• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 mart-nisan tup bebek yaptiracaklar buraya toplansin hep beraber sureci takip edelim

Canim 5. Gunde de kalitesi dusuk olabiliyo. Aa en iyi kalitedir. 3. Gun 1. Kalite de olabilir yani

Unurta sayısı az olduğunda 5. Güne kadar beklemeden 3. Günde transfer yapılabiliyor yumurtayı riske atmamak adına o embriyoda birinci kalite olabilir ama 5 güne gudilseydi gorulebilirdi bi . 5 günü beklemeden 3. Gün transferi yapılsa bile beklnese birinci kalite olabilecek embriyoalr var tabı buna blast emriyo deneniyor çünkü gozlemlenmemis oluyor henüz

canım transferden önce başladım,yani tüğp bebek tedaviden bir ay önce başladım. bakalım etkisi olacak mı? sen de takviye alırsan iyi olur, zira biz gün içerisinde yediklerimizden ne kadar ne alıyoruz anlayamıyoruz.
Anladm cnm bnde dkkat edim beslenmeme.sagolasinn

En iyi kalite embriyo blastokist transferi dir yani 5. Gün embrihorsu en çok bölünmüş olanı canım . Embriyoyu bölünme sayısına göre sirqlandirihorlar kaç hucreli ise ona göre çok hücreli en iyi demek yani 5. Gün blast embriyo demek kalitesiz olanı 2. Gün ve 3. Gün embriyosu
Anladm bnmkiler genede iyi durumda yani dmi 3ude 5.gun embryosu

Merhaba kizlar ben pco hastasiyim esimdin sperm sayisinda sorun yok morfoloji ve ve hareket sikintisi var simdiye kadar 3 kez opu islemi yapildi 1.de 25 yumurta toplandi fakat igne virma surecin dedoktor yumurtalarin buyumeye direncli deyince ben incir yemeye basladi kontrole gittiginde yumyrtalarin buyumesi iyi olunca ben abarttim sanirim incir yemeyi 25 yumurtadan 14 u cok buyudugu icin kullanilamadi 11 islem goru 9 u dollendi 5 blastokiste gitti ilk transferim basarisizdi donmuslarla 2. Si biyokimyasal gebelik yasadim ama devam etmedi. Sonraki iki opu islemi yapildi bu sefer.bitkisel birsey kullanmadim dvit vermisti doktor buyume problemi olmadi ama 3. Ve 4de kaliteli embeio olusmadi 35 yumurta toplandi sadece 4 u dollendi ama 1 kaliteli gozukuyordu genetige gonderdik 5 gun erken blastokist ama konulcak kalitede degilmis ne yapicagimi sasirdim artik

2 yıllık evliyim, en baştan beri çaba göstermemize rağmen henüz müjdeli haber alamadık. Eşimin memleketi Konya'dayız bir süredir, burada kontrol yaptırmaya karar verdik. Novafertil'i önerdiler. Burada tedavi gören doktorları hakkında bilgisi olan var mı?

Hem hüzünlü hem de heyecanlıyım. Nasıl ilerliyor bu süreçler?

Yumurtasi dollenmeyen veya benim yumurtasi kalitesiz sorunu yasayip cocugu olan varmi acaba

2 yıllık evliyim, en baştan beri çaba göstermemize rağmen henüz müjdeli haber alamadık. Eşimin memleketi Konya'dayız bir süredir, burada kontrol yaptırmaya karar verdik. Novafertil'i önerdiler. Burada tedavi gören doktorları hakkında bilgisi olan var mı?

