• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 mart-nisan tup bebek yaptiracaklar buraya toplansin hep beraber sureci takip edelim

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Ekim ayında ilk tedavime başlamıştım ve hamile kaldım ancak yaklaşık 7 haftalıkken gelişimi durduğu için kürtaj oldum. tedavimde biosteron, omega 3, q10, folik asid kullandım ve beş adet yumurtam gelişmişti üçü döllenmişti
2 si transfer edilmişti

mart ayında tekrar başladım yıne aynı doktorda yıne beş yumurtam gelişti ikisi olgun çıktı denildi ama yalnız biri ucuncu gun yaşamıştı bunu beşinci güne kadar takip edelim dediler ve embriyo gelişim olmadığından tedavim iptal edildi

ve suan tam 28 gun sonra regli oldum. reglilerim cok düzenli ama gelin görünki erken menopoz dendi bana
amh degerim ilk tup bebek tedavimde 0,14 çıktı
fakat her ay yumurtlama oluyor

ben şimdi bu reglim bitince tekrar kontrole gıdecegım ve yıne aynı ilaçlarımı içmeye basladım bir fazla ile onu da sizden duydum çinko

sizce bir doktora ıkı sans verildi ücüncü sansda aynı merkeze verilmeli mi?
işin ticaret boyutunu düşündükçe ve bu mecburıyetımızı umutlarımızla kullananlara cok sınırlenıyorum.
bu tedaviler az para degıl maaşla calışan insanlar için
bir tedavi için aylarca kredi ödeyen arkadaslarım var
isyan etmek istemıyorum ama artık hangı merkeze hangı doktora guvenecegımızı sasırdım
internette tüp bebek yazdığında sırasıyla dünya doktor ve hepsi de basarılı ama gel gör bi gidince ılk deneme ıkıncı deneme hep basarısız
anlaşmış gibi üçüncü deneme olacak diyorlar
pes etmemeliyız deniliyor
Evet canım aynı durumdayız iki deneme yapıldı olmadı ucunceye başladık bismillah deyip Rabbim hayirlisini versin amh benimde çok düşük ama her ay yumurtam kendiliğinden oluşuyor ama gebelik hiç oluşmadı henüz demekki yumurtaların kalitesiz diye düşünüyorum o yüzden bende bir sürü vitamin takviyesi alıyorum mecburen inşallah faydalı olur. Öncelikle tüp bebek merkezi çok önemli herşeyiyle hemde laboratuvar ve biyolog ok önemli bir merkezin teknolojisi hastaya verdiği değer doktordan hiç bahsetmiyorum zaten sen gittiğin zaman aklında soru işareti kalmiyorsa ve senin durumunda nasıl bir tedavi uygulanacak bunu bilip kliniği takip edebiliyorsan için rahat eder ancak . Piyasada çok tüccar var gittiğin yerin öncelikle seni düşünmesi lazim parayı değil. Eğer guvenmediysrn değiştir kliniği ve çok iyi bilindik bir klinik seç oyle de böyle maddi olarak tukendik zaten ben bir yılda 3. Denemeye başladım kredi üstüne kredi çekiyoruz tek maaşla yerle bir olduk devlet desteği de yok zaten hemen hemen hepimizin durumu böyle yiprandik ama parayı unutup gerçekten guvenebikdihin bir kliniğe gidip tekrar tedaviye baslamalisin çünkü biz zamanla yarisiyoruz biraz dağınık oldu kusurabakma

Tüp bebek tedavisinde başarı hastadan hastaya değişiyor tabiki arkadaşlar ama gittiğin doktorun bilgi ve tecrübesi kliniğin son teknoloji ile donatılmış oluşu embriyologun işindeki başarısı vs. Bunlarda başarıyı arttırıyor hele ki güven çok önemli o yüzden tedaviye başlamadan önce ayrı ayrı yerlere gidip iyice muayene olup tedavi nin nasıl olacağını arasyirirsak hangi doktorun daha başarılı ve daha güvenilir olduğunu anlayabiliriz. Benim erken menapoz durumun var pcos ile aynı ilaçları aynı dozda kullanırsak tedavi yanlış olur yani gittiğiniz klinik te her hastanın tedavi şekli kendine özgü olmalıdır herkese aynı ilacı verip yoklayan merkezlerden uzak durmak gerekir

Sağol kuzum Allah razı olsun. İyi gider inşallah henüz 3. Gundeyim ignelere devam bakalmim cuma günü kontrol var zeki bey ne diyecek. Az yumurta m var pek umutlu konuşmadı ama nasip hersey. Sen nasılsın ne durumdasin canım transfer ne zaman inşallah

Sayıya takılma tatlım olur mu Nasip herşey.
Benim ilk tedavimde 17 ,ikinci tedavide 12 ,bu tedavimde ise sadece 7 yumurta toplandı ve ilk defa 3 embriyo 3.güne gitti ondan önce hep 2 embriyo kalıyordu.
Yarın kontroll var cumaya denk gelseydi görüşürdük:) Transfer pazartesi veya salı diye düşünüyorum bakalım yarın belli olur inşallah

