç ve yapay gıda takviyesi kullanmayı tercih etmesem de demir hususunda genetik yatkınlığı da vardır diye takipteyim açıkçası. sonuçta farmakoloji de bir bilim, ilaçlar da bizim için var, çok takılmamak lazım bazen... antibiyotik için söylemiyorum bunu, o konuda haklısın bence, ben de mümkün olduğunca vermemek isterim ki kendim de en son ne zaman antibiyotik kullandım hatırlamıyorum.
 
bir de eklemeyi unuttum, demir eksikliği sadece hgb değerine bakılarak teşhis edilmiyormuş. kan sonuçlarının içinde ferritin, demir, başka bir kaç tane daha değer varmış hgb haricinde, onlara kombine bakılır dedi doktor.

 
Teşekkür ederim cnm bilgiler için. Gittiğim doktor buna göre yorum yaptı. Diğerlerine bakamadık çünkü ateşli idi ve doğru sonuç vermez dedi. Hastalık bitsin tekrar dan bi kan sayimi yaptırıp detaylı inceleme yapacağız inş. Bu arada bende de kansızlık söz konusu hamilelik dönemi ve doğum sonrası 6 ay boyunca ilaç kullandım. Besinler ile ve Ali takviyesi ile inş artar ve hersey normal olur
 
Kizlar BLW yöntemiyle beslemeye karar verdim kizimi. Çünkü yaptiğim hiçbirseyi tam anlamiyla istahli yemiyor en fazla 2-3 kasik aliyor. Mesele şu ki 3 gün kurali biraz kafami karistirdi. Mesela patates haslayip 3 gün boyunca aksam onu mu vereceğim ve ayni gün öğlen de armut ya da elma haslayip 3 gün de patatesle beraber ona mi devam edecegim ? Yoksa 3 gün patates, 3 gün armut , 3 gün muz ( ki bu sacma muz kabiz yapar ? ) bu sekilde mi tadimlar yaptircam..? Ayrica daha önce patates, havuc , kirmizi mercimek ve sogani haslayip rendeden gecirip vermistim onda bile 4 kasik falan yedi en fazla.. Patatesi tek basina 3 gün yiyecegini sanmiyorum ya da havucu artik her ne ise ?
 
Gecmis olsun canim , üzüldüm..kuzucuk iyidir su an insallah.
Ben de 2 hafta önceki 7.ay kontrolümüzde kan tahlili yaptirmistim kizima hgb degeri 12 , ferritin de 29 du.. Bence cok ciddi bir kansizliği yok doktor abartmis canim,üzülme.. Biz hic demir ilaci kullanmadik, doktor gerek duymadi.İlerleyen aylarda ne olur bilemem tabii
 
Sağol cnm teşekür ederim. Şu an iyi çok şükür. Bir daha kan değerlerine baktiracagim sadece hgb ile yorum yapmak doğru olmuyorMuş. İnş o zmn değerler daha iyi çıkar. Gerekirse kullanacağız ilaci. Bol bol demir içeren besinler ile beslenmemiz gerekiyor.

3 gün kuralı. Verdiğin besini 3 gün arka arkaya vermek cnm. Mesela ben ilk elma ile başlamıştım 3 gün sadece elma verdim sonra başka bir besin o şekilde yapıyorsun. Denedigin sıkıntı olmayan besinleri gün içinde verebilirsin başka öğünler de yeni tattirdigin besini 3 gün vermen lazım
 

anladım canım. Peki elmayı buharda ya da suda haşlayıp da mı veriyorsun ? evde su an armut var mesela onunla başlayayım o zaman. Bir de meyveyle başlamak sıkıntılı olmaz mı onlar tatlı ya daha sonra patates havuç gibi sebzeleri istemeyebilir ?

evet canım demir içeren gıdalar vermelisin bol bol.. Demir en çok ıspanak, pazı, marul, tere, roka, maydanoz, nane gibi yeşil yapraklı sebzelerde varmış. Kurubaklagiller ve tabiki et de içinde. Toparlar hemen merak etme.
 

Amin inş en kisa zmn da toparlar Rabbimin izni ile.

Cnm ben blw yapmıyorum. Klasik yöntemle başladım. Elmayı cam rendede rendeleyip suyunu verdim. Sebze de denedim. Sebze ve meyveleri karışık sıra ile denemistim. Sonra da karıştırıp pure yaptım. Eline şeftali veriyorum muz veriyorum 2 3 gündür bazen oynuyor bazen yiyor.

Ztn bu aralar iştahı çok azaldı hastalıktan dolayi. Hazırladığım şeyleri önceden çok güzel yerdi şimdi 2 3 kaşık alıp ağzını kapatıyor ve açmıyor. Bende çok zorlamak istemiyorum.

Yarı klasik yarı blw yapmaya karar verdim bende. Cunku elimde kasikla beslemek istediğim zmn kaşığı eline almak istiyor.

Blw de meyve ve sebzeleri buharda haşlayıp parmak şeklinde veriyorlar. Besinler ne çok sert nede çok yumuşak olmalı.
 
Bilgilendirdiğin icin tesekkür ederim canim
 
Günaydın Hayırlı Cumalar Güzel Anneler

Birkaç bebişimiz 8 aylık oldu bazılarımızın da olmak üzere
Zaman çok çabuk geçiyor hakikaten..

Eğer siz de uygun görürseniz bebeklerimize katı gıda serüveni için tarif paylaşmak isterim..

Alerjik bebişlerimize de yerine koyma veya onlara özel tarif şeklinde olacak inşallah..

Yapmak istediğinizi favorilerinize ekleyip kullanabilirsiniz
Bugün 2 tarif paylaşıyorum..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…