- 24 Ağustos 2016
- 3.683
- 6.172
- 158
Kızın lapa yemek istemiyor olabilir. Yiyecekleri değişik formlarda vermeyi dene bence. Karışım vereceğin zaman da baskın tadın sevdiği bir tat olmasına dikkat ederaen faydalı olur diye düşünüyorum. Benim kızım da bu yazdıklarının ikisini de yemez mesela. Bit kadarlar ama tercihleri var:)
zımyiyecekleri önce tek tek vermiştim; lor peyniri,yumurtanın sarısı vs hepsinde genelde öğürdü ya da 2.yi almadı..muzu da önce tek başına sundum sabah ağzını açmadı asla ben de böyle bir karışım yaptım , sonuç yine aynı.. karışımlardan ziyade tek tek deneyip keşfetmesinden yanayım ama o da fayda etmiyor... gurme midir nedir çocuk , birşey beğendiremiyoruz
Muzu enteresan bir şekilde benim kızım da pek sevmiyor. Bebekler şeftaliyi sever derler ama onu da pek sevmedi:/ biraz zaman alacak ama neleri sevdiklerini öğreneceğiz minik gurmelerin:)
zım
hah bak tek reddetmediği meyve şeftali 2 gündür öğlen onu verdim, çok severek yiyor ama 2.gün verişimde büyük tuvaleti diyeyimbiraz fazla katılaşmıştı,şeftali fazla vermemek lazım kabızlık yapabiliyormuş gerçekten..muzu da çok seveceğini düşünmüştüm tatlı bir meyve olduğu için ama düşündüğüm gibi olmadı,onu bugün ilk defa denedik..
Gülçin öğretmenin şarkılarını dinliyoruz gün içerisinde..Kızlar gün içinde bebeklerinizle neler yapıyorsunuz? Gelişimi için yaptığınız özel şeyler var mı? Ben şarkılar söylüyorum, alkışşş deyip alkışlayınca çok mutlu oluyor, eline salatalık havuç ekmek vb veriyorum oyalanıyor yerde durmayı çok sevmiyor ve özellikle priz ve kabloya bayılıyor yürüteç kullanmaya başladım bi haftadır evin içinde geziyor tabi bende peşinden geziyorum paşanın bi de bez köşesi bar oradakileri dağıtmaya bayılıyor onun haricinde babası gelince parka gidiyoruz salıncağa biniyor ve banyo yaptırırken de yine oyunlar oynamaya çalışıyoruz. Kötü yani tv izlemeyi çok seviyor bu sebeple evde TV izlemek istemiyorum ama yalnızım bu sebeple de açıyorum ama çeviriyorum vb. Bu konu Çan'ımı sıkıyor
Kızın kesinlikle blw'ci..Şeftaliyi BLW yötemiyle vereyim bakalım napacak demiştim , elinden kaydı durdu şeftali , çok komikti ki ağzına da götürmedi ,onu yenebilecek birşey değil de oyuncak gibi birşey sandı galiba..
Kızlar gün içinde bebeklerinizle neler yapıyorsunuz? Gelişimi için yaptığınız özel şeyler var mı? Ben şarkılar söylüyorum, alkışşş deyip alkışlayınca çok mutlu oluyor, eline salatalık havuç ekmek vb veriyorum oyalanıyor yerde durmayı çok sevmiyor ve özellikle priz ve kabloya bayılıyor yürüteç kullanmaya başladım bi haftadır evin içinde geziyor tabi bende peşinden geziyorum paşanın bi de bez köşesi bar oradakileri dağıtmaya bayılıyor onun haricinde babası gelince parka gidiyoruz salıncağa biniyor ve banyo yaptırırken de yine oyunlar oynamaya çalışıyoruz. Kötü yani tv izlemeyi çok seviyor bu sebeple evde TV izlemek istemiyorum ama yalnızım bu sebeple de açıyorum ama çeviriyorum vb. Bu konu Çan'ımı sıkıyor
Günaydın guzel anneler.