Sayıya takılma tatlım olur mu Nasip herşey.
Benim ilk tedavimde 17 ,ikinci tedavide 12 ,bu tedavimde ise sadece 7 yumurta toplandı ve ilk defa 3 embriyo 3.güne gitti ondan önce hep 2 embriyo kalıyordu.
Yarın kontroll var cumaya denk gelseydi görüşürdük:) Transfer pazartesi veya salı diye düşünüyorum bakalım yarın belli olur inşallah
Canım yumurta az olunca boş çıkıyor ya genelde keşke dollenen olsa da tedavi boşa gitmese gene de Allahtan hayırlısı biz elimizden geleni yapıyoruz. Az kalmış senin de hadi hayırlısıyla olur inşallah bende salı günü kontrole gideceğim tekrar orda karşılaşır belki . Yada ne diyeceğim bugün buluşalım :KK19: mardindeysen sohbet ederiz

merhabalar. serdar koç ulun uluğ. erbil yagmur arasında karar kılıp bu ay tup e baslayacaktım. Ulun hocada karar kıldım... hsg cektırdım... 1 kımyasal .1 de 10.hafta kurtajım var.. sonrasında hısteroskopı oldum. 1 yıldır gebelık olmuyordu. bu reglımde tup e baslayacaktım 25 mart.. az bır kanamam oldu kesıldı... sonraaa bta 85 cıktı. uctum havalara. 2 gun sonra yenıledım 84 !!!! ya kımyasal ya dıs gebelık. tamda tüp e baslayacakken.. alalhım nasıl bır sınav bu... umrm kurtaj olmak zorunda kalmam..... ve umrm tup tedavısıne hemen baslayabılırım.. bır regl beklemem mı gerekecek ?

merhabalar. serdar koç ulun uluğ. erbil yagmur arasında karar kılıp bu ay tup e baslayacaktım. Ulun hocada karar kıldım... hsg cektırdım... 1 kımyasal .1 de 10.hafta kurtajım var.. sonrasında hısteroskopı oldum. 1 yıldır gebelık olmuyordu. bu reglımde tup e baslayacaktım 25 mart.. az bır kanamam oldu kesıldı... sonraaa bta 85 cıktı. uctum havalara. 2 gun sonra yenıledım 84 !!!! ya kımyasal ya dıs gebelık. tamda tüp e baslayacakken.. alalhım nasıl bır sınav bu... umrm kurtaj olmak zorunda kalmam..... ve umrm tup tedavısıne hemen baslayabılırım.. bır regl beklemem mı gerekecek ?
Senin adına Üzüldüm canım Allah büyüktür elbet bir kapı acar. Benim gittiğim doktorlar hep aynı şeyi söylerdi iki tüp bebek arası iki regl dönemi olmalı en az diye kürtaj olursan nasıl olur bilmiyorum ama normal düşük olursa iki regldir herhalde gene de toparlanmadan baslamamak gerek diye düşünüyorum tabi bu benim fikrim sen gene de iyi bir doktora gidip görüş Canım. Geçmiş olsun Allaha emanet ol

Senin adına Üzüldüm canım Allah büyüktür elbet bir kapı acar. Benim gittiğim doktorlar hep aynı şeyi söylerdi iki tüp bebek arası iki regl dönemi olmalı en az diye kürtaj olursan nasıl olur bilmiyorum ama normal düşük olursa iki regldir herhalde gene de toparlanmadan baslamamak gerek diye düşünüyorum tabi bu benim fikrim sen gene de iyi bir doktora gidip görüş Canım. Geçmiş olsun Allaha emanet ol

TESEKKUR EDERIM. doktorumda 1 reglı ara verelım dıyor zaten ılacları vıtamınlerı bıraktım...henuz kanamam d ayok.umrm kendılıgınden duser. ben hemen tedavıye baslayalım dedıkce hep bır aksılık cıkıyor... hayırlısı olsun

Mrb kızlar bende diyarbakır bahçeci de tup bebek tedavisine başladım dün yumurtalarım toplandı 8 yumurta toplandı az önce aradılar sadece 2 tanesi olgunmuş ve sadece 2 tanesi döllenmiş ilk tup bebek deneyimim nasıl olacak bilmiyorum çok üzüldüm

Mrb kızlar bende diyarbakır bahçeci de tup bebek tedavisine başladım dün yumurtalarım toplandı 8 yumurta toplandı az önce aradılar sadece 2 tanesi olgunmuş ve sadece 2 tanesi döllenmiş ilk tup bebek deneyimim nasıl olacak bilmiyorum çok üzüldüm
canım hiç üzülme, embriyoların sağlıklı kaliteli olsun da bir tane bile transfer etseler tutunuyor. burada tek embriyo transferi ile bir sürü hamile kalan var. üzülme lütfen...

