Kutu sutleri, cok kisa sureli isil islemden gectigi icin, icindeki maddeler hicbir degisime ugramadan,
mikroplarin tamami oldurulur..
Cig sut icinde, yararli bakteri YOKTUR!! Yogurtta vardir.Cig sut icildiginde; Barsak veremi, Listeria, Salmonella, gibi pek cok hastaligin bulasma riski vardir..
Evde, sutu kaynattiginizda ( uzun sure kaynattiginiz icin), sutun kalitesi bozulur.
UHT veya Pastorizasyon ile; sut cok kisa bir sure, isiya temas eder ve aniden sogutulur. Bu sistem ile,
sut; yapisal olarak bir zarar gormez.
Kutu veya sise sutleri; ayrica; "Homojenizasyon" isleminden gectikleri icin, kaymak tutmazlar, yagi
sutun icinde kalir.. Evde kaynatilan, cig sutlerde ise, sut kaymak tutar ..Bu kaymak ayrica yenilmedigi
zaman, yagda eriyen vitaminler bebeğe geçemeZ. VE bu sekildeki bir sut; ayrica;kabizliga sebep olur.
R renklerguzeldir cnm köy sütünden bahsetmişsin ondan yazayım dedim.köy sütü düşünürsen de azıcık ısıtıp hemen ocaktan aldıktan sonra içir derim. Birde üzerinde ki kaymak biberon ağzını tıkadığından ayrıca birşekilde içirmeni tavsiye ederim.
'80'li yillarda; bir SUT dusmanligi vardi.. Sut cok zararli, sut icirmeyin, onun yerine Dereotu veya genis
yaprakli sebzeler yedirin diyorlardi.. Tabii, Bir bardak(200ml) sute es deger Kalsiyum alabilmek icin, 2,5
kilo Lahana veya Dereotu yenmesi gerekir.
ben kutu süt içirmiş biri olaraktan söyleyeyim süt iyi geldi kızıma.
ispanak dedigi bir iki yaprak bisi cnm sana ilginc gelse de bebegin tolere edebilecegi miktarda bir besin.bebek sütün proteinini sindiremedigi icin bobreklerine yük binecegi için tüketilmesi istenmiyor arkadasm bana mama verirken bile besin degerlerini hesaplayip bir miktar vermisti günlük bu olcuyu gecmemeye calis cunku protein fazlasi olur bobreklerine yuk biner demişti yani ayni sikinti mama fazla tuketildigi taktirde de olabilir ki sut vermek zorunda kalindiginda bile saf sut degil su ile karistirilmali deniyor yani aynen eskilerin yaptigi gibi...bak bu da saglik bakanliginin hazırladığı bi kitapcik. tabi tercih yine senin dedigim gibi bn de anlamaya ogrenmeye çalışıyorum her sey bi ikilem çünkü.
Eki Görüntüle 2016756
Haklısın cnm bunun için bol bol okumak araştırmak kendine göre doğru olanını bulmak gerekir. Ayrıca 4 aydan sonra sütü sulandırmaya gerek yok. Bebek onu sindirebileceği döneme gelmiştir. Bir iki bebekte alerjik reaksiyon gösterilmiş diye herkeste olacak diye bişey yokki. Asıl tam yağlı sütün bebeğe daha çok faydası vardır.
Kızlar Demir damlası konusu sanırım konuşuldu ama bulamıyorum hangi sayfada?
Damla kullanmayan var mı ben gibi?
D vitamini kullanıyorum ama o daha masum görünüyo gözüme :)
ben kullanmayı düşünmüyorum 12 aydan önce vücuda fazla demir depoladığı için hastalık dönemleri zorlu geçebiliyormuş seneye veririm belki cnm ama d vitamini kullanıyorum