4 5 gündür bebeğim de ateş vardı ilk zmnlar disten kaynaklandığını düşündük dışte yardı aynı zmnda. Sonra geçmeyince ve 39 lari görünce Dr ye gitmeye karar verdik. Dr muane etti boğazda kızarıklık var dedi ve direkt antibiyotik yazdı bende antibiyotige biraz karşıyım dedim kana başka idik dedim sonra iyi bakalım dedim. Kan verdik WBC değeri 10.6 çıktı referans aralıklarında ise en yüksek değer 10.2. Değer çok yüksek değil yine de antibiyotik gerekli mi dedim. Ben tedavimi yazarım ister kullan ister kullanma çocuk senin çocuğun dedi.
Kadir Tuğcu nun dediğine göre WBC de bu aylarda ki bebeklerde referans en yüksek değer 17. Birde kadir hoca ATES+AĞIZDA KOKU+DİLDE SİLME PAS varsa antibiyotik kullanın diyor. Çok şükür bizde yoktu o ve WBC de düşük olunca ilacı almadım oğlum bugun de ateslenmedi. Hocanın dediği gibi viral bir rahatsızlık.
Diğer bir sıkıntımız ise kan değeri düşük çıktı. Kadir hocanın dediği gibi bende kan ilacı kullanmadım. Hgb değeri 8.2 referans 12.2-18.1. Kan ilacı kullanın kesinlik le dedi bende kullanmıyordum dedim. Bu zmna kadar gördüğüm en düşük değer dedi Dr.
Ztn mecburiyetten gittim o Dr ye biraz gıcık ve ukala bi tip. Yani illa antibiyotik kullandıracak. Dikkatli olun kızlar en ufak tefek şeyde dayiyorlar ilacı. BAna açıklama bile yapmadı. Devlet Hastanesi doktoru. Devlette işler ne yazikki böyle ilerliyor. Doğru düzgün denetleme mekanizması bile yok. Aldığı para hakkıyla mi tartışılır yani.
Hgb değerlerine baktıran var mı aranızda kızlar. Değerleriniz nasıl. Kadir hocaya yazacağım ama tatilde imiş. Artık gelince yazarım. Ama bu şartlarda demir ilacı kullanmamız lazım
Günaydın guzel anneler.
4 5 gündür bebeğim de ateş vardı ilk zmnlar disten kaynaklandığını düşündük dışte yardı aynı zmnda. Sonra geçmeyince ve 39 lari görünce Dr ye gitmeye karar verdik. Dr muane etti boğazda kızarıklık var dedi ve direkt antibiyotik yazdı bende antibiyotige biraz karşıyım dedim kana başka idik dedim sonra iyi bakalım dedim. Kan verdik WBC değeri 10.6 çıktı referans aralıklarında ise en yüksek değer 10.2. Değer çok yüksek değil yine de antibiyotik gerekli mi dedim. Ben tedavimi yazarım ister kullan ister kullanma çocuk senin çocuğun dedi.
Kadir Tuğcu nun dediğine göre WBC de bu aylarda ki bebeklerde referans en yüksek değer 17. Birde kadir hoca ATES+AĞIZDA KOKU+DİLDE SİLME PAS varsa antibiyotik kullanın diyor. Çok şükür bizde yoktu o ve WBC de düşük olunca ilacı almadım oğlum bugun de ateslenmedi. Hocanın dediği gibi viral bir rahatsızlık.
Diğer bir sıkıntımız ise kan değeri düşük çıktı. Kadir hocanın dediği gibi bende kan ilacı kullanmadım. Hgb değeri 8.2 referans 12.2-18.1. Kan ilacı kullanın kesinlik le dedi bende kullanmıyordum dedim. Bu zmna kadar gördüğüm en düşük değer dedi Dr.
Ztn mecburiyetten gittim o Dr ye biraz gıcık ve ukala bi tip. Yani illa antibiyotik kullandıracak. Dikkatli olun kızlar en ufak tefek şeyde dayiyorlar ilacı. BAna açıklama bile yapmadı. Devlet Hastanesi doktoru. Devlette işler ne yazikki böyle ilerliyor. Doğru düzgün denetleme mekanizması bile yok. Aldığı para hakkıyla mi tartışılır yani.