Hem hüzünlü hem de heyecanlıyım. Nasıl ilerliyor bu süreçler?
Canım ben de Gaziantep noblvafertile basladim. Yarın ilk günüm olacak tedavide. İki yıllık evliyim ve ilk denemenizi. Heyecanliyim

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Ekim ayında ilk tedavime başlamıştım ve hamile kaldım ancak yaklaşık 7 haftalıkken gelişimi durduğu için kürtaj oldum. tedavimde biosteron, omega 3, q10, folik asid kullandım ve beş adet yumurtam gelişmişti üçü döllenmişti
2 si transfer edilmişti

mart ayında tekrar başladım yıne aynı doktorda yıne beş yumurtam gelişti ikisi olgun çıktı denildi ama yalnız biri ucuncu gun yaşamıştı bunu beşinci güne kadar takip edelim dediler ve embriyo gelişim olmadığından tedavim iptal edildi

ve suan tam 28 gun sonra regli oldum. reglilerim cok düzenli ama gelin görünki erken menopoz dendi bana
amh degerim ilk tup bebek tedavimde 0,14 çıktı
fakat her ay yumurtlama oluyor

ben şimdi bu reglim bitince tekrar kontrole gıdecegım ve yıne aynı ilaçlarımı içmeye basladım bir fazla ile onu da sizden duydum çinko

sizce bir doktora ıkı sans verildi ücüncü sansda aynı merkeze verilmeli mi?
işin ticaret boyutunu düşündükçe ve bu mecburıyetımızı umutlarımızla kullananlara cok sınırlenıyorum.
bu tedaviler az para degıl maaşla calışan insanlar için
bir tedavi için aylarca kredi ödeyen arkadaslarım var
isyan etmek istemıyorum ama artık hangı merkeze hangı doktora guvenecegımızı sasırdım
internette tüp bebek yazdığında sırasıyla dünya doktor ve hepsi de basarılı ama gel gör bi gidince ılk deneme ıkıncı deneme hep basarısız
anlaşmış gibi üçüncü deneme olacak diyorlar
pes etmemeliyız deniliyor

Bir kez daha kontrole çağırmış olması lazim seni canım hangi ilacı vermişti henüz baslamadigin ? İlacın dozunu arttırması çünkü o iki tane büyüyen yumurtanın erken çatlama ihtimali 'nden korkak doktor canım.
Canim bugün tekrar kontrole gittim.16.14.11 ve 10 bir tarafta 11 ve bir tane de küçük sol tarafta oluşmuş. Cetrotide isminde bir iğne sanırım erken çatlamayi engellemek için. Kan sonucuna göre tekrar görüşelim dediler.sanki yumurtalar azmi.yani bu kadar iğneye az gibi geldi bana.225 yapıyorum çünkü

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Ekim ayında ilk tedavime başlamıştım ve hamile kaldım ancak yaklaşık 7 haftalıkken gelişimi durduğu için kürtaj oldum. tedavimde biosteron, omega 3, q10, folik asid kullandım ve beş adet yumurtam gelişmişti üçü döllenmişti
2 si transfer edilmişti

mart ayında tekrar başladım yıne aynı doktorda yıne beş yumurtam gelişti ikisi olgun çıktı denildi ama yalnız biri ucuncu gun yaşamıştı bunu beşinci güne kadar takip edelim dediler ve embriyo gelişim olmadığından tedavim iptal edildi

ve suan tam 28 gun sonra regli oldum. reglilerim cok düzenli ama gelin görünki erken menopoz dendi bana
amh degerim ilk tup bebek tedavimde 0,14 çıktı
fakat her ay yumurtlama oluyor

ben şimdi bu reglim bitince tekrar kontrole gıdecegım ve yıne aynı ilaçlarımı içmeye basladım bir fazla ile onu da sizden duydum çinko

