O zaman üç oturuma girmem daha doğru olacak.bence üç oturuma da gir, kendini denemiş olursun. bi kaybın olmaz. hatta yds'ye girmende de fayda var.
kendi mesleğim dışında deidğin b grubu düz memurluk ise bu seneki sınav bi işe yaramaz ama. çift yıllarda girmen lazım.
Düz memurluk için girmeyeceğim. Yani A grubu için gireceğim ama kaç oturuma girmem gerekiyor onu bilmiyorumDüz memurluk sinavi ise girecegiz bu sene girsenizde atanamazsiniz,duz memurluk icin cift yillardaki kpss puani lazim,
Ogretmen veya kpss A grubundan girecekseniz olur tabi.
Yani atiyorum isletme mezunusunuz,
Duz memurluk icin seneye girecekseniz ama eger mufettislik uzmanlik grubu icin hazirlanacaksaniz bu sene girebilirsiniz
Ziraat mühendisliği mezunuyum girebileceğimi söylemişlerdi bana. Yoksa giremiyor muyum?Genel yetenek genel kültür. Branşınızı yazsaydınız daha iyi olurdu. Alan sınavı da var girip girmeyeceğinizi söyleyebilirdik
Ben de kpss hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Böyle kalakaldımMemurum. A grubuna geçmek için 2016da girdim sınava. 70i de geçtim. Sonuç alım yok. Bu sene girsem mi hiç bir fikrim yok daha...
Düz memurluk için girmeyeceğim. Yani A grubu için gireceğim ama kaç oturuma girmem gerekiyor onu bilmiyorum
Düz memurluk için girmeyeceğim. Yani A grubu için gireceğim ama kaç oturuma girmem gerekiyor onu bilmiyorum
Demekki bana yanlış bilgi vermişler, çok sordum girebilirsin dediler.ziraat mühendisi A grubuna giremez ki
iktisadi idari bilimler mezunlarına yönelik o sınav
hukuk vergi işletme çeko kamu yönetimi ekonomi iktisat vs vs gibi
siz düz memurluk istiyorsunuz nüfus VHKİ vs vs
o da çift yıllarda B grubu ile alıyor, yine o sınav ile mühendis olarka atanma imkanınız da var
tek Genel kültür genel yetenek sıbnavına gireceksiniz ama önümüzdeki sene yani 2018 de (tabi eğer bir değişiklik olmazsa seneye kadar)
Çok çok sağol ya yani şimdi ben bu yıl olacak olan kpss ye girebiliyorum dimi.Mühendislik için çoğu uzman yardımcılıklarında gk-gy ve dil puanı hesaplamalarda kullanılıyor. Onun dışında bazen bazı bakanlıklar mühendis kökenli müfettiş yardımcısı alıyor bunların puan türü farklılık gösterebiliyor. O puan türlerini bir araştırın isterseniz önceki yıllarda hangisi ile alım yapılmış. Ona göre girersiniz gerekli oturumlara.
Mühendisler de A grubu memur olabiliyor. Uzman, müfettiş vs.ziraat mühendisi A grubuna giremez ki
iktisadi idari bilimler mezunlarına yönelik o sınav
hukuk vergi işletme çeko kamu yönetimi ekonomi iktisat vs vs gibi
siz düz memurluk istiyorsunuz nüfus VHKİ vs vs
o da çift yıllarda B grubu ile alıyor, yine o sınav ile mühendis olarka atanma imkanınız da var
tek Genel kültür genel yetenek sıbnavına gireceksiniz ama önümüzdeki sene yani 2018 de (tabi eğer bir değişiklik olmazsa seneye kadar)
Bende öyle düşünüyorum ama bilemedim ne yapacağımıŞansınızı denweyin
Cevabınızı görünce çok sevindim yaaaMühendisler de A grubu memur olabiliyor. Uzman, müfettiş vs.
Ösym yi arayip sormanizi tavsiye ederim sonucta tum sinavlari duzrnleyenler onlar en saglikli bilgiyi onlarsan alirsiniz diye dusunuyorumDemekki bana yanlış bilgi vermişler, çok sordum girebilirsin dediler.
Teşekkür ederim. İyi ki konu açmışım