Hgb değerlerine baktıran var mı aranızda kızlar. Değerleriniz nasıl. Kadir hocaya yazacağım ama tatilde imiş. Artık gelince yazarım. Ama bu şartlarda demir ilacı kullanmamız lazım
Teşekkür ederim cnm bilgiler için. Gittiğim doktor buna göre yorum yaptı. Diğerlerine bakamadık çünkü ateşli idi ve doğru sonuç vermez dedi. Hastalık bitsin tekrar dan bi kan sayimi yaptırıp detaylı inceleme yapacağız inş. Bu arada bende de kansızlık söz konusu hamilelik dönemi ve doğum sonrası 6 ay boyunca ilaç kullandım. Besinler ile ve Ali takviyesi ile inş artar ve hersey normal olurbir de eklemeyi unuttum, demir eksikliği sadece hgb değerine bakılarak teşhis edilmiyormuş. kan sonuçlarının içinde ferritin, demir, başka bir kaç tane daha değer varmış hgb haricinde, onlara kombine bakılır dedi doktor.
Gecmis olsun canim , üzüldüm..kuzucuk iyidir su an insallah.Günaydın guzel anneler.
Sağol cnm teşekür ederim. Şu an iyi çok şükür. Bir daha kan değerlerine baktiracagim sadece hgb ile yorum yapmak doğru olmuyorMuş. İnş o zmn değerler daha iyi çıkar. Gerekirse kullanacağız ilaci. Bol bol demir içeren besinler ile beslenmemiz gerekiyor.Gecmis olsun canim , üzüldüm..kuzucuk iyidir su an insallah.
Ben de 2 hafta önceki 7.ay kontrolümüzde kan tahlili yaptirmistim kizima hgb degeri 12 , ferritin de 29 du.. Bence cok ciddi bir kansizliği yok doktor abartmis canim,üzülme.. Biz hic demir ilaci kullanmadik, doktor gerek duymadi.İlerleyen aylarda ne olur bilemem tabii
Sağol cnm teşekür ederim. Şu an iyi çok şükür. Bir daha kan değerlerine baktiracagim sadece hgb ile yorum yapmak doğru olmuyorMuş. İnş o zmn değerler daha iyi çıkar. Gerekirse kullanacağız ilaci. Bol bol demir içeren besinler ile beslenmemiz gerekiyor.
3 gün kuralı. Verdiğin besini 3 gün arka arkaya vermek cnm. Mesela ben ilk elma ile başlamıştım 3 gün sadece elma verdim sonra başka bir besin o şekilde yapıyorsun. Denedigin sıkıntı olmayan besinleri gün içinde verebilirsin başka öğünler de yeni tattirdigin besini 3 gün vermen lazım
anladım canım. Peki elmayı buharda ya da suda haşlayıp da mı veriyorsun ? evde su an armut var mesela onunla başlayayım o zaman. Bir de meyveyle başlamak sıkıntılı olmaz mı onlar tatlı ya daha sonra patates havuç gibi sebzeleri istemeyebilir ?
evet canım demir içeren gıdalar vermelisin bol bol.. Demir en çok ıspanak, pazı, marul, tere, roka, maydanoz, nane gibi yeşil yapraklı sebzelerde varmış. Kurubaklagiller ve tabiki et de içinde. Toparlar hemen merak etme.
Bilgilendirdiğin icin tesekkür ederim canimAmin inş en kisa zmn da toparlar Rabbimin izni ile.
Cnm ben blw yapmıyorum. Klasik yöntemle başladım. Elmayı cam rendede rendeleyip suyunu verdim. Sebze de denedim. Sebze ve meyveleri karışık sıra ile denemistim. Sonra da karıştırıp pure yaptım. Eline şeftali veriyorum muz veriyorum 2 3 gündür bazen oynuyor bazen yiyor.
Ztn bu aralar iştahı çok azaldı hastalıktan dolayi. Hazırladığım şeyleri önceden çok güzel yerdi şimdi 2 3 kaşık alıp ağzını kapatıyor ve açmıyor. Bende çok zorlamak istemiyorum.
Yarı klasik yarı blw yapmaya karar verdim bende. Cunku elimde kasikla beslemek istediğim zmn kaşığı eline almak istiyor.
Blw de meyve ve sebzeleri buharda haşlayıp parmak şeklinde veriyorlar. Besinler ne çok sert nede çok yumuşak olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?