- 1 Mart 2007
- 6.009
- 12.278
- 37
@ivo nohuttan maya tarifi de burada
http://www.hassasanne.com/2013/11/n...l-yapilir-hassas-annemiz-filiz-sezen-anlatti/
http://www.hassasanne.com/2013/11/n...l-yapilir-hassas-annemiz-filiz-sezen-anlatti/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hmm sen sormuşsun değilmi? bende meraakla senin sorunun cevabını bekliyorum. Çok açıklayıcı sormuşsun cnm!Evet canım benim
Cevapları alınca burda da paylaşırım muhakkak..
Ek gıda ile hala kafamda net bir şeyler oturmadı.
Büyük oğlumda çok araştırma yaptım,özel mamalar hazırladım ve sonuç olarak hala bir çok ev yemeğini yemiyor oğlum.
Ayrıca ilk aylar blender kullandım,bu yüzden midir bilmiyorum ama 1.5 yaşına kadar pütür sorunumuz oldu.
Küçül oğlana ise hiç özel şeyler yapmak istemiyorum. Eski usul ev yemeği vermek istiyorum ama kararsızım. Ev yemeği derken öyle yağlı salçalı baharatlı anlaşılmasın ama :))
Muhtemelen yağlı süt olduğu içindir tabi tahminim doğrultusu..Özellikle B vitamini ve demir kaynagi sirf bu yuzden -diger mineral ve vitamin ozelliklerini de unutmamak gerekir- Tam pirinc unu,tam yulaf unu bunlarda ayni sekilde ama kuru baklagilleri ve bugday ruseymini 8.aydan sonra kullanmak gerektigi icin dogrudan nohut yerine mayasini kullanmak istedim..
Famm Uht ve Pastorize arasinda fark var canim Pinarin gunluk kutulu sutu pastorize normal kutulusu da uht mesela (Universitede F&B bolumumuz icin Gida derslerimize giren Ayhan Duran hocama cok borcluyum bu ayrimi ogrettigi icin hatta hadi gidelim sut tesisini gezelim demisti de bizimkiler Turizm mi okuyoruz sut urunleri mi diye yanasmamislardi keske gitseymisiz) Uht 130 derece uzeri isil islem gorme ile patojen mikroorganizmalarin yok edilmesi pastorizasyon ise 70 derece ile..Yalniz buzdolabindan cikarsa bakteriler tekrar uremeye baslar o yuzden oda sicakliginda bekletilmemeli(demisti hocamiz)..Uht de ise patojenler yuksek isida tamamen yok ediliyor..O yuzden %5 civari vitamin kaybi olusuyor..Ve hocamiz sunu demisti uht nin sindirimi gunluk sute gore daha kolay(ne icin demisti hatirlamaya calisiyorum hala)
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57536&get=last#1104480Btljn sorunun linkini verir misin bende takip etmek istiyorum
Siteyi takip ediyorum da mesajın içeriğini okudum birde oranje diye rumuz görunce bizim TuRuNCu olabilir dedim doğru tahminmis.Evet canım benim
Cevapları alınca burda da paylaşırım muhakkak..
Ek gıda ile hala kafamda net bir şeyler oturmadı.
Büyük oğlumda çok araştırma yaptım,özel mamalar hazırladım ve sonuç olarak hala bir çok ev yemeğini yemiyor oğlum.
Ayrıca ilk aylar blender kullandım,bu yüzden midir bilmiyorum ama 1.5 yaşına kadar pütür sorunumuz oldu.
Küçül oğlana ise hiç özel şeyler yapmak istemiyorum. Eski usul ev yemeği vermek istiyorum ama kararsızım. Ev yemeği derken öyle yağlı salçalı baharatlı anlaşılmasın ama :))
Kizlar poncikleri bezsiz birakiyor musunuz.Ben kizimi sık sık birakiyirjm bugun 45 dk oyle durdu ve cis yapmadi normal mi sizce
Cahilliğime ver peynir altı suyuyla napacaksın canım
Oh oh cnm maşallah aman dönme evine senin de psikolojinin iyi olmasına ihtiyacın var gerekirse birkaç kez duşa girin burası serinlemeden her uyku öncesi üç kez yıkadım şaşkınlıktan
Şifa olsun inşallah benimde vereceğim günler gelir malum süt alerjisi var : (
Elinize sağlık harika bir paylasim olmus
MaHlass teşekkür ederim