sizce bir doktora ıkı sans verildi ücüncü sansda aynı merkeze verilmeli mi?
işin ticaret boyutunu düşündükçe ve bu mecburıyetımızı umutlarımızla kullananlara cok sınırlenıyorum.
bu tedaviler az para degıl maaşla calışan insanlar için
bir tedavi için aylarca kredi ödeyen arkadaslarım var
isyan etmek istemıyorum ama artık hangı merkeze hangı doktora guvenecegımızı sasırdım
internette tüp bebek yazdığında sırasıyla dünya doktor ve hepsi de basarılı ama gel gör bi gidince ılk deneme ıkıncı deneme hep basarısız
anlaşmış gibi üçüncü deneme olacak diyorlar
pes etmemeliyız deniliyor
canım merhaba, aynı durumdayız benim amh da düşük değil herşey normal ama 5 - 4 folikül, 1- 2 embriyo oluyor. neyse ben her denemede doktor değiştirdim. hepsi iyiler bu arada. iki denememi de prof doktor ile yaptım. ilki maddi anlamada da çok yardımcı oldu. ama negatif oldu... az konuşan hocaydı, bıraktım... sonra gittiğimde türkiyenin ünlü proflarından. özel muayenesi var sadece anlaşmalı çalıştığı hastane var. o da elinden geleni yaptı, üzüldü vs. maddi anlamda sonrasında rapor almama yardımcı oldu. yani bazen ellerinden de birşey gelmiyor. hatta son prof ilaçsız yapalım sana dedi. ama yani onun transfer ücreti bile diğer merkezlerin ilaç tedaviden fazla... şimdi 3.ye bir üni hastanesine gitmeye karar verdim. rapor çıkarttım. iyice araştırdım. yakınlarım eşim annem çok doktor değiştiryorsun dedi. bu arada iki tane daha doktora göründüm. neyse sonunda karar verdim. sonunda bizim durumumuzun ne yazık ki tüp bebek zorunlu olduğunu öğrendim kabullendim, az yumurtayı az embriyoyu kabullendim... yani aslında tek bir doktora ilk doktoruma güvenip de onunla devam edebilirmişim. sürekli acaba başka bir doktor başka birşey söyler mi yapar mı dedim. neyse çok da doğru değilmiş bizim durumumuzda... ama içim yine de rahat, şimdi de yeni d oktorum da çok iyi. şükür. laboratuvar konusu öenmli canım. onu da tüp bebek başarı oranlarından bence anlayabilirsin. eğer gittiğin merkezin laboratuvarında sorun varsa, embriyologunda sorun varsa o zaman değiştirebilirsin. ama doktorunla devam etmeden önce en azından bir yere daha görün. kolaylıklar dilerim.

eszinbb07 eszinbb07 hayırlı olsun canım topik. İnşallah buraya güzel haberi yazmak nasip olsun. Tedavin nasıl gidiyor
Sağol kuzum Allah razı olsun. İyi gider inşallah henüz 3. Gundeyim ignelere devam bakalmim cuma günü kontrol var zeki bey ne diyecek. Az yumurta m var pek umutlu konuşmadı ama nasip hersey. Sen nasılsın ne durumdasin canım transfer ne zaman inşallah

Canim bugün tekrar kontrole gittim.16.14.11 ve 10 bir tarafta 11 ve bir tane de küçük sol tarafta oluşmuş. Cetrotide isminde bir iğne sanırım erken çatlamayi engellemek için. Kan sonucuna göre tekrar görüşelim dediler.sanki yumurtalar azmi.yani bu kadar iğneye az gibi geldi bana.225 yapıyorum çünkü
225 lik verme sebebi o zaten canım bizim yumurtalarimiz az olduğu için hormonu çok yükleyip zarar vermek istemiyor doktorlar bende 225 lik kullanıyorum. Hormonu bi anda çok yukleyince genelde boş çıkıyor yumurta bizim bi tane olsun sağlıklı olsun deyip dikkatli ilaç kullanıyoruz. Hemen hemen bende de o kadar yumurta ancak oluşur sıkma canını önemli olan o yumos lardan birinin bebek olması :) sen dua et bol bol inşallah Rabbim yüzümüzü gul dursun 5 yumurta bizim durumumuz için iyi bir rakam ayrıca. Üzülme o yüzden iyi düşün iyi olsun

günaydın canım nasıl gidiyor? sabah sabah aklıma ne geldi, acaba bir listemi yapsak? nisan transferleri olarak. ne dersin?
Çok iyi olur canım bakalım kimler ne durum da ne sonuçlar alacak. İnşallah hepimizin adının karşısina :anneadayı::nazar: bu emojileri koyarız :)

Back