Kuzum hiç uzulme Allah büyüktür bi bakmışsınız o iki yumos sana anne diyor böyle düşün dua et sayıya değil sonuca bakmak en güzeli bu durumda inşallah sımsıkı da tutunur sana hiç bırakmaz yavrularin. Transferi ne zaman yaptiracaksiniz peki

TESEKKUR EDERIM. doktorumda 1 reglı ara verelım dıyor zaten ılacları vıtamınlerı bıraktım...henuz kanamam d ayok.umrm kendılıgınden duser. ben hemen tedavıye baslayalım dedıkce hep bır aksılık cıkıyor... hayırlısı olsun
Nasip böyle demekki canım Allah büyüktür herşeyin bir saati var biliyorsun çok stres yapma sen su an dinlenmeye calis sonrasında bakarsınız çaresine zaten doktorun bir yol gösterir merak etme

Kuzum hiç uzulme Allah büyüktür bi bakmışsınız o iki yumos sana anne diyor böyle düşün dua et sayıya değil sonuca bakmak en güzeli bu durumda inşallah sımsıkı da tutunur sana hiç bırakmaz yavrularin. Transferi ne zaman yaptiracaksiniz peki

Off bilmiyorum umarım 2 si yüzümüzü güldürür ya dün 8 yumurta deyince çok sevinmiştik sanırım o yüzden böyle üzüldüm
Canım daha 2 sinin de devam edip etmeyeceği belli değil cuma günü haber verecekler yine bi sorun olmazsa 1 haftaya kadar regl olmam gerekiyor rahim kalınlaşsın diye ilaç kullanıcam 13 gün reglden 15 20 gün sonra transfer oluyormuş tabi rahim yeteri kalınlığa ulaşırsa yani ben 18 martta başladım iğnelere yani 2 yumoşum direnirde yüzümüzü güldürürse 18 20 nisan gibi transfer olur inşallah

225 lik verme sebebi o zaten canım bizim yumurtalarimiz az olduğu için hormonu çok yükleyip zarar vermek istemiyor doktorlar bende 225 lik kullanıyorum. Hormonu bi anda çok yukleyince genelde boş çıkıyor yumurta bizim bi tane olsun sağlıklı olsun deyip dikkatli ilaç kullanıyoruz. Hemen hemen bende de o kadar yumurta ancak oluşur sıkma canını önemli olan o yumos lardan birinin bebek olması :) sen dua et bol bol inşallah Rabbim yüzümüzü gul dursun 5 yumurta bizim durumumuz için iyi bir rakam ayrıca. Üzülme o yüzden iyi düşün iyi olsun
İnşallah canım.Allah herkese nasip etsin inşallah. Hemde ikiz ikiz

Merhaba kızlar ben de sonunda başlayabildim ilk denemem olacak bugün 3. İğnemi vurdum. Eşimde sıkıntı yok ben de pcos var 3 yıldır uğraşıyoruz inşallah hepimizin gönlüne göre olur
Bende bugün 3. İgnemi yaptim hayırlı olur inşallah hepimiz için. Toplama işlemi 12-13-14-15. Günlerde yapılıyor yumurtanın gelişimine bağlı canim

I
Off bilmiyorum umarım 2 si yüzümüzü güldürür ya dün 8 yumurta deyince çok sevinmiştik sanırım o yüzden böyle üzüldüm
Canım daha 2 sinin de devam edip etmeyeceği belli değil cuma günü haber verecekler yine bi sorun olmazsa 1 haftaya kadar regl olmam gerekiyor rahim kalınlaşsın diye ilaç kullanıcam 13 gün reglden 15 20 gün sonra transfer oluyormuş tabi rahim yeteri kalınlığa ulaşırsa yani ben 18 martta başladım iğnelere yani 2 yumoşum direnirde yüzümüzü güldürürse 18 20 nisan gibi transfer olur inşallah
İnşallah hayırlı bir evladın olsun da canım biri tutunsunda en az gerisi önemli değil. Yeterki biz anne olalım hayırlısıyla hiç sıkma canını genelde öyle boş çıkıyor olgun olmuyor yumurtaların çoğu zaten bize bir tane sağlam dolu lazim altın yumurta oda ikisinden biridir insallah

Bende bugün 3. İgnemi yaptim hayırlı olur inşallah hepimiz için. Toplama işlemi 12-13-14-15. Günlerde yapılıyor yumurtanın gelişimine bağlı canim

Anladım canım ben 9-10gibi olur diye tahmin ediyordum ama daha geç olacak sanırım bende pcos var ohss olucam diye çok korkuyorum daha önce sadece ilaç tedavisinde olmuştum çünkü
Umarım olmaz

Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün ilk muayenemi oldum. Bir tarafta 4 bir tarafta beş görünüyor dedi. Gonal f iğne başladı. Her gün 300 ünite. İlkini yaptık az once. İnşallah her şey yolundadır. Esimde sperm azlığından dolayı yaptırıyoruz tüp bebek. Çok heyecanlıyım.

Back