Canım kadir hocanın önceliği hep anne sütüdür. Anne sütü yetiyorsa ek gıdaya başlamak mecburiyetinde değilsiniz der hep.
Hiç bir yiyecek anne sütünden üstün olmadığı için anne sütü sonuna kadar verilir,gün için de midesinde yer kalırsa ufak ufak ek gıda başlanır diyor.
Evet salçalı yemekleri bu aylar da önermiyor ama tereyağı kullanabiliyoruz. Tuz'u da bir çimdik olacak şekilde veriyoruz,abartmadan.
Mesela ben biraz fazla tuz tüketirim annemlere göre. Evde yemeğimi ise az tuzlu yaparım büyük oğluma göre. Yani miktarı ona göre ayarlamalı.
Birlikte doğruyu yanlışı öğreneceğiz
Anne sütü olduğu için ben şimdilik kasmıyorum hiç..
Canım neden yanlış anlaşılasın,herkes bildiğini paylaşırsa hep birlikte doğruyu yanlışı seçerek ilerleriz
Evet inekler ,sütler artık doğal değil,buna ben de inanıyorum ama mamalar da hiç doğal değil ki :/
Yani çok şükür anne sütü veriyorum şuan ama veremeyenler pahalı ve doğal olmayan mamalarla beslemek zorundalar yavrularını. 900 gramlık bir mama kutusunun mama ile beslenen bebeğe 1 hafta gittiğini düşünürsek aylık sırf mama masrafı 250-260 liraya gelir. Daha bez'i ve diğer eksikleri de cabası. Yani herkezin alım gücü aynı olmadığı için kadir hoca sütün daha ucuz ve aynı işi gördüğünü anlatıyor.
Birde mama bağımlılık yapıyor diyor Kadir hoca.(yiğenimden biliyorum)
Piyasadaki mamalar 2 yaşına kadar sadece ve 2 yaştan sonra mamaya alışmış olan çocukları süt'e alıştırmak çok zor oluyor.
Evet yoğurdun sütten daha değerli olduğunu Kadir hoca da söylüyor ama günlük sütlü gıdaların en az 600 gr alınması gerektiğini söylüyor. Eğer her gün süt içirilmeden bu miktar karşılanabilecekse tabi ki verilebilir diyor kendisi..
Son olarak söylemek istediğim artık şuan hiç bir şey'in eski doğallığının kalmadığı.
Çocukluğumuzda yediğimiz meyve sebzelerin tadını hatta kokusu bile farklı olurdu..
Bu açıdan bakarsak kendi adıma şehir hayatı yaşayan çocuklarımın çok şanssız olduğunu düşünüyorum...