2017 Şubat Anneleri

Ek gıdaya başlayan anneler kaşık maması veriyor musunuz. Aptamilin hipp in fln pirinç unlu tahilli kaşık mamalari var. +6 yazıyor. Birde kavanoz da meyve sebze püresi var onlardan da veren varmı. Kendimizin yaptığı meyve sebze püresi illaki çok daha iyidir ama tatile fln gittiğim de yada uzun yolda fln vermek için soruyorum.
 
Uzun yol icin kucuk kavanozlara vakumlama yoluyla yapabilirsin bende kis icin hazirlicam yaz meyvelerinden tarif atiyorum..
 
Ben hippin 4 ay ustu iyi geceler sutlu elmaliyi yatmadan once veriyorum
 
Yok cnm yapmadilar..Gida testini cok gerekli olmadikca yapmiyorlar..Cayir cimen, akar gibi astimsal ve rinitsel testi de 1 yasindan sonra yapiyorlar..

Peki sanada alerjisi olabilir dedi mi canik doktorun? Bana alerjisi olma ihtimali cok yuksek sadece anne sutu aldigi icin yediklerini gozlemle dedi de
 
Nisastali suyu nasil hazirliyorsun canim. Biraz anlatir misin? Alevlenme zamanlari cok fena oluyor cunku
Suyla dolu kuvetinin icine yarim cay bardagi nisasta atıp 15 20 dk suda bekletiyotsun sonra yikiyorsun..Cok alevlenen yere macun kivami yapip kuruyana kadar bekletip durulayabilirsin..Tekrarlamasina engel olmuyor ama cikan yeri söndürüyor..
 
Son düzenleme:


Benimki de öyle


Elimde var cnm kantaron yağı ufak seylerde suruyordum ama maalesef etkiĺi olmuyor su ankinde..Nisastali suya sokcam bugun insallah sondurur..

İnşallah söndürür. Bizimki biraz söndü hiçbir şey yapmamıştım halbuki. Ben de deneyim bakalım.
 
Peki sanada alerjisi olabilir dedi mi canik doktorun? Bana alerjisi olma ihtimali cok yuksek sadece anne sutu aldigi icin yediklerini gozlemle dedi de
Dogdugundan 1 hafta sonra cikmisti cnm..Linola kullaninca gecti sadece minik minik olup sonuyordu o andan sonra ilk kez bu kadar kötüleşti..Kisacasi gida kaynakli oldugunu dusunmuyorum ek gidaya gecmedik cunku tadimlar yaptik onda da olmadi birden cikti..
 



buldumm bulduuuuummm
Topiğmizdeki ilk mesajımı bulduummm...
Ayyy duygulandım yaaa...
Oturdum üşenmeden onu aradım
Olsun yıllar sonra yine gelir okurum inşallah
Sayfa 168.
Unutmayım
Kız kisafile sen de beğenmişin ilk mesajımı
Diğer beğenen arkadaşlar yoklar şuan..
İnşallah sağlıkla almışlardır bebeklerini kucaklarına....
 
Akşam eşimin kuzeninin oğlunun sünnet düğünündeydik yemekli falan tabi masaya salata karpuz vs getirdiler yemek gelmeden önce .. bu milletin başkasının çocuğuna yemek yedirme derdi nedir anlamıyorum .. karpuzdan minik parça çatala takan ay veriyim azıcık bişey olmaz diyo.. kesin ve net bi tavırla hayır diyorum ısrar ediliyor.. yine hayır diyorum tabi.. salatadan bişey alan veriyim azıcık diyo falan.. ben hayır dedikçe bide bozuluyolar falan. Kaynımın oğlu var şu an 6 yaşında falan. Neymiş o daha kırklıyken annesi yaşpastanın kremasından ağzına vermiş bişey olmamış.. töbe töbeeee.. hayır arkadas hayır ya daha kaç kere diyeyim.. banane o 40 lıyken yaş pasta yediyse.. bişey olmadı lafına da ayrı gıcığım.. ne olmasını bekliyorsunuz ki krema yedi diye Allah korusun ölecek değil tabi.. yada karpuz yedi diye bişey olacak değil tabi.. ama ben vermiyorum. Vermeyeceğim. Bitti. Bu kadar zormu anlamak? Bi de kendi çocuğuma ilk ben bişeyler yedirmek isterim o yüz ifadesini o tepkilerini ilk ben yaşamak isterim.. size ne oluyor.. gerildim ya valla.. iyiki 6 aylık oldu şu bebe.. milletle uğraş dur.. herkes kendi karnını doyursun benim çocuğuma bulaşmayın dicem o olucak..
 

İyi girebilmişsiniz okadar kalabalığın içine, benim kız korkuyo kalabalıkta ağlıyo.
Kendi anneme bile bu konuda söz geçiremediğim için insanların yedirme Sevdasına bişey diyemicem canım.
Yani benimki karşısında bişey yenirken boynunu büküp yutkunmaya başlıyo, kim olsa acır o görüntüye.
Vermek isterlerse ben de rahatsız olurum heralde ama çok zararlı bişey değilse minicik tattırmalarını önemsemezdim sanırım.
Yine de akşam vakti midesi karışmasa iyi olur kuzucuğun.
Öyle durumlarda direk doktoru öne sürüyorum ben.
Dr yasakladı akşam bu saatte ek gıdayı vs. vs...gibi
Yoksa gereksiz alınganlık yapıyolar, çocuğu kıskanıyosun gibi anlıyolar....
 

Ya diyorum ya karpuz verdiler diye bişey olacak değil, ama ben annesi olarak vermiyorum net fikrimi de açıkça kırmadan belirtiyorum. Buna rağmen ısrar niye? Yada kerem 40 lıyken krema yedi bişey olmadı ne demek? Zekamla alay ediliyormuş gibi hissediyorum öyle denilince.. kerem de 6 yaşında ama hala annesi bulamaç yediriyo .. eline çatal kaşık almayı bilmez .. gördük keremin nasıl yemek yediğini diyesim geldi.

Bi de dedim ya daha ben bişey yedirmemişim annesi olarak.. bunu ilk ben yaşamak istiyorum öyle de psikopatlık seviyesine erişmiş bi evlat duygusallığım var..

İsteyen kıskanıyor desin isteyen görmemişin çocuğu olmuş desin.. yaşadığım hislerin adı neyse kabulüm.. kıskançlıksa bu evet kıskanıyorum arkadaş kime ne evlat bana emanet..

Daha blw falan da demedim kimseye.. bi de onu anlatamam valla.. geçen kendi kuzenime dedim gavur icadı o ne ya boğazında kalır dedi.. elindeki telefon da gavur icadı ama bırakamıyosun.. bulaşık makinesi de gavur icadı ama zahmet edip elinde yıkamıyosun dedim. Kaldı ki blw gavur icadı da değil..

Ay neyse işte.. gerildim çenem düştü:))
 
biz ilk mevlitli dügüne gittik uykusu geldi minik yastigi dizime koydum sallayarak uyuttum hiç sesi çıkmadı kuzumun ilk 15 dakika kaynim felan aldi erkeklerin oldugu bölümde uykusu gelince kimsede durmayinca bana dönüş yaptı görümce aldi 5 dakika susturamayınca aldim fındığımı uyudu yavrum 2 saat eve gelirken uyandı oyun oynuyoruz şimdi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…